Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 april 2022

Gemeente Lille: Doe de Europa-quiz en win chocolade

Doe de Europa-quiz en win chocolade
Op 9 mei is het Dag van Europa. De leerlingen van het PIVA maakten voor de gelegenheid speciale tabletten van chocolade. We mogen maar liefst 100 tabletten weggeven! Om iedereen kans te geven, stelden we een ludieke quiz op met vragen over Europa.
Lees verder

Doe mee met Straatvinken op donderdag 19 mei 2022
Doet jouw straat al mee aan Straatvinken? Straatvinken is een jaarlijks telmoment dat nagaat hoe gezond het verkeer is in onze straten. Tijdens het telmoment noteren burgers gedurende één uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door hun straat passeren
Lees verder

Doe jij mee niets voor de natuur?
Wil jij de biodiversiteit een serieuze duw in de rug geven? Neem dan deel aan Vlaanderens grootse campagne Maai Mei Niet en laat gedurende één maand je gras staan. Hoe klein of groot je tuintje, terras of oprit ook is, alle beetjes helpen!
Lees verder

Lille kiest met 'Regio in Transitie' voor sterk bestuur en innovatie
Lille en Kasterlee zijn de nieuwe partners van de Stadsregio Turnhout, het samenwerkingsverband van Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. De zes gemeenten gaan vanaf mei 2022 samen verder met de samenwerking onder de tijdelijke werknaam RIT of Regio in Transitie.
Lees verder