Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 april 2022

Gemeente Balen: Voordelig lunchen in Den Travoo

Voordelig lunchen in Den Travoo
Op maandag, woensdag en vrijdag kan je tussen 11u en 15u voordelig eten in Den Travoo. Op maandag is er telkens een speciale suggestie tijdens 'Platoo Travoo'. Woensdag en vrijdag kan je genieten van het gekende menu. Reserveer tijdig om zeker te zijn van je plaats.
Lees verder

Erfgoeddag duikt in het rijke schoolleven- en verleden (24 april)
Jaarlijks geldt de eerste zondag na de paasvakantie als de hoogdag van het cultureel erfgoed. Kom op 23 of 24 april (Erfgoeddag) naar het Kruiermuseum (10u - 18u) en ontdek er alles over de nieuwe educatieve brochure 'Hup! Den boom in!' of speur mee naar je eigen familiegeschiedenis. Gratis toegang.
Lees verder

De wereld rond in 12 kooklessen
In Balen wonen mensen die afkomstig zijn uit andere landen. Mensen met een andere cultuur, taal en vaak ook andere eetgewoontes. Hun keuken bestaat uit andere kleuren, geuren en smaken. Ben jij benieuwd om deze keuken en vooral ook deze mensen te leren kennen? Kom dan meekoken op 10 mei of 14 juni.
Lees verder

Code ORANJE: rook- en vuurverbod in bos en natuur
Lees verder

Noche del Mundo: terugkeerverhalen uit het Zuiden
Op zaterdag 30 april kan je vanaf 19u30 in VC De Kruierie luisteren naar terugkeerverhalen van Balenaars die aan de slag gingen in de wereld. Elisabeth Sekanabo brengt verslag uit over haar inzamelactie 'Balen voor Goma'. VRT-journalist Katrien Vanderschoot stelt haar nieuw boek voor.
Lees verder