Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 april 2022

Gemeente Balen: Tel mee tijdens het huismussentelweekend (9-10 april)

Tel mee tijdens het huismussentelweekend (9-10 april)
Het gaat niet zo goed met de huismus. Hun populatie neemt drastisch af en daarom is jouw hulp nodig! Ga op zaterdag 9 of zondag 10 april 5 tot 10 minuutjes buiten staan, noteer hoeveel huismussen je hoort zingen en geef het door op www.mussenwerkgroep.be. Daar vind je ook meer tips en informatie.
Lees verder

CD-collectie bib gaat stilaan met pensioen
Al een aantal jaren ziet de bib de uitleencijfers van de cd-collectie drastisch dalen. Daarom worden er vanaf dit jaar geen nieuwe cd's meer aangekocht. De huidige collectie zal niet meteen verdwijnen, maar stilaan afgebouwd worden. Op termijn wordt de collectie verkocht via de tweedehands verkoop.
Lees verder

GBS De Bijenkorf viert gepensioneerde blindengeleidehond Kiara
Op vrijdag 1 april vierde Gemeentelijke Basisschool De Bijenkorf het pensioen van blindengeleidehond Kiara. En dat uitgerekend tijdens de 'Week van de Brailleliga'. Kiara begeleidde als hulphond juf Charlotte Scheelen de voorbije acht jaar van, naar en op haar werkplek.
Lees verder

Avondwandeling Hulsen op 4 april
Lees verder

Bibliotheken nemen Oekraïense titels op in e-boekencollectie
In 208 openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel kan je e-boeken lenen en lezen, waar en wanneer je wil, gewoon op je eigen toestel. De bib biedt een collectie aan van meer dan 10.000 Nederlands- en Engelstalige titels. Daar komt nu ook een honderdtal Oekraïense vertalingen bij.
Lees verder