Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 april 2022

GELDFLATER. Gerdy (44) verkocht haar bitcoins te vroeg, voor 10.000 euro in plaats van een half miljoen: “Ik had me...

HLN
GELDFLATER. Gerdy (44) verkocht haar bitcoins te vroeg, voor 10.000 euro in plaats van een half miljoen: "Ik had me moeten verdiepen in mijn investering"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week vertelt Gerdy Heek (44) hoe ze een half miljoen misliep door haar bitcoins te snel te verkopen.
Lees verder

Past de oldtimer van Robin in de garage? Met een bang hartje proberen ze het in 'Blind gekocht' uit
De grote wens van Robin bij de zoektocht naar een huis? Een garage. In 'Blind gekocht' vond Béa voor hem zo'n woning met garage, al begint ze toch wel te twijfelen of de oldtimer van Robin daar wel in past. "De spiegels zijn precies breder", twijfelt ze. En dus testen ze met een bang hartje of het lukt.
Lees verder

Union vertrokken voor ministage onder Spaanse zon: "Natuurlijk zou het zuur zijn als we die eerste plek nog afgeven"
Union is deze ochtend in alle vroegte naar het Spaanse Alicante gevlogen voor een ministage om de Champions' play-offs voor te bereiden. De Brusselse competitieleiders slaan hun tenten vijf dagen op in het kustdorpje Algorfa. Op de planning staan zes trainingen en enkele fitness-sessies. Maandag oefent Union tegen de Spaanse tweedeklasser FC Cartagena.
Lees verder

Dieselprijs bereikt morgen opnieuw kaap van 2 euro
De maximumprijs voor diesel gaat morgen met 10 eurocent de hoogte in. Dat meldt de FOD Economie. Een liter mag dan maximaal 2,029 euro kosten.
Lees verder

INTERVIEW. CEO van energieleverancier Bolt en man achter kussende energieministers: "We mogen toch meer verwachten?"
Twee weken geleden haalde de kleine energiespeler Bolt de nationale nieuwsmedia met een grote muurschildering van de kussende energieministers Tine Van der Straeten (Groen) en Zuhal Demir (N-VA). De man achter die start-up is medeoprichter en CEO Pieterjan Verhaeghen (33). Zijn missie met Bolt: "de energiesector op z'n kop zetten".
Lees verder

Veilig verbouwen: cruciale tips van bouwopzichter Johny uit 'Huis Gemaakt'
Elke week geeft bouwopzichter Johny Kaczmarowski van het programma 'Huis gemaakt' een handige verbouwtip aan bouwsite Livios, die ook jou kan helpen met je renovatieproject. Vandaag voorziet hij enkele tips over hoe je je bouwwerf veilig houdt. "Zorg zeker ook voor de juiste verzekeringen."
Lees verder

Afbraakwerken voor de boeg? Johny uit 'Huis gemaakt': "Zo hou je het veilig op je werf"
Elke week geeft bouwopzichter Johny Kaczmarowski van het programma 'Huis gemaakt' een handige verbouwtip aan bouwsite Livios, die ook jou kan helpen met je renovatieproject. Vandaag voorziet hij enkele tips over hoe je je bouwwerf veilig houdt. "Zorg zeker ook voor de juiste verzekeringen."
Lees verder

Dragqueens populairder dan ooit, ook in Antwerpen: "We stappen af van die obscure, ruige feesten, drag is toegankelijk en voor íedereen"
Drag Race Holland, de Netflix-serie Pose, de Amerikaanse dragqueen RuPaul die niet meer van het televisiescherm weg te slaan is. Drag is populairder dan ooit en heeft duidelijk de weg naar de mainstream gevonden, ook buiten de LGBTQIA+-gemeenschap. Eind april verzamelt de top van de West-Europese scene - inclusief de stylist van Lady Gaga - zich in Antwerpen op het nieuwe festijn 'Spill The Tea'. "Iedereen kan drag doen, en iedereen zou dat ook móeten doen."
Lees verder

Brusselse PS verzet zich tegen verbod op onverdoofd slachten
De Brusselse PS-fractie gaat in tegen het voorstel van ordonnantie dat een verbod oplegt voor het onverdoofd slachten in het Brussels Gewest, zoals dat het geval is in Vlaanderen en Wallonië. Dat is beslist op een intern overleg waaraan ook de voorzitter van de Brusselse PS-federatie Ahmed Laaouej deelnam, zo meldt Le Soir vrijdag.
Lees verder

Biden noemt het een genocide, maar wat vinden andere staatshoofden?
Joe Biden beschuldigt Rusland van een genocide, maar niet alle wereldleiders volgen hem daar in. De Franse president Emmanuel Macron wil dat woord niet gebruiken, terwijl de Britse premier Boris Johnson zegt dat het "wel veel weg heeft van een genocide". Onze premier De Croo (Open Vld) benadrukt dan weer dat "enkel het Internationaal Strafhof zal bepalen of dit al dan niet een genocide is".
Lees verder

Bart Cannaerts en Fien Germijns stellen nieuwe VRT-quiz mét nagelnieuw decor voor
Bart Cannaerts (41) en Fien Germijns (27) staan te popelen om vanaf 18 april de dagelijkse quiz 'De dag van vandaag' tot in de huiskamers te brengen. Nog even geduld dus, maar ze lichten ze nu al een tipje van de sluier en stellen het nieuwe VRT-programma met nagelnieuwe studio nu al voor!
Lees verder

Sponsors Rode Duivels blijven weg van het WK: ook geen Jupiler-delegatie in Qatar
Er zal ook geen delegatie van biermerk Jupiler naar Qatar reizen voor het WK voetbal. Dat meldt biergigant AB InBev, verwijzend naar de mensenrechtensituatie in het land. Het bedrijf volgt zo het voorbeeld van onder meer ING.
Lees verder

Nicola Peltz en Brooklyn Beckham weigeren huwelijkscadeaus: "Stort in de plaats geld voor de slachtoffers in Oekraïne"
Brooklyn Beckham (23) en Nicola Peltz (27) hebben een bijzondere oproep gelanceerd, enkele dagen na hun sprookjeshuwelijk van afgelopen weekend. "We willen geen trouwcadeaus", klinkt het. De tortelduiven lieten hun gasten in de plaats een donatie doen voor de slachtoffers van Oekraïne.
Lees verder

Het verborgen zwembad en de 'waanzinnige' kelder voor prins Laurent: Koninklijke Serres geven geheimen prijs
Waarom vluchtte prinses Louise destijds de serres in tijdens haar huwelijksnacht? Waarom moesten de meer dan 300 jaar oude oranjebomen wijken van Guy Verhofstadt? En waarom werd de voormalige toezichthouder van de serres naar de cel gestuurd? Nu de lente in het land is, zwaaien de deuren van de Koninklijke Serres van Laken weer open, zoals koning Leopold II dat al wilde. Drie weken lang kunnen nieuwsgierigen de glazen paviljoenen ontdekken en er de zeldzame planten bewonderen. Maar er is nog veel meer dat bezoekers níet te zien krijgen...
Lees verder

Zo herken je mannen met Big of Small Dick Energy: "Mannen met een kleinere penis vertonen compensatiegedrag"
Realityster Kim Kardashian (41) heeft eindelijk onthuld wat haar zo aantrok in stand-upcomedian Pete Davidson (28): zijn Big Dick Energy. De term uit de popcultuur beschrijft, net als tegenhanger Small Dick Energy, iemands uitstraling of gedrag (en stiekem ook hoe groot iemand geschapen is). Wat voor gevolgen heeft het voor je relatie — en je seksleven — als je iemand datet met Big Dick Energy? Seksuologe Kaat Bollen legt het uit. "Mannen die onzeker zijn over hun penis sturen juist heel veel dick pics."
Lees verder

'Big Dick Energy' bepaalt het gedrag van je partner: "Het is het seksuele equivalent van een cheque van 10.000 dollar"
Realityster Kim Kardashian (41) heeft eindelijk onthuld wat haar zo aantrok in stand-upcomedian Pete Davidson (28): zijn Big Dick Energy. De term uit de popcultuur beschrijft, net als tegenhanger Small Dick Energy, iemands uitstraling of gedrag (en stiekem ook hoe groot iemand geschapen is). Wat voor gevolgen heeft het voor je relatie — en je seksleven — als je iemand date met Big Dick Energy? Seksuologe Kaat Bollen legt het uit. "Mannen die onzeker zijn over hun penis sturen juist heel veel dick pics."
Lees verder

Football Talk. Eupen gaat op zoek naar een nieuwe coach: Michael Valkanis vertrekt bij de Panda's
KAS Eupen zal het nieuwe seizoen voorbereiden met een nieuwe trainer. De Panda's bevestigen op hun website dat Michael Valkanis, de huidige T1, straks vertrekt. De overeenkomst van de Australiër Am Kehrweg liep sowieso maar tot het einde van het seizoen - volgens Eupen had de coach voor volgend seizoen "al andere toezeggingen gedaan". Valkanis nam midden februari het roer over van de Duitser Stefan Krämer en leidde Eupen naar de vijftiende plek.
Lees verder

Football Talk. Lukaku traint weer bij Chelsea en zit in selectie voor FA Cup-duel - T1 Michael Valkanis vertrekt bij Eupen
Goed nieuws uit Londen. Romelu Lukaku traint weer mee bij Chelsea. De Rode Duivel zit zelfs in de selectie van coach Thomas Tuchel voor de halve finale van de FA Cup tegen Crystal Palace (zondag om 17u30). De spits was ruim een week out met last aan z'n achillespees. Hij miste de competitiematch tegen Southampton en de Champions League-return tegen Real Madrid. Titelverdediger Chelsea werd nipt uitgeschakeld.
Lees verder

Onze auto-expert test de nieuwe Range Rover: "Als de prijs geen belet is? Dan staat er zó eentje in mijn garage"
Als journalist mag onze auto-expert Joost Bolle de meest uiteenlopende wagens uittesten, van eenvoudige stadsautootjes tot echte luxebakken. Maar als je hem vraagt welke auto hij zélf zou kopen met een onbeperkt budget, dan krijg je een mogelijk wel verrassend antwoord. "Bovenaan mijn lijstje? Daar staat de Range Rover." Of de test van het nieuwe model hem van gedacht heeft doen veranderen, lees je hier.
Lees verder

Gerwyn Price heeft nieuw opkomstnummer, maar niet iedereen is fan: "Het past niet bij hem"
Gerwyn Price heeft sinds gisteren een nieuwe 'walk-on song'. 'The Iceman' gebruikte jarenlang het liedje 'Ice Ice Baby' van Vanilla Ice, maar dat nummer heeft hij nu ingewisseld voor 'Roar' van Katy Perry.
Lees verder