Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 april 2022

Geen pechverhelping aan huis en geen tussenkomst wanneer je batterij gestolen wordt: let op deze kleine lettertjes va...

HLN
Geen pechverhelping aan huis en geen tussenkomst wanneer je batterij gestolen wordt: let op deze kleine lettertjes van je fietsverzekering
Heb je een fietsverzekering en een fietsbijstand voor het geval je met technische pech of schade aan je fiets wordt geconfronteerd? Let dan op dat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Aan elke verzekering en bijstandscontract zitten beperkingen. Spaargids.be fietst je door de gaten van enkele polissen: waarop moet je letten?
Lees verder

Je gras automatisch laten afdoen door een robotmaaier? Zoveel kost dat aan elektriciteit
Wil je genieten van een keurig gemaaid gazon, maar voel je er weinig voor om tijdens je vrije uren met die grasmaaier over en weer te gaan? Dan is een robotmaaier je nieuwe beste vriend. Deze ingenieuze uitvinding neemt het karwei van je over en maait automatisch het gras voor je af. Maar wat kost zo'n machine aan stroom? Mijnenergie.be rekent het voor je uit.
Lees verder

Stad Antwerpen geeft foorkramers Sinksenfoor monsterkorting op standgeld: "Een prachtige geste"
Na twee jaar afwezigheid strijkt de Sinksenfoor straks weer neer op Spoor Oost. En om de pijn van de verloren edities te verzachten, krijgen de foorkramers van de stad Antwerpen een monsterkorting van liefst 90 procent op het standgeld. De stad maakt hiervoor bijna 800.000 euro vrij. Ook de openingsuren van de foor wijzigen. "We verwachten dit jaar een stormloop. Na al die coronamiserie hebben de mensen de foor gemist", glunderen de foorkramers.
Lees verder

4.000 Club-fans komen naar open training in Jan Breydelstadion: "Twee jaar geleden dat we onze helden van zo dichtbij konden zien trainen"
De open training van Club Brugge in het Jan Breydelstadion - de eerste in twee jaar - is woensdag door liefst 4.000 supporters bijgewoond. Sommigen kwamen vanuit Limburg naar Brugge om er een uitstapje in de paasvakantie van te maken. "Ik hoop een truitje van één van mijn helden te scoren", vertelt de 11-jarige Anth Verleye.
Lees verder

Eens iets anders dan asperges en een gekookt eitje: 5 originele recepten van Sandra Bekkari voor de paasbrunch
Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek 'Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk!
Lees verder

LIVE BRABANTSE PIJL. Ouders geven Evenepoel nog laatste duwtje in de rug: "Bakelants die zegt dat ik met twee minuten voorsprong win? Dat wordt moeilijk"
Weer koers in België, met de Brabantse Pijl duiken we op en over de heuvels rond Overijse. Wie volgt titelverdediger Tom Pidcock op? En poetst de tandem Evenepoel-Alaphilippe het blazoen in de voorjaarsklassiekers van Quick-Step Alpha Vinyl op? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

Helft van meetplaatsen heeft (zeer) lage grondwaterstand
Door de droge maand maart heeft de helft van de meetplaatsen in Vlaanderen te kampen met lage (34 procent) tot zeer lage (17 procent) grondwaterstanden. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Voor de periode tot 20 april wordt wel wat neerslag verwacht, waardoor de VMM verwacht dat de toestand zich overal in Vlaanderen opnieuw zal normaliseren.
Lees verder

Millie Bobby Brown openhartig over hoe ze op jonge leeftijd al werd geseksualiseerd: "Echt walgelijk soms"
Millie Bobby Brown (18) heeft in een interview met 'The Guilty Feminist' verteld over de seksualisering die ze heeft ervaren sinds ze beroemd is geworden op heel jonge leeftijd en de reacties op het feit dat ze nu 18 jaar oud is geworden. De actrice onthulde dat ze altijd al met ongepaste opmerkingen heeft moeten omgaan maar dat ze nu "nog grover" zijn geworden nu ze meerderjarig is.
Lees verder

"Zweden wil lidmaatschap NAVO aanvragen"
De Zweedse premier Magdalena Andersson (foto) wil in juni op de NAVO-top in Madrid lidmaatschap aanvragen van de westerse militaire alliantie. Dat schrijft de krant Svenska Dagbladet op basis van bronnen binnen Anderssons sociaaldemocratische partij.
Lees verder

Zweden wil lidmaatschap NAVO aanvragen, ook Finland start procedure op
De Zweedse premier Magdalena Andersson (foto) wil in juni op de NAVO-top in Madrid lidmaatschap aanvragen van de westerse militaire alliantie. Dat schrijft de krant Svenska Dagbladet op basis van bronnen binnen Anderssons sociaaldemocratische partij. Ook Finland wil de procedure om toe te treden opstarten.
Lees verder

Bankroet Sri Lanka roept burgers in het buitenland op geld te sturen
De centrale bank van Sri Lanka heeft woensdag Sri Lankanen die in het buitenland wonen, opgeroepen geld naar het land te sturen. Dat is nodig om voedsel en brandstof te kunnen kopen.
Lees verder

Benelux onderzoekt grensoverschrijdende stadionverboden in het voetbal
Een werkgroep van de Benelux onderzoekt hoe in het voetbal grensoverschrijdende stadionverboden praktisch en juridisch kunnen worden toegepast. In de loop van dit jaar zal de werkgroep aanbevelingen formuleren. Dat meldt het secretariaat-generaal van de Benelux Unie woensdag.
Lees verder

De assist van Luka Modric waar iedereen over spreekt: "Ik ben mijn stem kwijt. Wat hij doet is illegaal"
Genieten. Maal duizend. De pass van Luka Modric waarmee hij Rodrygo de 1-3 aanbood en Real Madrid zo weer in de match bracht, was van magistrale klasse. De lof over zoveel schoonheid is dan ook immens. Analist Rio Ferdinand raakte er in de studio zelfs zijn stem door kwijt.
Lees verder

Ruzie met Mallorca en pijnlijk overlijden: Paasvakantie Spaanse royals compleet overschaduwd door miserie
Koning Filip (61) en koningin Mathilde (49) zijn op gezinsvakantie in Spanje. Daar genieten ze van lange wandeltochten met hun kinderen en kunnen ze even de realiteit vergeten. Iets waar de Spaanse koninklijke familie op dit moment alleen van kan dromen, want hún realiteit zorgt alles behalve voor een zorgeloze paasvakantie. Zo worden er vragen gesteld bij de afwezigheid van koningin Letizia (49) en haar kinderen, terwijl prinses Elena één van haar moeilijkste momenten moest doorstaan en Mallorca de vakantievilla opeist waar oud-koningin Sofia (83) verblijft. Wat is er allemaal aan de hand?
Lees verder

Niemand speelde meer dan 'Iron Mike': AA Gent-verdediger Ngadeu telt wereldwijd meeste minuten
De speler die dit seizoen de meeste speelminuten wereldwijd veroverde, voetbalt in de Belgische competitie. Michael Ngadeu (31) speelde dit seizoen 5094 minuten, voor AA Gent en Kameroen. Met zicht op de bekerfinale geeft 'Iron Mike' nog steeds geen krimp.
Lees verder

Straffe uitspraken op Bitcoin-conferentie in Miami: "In 2030 zal de bitcoin de waarde van 1 miljoen overschrijden"
Op de grootste crypto-beurs in Miami voorspelde de Amerikaanse vermogensbeheerder Cathie Wood dat de bitcoin in 2030 meer dan één miljoen euro waard zal zijn. Maar klopt dat wel en waarom zou dat dan gebeuren? Onze geldexperte Charlotte Van Brabander – een enthousiaste bitcoin-watcher – houdt Wood's voorspelling tegen het licht en bespreekt de vier argumenten die het Wall Street-icoon naar voren schuift.
Lees verder

"Dat is wel héél kort": Nuria uit 'Blind getrouwd' barst in tranen uit bij de kapper
Een bekend gezicht in 'Welkom in de familie', het programma waarin deelnemers hun leven een week lang verruilen voor dat van iemand anders. Nuria, die deelnam aan 'Blind getrouwd', duikt op en wordt uitgenodigd om model te zijn tijdens een opleiding tot kapper. Maar wanneer Nuria op een bepaald moment ziet ziet hoeveel haar er al af is, wordt het haar even teveel.
Lees verder

LIVE (21u). TAS schort sanctie op: Atlético kan voor clash tegen City rekenen op vol stadion
Een week geleden sloopte Kevin De Bruyne de Madrileense muur in Manchester. Atlético moet zo nog vol aan de bak in eigen huis. Daarvoor kan Diego Simeone terug rekenen op Yannick Carrasco. De Belg heeft zijn drie speeldagen schorsing uitgezeten en is weer speelklaar. Maakt Atléti nog een vuist in het Wanda Metropolitano of walst City er helemaal overheen? Volg de terugwedstrijd LIVE op VTM2!
Lees verder

"Lichte paniek": nieuwe woning van miljonairskoppel uit 'Blind gekocht' lijkt één belangrijke kamer te missen
Dat Caroline en Filip niet onverdeeld tevreden waren met de woning die de experten van 'Blind gekocht' voor hen uitzochten, was al langer duidelijk. Maar nu ze het gerenoveerde huis verkennen, krijgen ze een steeds beter gevoel bij de nieuwe aankoop. Al slaat de twijfel wel opnieuw toe wanneer er op de bovenverdieping geen ruimte lijkt te zijn voor de gevraagde studio voor Thomas, de zoon van Caroline. "Dit geeft me wel lichtelijk paniek", geeft zij toe. "Er moet wel een slaapkamer voor Thomas zijn. Ze gaan toch niet zeggen: 'Oh sorry, er is geen plek voor je zoon?' Dat kan niet."
Lees verder

BASKET KORT. Ismael Bako naar Final Four Champions League. Top Division Women play-offs: Luik wint belle tegen Phantoms Boom, halve finales zijn bekend
Net als in 2019 met Antwerp Giants speelt ismael Bako begin mei de Final Four van de Champions League. Met zijn Spaanse club Manresa schakelde hij in de kwartfinales (2-0) Malaga uit. In de nipte 89-91 zege scoorde Bako 8 punten.
Lees verder