Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 17 april 2022

"Geef jullie over of sterf": in dit labyrint van tunnels en gangen heeft het laatste verzet in Marioepol zich verschanst

HLN
"Geef jullie over of sterf": in dit labyrint van tunnels en gangen heeft het laatste verzet in Marioepol zich verschanst
Na meer dan zeven weken strijd is bijna heel Marioepol in Russische handen. De laatste Oekraïense strijders hebben zich verschanst in een grote metaalfabriek van Azovstal en kregen nog tot deze middag 13 uur (tijd in Moskou, 12 uur in België) om zich over te geven. Anders zullen ze allemaal gedood worden, volgens het Russische ministerie van Defensie. Het complex is een waar labyrint van tunnels en gangen en dat maakt dat de Russen tot het uiterste zullen moeten gaan om de fabriek te veroveren.
Lees verder

Deadline van Russisch ultimatum verstreken: in dit labyrint van tunnels en gangen heeft het laatste verzet in Marioepol zich verschanst
Na meer dan zeven weken strijd is bijna heel Marioepol in Russische handen. De laatste Oekraïense strijders hebben zich verschanst in een grote metaalfabriek van Azovstal en kregen nog tot deze middag 13 uur (tijd in Moskou, 12 uur in België) om zich over te geven. Anders zullen ze allemaal gedood worden, volgens het Russische ministerie van Defensie. Het is niet duidelijk of dat gebeurd is of niet. Het complex is een waar labyrint van tunnels en gangen en dat maakt dat de Russen tot het uiterste zullen moeten gaan om de fabriek te veroveren.
Lees verder

Dertigtal elektrische scooters van Go Sharing vatten vuur in Ukkel
De Brusselse brandweer moest zondagochtend rond 7 uur uitrukken naar de Stallestraat in Ukkel, waar een dertigtal elektrische scooters vuur had gevat. Dat meldt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.
Lees verder

Op deze Limburgse plekken vertoeft dj Pat Krimson het liefst: "De pastoor vraagt mij er altijd wat ik weer heb uitgespookt"
Het gaat dj Pat Krimson (56) voor de wind. Hij is te zien in 'Liefde voor Muziek', raast van show naar show én stapt volgend jaar in het huwelijksbootje met zijn grote liefde Loredana De Amicis. En toch vindt de dj altijd wel een gaatje voor qualitytime met zijn dochter Troy (9), om samen hun geliefde Limburg te verkennen. "Ik werd van mijn sokken geblazen in dat park."
Lees verder

Vrouw (27) in verdachte omstandigheden om het leven gekomen in Erpe-Mere
In het Oost-Vlaamse Bambrugge, deelgemeente van Erpe-Mere, is op paasochtend een vrouw in verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen.
Lees verder

Elon Musk: "Bestuur Twitter handelt niet in belang aandeelhouders"
Het bestuur van Twitter doet niet wat het beste is voor de aandeelhouders van het socialemediabedrijf. Dat heeft multimiljardair Elon Musk gezegd in reactie op een tweet van iemand die wijst op het kleine aantal aandelen van Twitter dat bestuursleden bezitten. Het bestuur heeft na het overnamebod van Musk een beschermingsconstructie of 'gifpil' opgetuigd die kan verhinderen dat Twitter ongevraagd wordt overgenomen.
Lees verder

Ernstige verkeershinder richting kust na kop-staartaanrijding op E40 in Wetteren
Op de E40 richting kust is er ernstige verkeershinder na een kop-staartaanrijding in Wetteren. Daar moeten drie wagens getakeld worden. Er staat een file vanaf Erpe-Mere.
Lees verder

Ernstige verkeershinder richting kust na kop-staartaanrijding op E40 in Wetteren: rijbaan is intussen vrij
Na een kop-staartaanrijding op de E40 richting kust in Wetteren, was het zondagmiddag aanschuiven geblazen. De rijbaan is intussen wel weer vrij.
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. "Héél interessante ontwikkeling": Wout van Aert en Mathieu van der Poel op achterstand na coup van INEOS Grenadiers
Interessante situatie in Parijs-Roubaix. Onder meer Wout van Aert en Mathieu van der Poel moeten achtervolgen na een coup van INEOS Grenadiers. Raken de favorieten nog voorin? Op deze pagina kunt u de Helleklassieker de hele dag op de voet volgen.
Lees verder

INTERVIEW. Sven Kums bezorgde Anderlecht laatste zege tegen Gent: "Dit is hét moment om een prijs te pakken"
Voor Sven Kums (34) heeft de bekerfinale tegen Anderlecht nog een extra kantje. De vicekapitein van de Buffalo's staat tegenover de club waarbij hij opgroeide. Hij bezorgde Anderlecht ook zijn laatste zege tegen AA Gent, in november 2018. Kan hij maandag de rollen omdraaien?
Lees verder

Logeren op het luxueuze domein uit 'Liefde voor muziek'? Het kan voor 92 tot 138 euro per nacht
Niet ver van het Zuid-Franse Cap d'Agde en de gouden zandstranden van de Méditerrannée ligt het dorpje Saint-Thibéry. Tussen de druivenranken van wijndomein Les Castans vind je er de charmante plek waar de artiesten van 'Liefde voor muziek' verblijven. Wij gingen er op verkenning en zagen dat het er meer dan goed toeven is.
Lees verder

Oorlog in Oekraïne en situatie in Jeruzalem stonden centraal in paasboodschap van paus
De oorlog in Oekraïne en de situatie in Jeruzalem stonden centraal in de traditionele paasboodschap van paus Franciscus. De paus deed onder meer een oproep aan de verantwoordelijken van alle naties om "de roep om vrede van de mensen te horen".
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. "Dit is ongezien": onze analist Michel Wuyts over de coup van INEOS, Van Aert en Van der Poel moeten achtervolgen
Interessante situatie in Parijs-Roubaix. Onder meer Wout van Aert en Mathieu van der Poel moeten achtervolgen na een coup van INEOS Grenadiers. Raken de favorieten nog voorin? Op deze pagina kunt u de Helleklassieker de hele dag op de voet volgen.
Lees verder

"Er werd gisteren een bommetje gedropt": de kandidaten in 'De mol' krijgen bezoek én steun van het thuisfront
De kaarten in 'De mol' zijn helemaal door elkaar geschud. Omdat Philippe ervoor koos om uit het spel te stappen, moest er een nieuwe mol aangeduid worden bij de resterende kandidaten. Gelukkig hoefde de kersverse mol die verandering niet alleen verwerken. Ze worden gewekt met ontbijt op bed, met dank aan hun geliefden.
Lees verder

'Reizen Waes' in Mongolië: "Wie zegt dat er te veel luxe is in een gevangenis, weet niet wat het is om opgesloten te zitten"
Na twee jaar van bescheiden tripjes door Vlaanderen en Nederland reist Tom Waes (53) opnieuw de wereld rond in een nieuw seizoen 'Reizen Waes'. Een unieke ervaring, al werd zijn reis naar Mongolië niet meteen een pleziertripje. Na een positieve coronatest zat hij zes dagen opgesloten in een hotelkamer. En toen hij dan eindelijk terug buiten mocht, kreeg hij een nieuwe tegenslag te verwerken. "Ik heb de tijd nog nooit zo traag voorbij zien kruipen."
Lees verder

Waar eet... columniste Mia Doornaert? "Hier eet je de lekkerste Brusselse wafels"
"Ik hou van lekker en — vooral — gezellig tafelen in bistro's en brasseries, met af en toe een haute cuisine-avontuur", vertrouwt journaliste en columniste Mia Doornaert (76) ons toe. "Daarin word ik verwend in mijn wijk, die een beetje op Parijs in Brussel lijkt." Welke eetadresjes kunnen haar dan altijd bekoren in de hoofdstad van ons land?
Lees verder

EXCLUSIEVE COLUMN. Goedele Liekens veroordeelt de 'pikstraf': "Het is chantage. Je maakt van seks een wapen. Totaal fout"
Pikstraf, ken je dat? Je weigert seks om je zin door te drijven of je partner te straffen. Als Goedele Liekens een vriend hoort vertellen over dat machtsmiddel, schrijft ze een vlijmscherpe column om ons te waarschuwen. Gevat legt ze de schadelijke relatiedynamiek bloot die achter pikstraf schuilgaat, en oppert ze een betere oplossing. "Mannen willen kost wat kost seks, vrouwen niet. Hoe triest is het als je er zo over denkt?"
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Kopgroep met Mohoric trekt naar Bos van Wallers, Van Aert en Van der Poel nog altijd op achtervolgen aangewezen
Interessante situatie in Parijs-Roubaix. Onder meer Wout van Aert en Mathieu van der Poel moeten achtervolgen na een coup van INEOS Grenadiers. Raken de favorieten nog voorin? Op deze pagina kunt u de Helleklassieker de hele dag op de voet volgen.
Lees verder

IN BEELD. Valpartijen en lekke banden alom: Hel van het Noorden maakt haar naam meer dan waar
Chaos alom in Parijs-Roubaix. De ene valpartij volgt de andere op in de Hel van het Noorden. Kasper Asgreen en Mads Pedersen zijn de grootste namen die al tegen de vlakte gingen. Magnus Sheffield, winnaar van de Brabantse Pijl, verloor zijn zadel na een wel heel knullige actie. Daarnaast regent het lekke banden. Volg HIER live de Helleklassieker.
Lees verder

Jimmy Kimmel én Coachella: Stromae beleeft topweekend op Amerikaanse bodem
Onze landgenoot Stromae (37) heeft er een druk weekend opzitten. Vrijdag was de muzikant, wiens echte naam Paul Van Haver is, te gast in de talkshow 'Jimmy Kimmel Live', en daarna volgde een gesmaakt optreden op het Amerikaanse festival Coachella.
Lees verder