Doorgaan naar hoofdcontent

Frans parket neemt twee personen in hechtenis na tragische dood van Jérémy (31), die werd gegrepen door tram toen h...

HLN
Frans parket neemt twee personen in hechtenis na tragische dood van Jérémy (31), die werd gegrepen door tram toen hij vluchtte voor zijn aanvallers
Jérémy Cohen (31) stierf bijna drie maanden geleden in een Parijse voorstad nadat hij eerst was aangevallen door een groepje jongeren en vervolgens werd gegrepen door een tram . Twee personen, van 23 en 27 jaar oud, hebben zich dinsdag aangeven en zijn in hechtenis genomen, meldt 'BFMTV'.
Lees verder

Jongeman (21) zwaargewond na val tijdens carnavalsfeest: "Regels worden volgend jaar strenger"
Een 21-jarige jongeman uit Meldert is zondagnamiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval tijdens het carnavalsfeest in Opwijk. Hij kwam na een val onder de wielen van een aanhangwagen terecht. Zijn leven zou intussen gelukkig buiten gevaar zijn, maar hij houdt mogelijk wel blijvende letsels over aan het ongeval. "De regels tijdens ons carnavalsfeest worden volgend jaar veel strenger", zegt organisator Kurt Spruyt.
Lees verder

WHO: "Coronapandemie blijft noodtoestand"
De pandemie van het coronavirus blijft een internationale noodtoestand wat betreft de volksgezondheid. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag gezegd in Genève.
Lees verder

Oekraïense autoriteiten kunnen radioactiviteit in Tsjernobyl niet controleren: "Servers zijn verdwenen"
De Oekraïense autoriteiten slagen er niet om het toezicht op de radioactiviteit in Tsjernobyl te herstellen. De Russische troepen hebben er tijdens hun bezetting een ondergronds netwerk gemaakt en de betrokken servers zijn verdwenen, klinkt het.
Lees verder

Huizen dit jaar nog duurder, maar vraag vermindert: gaan prijzen ook naar beneden? En is dit nog het moment om in vastgoed te investeren?
Een huis in Vlaanderen werd dit jaar al gemiddeld 22.000 euro duurder. Tegelijk liep het aantal transacties in maart voor het eerst sinds lang terug, met 3,5%. Hoe zien specialisten de marktprijs evolueren? En is het vet van de soep voor wie in een appartement investeert? Wij legden KBC-econoom Johan Van Gompel en Filip Dewaele van Vastgoedgroep Dewaele acht vragen over de woningmarkt voor.
Lees verder

Echtgenoot van vrouw die dood werd aangetroffen in Marcinelle vrijgelaten: "Vermoedelijk ongelukkige val van trap"
De man die maandagavond na de dood van zijn vrouw werd opgepakt in de Henegouwse gemeente Marcinelle, is vrijgelaten. Dat heeft het parket van Charleroi bekendgemaakt. De verwondingen op het lichaam van de vrouw zouden kunnen worden toegeschreven aan een ongelukkige val van de trap, zo blijkt uit de autopsie.
Lees verder

Google investeert 9,5 miljard om werknemers opnieuw op kantoor te krijgen
Google maakt bekend in de loop van het jaar 9,5 miljard dollar (omgerekend zo'n 8,8 miljard euro) te investeren in kantoren en datacenters om medewerkers terug op kantoor te krijgen.
Lees verder

Kim Kardashian blijft positief over ex Kanye West: "Er is veel liefde en we zullen altijd familie blijven"
Ter promotie van haar nieuwe realityreeks 'The Kardashians' - vanaf donderdag te zien op Disney+ - heeft Kim (41) wat meer details gegeven over de band met haar ex Kanye West (44). "We zullen altijd hecht blijven", klinkt het.
Lees verder

In Zagreb neergestorte militaire drone had bom met onbekende "explosieve substantie" aan boord
Een militaire drone van Sovjet-ontwerp die in maart in Zagreb is neergestort, had een bom met een onbekende "explosieve substantie" aan boord. Dat hebben onderzoekers woensdag aangekondigd. Het toestel, een Tupolev Tu-141 Strizh, was waarschijnlijk in Oekraïne gelanceerd. De drone vloog boven drie NAVO-landen: Roemenië, Hongarije en een groot deel van Kroatië. Uiteindelijke stortte het neer in een park in Zagreb.
Lees verder

Lukas Lelie heeft zijn eigen show op Streamz: "Mijn stage bij 'Aspe'? Charcuterie op de cateringtafel leggen"
In de komische reeks 'Doe zo voort', nu te zien op Streamz, richt Lukas Lelie (32) de spot op het lager onderwijs. Met zichzelf in de rol van uitgebluste leerkracht die tijdens het oudercontact vanop een veel te klein stoeltje een stoet bemoeizuchtige ouders moet trotseren. "Bij 'De ideale wereld' zijn sketches rond onderwijs degene die de comments doen ontploffen", vertelt hij in dit interview over het programma, zijn eigen schooltijd, z'n acteercarrière en de tanende cijfers van 'De Ideale Wereld'. "Het grote probleem is dat het programma geen vast uitzenduur heeft."
Lees verder

Nederlandse transporteur rijdt voortaan 'Undercover': "Sommigen vernieuwen hun interieur, anderen laten hun vrachtwagen pimpen"
Tom Waes rijdt tegenwoordig als trucker rond op de Nederlandse wegen, of beter gezegd: zijn alter ego Bob Lemmens uit de populaire serie Undercover. Een Nederlandse transporteur liet zijn nieuwste vrachtwagen pimpen in het thema. "Als je zoiets doet zijn andere vormen van reclame overbodig", zegt designer Willeke Timmer.
Lees verder

Luk Alloo gaat opnieuw langs bij Danny, die jarenlang vastzat in Dominicaanse gevangenis: "Ik zag zeven mannen sterven"
In 'Alloo en tot ziens' brengt Luk Alloo (59) donderdagavond een bezoek aan Danny. De reportagemaker ontmoette de man in 2015, toen hij vastzat in een Dominicaanse gevangenis voor drugsbezit.
Lees verder

Vier sigarettenfabrikanten krijgen boete van 36 miljoen euro van Belgische concurrentiewaakhond
De Belgische Mededingingsautoriteit legt vier sigarettenfabrikanten boetes van in totaal 35,9 miljoen euro op omdat ze jarenlang informatie uitwisselden over hun toekomstige prijzen via groothandelaren. Dat maakte de concurrentiewaakhond vandaag bekend.
Lees verder

Vlaanderen kan aangeklaagd worden omdat het kinderen in een cel stopt
De 16-jarige jongen in Antwerpen is lang niet het eerste kind met een beperking dat in een cel belandt zonder strafbare feiten te plegen. "Dit is een flagrante schending van de kinderrechten. Kaart dit bij Europa aan en men zal nagaan of Vlaanderen wel genoeg doet voor zijn kwetsbare kinderen".
Lees verder

ONZE OPINIE. Net zoals uw brandverzekering ook het huis van uw buren niet in vuur en vlam zet, bedreigt NAVO niemand
Meer dan Angela Merkel of het Eurovisiesongfestival ooit heeft kunnen doen, is het Vladimir Poetin die Europa verenigt als nooit tevoren. Woensdag maakten Zweden en Finland gezamenlijk bekend dat ze de deur openzetten voor NAVO-lidmaatschap. Daarmee zou de rechtstreekse grens tussen het militair bondgenootschap en Rusland in één klap verdrievoudigen. Na Oekraïne beseffen ze dat angst een slechte raadgever is, en kiezen ze voor een boemerang recht in het gezicht van Poetin.
Lees verder

LIVE. Carrasco begint op de bank tegen Manchester City, De Bruyne wél aan de aftrap
Een week geleden sloopte Kevin De Bruyne de Madrileense muur in Manchester. Atlético moet zo nog vol aan de bak in eigen huis. Daarvoor kan Diego Simeone terug rekenen op Yannick Carrasco - die weer speelklaar is na drie schorsingsdagen -, maar de Rode Duivel begint op de bank. Maakt Atléti nog een vuist in het Wanda Metropolitano of walst City er helemaal overheen? Volg de terugwedstrijd LIVE op VTM2!
Lees verder

Gascentrale van Seraing vervangt Vilvoorde in mechanisme bevoorradingszekerheid
De gascentrale van Seraing vervangt die van Vilvoorde in het mechanisme om de bevoorradingszekerheid van ons land te garanderen na de sluiting van vijf van de zeven kerncentrales in 2025. Dat was verwacht en is bevestigd in het nieuwe veilingrapport van Elia.
Lees verder

Abdeslam ging café in Parijs binnen met explosievengordel, maar "bedacht" zich
Salah Abdeslam, de belangrijkste beschuldigde op het assisenproces over de aanslagen van november 2015 in Parijs, zegt dat hij de avond van de aanslagen een café is binnengegaan met een explosievengordel. Maar daar heeft hij "zich bedacht", zei hij woensdag voor het speciale assisenhof in Parijs.
Lees verder

LIVE. Klopp zet grote namen op de bank, Vertonghen in de basis
Stunt Jan Vertonghen in de Champions League? Benfica moet op het veld van Liverpool een 1-3-nederlaag zien op te halen. De 34-jarige verdediger miste in de Champions League nog geen minuut dit seizoen en moet samen met die andere ervaren rot, Nicolás Otamendi, de boel gesloten houden vanavond. Tegen Sadio Mané en co geen evidentie. Volg de match LIVE op HLN.be!
Lees verder

Afgehakt vingertopje van Johnny Depp is één van dé discussiepunten in megaproces tegen Amber Heard
Het megaproces tussen Johnny Depp (58) en Amber Heard (35) is nog maar net begonnen, maar de vele verwijten zijn ondertussen al niet meer op één hand te tellen. De 'Aquaman'-actrice beschuldigde haar ex-man op dinsdag al van seksueel misbruik. Ook het afgehakte vingertopje van Depp blijkt één van de grootste discussiepunten te zijn in de veelbesproken rechtszaak.
Lees verder