Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 3 april 2022

'Fotomodel’ licht al zeven jaar hotels, restaurants en verzekeringsmaatschappijen op in Brugge, Antwerpen en Gent

HLN
'Fotomodel' licht al zeven jaar hotels, restaurants en verzekeringsmaatschappijen op in Brugge, Antwerpen en Gent
Philosophe N. (32), de zoon van een Rwandese oorlogscrimineel die zich in ons land voordoet als een rijke hoteleigenaar, fotomodel of ingenieur, licht al zeven jaar lang verzekeringsmaatschappijen en horecazaken op. Hij slaapt in hotels en eet in restaurants zonder daar ooit voor te betalen en steelt en verkoopt dure speedpedelecs die hij huurt van leasefirma's. De meesteroplichter sloeg al toe in Brugge, Brussel, Antwerpen en Gent.
Lees verder

Remco Evenepoel legt zichzelf geen té hoge verwachtingen op in Baskenland: "Ik neem dit als een derde hoogtestageweek"
Dag per dag, zal Remco Evenepoel (22) het deze week nemen in de Ronde van Baskenland. "Tuurlijk zou het fijn zijn mocht ik meeklimmen met de allerbesten. Maar mijn échte doelen volgen later deze maand: Brabantse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.
Lees verder

Mathieu van der Poel wint zijn tweede Ronde van Vlaanderen, Tadej Pogacar laat zich kisten in ijzingwekkende slotkilometer: "Ik stond op het punt om te lossen"
Mathieu van der Poel heeft z'n tweede Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Nederlander was de beste na een ijzingwekkende slotkilometer. Tadej Pogacar werd vierde en leek de beste in de wedstrijd, maar de Sloveen liet zich ringeloren in de laatste hectometers. Achtervolgers Dylan van Baarle en Valentin Madouas mochten zo mee op het podium.
Lees verder

BASKET KORT. Elvar Fridriksson (Antwerp Giants) vertrekt naar Italiaanse topklasser Tortona - Mechelen wint bizarre partij met forfaitscore
Antwerp Giants neemt afscheid van Elvar Fridriksson (27j,1m83). De Ijslandse spelverdeler bereikte een akkoord met de topklasser Tortona, de nummer vijf van de Italiaanse competitie, en vertrekt onmiddellijk naar Italië. In de BNXT League werd de partij tussen Feyenoord en Mechelen stopgezet. Een technische panne lag aan de basis. Volg in dit artikel al het basketbalnieuws in binnen- en buitenland.
Lees verder

Twee jaar nadat haar man stierf aan kanker, loopt Sien in bruidsjurk om geld in te zamelen: "Hij is nog niet vergeten"
In Ieper namen zondagnamiddag zo'n 300 lopers en stappers, al dan niet in bruidskledij, deel aan de Runaway Bride, waarvan de opbrengst naar onder meer Kom op tegen Kanker gaat. Een van de initiatiefnemers is Sien Vermeulen (26) uit Passendale, die na 2 jaar huwelijk haar man verloor aan botkanker. "Ik ben blij dat hier vrienden en familie van Ruben aanwezig waren, hij is nog niet vergeten."
Lees verder

Lotte Kopecky doet het! Belgisch kampioene wint Ronde van Vlaanderen bij vrouwen: "Dit is next level"
Dan toch Belgische succes in de Ronde van Vlaanderen, met dank aan Lotte Kopecky. Onze landgenote won als één van de topfavorieten Vlaanderens Mooiste bij de vrouwen. Ze is de eerste Belgische die wint sinds Grace Verbeke in 2010. "Dat ik dit kan doen in de Belgische kampioenstrui... Fantastisch." Titelverdedigster Annemiek van Vleuten werd tweede.
Lees verder

Lotte Kopecky doet het! Belgisch kampioene wint Ronde van Vlaanderen bij vrouwen
Dan toch Belgische succes in de Ronde van Vlaanderen, met dank aan Lotte Kopecky. Onze landgenote won als één van de topfavorieten Vlaanderens Mooiste bij de vrouwen. Ze is de eerste Belgische die wint sinds Grace Verbeke in 2010. Titelverdedigster Annemiek van Vleuten werd tweede.
Lees verder

KIJK LIVE. Michel Wuyts kaart na over de zege van Lotte Kopecky in de Ronde van Vlaanderen
Dan toch Belgische succes in de Ronde van Vlaanderen, met dank aan Lotte Kopecky. Onze landgenote won als één van de topfavorieten Vlaanderens Mooiste bij de vrouwen. Ze is de eerste Belgische die wint sinds Grace Verbeke in 2010. Titelverdedigster Annemiek van Vleuten werd tweede.
Lees verder

AA Gent lijdt duur puntenverlies op veld van Cercle, Anderlecht kan straks over Buffalo's springen in de stand
Na een geweldige remonte, met zeven overwinningen op rij, dreigt AA Gent alsnog naar play-off 2 te worden verwezen. De Buffalo's geraakten niet verder dan een gelijkspel op het veld van Cercle Brugge, dat met die puntendeling zelf uitgeschakeld is voor play-off 2.
Lees verder

AA Gent lijdt duur puntenverlies op Cercle: Anderlecht kan straks over Buffalo's springen en Antwerp is zeker van top vier
Na een geweldige remonte, met zeven overwinningen op rij, dreigt AA Gent alsnog naar play-off 2 te worden verwezen. De Buffalo's geraakten niet verder dan een gelijkspel op het veld van Cercle Brugge, dat met die puntendeling zelf uitgeschakeld is voor play-off 2. Anderlecht kan straks over de Buffalo's springen, Antwerp is zeker van een plek in de top vier.
Lees verder

AA Gent lijdt duur puntenverlies op Cercle, Vanhaezebrouck: "We speelden poker, maar zo werkt het niet in voetbal"
Na een geweldige remonte, met zeven overwinningen op rij, dreigt AA Gent alsnog naar play-off 2 te worden verwezen. De Buffalo's geraakten niet verder dan een gelijkspel op het veld van Cercle Brugge, dat met die puntendeling zelf uitgeschakeld is voor play-off 2. Anderlecht kan straks over de Buffalo's springen, Antwerp is zeker van een plek in de top vier. Hein Vanhaezebrouck: "Wij scoren niet vaak, dus we moeten zuinig zijn bij tegengoals. Hier kan ik echt niet mee leven."
Lees verder

REACTIES. Van Baarle: "Altijd goed in de Ronde" - Benoot: "Voor Kwaremont slecht moment" - Asgreen: "Benen leken te exploderen"
Dylan van Baarle bekroonde een superdag met een tweede plaats. "Ik heb hier altijd een goed gevoel. De kasseien, de mensen, supporters... als je daar in Antwerpen staat, heel speciaal. In de slotkilometers ging alles heel snel. En plots zit je bijna in het wiel van Tadej en Mathieu en sprint je mee voor de overwinning. Ik heb wel gespurt voor de zege, maar dat zat er niet echt in. Van der Poel? "Ik had hem wel gevolgd wat hij in Spanje op stage en wist dat ie in orde ging zijn. Maar dan ook nog eens op die manier winnen, heel indrukwekkend."
Lees verder

LIVE. Sterk Anderlecht halfweg virtueel in top vier na blunder van Koffi, paars-wit verliest wel Verschaeren met blessure
• Profiteert Anderlecht van puntenverlies AA Gent? • Anderlecht won heenmatch met 1-3 • Charleroi zo goed als zeker van PO2 • Ref: Erik Lambrechts
Lees verder

LIVE. Wat een blunder: Kouamé knalt Anderlecht op verdiende voorsprong na pijnlijk mistasten van Koffi!
• Profiteert Anderlecht van puntenverlies AA Gent? • Anderlecht won heenmatch met 1-3 • Charleroi zo goed als zeker van PO2 • Ref: Erik Lambrechts
Lees verder

LIVE. Aftrap in het Lotto Park! Profiteert Anderlecht van puntenverlies AA Gent?
• Profiteert Anderlecht van puntenverlies AA Gent? • Anderlecht won heenmatch met 1-3 • Charleroi zo goed als zeker van PO2 • Ref: Erik Lambrechts
Lees verder

Onder de bijna miljoen mensen langs het parcours van de Ronde: een onverlaat en een klimaatactivist
En of de fans terug zijn in de koers. Bijna een miljoen mensen rond het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2022. Rijendik. Alleen waren de haast klassieke valse noten ook weer van de partij. Zoals een supporter die in volle finale met een tricolore vlag met daarop 'WVA' veel te lang op het parcours bleef lopen. Of een klimaatactivist met de boodschap 'Climate Justice Now' op zijn t-shirt, die in de laatste hectometers doodleuk over de hekkens sprong en richting finish stapte. Daar werd hij op het nodige boegeroep getrakteerd. Wel leuk was hoe een toeschouwer doodleuk terugzwaaide naar Kenneth Van Rooy toen die om assistentie van de volgwagen vroeg en zijn hand opstak.
Lees verder

Ronn Moss verliet tien jaar geleden 'Mooi en Meedogenloos': "Ik heb de serie nog geen seconde gemist"
Ronn Moss (70) is terug in ons land. De Amerikaanse acteur, die wereldberoemd werd als Ridge Forrester uit 'The Bold and the Beautiful', bij ons 'Mooi en Meedogenloos', vertoeft aan onze Belgische kust om er de tournee van het theaterstuk 'Brasschaatse Huisvrouwen' af te werken. "België voelt op den duur een beetje als thuiskomen aan."
Lees verder

Onze chef wielrennen: "Van der Poel speelde het psychologische spel tot het laatst, Pogacar tot het te laat was"
Wat een ontknoping in de Ronde van Vlaanderen. Onze chef wielrennen zag Mathieu van der Poel naar de zege rijden en Tadej Pogacar vierde worden nadat hij weer alle bestaande wielerwetten tartte. "Mààr vierde. Nadat hij de fout van het jaar, of misschien de fout van zijn leven maakte."
Lees verder

Mathieu van der Poel viert Rondewinst met hamburger: "Ik stond op het punt te lossen"
Ongezien. Vier keer reed Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen. Een keer vierde, een keer tweede en twee keer de oppergaai. In de spurt slimmer dan Tadej Pogacar, die zich liet insluiten door Dylan van Baarle en Valentin Madouas. Nadat hij woensdag ook al Dwars door Vlaanderen had gewonnen. "Ongelofelijk", zei MVDP voor de camera van VTM Nieuws, terwijl hij genoot van een welverdiende hamburger.
Lees verder

Ouders vermiste Natacha de Crombrugghe keren terug naar Peru: "Het lukt niet om hier verder te gaan met ons leven"
De ouders van Natacha de Crombrugghe (28) keren terug naar Peru om er naar hun vermiste dochter te zoeken. Dat hebben ze zelf verteld in een interview met de krant 'Le Soir'. De politie in Peru heeft het nieuws bevestigd aan de lokale krant 'La Republica'.
Lees verder