Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 april 2022

Football Talk. Barcelona verliest ook in competitie, laagvlieger Cadiz komt winnen in Camp Nou - Deinze en coach De D...

HLN
Football Talk. Barcelona verliest ook in competitie, laagvlieger Cadiz komt winnen in Camp Nou - Deinze en coach De Decker uit elkaar
Een doelpunt van Lucas Perez kort na de rust. Barcelona liet zich in Camp Nou verrassen door laagvlieger Cadiz. De Catalanen konden zich wat steviger in het zadel hijsen op de tweede plaats van het klassement, maar blijven door de nederlaag op gelijke hoogte met Sevilla hangen. Cadiz deed door de overwinning een goeie zaak in de strijd tegen de degradatie. Voor Barcelona is het een paasweek in mineur geweest, de ploeg van Xavi werd donderdag ook al gewipt uit de Europa League.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Biden niet van plan om naar Oekraïne te reizen - Zelensky: "Slag om de Donbas is begonnen"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft maandagavond de start van het Russische offensief tegen Oost-Oekraïne bevestigd. "We kunnen nu zeggen dat Russische troepen de slag om Donbas zijn begonnen, iets waar ze zich al lang op voorbereiden. Een heel groot deel van het hele Russische leger is nu gewijd aan dit offensief", zei hij in een verklaring die werd uitgezonden op Telegram. Een deel van het gebied, waar de dodelijke gevechten zijn geïntensiveerd, is in handen van pro-Russische separatisten. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Zelensky: "Slag om de Donbas is begonnen" - VS-president Biden nog steeds niet van plan om Oekraïne te bezoeken
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft maandagavond de start van het Russische offensief tegen Oost-Oekraïne bevestigd. "We kunnen nu zeggen dat Russische troepen de slag om Donbas zijn begonnen, iets waar ze zich al lang op voorbereiden. Een heel groot deel van het hele Russische leger is nu gewijd aan dit offensief", zei hij in een verklaring die werd uitgezonden op Telegram. Een deel van het gebied, waar de dodelijke gevechten zijn geïntensiveerd, is in handen van pro-Russische separatisten. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Eén op de drie werknemers denkt na over ingrijpende carrièreswitch
Een derde van de werkende Belgen overweegt om een job in een andere sector te gaan doen, zo blijkt uit een bevraging van hr-dienstverlener Acerta. Bij jongeren is dat zelfs één op de twee. "Corona heeft ons doen nadenken. Steeds meer Belgen, en dan vooral jongeren, willen meer motivatie uit hun job halen."
Lees verder

ONZE OPINIE. Betekent sociaal verantwoord handelen niet alles voor een westers bedrijf? Dat zou je denken. Maar macht maakt duidelijk soms vadsig
Je zou denken dat PostNL na alle herrie afgelopen herfst met de bezem door de boîte ging. Zoals Nederlanders dat grondig kunnen — en soms iets té grondig, zoals de toeslagenaffaire bewijst. Als het woord 'kinderarbeid' valt in een undercoverreportage, zorgt zo'n groot postbedrijf toch meteen dat bij geen enkele aannemer, onderaannemer en onderonderaannemer nog een kind voor een schamel loon gebruikt wordt als goedkope arbeidskracht? Dat zou je denken.
Lees verder

Vier maanden na ons undercoveronderzoek werken er nog steeds kinderen bij PostNL: "We moeten liegen tegen de inspectie, zegt onze baas"
Vier maanden na de undercoverreportage van VTM Nieuws en 'Het Laatste Nieuws' is PostNL er nog steeds niet in geslaagd om kinderarbeid bij zijn onderaannemers aan te pakken. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van onze redactie. "Twee à drie keer per week lever ik mee pakjes af", getuigt een 13-jarige die voor PostNL werkt.
Lees verder

"Er is geen coach in België die zó begeestert en polariseert als Hein Vanhaezebrouck"
Het trauma uit 2012 is eindelijk verwerkt bij Hein Vanhaezebrouck. Met de bekerwinst is hij nóg wat meer een levende legende in Gent. Eentje die de Buffalo's weer sexy heeft gemaakt. De gemaakte fouten van zijn voorgangers recht wist te trekken. En de voorzitter nog eens heeft doen gloriëren. AA Gent & Hein: wat zouden ze zonder elkaar zijn?
Lees verder

Na de nieuwe onthullingen over PostNL: minister van Post De Sutter wil taskforce oprichten "om rotte appels te weren" uit pakjessector
"Dit nieuws brengt een ernstig probleem in beeld. Ik wil een federale taskforce bijeen roepen om deze mensonterende toestanden de wereld uit te helpen", zo reageert minister van Post Petra De Sutter (Groen) op het nieuwe onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws naar PostNL. Ons onderzoek toonde aan dat er nog steeds kinderen aan het werk zijn bij het koeriersbedrijf.
Lees verder

"VS zullen geen testen met anti-satellietwapens uitvoeren"
De Verenigde Staten zijn van plan geen testen in de ruimte uit te voeren met anti-satellietwapens, raketten die vanaf de grond worden afgeschoten en ruimtevaartuigen in een baan om de aarde kunnen vernietigen. Vicepresident Kamala Harris zal dat naar verwachting maandagavond (lokale tijd) aankondigen.
Lees verder

Harris: VS zullen geen testen met anti-satellietwapens uitvoeren
De Verenigde Staten zijn van plan geen testen in de ruimte meer uit te voeren met anti-satellietwapens, raketten die vanaf de grond worden afgeschoten en ruimtevaartuigen in een baan om de aarde kunnen vernietigen. Vicepresident Kamala Harris kondigde dat maandagavond (lokale tijd) aan.
Lees verder

Israël voert luchtaanvallen uit op Gazastrook na raketaanval
Het Israëlische leger heeft dinsdagochtend vroeg luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat maandag vanop de Palestijnse enclave een raket werd afgevuurd richting Israël. Dat meldt het Israëlische leger, net als getuigen en Hamas, de islamistische groep die aan de macht is in de Gazastrook.
Lees verder

Euthanasie bij dementie stapje dichterbij: CD&V wil debat aangaan
CD&V is bereid om het debat over euthanasie bij dementerenden aan te gaan. Dat zegt de partij naar aanleiding van een oproep van de Vlaamse liberalen. "Maar het is meer dan zomaar een zinnetje toevoegen", zegt Els Van Hoof (CD&V) vandaag in De Morgen.
Lees verder

'Blind getrouwd'-koppel Winnie en Jonah verwachten hun eerste kindje: "De dood van m'n vader heeft ons doen nadenken"
In september vieren Winnie Bogaerts (29) en Jonah Hulselmans (33), bekend van het vijfde seizoen van 'Blind getrouwd', niet alleen hun derde huwelijksverjaardag maar ook de komst van hun eerste kindje. "Nooit gedacht dat het zo snel zou gaan, maar we zijn heel blij!", vertellen de aanstaande ouders in een exclusief interview. Nochtans heeft het koppel geen makkelijke periode achter de rug. Winnie verloor haar vader en de verbouwingen aan hun huis hadden een zware impact op hun relatie. "Ik stond op het punt om het huis weer te koop te zetten."
Lees verder

Wout van Aert trekt, zonder ideale voorbereiding en zonder ideaal gewicht, naar Ardennen: "Ik ga ervoor in Luik"
Trots was Wout van Aert (27) met zijn tweede plaats in Parijs-Roubaix. Een halve verrijzenis, maar vaststelling: ook in 2022 wint hij geen kasseimonument. Zijn sterk voorjaar toch afsluiten met winst in een monument, is echter niet onmogelijk. Van Aert is zondag meer dan een outsider in Luik-Bastenaken-Luik. Zelfs zonder de ideale voorbereiding en zonder ideaal gewicht.
Lees verder

Meer dan zeshonderd kandidates willen daten met Junior Planckaert: "Al zo lang niks meer gevoeld voor een vrouw"
Als Cupido zijn slag thuishaalt, mogen de Planckaerts straks op hun Franse kasteel de rode loper uitrollen voor het nieuwe lief van Junior (29). Meer dan zeshonderd single vrouwen staan te drummen om zijn hart te veroveren in 'Junior op zoek naar de liefde'. Al blijft de jongste telg van Christa en Eddy bijzonder nuchter onder die massale belangstelling. "Voor hetzelfde geld draait dit avontuur op niets uit."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie & Fitch': "Kleren plooien en push-ups doen"
U herinnert zich misschien nog de levende, half aangeklede etalagepoppen die vanaf 2011 voor de winkel van 'Abercrombie & Fitch' aan de Brusselse Waterloolaan geparkeerd stonden om uw interesse te lokken voor een kledingmerk dat geen broeken groter dan maat veertig verkocht?
Lees verder

Temperaturen tot 19 graden, maar zon verdwijnt vaak achter de wolken
Zon en wolkenvelden wisselen elkaar dinsdag af. In de loop van de namiddag ontstaan er hier en daar ook wat stapelwolken. Het blijft dikwijls droog, al kan er in de late namiddag nabij de Franse grens een buitje vallen. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en aan zee en 18 of 19 graden in het centrum. De wind is zwak en veranderlijk, maar wordt geleidelijk matig uit noord tot noordoost. Aan zee is de wind eerst zwak uit noordwest, maar wordt matig uit noordnoordoost. Dat zegt het KMI.
Lees verder

Aantal coronadoden in Shanghai loopt verder op: nu al tien mensen overleden
In de Chinese stad Shanghai zijn nu al officieel tien mensen overleden als gevolg van het coronavirus sinds de stad eind maart in lockdown ging. Maandag meldde de burgemeester van de stad de eerste drie doden. Dat waren er weinig in vergelijking met de gemiddeld 20.000 nieuwe besmettingen per dag. In de afgelopen 24 uur stierven nog zeven mensen, allemaal ouderen met onderliggende aandoeningen, zo melden de lokale autoriteiten.
Lees verder

Asgreen verliest stukje oor, Merlier geopereerd aan elleboog: het medisch bulletin van Parijs-Roubaix
Altijd omvangrijker dan bij om het even welke andere koers: het medisch bulletin van Parijs-Roubaix. Ook nu was het voor veel onfortuinlijken weer wonden likken. Kasper Asgreen verloor een stuk oor, Tim Merlier werd na aankomst geopereerd aan zijn elleboog.
Lees verder

Michael van Gerwen op historische wijze vernederd op German Darts Grand Prix
Michael van Gerwen heeft op de German Darts Grand Prix een gevoelige nederlaag moeten incasseren. De drievoudige wereldkampioen werd in de halve finales in München vernederd door Luke Humphries: 0-7. De Engelsman bezorgde Van Gerwen zo zijn eerste whitewash ooit op het Euro Tour-circuit.
Lees verder