Doorgaan naar hoofdcontent

Fietsster (28) wordt gegrepen door truck op rotonde: Slachtoffer in levensgevaar

HLN
Fietsster (28) wordt gegrepen door truck op rotonde: Slachtoffer in levensgevaar
Een 28-jarige fietsster uit De Klinge is zaterdagmiddag in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht na een verkeersongeval op de Reinakkerweg in Sint-Gillis-Waas. De 20 vrouw stak met haar koersfiets de rijbaan over toen ze werd gegrepen en overreden door een vrachtwagenchauffeur.
Lees verder

Motorrijder (29) op slag dood na klap op E17
Een 29-jarige motorrijder is zaterdagmiddag overleden na een ongeval op de E17 in Kruibeke. De man ging vlak voorbij de snelwegparking van de baan en kwam tegen de vangrail terecht. Hij was op slag dood.
Lees verder

"Tweede plaats doet pijn": sterke Lotte Kopecky kleurt Parijs-Roubaix maar stuit op lange solo van Elisa Longo Borghini
Elisa Longo Borghini (Trek–Segafredo) heeft de tweede editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen gewonnen. De 30-jarige Italiaanse schudde een solo van 33 kilometer uit de benen. Een sterke Lotte Kopecky toonde zich meermaals, moest zich houden aan consignes van de ploeg en sprintte naar de tweede plek. "Ik ken een geweldig voorjaar, maar het doet pijn om tweede te worden."
Lees verder

Dubbelgesprek met Helmut Lotti en broer Kurt: "Met mijn eigen liefdesparcours ben ik niet in de positie om hem advies te geven"
Sinds Kurt (49) drie jaar geleden zijn grote liefde volgde naar Oostenrijk, ziet Helmut Lotti (52) zijn jongste broer minder vaak, maar elk weerzien is dolle pret. Zeker dit jaar, nu Kurt gaat trouwen. In een dubbelinterview vertellen de broers over hun visie ohoe het voelt om telkens bekeken te worden als 'de broer van' en de concerttour van Helmut, die nog wel wat voorbereiding vraagt. "Na twee jaar ken ik nog steeds niet alle teksten."
Lees verder

Deze apps helpen je om beter te slapen
Lig je urenlang wakker en kun je de slaap maar niet vatten? Dan zijn er apps die je wellicht kunnen helpen om je nachtrust te verbeteren. We zetten er een paar op een rij.
Lees verder

Trossard van grote waarde voor Brighton: Rode Duivel schenkt z'n ploeg in extremis de zege tegen Tottenham
Op de 33e speeldag van de Premier League keek Tottenham Brighton, waar Leandro Trossard in de basis begon, in de ogen. De bezoekers wonnen de partij zuinig met 0-1. Trossard maakte het enige doelpunt van de partij in de 90e minuut nadat hij een prachtige individuele actie zelf afrondde met een goedgeplaatst schot in de rechteronderhoek. Door de overwinning klimt Brighton naar een voorlopige 10e plaats in het klassement met 40 punten. Tottenham bezet plaats vier met 57 punten.
Lees verder

Veel (trouw)feesten op de planning? Van een slip dress tot drieledig pak: dit zijn dé partylooks van het seizoen
Bruiloft hier, lentefeest daar: nu het coronavirus helemaal naar de achtergrond is verdwenen, hoppen we deze lente van het ene naar het andere feestje. En daar hoort een feestelijke garderobe bij. Van kop tot teen in het zwart, of liever een kleurfestijn? Ultravrouwelijk of net heel stoer? Onze modekenner Hilde Geudens tipt de mooiste partylooks van het seizoen.
Lees verder

LIVE. De bal rolt op Wembley, Kevin De Bruyne volgt topper tussen Man City en Liverpool vanaf de bank
Nog geen week na de topper in de Premier League wéér een topper tussen Manchester City en Liverpool. De twee Engelse grootmachten geven elkaar partij in de halve finale van de FA Cup. Kevin De Bruyne begon uit voorzorg op de bank nadat hij woensdag geblesseerd uitviel in de Champions League tegen Atlético Madrid. Ziet hij z'n ploeg winnen? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

Football Talk. Trossard schenkt Brighton in extremis de zege tegen Spurs - CR7 hattrick-held bij Man U - Wullaert scoort vijfmaal
Cristiano Ronaldo heeft Manchester United met een hattrick aan een overwinning op Norwich City geholpen. De ploeg van trainer Ralf Rangnick verspeelde op het eigen Old Trafford een voorsprong van 2-0, maar een kwartier voor tijd maakte Ronaldo uit een vrije trap zijn derde doelpunt: 3-2. Manchester United blijft daardoor in de race voor een plek in de Champions League.
Lees verder

Football Talk. Trossard schenkt Brighton in extremis de zege tegen Spurs - Wullaert scoort vijfmaal
RSCA Women staat een stap dichter bij de titel. Dankzij Tessa Wullaert. Ze scoorde er liefst vijf in de 6-0-zege tegen een tienkoppig Genk Ladies. Daarmee zit ze aan 34 goals in de Super League, een record. Sarah Wijnants nam het openingsdoelpunt voor haar rekening. Leider Anderlecht telt nu 35 punten. Dat zijn er zeven meer dan OHL, dat morgen om 18u tegen Club YLA aantreedt.
Lees verder

LIVE. Pijnlijk begin voor Man City! Liverpool komt 0-2 voor op Wembley na gigantische blunder van doelman Steffen
Nog geen week na de topper in de Premier League wéér een topper tussen Manchester City en Liverpool. De twee Engelse grootmachten geven elkaar partij in de halve finale van de FA Cup. Kevin De Bruyne begon uit voorzorg op de bank nadat hij woensdag geblesseerd uitviel in de Champions League tegen Atlético Madrid. Ziet hij z'n ploeg winnen? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

Legends Game stelt niet teleur, Jovanovic en Boussoufa blijven een lust voor het oog
Olivier Deschacht en Davy de Fauw hebben - eindelijk - een afscheid gekregen. Beide spelers stelden een ploeg samen en namen het tegen elkaar op in de Legends Game. Jovanovic en Boussoufa waren een lust voor het oog.
Lees verder

IN BEELD. Legends Game stelt niet teleur: Jovanovic en Boussoufa blijven een lust voor het oog
Olivier Deschacht en Davy De fauw hebben - eindelijk - een afscheid gekregen. Beide spelers stelden een (sterren)ploeg samen en namen het tegen elkaar op in de Legends Game. Jovanovic en Boussoufa waren als vanouds een lust voor het oog.
Lees verder

Zirkzee naast Tissoudali? Refaelov of Kums? Stel jouw ideale bekerploeg, mét coach, samen
AA Gent versus Anderlecht in de bekerfinale. Dat betekent: langs beide zijden heel wat kwaliteit op de mat. Maar wat als we de clubembleems even vergeten en een 'Mixed Eleven' maken? Roef of Van Crombrugge onder de lat? Wie vormt de achterhoede? Welk spitsenduo kan vooraan potten breken? En... onder welke trainer? Moeilijke keuzes. Stel hieronder jouw ideale basiself samen.
Lees verder

Fransen demonstreren tegen extreemrechts
In Frankrijk zijn enkele duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen extreemrechts. Met hun actie willen ze hun ongenoegen uiten over het feit dat de extreemrechtse kandidate Marine Le Pen doorgaat naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. De protesten vonden plaats in Parijs en in een dertigtal andere Franse steden.
Lees verder

Nederlandse politie stuurt sms naar 250 contacten van opgepakte drugsdealer
De lokale politie van Venlo, in Nederlands-Limburg, heeft gisteren een sms gestuurd naar 250 contacten van een drugsdealer. "We willen hen met de neus op de feiten drukken", klinkt het bij de politie.
Lees verder

LIVE. Man City heeft flink wat werk voor de boeg na pijnlijke eerste helft tegen Liverpool, maar De Bruyne blijft voorlopig op de bank (0-3)
Wat een eerste helft op Wembley! Of toch van Liverpool. De Reds leiden bij rust met 0-3 tegen Manchester City, na goals van Konaté en Mané. Kevin De Bruyne kijkt voorlopig toe vanaf de bank, na de blessure die hij opliep tegen Atlético. Valt hij snel in? En wat kan Man City nog? Het antwoord krijgt u op deze pagina.
Lees verder

'Topdokter' Johan Bellemans schreef een boek: "De buitenwereld ziet enkel winnaars, maar de ontgoochelingen zijn zwaar"
Professor Johan Bellemans (57) geniet wereldfaam als kniechirurg. Hij behandelt topatleten uit alle disciplines en vandaag heeft hij nog een droom gerealiseerd. Zijn recente boek 'Sportblessures' is nu al erkend als standaardwerk. "De knie van Tia Hellebaut, dat was erop of eronder", zegt hij. "Ofwel was haar carrière afgelopen, ofwel kon ze opnieuw springen."
Lees verder

Theo (18) overleefde busramp in Egypte, maar verloor zijn grootmoeder Lucia (74): "Overal waar ik keek, zag ik mensen in brand staan. Het was erger dan horror"
"Iedereen in de bus was aan het schreeuwen, en overal waar ik keek zag ik mensen in brand staan. Tien seconden nadat ik eruit was, is de bus ontploft." Theo Mathy is weer thuis in Sint-Stevens-Woluwe, drie dagen nadat de toeristenbus waarin hij zat van de baan werd gereden in Egypte. Hij en vijf familieleden overleefden de ramp, zijn grootmoeder Lucia Devillé stierf. Hier doet hij voor het eerst zijn verhaal: "Op die weg vallen elk jaar 7.000 doden. Ze weten dus dat het er gevaarlijk is, waarom doén ze er dan niks aan?"
Lees verder

LIVE. Wat een kans op de 2-3! Jesus staat plots alleen voor Alisson, maar die voorkomt de aansluitingstreffer
Liverpool leidt op dit moment met 1-3 tegen Manchester City in de halve finale van de FA Cup, na goals van Konaté en Mané (2x). Jack Grealish scoorde voor City en Kevin De Bruyne kijkt voorlopig toe vanaf de bank, na de blessure die hij opliep tegen Atlético. Valt hij nog in? Het antwoord krijgt u op deze pagina.
Lees verder