Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 april 2022

Fien Germijns combineert laatavondtelevisie met ochtendradio: “Mijn eerste reactie? ‘Neen, dat gaan we niet doen...

HLN
Fien Germijns combineert laatavondtelevisie met ochtendradio: "Mijn eerste reactie? 'Neen, dat gaan we niet doen'"
Tot kwart na tien 's avonds brengt ze live verslag uit in 'De dag van vandaag', om kwart voor vier 's ochtends rinkelt haar wekker voor haar radioshow op Studio Brussel. De komende vijf weken worden het korte nachtjes voor presentatrice Fien Germijns (27). Toch ziet ze het helemaal zitten, vertelt ze in dit kennismakingsgesprek. Met dank aan goede catering en een chauffeur. "Slaap? Dat haal ik tijdens de zomer wel in."
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen duikt onder de 7.500, ook aantal hospitalisaties neemt weer af
Het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus in ons land daalt sterk, tot onder de 7.500. Ook het aantal ziekenhuisopnames ten gevolge van het coronavirus neemt weer af. Dat blijkt uit de jongste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Gretige Remco Evenepoel moet vandaag nog even aan de leiband (van Alaphilippe): "Zondag wordt zijn dag"
'Back at my playground'. Zo voelde Remco Evenepoel (22) zich de voorbije dagen op ministage in de Ardennen. Een speeltuin waarin hij zich kan uitleven. Vandaag nog heel even half — Julian Alaphilippe is kopman in de Waalse Pijl. Zondag vol in Luik-Bastenaken-Luik. "Hij kan er nu al heel ver komen."
Lees verder

Prins Harry krijgt in Nederland wél politiebeveiliging
Prins Harry krijgt in Nederland, anders dan in het Verenigd Koninkrijk, wél politiebeveiliging. De Britse prins werd dinsdag tijdens de Invictus Games in Den Haag naar de zwemfinales begeleid door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) en in een gepantserde auto vervoerd, zo was te zien.
Lees verder

Parket seponeert racismerel in Jan Breydel, maar Club komt met plan van aanpak: "24.000 stickers in strijd tegen racisme"
Het onderzoek naar de racismerel rond Vincent Kompany in het Jan Breydelstadion is afgerond, maar krijgt verder geen vervolg. Het parket kon nochtans wel een aantal verdachten identificeren. "Maar het is onmogelijk om precies te achterhalen wie welke uitspraken gedaan heeft", klinkt het. Ondertussen bindt Club Brugge zelf de strijd met racisme in het stadion aan. En dat met 24.000 QR-codes.
Lees verder

Netwerk Duurzame Mobiliteit spoort aan om auto in juni aan de kant te laten staan: "Elke reden is goed om eigen wagen minder te gebruiken"
Netwerk Duurzame Mobiliteit lanceert de campagne "30 dagen minder wagen". Met dit nieuwe initiatief wil het netwerk de Vlamingen oproepen om in juni hun auto vrijaf te geven. Het doel: onze verplaatsingsgewoonten doorbreken door een maand lang te experimenteren met meer duurzame opties.
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Dit zijn onze sterren, wie wint volgens jou? - Op licht aangepast parcours blijft Muur van Hoei scherprechter
Daar zijn de Ardennenklassiekers. Te beginnen met de Waalse Pijl. De renners leggen vandaag 202,5 km af tussen Blégny en de Muur van Hoei. Wie zegeviert op de loodzware slotklim? Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe of een onverwachte naam? Op deze pagina zit u goed om alle ontwikkelingen rond de koers op de voet te volgen.
Lees verder

Opvallend campagnebeeld van Macron: wijdbeens en met weelderig borsthaar
In de aanloop naar de laatste campagneweek voor de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen van zondag heeft de officiële fotograaf van Emmanuel Macron een reeks foto's van de Franse president gedeeld. Een foto in het bijzonder gaat met alle aandacht lopen: die van een ontspannen ogende macron, wijdbeens en met een extra hemdsknoopje open in de zetel.
Lees verder

Hoe fiscaal voordelig zijn extralegale voordelen? "Maaltijdcheques zijn maar onder bepaalde voorwaarden vrijgesteld van belastingen"
Voor heel wat werknemers bieden extralegale voordelen een extraatje bovenop het loon. Maar is dat altijd wel zo voordelig? Onze geldexpert Michel Maus geeft een overzicht van de belangrijkste extralegale voordelen en legt uit hoe je er fiscaal voordeel uithaalt.
Lees verder

Hoe haal je fiscaal voordeel uit extralegale voordelen? "Als je je fiets minstens deels gebruikt voor woon-werkverkeer, dan is dat voordeel niet belastbaar"
Voor heel wat werknemers bieden extralegale voordelen een extraatje bovenop het loon. Maar is dat altijd wel zo voordelig? Onze geldexpert Michel Maus geeft een overzicht van de belangrijkste extralegale voordelen en legt uit hoe je er fiscaal voordeel uit haalt.
Lees verder

Rechtszaak van de Kardashians tegen Blac Chyna is gestart: "Er zijn zoveel leugens verspreid"
De rechtszaak die Blac Chyna heeft aangespannen tegen Kris Jenner en haar dochters is begonnen. Het juridische team van Chyna ging meteen in de aanval. Volgens Chyna's advocaat, Lyanne Cianni, waren het met name Kris en Kylie Jenner die de influencer wilden verwijderen uit de realityshow 'Rob & Chyna'. Die gaf het wel en wee weer van Kris' zoon Rob Kardashian en zijn toenmalige vriendin.
Lees verder

Belgische overheid verkoopt gestolen miljoenenkunstwerk voor amper 240 euro aan antiquair, die het nu weigert terug te geven
Door een gebrek aan controle is België uitgegroeid tot een draaischijf voor geroofd en vals antiek. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd en VRT NWS. De Belgische overheid sloeg daarbij ook een ongelooflijke flater: het verkocht een miljoenenstuk voor amper 240 euro aan een antiquair. En die weigert het nu terug te geven.
Lees verder

Fabrizio beleeft "een heel gezellige nacht": "Ik moet er geen tekeningske bij maken zeker?"
Madieke en Fabrizio genieten van hun eerste romantische 24-uren date. Ondanks het gesnurk van Fabrizio bleek het een héél gezellige nacht te zijn geweest...
Lees verder

Fabrizio over eerste romantische date: "We hebben 'een héél gezellige nacht' gehad"
Madieke en Fabrizio genieten van hun eerste romantische 24-uren date. Ondanks het gesnurk van Fabrizio bleek het een héél gezellige nacht te zijn geweest...
Lees verder

9 op 10 Belgen regelt geldzaken online: sluiten we binnenkort ook van thuis uit onze woonlening af?
Om een woonlening af te sluiten, moet je je niet verplaatsen. Verschillende banken bieden de mogelijkheid om een hypothecair krediet ook online af te sluiten. Bij wie kan je daarvoor terecht en is het wel aan te raden? Spaargids.be geeft advies.
Lees verder

Wimbledon zonder nummer twee Medvedev? Organisatie zou Russische tennissers willen weren
Worden Russische (en Wit-Russische?) tennissers geweerd op Wimbledon? Sportico en The New York Times berichten dat de organisatie van het grandslamtoernooi hen wil uitsluiten wegens de invasie in Oekraïne. Onder andere topper Daniil Medvedev, 's werelds nummer twee, zou daardoor het prestigieuze grastoernooi tussen 27 juni en 10 juli missen.
Lees verder

"We leven mogelijk onze laatste dagen, onze laatste uren": Oekraïense officier in Marioepol smeekt internationale gemeenschap om hulp
"We leven mogelijk onze laatste dagen, onze laatste uren." Dat heeft een Oekraïense officier in de belegerde stad Marioepol gezegd op Facebook. Hij riep de internationale gemeenschap op om hen te redden. Aan CNN zei commandant Serhiy Volyna dat dit "misschien zijn laatste boodschap aan de wereld" was.
Lees verder

Zo makkelijk raak je Plopsaland 's nachts binnen: "Gewoon nonchalant zijn"
Slagen internetsensaties Arno The Kid en Gerben Tuerlinckx erin om in Plopsaland binnen te dringen en er ook te overnachten? En hoe makkelijk kan je ongemerkt meerijden in een professionele wielerwedstrijd?
Lees verder

Chiptekorten en oorlog in Oekraïne drukken Europese autoverkoop
De Europese autoverkoop is met zowat een achtste gedaald in het eerste kwartaal van dit jaar. Volgens cijfers van de Europese constructeurskoepel Acea daalde het aantal nieuw ingeschreven personenwagens in de Europese Unie op een jaar tijd met 12,3 procent tot 2,25 miljoen wagens. Chiptekorten en de oorlog in Oekraïne wogen op de verkoop.
Lees verder

Zoveel kost het om 5 minuten onder een warme douche te nemen
Veel mensen beginnen de dag graag met een verkwikkende en liefst uitgebreide douchebeurt. Dit ritueel heeft echter een direct effect op je energierekening. Hoe kan je een al te koude douche bij het aanschouwen van je afrekening vermijden? Mijnenergie.be vertelt hoe je met aangepaste badkamergewoontes flink wat kan bezuinigen op je energieverbruik.
Lees verder