Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 24 april 2022

Evenepoel geniet live in VTM Nieuws na van zege: “Te gek voor woorden”

HLN
Evenepoel geniet live in VTM Nieuws na van zege: "Te gek voor woorden"
Remco Evenepoel (22) heeft vandaag met Luik-Bastenaken-Luik het eerste Monument uit zijn carrière gewonnen. En hoe! Onze landgenoot kletste de rest uit het wiel op La Redoute en hield solo stand tot de finish in Luik. "Ik heb vandaag de beste Remco laten zien", aldus Evenepoel.
Lees verder

LIVE. Macron verslaat Le Pen en blijft vijf jaar langer president van Frankrijk
Emmanuel Macron heeft de Franse presidentsverkiezingen gewonnen. Volgens de eerste officiële resultaten behaalde de uittredende president tussen de 57,6 en 58,2% van de stemmen. De 44-jarige Macron, leider van de liberale centrumpartij La République en Marche (LREM), mag zich dus vijf jaar langer bewoner van het Elysée noemen. Le Pen, aanvoerder van het uiterst rechtse en nationalistische Rassemblement National (RN), wist de afgelopen weken een grote kloof in de peilingen te verkleinen, maar ze moest zowel in de eerste ronde als in de tweede ronde toch duidelijk de duimen leggen voor Macron.
Lees verder

"Mijn excuses dat je met zo'n auto moet koersen": Hamilton beleeft bijzonder pijnlijk moment wanneer hij gedubbeld wordt door Verstappen
Een (nieuwe) desastreuze dag voor Lewis Hamilton. Dertiende eindigde hij in de GP van Emilia-Romagna. Het meest pijnlijke: de veertigste ronde, toen hij werd gedubbeld door Max Verstappen.
Lees verder

Het spook van Everton: Origi scoort in 2-0-overwinning van Liverpool
Een carrière uitgebouwd met belangrijke goals in de Champions League en 6 doelpunten in 10 derby's tegen Everton. Je moet het maar doen. Divock Origi (27) bevestigde zijn cultstatus in Liverpool. Als invaller loodste hij 'The Reds' voorbij de stadsrivaal. Spook van Everton. Pas na zijn inbreng kreeg Liverpool een defensief Everton op de knieën. Bij zijn eerste actie had Origi meteen een voet in de opener van Robertson, voorafgegaan door een combinatie tussen Origi en Salah (30 goals, 12 assists in alle competities). In het slot scoorde Origi de bevrijdende tweede. Zijn naam werd in het halfuur dat hij speelde luid bezongen. Als Liverpool kampioen wordt, heeft hij toch een klein aandeel gehad. In 100 minuten in de Premier League trof hij twee keer raak. In de 533 minuten die hij in alle competities in actie kwam, heeft hij 5 goals en 3 assists achter zijn naam. Efficiënt.
Lees verder

Nieuw motto, ander logo: CD&V wil 'volkse centrumpartij' worden. "Maar wat is hier nu echt vernieuwend aan?"
Een nieuwe slagzin, een opgefrist logo en herwonnen moed. In de malaise waarin CD&V verzeild is geraakt, moest hun congres een kantelpunt zijn. Heeft die tactiek kans op slagen? "Dit is pure politieke marketing", zegt professor politicologie Dave Sinardet (VUB).
Lees verder

LIVE. Geen 4-1: Nieuwkoop mikt van dichtbij op de paal
• Dudenpark (18u30) • Ref: Jonathan Lardot • Union eindigde de reguliere competitie als leider, Anderlecht was derde • Hoe heeft paars-wit de verloren bekerfinale verteerd?
Lees verder

Jeugdbewegingen zamelen 3.355 kilo zwerfvuil op bij lenteschoonmaak ISVAG
Ongeveer 300 jongeren, verbonden aan 27 jeugdbewegingen in het werkingsgebied van afvalverwerker ISVAG in Wilrijk, hebben zondag deelgenomen aan een lenteschoonmaak. In totaal werd 3.355 kilo aan zwerfvuil verzameld, een deel daarvan kan worden gerecycleerd.
Lees verder

KOERS KORT. Kopecky haalt podium in omnium - Jonge Fabio Van den Bossche haalt podium op slotdag
Op de vierde en laatste dag van de manche voor de Nations Cup baanwielrennen in het Schotse Glasgow is Fabio Van den Bossche zondag als derde geëindigd in het omnium.
Lees verder

Union springt opnieuw over Club Brugge naar leidersplaats na derbyzege tegen zwak Anderlecht
De Brusselse derby tussen Union en Anderlecht leverde het gewenste spektakel op met uiteindelijk een 3-1-overwinning voor de competitieleider. De eerste hindernis in de Champions' play-offs dus overwonnen voor Mazzu en co en het thuiscomplex uit het Dudenpark verjaagd. Voor wie er nog aan twijfelde: Union doet helemaal mee voor de titel.
Lees verder

Union springt opnieuw over Club Brugge naar leidersplaats na derbyzege tegen pover Anderlecht
De Brusselse derby tussen Union en Anderlecht leverde het gewenste spektakel op met uiteindelijk een 3-1-overwinning voor de competitieleider. De eerste hindernis in de Champions' play-offs dus overwonnen voor Mazzu en co en het thuiscomplex uit het Dudenpark verjaagd. Voor wie er nog aan twijfelde: Union doet helemaal mee voor de titel.
Lees verder

Geen baby Ciro meer? Napoli stuurt Dries Mertens en co op strafkamp
De laatste uren met Ciro Romeo en vrouw Kat. Dries Mertens zal de komende weken zijn pasgeboren zoontje heel weinig zien. Het prille gezinsgeluk is hem niet gegund. Zijn werkgever, SSC Napoli, kondigde immers aan dat de spelers vanaf dinsdag in afzondering moeten. Voor onbepaalde tijd.
Lees verder

Brussel herademt: "We kunnen nog vijf jaar op Frankrijk rekenen"
De felicitaties vol opluchting stromen binnen uit Brussel voor de herkozen Franse president Emmanuel Macron. "We kunnen nog eens vijf jaar op Frankrijk rekenen", concludeert voorzitter Charles Michel van de raad van regeringsleiders van de EU-landen. "Laat ons samen werk maken van een sterk en verenigd Europa", schrijft premier De Croo op Twitter.
Lees verder

REACTIES. Van Crombrugge: "Die slappe start, dat kan gewoon niet" - Undav: "Een volwassen prestatie"
Anderlecht schoot zichzelf in de voet, aldus Hendrik Van Crombrugge. Te slap begonnen, alweer. "Dit moeten we op zeer korte termijn zien op te lossen." Deniz Undav verwijst naar het collectief van Union.
Lees verder

ONS RAPPORT. Uitblinkers in overvloed bij Union, maar liefst zes onvoldoendes bij zwak Anderlecht
Van titelstress nog geen sprake bij Union. De koploper ging in z'n openingsmatch van de Champions' play-offs gewoon op zijn elan door en zette een zwak Anderlecht met 3-1 opzij. Dat levert hen dan ook goeie punten op het rapport op, iets wat bij paars-wit niet het geval is - niet minder dan zes (!) buizen.
Lees verder

ANALYSE. Hoe Macron ondanks ruime zege toch niet op z'n twee oren kan slapen
Emmanuel Macron volgt zichzelf op als president van Frankrijk. In de tweede ronde van de verkiezingen klopte hij uitdager Marine Le Pen met 57,9% tegen 42,1%. Dat is een ruim verschil, maar toch aanzienlijk minder dan vijf jaar geleden. Macron begint binnen een dag of tien aan zijn tweede ambtstermijn. En er staan hem nog spannende weken te wachten.
Lees verder

Van flirt met Zlatan tot grofgebekt vrouwonvriendelijk: De Laurentiis, de man die het doet stormen bij Napoli
Vanaf dinsdag moeten de Napoli-spelers voor onbepaalde duur in afzondering. Aanleiding is de 3-2-nederlaag bij Empoli. Napoli wijst naar coach Luciano Spalletti voor de beslissing, maar vermoedelijk had gekke voorzitter, Aurelio De Laurentiis, ook zijn inbreng. De flamboyante filmproducent spint garen bij controverse en telt een rijk 'palmares' aan grofgebekte uitspraken, soms over de rode lijn: "Spelers die naar de Premier League willen, moeten weten dat de Engelse vrouwen hun geslachtsdelen niet wassen."
Lees verder

Vanhaezebrouck na nederlaag tegen Genk furieus over leiding Verboomen: "Dit krijg je als je geen persoonlijkheid hebt"
Met een late goal van András Németh pakte RC Genk drie punten bij AA Gent. Met de zege van de Limburgers ligt alles open in de Europe Play-offs. Hein Vanhaezebrouck was furieus over de wedstrijdleiding van Nathan Verboomen, die eerst aanvoerder Odjidja uitsloot en daarna ook de coach van de Buffalo's met twee gele kaarten naar de tribune verwees.
Lees verder

Vanaken werd een hele match op de huid gezeten door Haroun: "Raar dat hij nu niet naast mij staat"
Antwerp verkocht zijn huid duur op het veld van Club Brugge. Kapitein Faris Haroun, die door coach Priske nog eens in de basis werd gedropt, ging voorop in de strijd. Hij was de bewaker van Hans Vanaken: "Ik vind het raar dat Faris nu niet langs mij staat nu", grapte Vanaken na de match.
Lees verder

Jubilerende 'De Mol' blijkt ramp-editie: "Het was bijna game over geweest"
Het noodlot tart de jubileumeditie van 'De Mol'. Na de eerdere gedwongen opgaves van Nele en Mol Philippe, moest nu Anke Van Os, de rechercheur uit Mechelen, met een dubbele elleboogbreuk, 'De Mol' verlaten. 'Ik kan niks anders zeggen dan dat we een echt pechseizoen beleven. Indien Anke de Mol was geweest, was het zonder twijfel game over geweest. Nu kan de zoektocht wél nog verder', aldus presentator Gilles De Coster.
Lees verder

Wout van Aert (3de): "Op een superdag kan ik hier winnen"
"Dit was het hoogst haalbare, ik moet hier trots op zijn." Wout van Aert (27) zette met een goed gevoel een punt achter zijn voorjaar. "Ik geloof dat het mogelijk is om hier ooit te winnen."
Lees verder