Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 april 2022

Evenepoel en fanclub steunen slachtoffers van overstromingen: “Hopelijk kunnen jullie snel weer een goed leven leid...

HLN
Evenepoel en fanclub steunen slachtoffers van overstromingen: "Hopelijk kunnen jullie snel weer een goed leven leiden"
Remco Evenepoel heeft in aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik zijn groot hart laten zien. Met zijn supportersclub zamelde de renner van Quick.Step-Alpha Vinyl geld in om de slachtoffers van de overstromingen in onder meer Pepinster te steunen. Vader Patrick en enkele leden van de fanclub gingen de cheque van 5.000 euro vandaag overhandigen. Evenepoel zelf kon niet aanwezig zijn, door zijn voorbereiding op Luik-Bastenaken-Luik. Maar de youngster uit Schepdaal stak de slachtoffers wel een hart onder de riem met een videoboodschap. "Ik ben blij dat ik jullie kan steunen en ik hoop dat jullie snel weer een goed leven kunnen leiden, gevuld met geluk en plezier", zegt hij in onderstaande video. "Ik steun jullie met heel mijn hart en wens jullie het allerbeste toe voor de toekomst."
Lees verder

Hoe Oekraïense modder het geheime wapen werd tegen de Russische invasie
Toen Rusland Oekraïne binnenviel in februari hebben ze geen rekening gehouden met het geheime wapen van Oekraïne: hopen modder. Februari en maart staan bekend als "modderseizoen" of "rasputitsa" in Oekraïne. Militaire experts duiden nu op een gebrek aan professionaliteit van het Russisch leger: "Het is belachelijk dat Rusland geen rekening heeft gehouden met de modderige ondergrond. Dit weten ze al 300 jaar."
Lees verder

Verdachte in Belgisch luik aanslagen Parijs: "Ik heb stommiteiten gedaan, maar ben nu geen crapuul meer"
Op het proces over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs is Mohamed Rabioui verhoord. De man verbleef op het moment van de feiten in Marokko, maar had contacten met verschillende verdachten van de aanslagen. "Maar ik heb daar allemaal niets mee te maken", verklaarde de 33-jarige man. "Ik heb stommiteiten gedaan, maar niet dit. Ik ben geen crapuul meer."
Lees verder

UITGETEST. Niet onder het mes, wel de facelift? "Mijn onderkin oogt stukken strakker"
Mooie contouren, minder rimpels, een strakke kaaklijn en onderkin: de 'HIFU-behandeling' maakt zijn opmars in beautyland en belooft het allemaal. Dezelfde resultaten als een facelift, minus de lange herstelperiode en dat aan een fractie van de prijs. Hoe werkt het precies en is het effect ook écht meteen zichtbaar? Redactrice Marie (27) doet de test. "Bij de eerste zone in mijn nek voel ik niet zo heel veel pijn. Licht onaangenaam, ja, maar pijn? Dat niet."
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Deus Vayanne: elektrische raket op wielen die sneller dan 400 km/u rijdt
Op het autosalon in New York is de Deus Vayanne voorgesteld: een elektrische raket op wielen met een topsnelheid van meer dan 400 km/uur. De hypercar heeft een opvallende achterzijde, geïnspireerd op het oneindigheidssymbool. Er zijn slechts 99 exemplaren gepland.
Lees verder

Deze elektrische raket op wielen rijdt sneller dan 400 km/u
Op het autosalon in New York is de Deus Vayanne voorgesteld: een elektrische raket op wielen met een topsnelheid van meer dan 400 km/uur. De hypercar heeft een opvallende achterzijde, geïnspireerd op het oneindigheidssymbool. Er zijn slechts 99 exemplaren gepland.
Lees verder

Duitse bondskanselier Scholz wil geen tanks leveren aan Oekraïne
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz vindt dat de NAVO er alles aan moet doen om een directe confrontatie met Rusland te voorkomen. Dat zou volgens hem kunnen leiden tot een derde wereldoorlog en een nucleaire oorlog met vreselijke gevolgen.
Lees verder

Spaargedrag gezinnen weer op niveau van voor corona: gemiddeld 12,5 procent van inkomen
Gezinnen in België hebben in de laatste drie maanden van 2021 gemiddeld 12,5 procent van hun inkomen gespaard. Daarmee is de spaarquote gedaald tot het niveau van voor corona, zo blijkt uit gegevens van het Instituut voor de nationale rekeningen (INR) die door de Nationale Bank werden gepubliceerd.
Lees verder

Wat betekent het gehuil van een pasgeboren baby? Deze 9 kreetjes verklappen wat het kindje wil
Ouders met kleine baby's: hou jullie vast. Op TikTok legt een jonge moeder in een virale video uit dat baby's negen soorten gehuil hebben. En met elk geluid zou jouw baby ook een andere behoefte communiceren. Psychopedagoog Imke Van Herrewegen (Kind & Gezin) licht toe of dat klopt en hoe je elk type gehuil dan wel herkent.
Lees verder

Waarom er ook voor Tysons broer Tommy zaterdag veel op het spel staat: toont 'Love Island'-ster dat hij ook echte bokser is?
Het zit in de familie. In het voorprogramma zaterdagavond op Wembley: de Pool Bocianski tegen de Brit... Tommy Fury (22). De kans voor de halfbroer van Tyson om te laten zien dat hij veel meer is dan reality-ster die zijn bekendheid te danken heeft aan een opvallend optreden tijdens 'Love Island UK'. Op de onvoorwaardelijke steun van hun grofgebekte vader John (57) kunnen Tyson en Tommy alvast rekenen. Ook hij was vroeger profbokser en vocht geregeld kampen met de blote vuist uit.
Lees verder

Robin Ramaekers brengt verslag uit tijdens bombardement in Charkiv: "Mensen zijn doodsbang"
Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers is op dit moment in Charkiv, in het oosten van Oekraïne, om daar verslag uit te brengen over de oorlog. Tijdens een gesprek met HLN LIVE valt er een bom in de buurt. "Dit is de realiteit waarmee de mensen in Charkiv voortdurend te maken hebben. Mensen zijn doodsbang. Ze hebben geen hulp meer van buitenaf. Er zijn geen winkels, er is geen stromend water. Het is moeilijk om je voor te stellen hoe de mensen hier moeten leven als je hier niet bent", zegt Ramaekers vanuit Oekraïne. Bekijk hierboven een fragment van zijn verslag en bekijk onderaan het volledige verslag.
Lees verder

Investeren in groene warmte, restwarmte of stadsverwarming? Vraag steun aan Vlaamse overheid, die budget van 32 miljoen euro voorziet
Wie investeert in projecten rond groene warmte, restwarmte of energie-efficiënte stadsverwarming kan tussen 2 mei en 16 mei steun aanvragen bij de Vlaamse overheid. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) lanceert via het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) een nieuwe projectoproep. Voor de call is een budget van 32 miljoen euro voorzien.
Lees verder

Lewis Hamilton spreekt over mogelijke investering in Chelsea: "Een unieke opportuniteit"
Lewis Hamilton wil investeren in de overname van Chelsea. De zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 heeft toegezegd miljoenen ponden te willen bijdragen aan het bod van zakenman Martin Broughton. Dat is één van de drie overgebleven kandidaten voor de overname van de Engelse voetbalclub. "Dit is een unieke oppourtuniteit", zegt Hamilton. Ook Serena Williams wil in het project stappen.
Lees verder

LIVE LUIK-BASTENAKEN-LUIK. Remco Evenepoel en ploegmaats verkennen - Eerbetoon op La Redoute voor Gilbert
Zondag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke voorjaar afgesloten. Kan titelverdediger Tadej Pogacar zich herpakken na een teleurstellende Waalse Pijl? En wat met debutanten Wout van Aert en Remco Evenepoel? Op deze pagina kunt u de aanloop naar La Doyenne op de voet volgen.
Lees verder

LIVE LUIK-BASTENAKEN-LUIK. UAE verkent zonder Pogacar - Eerbetoon op La Redoute voor Gilbert
Zondag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke voorjaar afgesloten. Kan titelverdediger Tadej Pogacar zich herpakken na een teleurstellende Waalse Pijl? En wat met debutanten Wout van Aert en Remco Evenepoel? Op deze pagina kunt u de aanloop naar La Doyenne op de voet volgen.
Lees verder

Liberalen willen geen tweede Sihame: deontologische controlekamer in de maak
Een ideologisch congres op zaterdag en een statutair congres op vrijdag. Daarmee trapt de blauwe partij dit weekend haar 'vernieuwingsoperatie' af. Voor het eerste evenement is veel promotie gemaakt. Over de tweede partijmeeting horen we bewust weinig: zelfs sommige leden zijn niet op de hoogte. Nochtans breekt Open VLD vooral dan met haar verleden: hoe wil Open Vld een nieuwe affaire-Sihame vermijden? En waarom blijft dat tweede congres in de schaduw?
Lees verder

Van een verfrissende lentesalade tot pure comfortfood: deze 5 gerechten van het nieuwe HLN Eten-weekmenu moét je geproefd hebben
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag ter hulp. Met deze 5 recepten word je week zonder twijfel een smakelijk succes. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer...
Lees verder

Belgische verdachte aanslagen Parijs verdedigt zich in rechtbank: "Ik ben hier zelf een slachtoffer"
"Ik heb familieleden zien vertrekken naar Syrië, ik heb familieleden verloren, ik heb huiszoekingen ondergaan, ik ben driemaal in de cel gevlogen, ik ben hier een slachtoffer." Dat heeft Ayoub Bazarouj, één van de verdachten op het proces over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, vrijdag verklaard. De man zou vanuit België in contact gebleven zijn met zijn broer Youssef, die naar Syrië was vertrokken om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat, maar betwist dat.
Lees verder

Twee Belgische records op kampioenschap papieren vliegtuigjes gooien: "Ongelooflijk leuk dat ik naar de wereldfinale ga! Ik doe m'n best om ons land trots te maken."
Gare Maritime in Brussel hostte gisteren de Belgische finale van Red Bull Paper Wings, het officiële wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes gooien. Hannes Deweer gooide zijn papieren vliegtuigje maar liefst 48,5 meter ver en Dries Feremans kon z'n vliegtuigje ruim 16 seconden in de lucht houden. Goed voor twee nieuwe Belgische records.
Lees verder