Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 april 2022

Ellen (36) en Olivier (45) meten schade op na brand: “Ons hoofd niet laten hangen en het restaurant zo snel mogelij...

HLN
Ellen (36) en Olivier (45) meten schade op na brand: "Ons hoofd niet laten hangen en het restaurant zo snel mogelijk weer openen"
Een brand veroorzaakte vrijdag heel wat schade aan restaurant 't Filetpurken in de Kerkstraat in Aalst. Ellen Van Geit (36) en Olivier De Kegel (45) zijn al 15 jaar uitbaters van het pand en zijn enorm geschrokken. De zaak is nu al zeker gesloten tot 22 april. "We proberen positief te blijven en hopen er heel snel weer te staan voor onze klanten", zegt Ellen.
Lees verder

LIVE. Quick.Step-Alpha Vinyl en INEOS Grenadiers controleren - Stelt Remco Evenepoel eindzege veilig in koninginnenrit in het Baskenland?
Krijgen we 93 jaar na Maurice De Waele een nieuwe Belgische winnaar van de Ronde van het Baskenland? Remco Evenepoel start als leider aan de loodzware slotrit met zeven beklimmingen. Twee seconden bedraagt zijn voorsprong op dichtste achtervolger Daniel Felipe Martínez. Wie wint de koninginnenrit en wie gaat met de eindzege aan de haal? Volg alle ontwikkelingen hier LIVE vanaf 14u00!
Lees verder

Jaloerse gevoelens steken de kop op in 'Boer zoekt vrouw': "Tegen mij zegt hij geen woord"
Het is werkendag op de boerderij van melkveehouder Cyriel. samen met zijn dates Laura, Els en Chloe wil hij een paar kalfjes verhuizen, maar Laura voelt zich tijdens dat klusje niet echt gehoord.
Lees verder

Nieuwe beelden tonen paniek net na raketaanval op station Kramatorsk: "Iedereen viel op de grond. Alles begon te branden"
Er zijn nieuwe beelden opgedoken die gemaakt werden net na de raketaanval op een treinstation in de Oekraïense stad Kramatorsk van gisteren. Daarop is duidelijk de chaos te zien die er de eerste momenten heerste. "Iedereen viel op de grond", getuigt Nastya Yefrimenko (17) bij de Britse zender Sky News. "Het was een nachtmerrie. Alles begon te branden. Iedereen was in paniek."
Lees verder

Football Talk. Record voor Casteels - Lokonga sinds lang weer in basis bij Arsenal
Voor de eerste keer sinds eind januari keert Albert Sambi Lokonga terug in de basis bji Arsenal. De jonge Belgische middenvelder start tegen het Brighton van Trossard. Het zal de Rode Duivel ongetwijfeld deugd doen. Sinds 23 januari speelde hij amper 16 minuten voor Arsenal. Dat was maandag in een pijnlijke 3-0-nederlaag tegen Crystal Palace.
Lees verder

Kiev: "Meer dan 20 ziekenhuizen volledig verwoest"
Sinds de Russische inval in Oekraïne zijn in het land al driehonderd ziekenhuizen en andere medische inrichtingen beschadigd. Volgens minister van Volksgezondheid Viktor Ljasjko zijn 21 ziekenhuizen volledig verwoest.
Lees verder

Goffin stoot door naar finale ATP-toernooi
David Goffin (ATP 74) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale op het ATP-toernooi in het Marokkaanse Marrakech (gravel/534.555 euro). De nummer 1 van België versloeg in de halve finale de Argentijn Federico Coria (ATP 60) in twee sets. Het werd 6-3 en 6-3 na een uur en 25 minuten tennis. Zondag speelt Goffin om de titel tegen de Slovaak Alex Molcan (ATP 65) of het Servische achtste reekshoofd Laslo Djere (ATP 55).
Lees verder

RECENSIE. 'Dirty Lines': "Tussen het robuuste gekreun van de sekslijnen door verrassend educatief"
Tien jaar voordat de meiden van Opium vurige verhaaltjes op muziek zetten, plaveiden eigenlijk twee Amsterdamse broers het pad door voor het eerst in de geschiedenis sekspraatjes via de telefoon aan te bieden. De zogenaamde 06-lijnen waar mensen aan vijftig cent per minuut konden inbellen om letterlijk en figuurlijk aan hun trekken te komen, maken nu de smeuïge verhaallijn uit van de nieuwste Nederlandse Netflix Original-reeks 'Dirty Lines'. Of u deze bonte melange van 'GLOW' en 'Sex Education' meteen moet verslinden? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

De best betaalde televisieproducers: Marta Kauffman strijkt nog altijd miljoenen op dankzij 'Friends'. "Eerste aflevering op drie dagen geschreven"
Terwijl de acteurs voor de reünie-aflevering van '25 jaar Friends' elk zo'n slordige 4 miljoen euro opstreken, werd er achter de schermen zo mogelijk nog harder gefeest. Lucratieve uitzenddeals leveren producer Marta Kauffman (65) miljoenen op, goed voor een plekje in de Forbes top 20 van best betaalde entertainers. Een blik achter de schermen van de legendarische sitcom, hoe die tot stand kwam, waar Kauffman spijt van heeft en wat ze er nog aan verdient. "Toen Chandler en Monica voor het eerst samen in bed belandden, hebben we de opnames moeten stopzetten."
Lees verder

Zo gebruik je je smartphone minder: meldingen uitschakelen en timers instellen
Achterhalen exact hoelang je apps als TikTok gebruikt: het is poepsimpel. Als je dan schrikt van het aantal minuten dat je spendeerde op sociale media, kan je er met onze techtip van de week paal en perk aan stellen.
Lees verder

LIVE. INEOS Grenadiers legt tempo hoog - Stelt Remco Evenepoel eindzege veilig in koninginnenrit in het Baskenland?
Krijgen we 93 jaar na Maurice De Waele een nieuwe Belgische winnaar van de Ronde van het Baskenland? Remco Evenepoel start als leider aan de loodzware slotrit met zeven beklimmingen. Twee seconden bedraagt zijn voorsprong op dichtste achtervolger Daniel Felipe Martínez. Wie wint de koninginnenrit en wie gaat met de eindzege aan de haal? Volg alle ontwikkelingen hier LIVE vanaf 14u00!
Lees verder

LIVE Amstel Gold Race. Jumbo-Visma, zonder Van Aert, verkent parcours
Geen Parijs-Roubaix dit weekend. Omwille van de Franse presidentsverkiezingen wordt de kasseiklassieker pas volgende week zondag gereden. Met de Amstel Gold Race is er een meer dan waardig alternatief voorzien. In en rond Valkenburg moeten Van der Poel & co zondag liefst 33 pittige hellingen bedwingen. Wout van Aert, winnaar vorig jaar, ontbreekt nog steeds na zijn coronabesmetting. Volg hier LIVE alles over de Amstel Gold Race!
Lees verder

Voorspellingen voor volgende week steeds beter: temperaturen kunnen klimmen tot 21 (!) graden
Het lijkt erop dat we volgende week enkele heerlijke lentedagen krijgen. Volgens de meest recente voorspellingen van het KMI zou de temperatuur op dinsdag en woensdag zelfs kunnen stijgen tot 21 graden. Ook het paasweekend belooft mooi te worden.
Lees verder

Is er sprake van een salmonella-uitbraak? Nog meer producten teruggeroepen
Is er sprake van een salmonella-uitbraak? De bacterie wordt plots gevonden in chocolade-eieren, in belegde boterhammen, kruiden, een gourmetschotel en een maaltijdbox. "Een ongelukkig toeval", aldus het FAVV. Het voedselveiligheidsagentschap haalt jaarlijks altijd wel enkele salmonellaproducten uit de rekken.
Lees verder

Veel vragen, maar nog weinig antwoorden voor Ferrero-personeel in Aarlen: "Mogelijk financieel verlies voor betrokken arbeiders"
De werknemers van de Ferrero-fabriek in Aarlen stellen zich veel vragen over hun toekomst op korte termijn. Vrijdag trok het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) de productievergunning voor de site in vanwege 100 gevallen van salmonellabesmetting de afgelopen weken in Europa. Tot dusver kreeg het personeel weinig antwoorden, zo bleek na een vergadering zaterdag tussen het management van de site en de vakbonden.
Lees verder

IN BEELD. Roze dolfijntjes gespot op Nieuwpoorts strand
Na een grijze eerste week van de paasvakantie werd het vandaag een extra kleurrijke dag op het strand in Nieuwpoort. Zelfgemaakte vliegers wapperden de hele dag met een blauwe hemel als decor.
Lees verder

Elke dag 3 minuten filosoferen maakt je gelukkiger (en ruimdenkender). "Laat je weer mens zijn"
April is de maand van de filosofie. Denk jij bij filosofen nog aan oude mannen met lange baarden op stoffige zolderkamers? Hoog tijd om dat beeld bij te stellen. Filosoferen is fun en bijzonder heilzaam. Meer zelfs: volgens auteur Fabrice Midal hoef je er maar 3 minuten per dag voor uit te trekken om er de vruchten van te plukken. "Filosoferen kan ons helpen omdat het ons juist niét vraagt om nog volmaakter te worden."
Lees verder

Bestuurder (21) onder invloed van alcohol en drugs veroorzaakt dodelijk verkeersongeval: 69-jarige man overleden
Op de Tremelobaan is zaterdagvoormiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een 69-jarige bromfietser kwam daarbij om het leven. De 21-jarige bestuurder van het voertuig dat de bromfietser aanreed, legde na het ongeval zowel een positieve speekseltest als een positieve alcoholtest af.
Lees verder

Stoffel Vandoorne kan pole niet verzilveren in ePrix van Rome
Stoffel Vandoorne vertrok deze namiddag vanuit polepositie in de ePrix van Rome, maar is er niet in geslaagd die te verzilveren. De Belg kwam als derde over de meet.
Lees verder

Het schattige geboortekaartje van Ciro Romeo Mertens met hond Juliette in Napels
Actrice en presentatrice Nora Gharib heeft op Instagram het geboortekaartje gedeeld van Ciro Romeo Mertens, het intussen twee weken oude zoontje van Rode Duivel Dries Mertens en Kat Kerkhofs. Op het kaartje is het kindje in Napels te zien met een lichtblauw shirt met rugnummer 14 - het nummer van Mertens bij Napoli - en hond Juliette. "Dit is te schattig", vindt Gharib.
Lees verder