Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 april 2022

Ella Leyers wordt nieuwe host van 'De ideale wereld’: "Slim, grappig, gevat: de ideale presentatrice”

HLN
Ella Leyers wordt nieuwe host van 'De ideale wereld': "Slim, grappig, gevat: de ideale presentatrice"
Na vijf jaar Otto-Jan Ham en vier jaar Jan Jaap van der Wal krijgt 'De ideale wereld' vanaf dit najaar een vrouwelijke host: Ella Leyers. Dat maakten Jan Jaap en Ella zelf bekend tijdens de uitzending van dinsdag.
Lees verder

Netflix raakt voor het eerst sinds 2011 abonnees kwijt, aandeel duikt 25 procent naar beneden
Streamingvideodienst Netflix had aan het einde van het eerste kwartaal 200.000 betalende gebruikers minder dan drie maanden eerder. Voor het Amerikaanse bedrijf betekent dat de eerste neergang in abonnees sinds 2011. Bovendien rekent het bedrijf erop in het lopende kwartaal nog eens twee miljoen betalende klanten te verliezen. Het aandeel verloor nabeurs meer dan 24 procent.
Lees verder

LIVE. VN: "Ruim 5 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne" - Moskou belooft opnieuw humanitaire corridor Marioepol
Ruim vijf miljoen Oekraïeners hebben het land ontvlucht. Dat becijfert de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Russische troepen die havenstad Marioepol zijn binnengevallen, hebben voor woensdag opnieuw een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd. Ook wordt weer een humanitaire corridor ingesteld voor de Oekraïense strijders in de omsingelde staalfabriek Azovstal. Eerder bevestigde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de start van het offensief van Moskou tegen Oost-Oekraïne. "Russische troepen zijn de slag om Donbas begonnen, iets waar ze zich al lang op voorbereiden". Zelensky noemt de situatie in Marioepol "zo moeilijk als maar kan" in een verklaring die via Telegram werd verspreid. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. VN: "Ruim 5 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne" - Noodkreet Oekraïense soldaten Marioepol: "Mogelijk onze laatste uren"
Ruim vijf miljoen Oekraïeners hebben het land inmiddels ontvlucht. Dat becijfert de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Ondertussen is het Russische offensief in Oost-Oekraïne in volle gang: vooral in havenstad Marioepol is de situatie schrijnend. In een videoboodschap noemde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de situatie daar "zo moeilijk als maar kan". Russische troepen hebben voor vandaag opnieuw een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd in de stad. Ook wordt weer een humanitaire corridor ingesteld voor burgers in de omsingelde staalfabriek Azovstal. Soldaten krijgen de kans zich over te geven. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Ook Sandra en Dave verloren kindje van hun tweeling bij geboorte: "Ik zag hen al hand in hand naar Disneyland stappen"
"Het is met het grootste verdriet dat we het overlijden van onze baby aankondigen. Het grootste verlies dat je als ouder kan voelen." Het zijn hartverscheurende woorden van Cristiano Ronaldo (37) en Georgina Rodríguez (28) nadat hun pasgeboren zoontje overleden is. Rodríguez was in verwachting van een tweeling, maar alleen het dochtertje is in goede gezondheid geboren. Het nieuws roept herinneringen op voor Sandra Fredrix (34) en Dave Decock (38) uit het Oost-Vlaamse Ronse, want ook hun zoontje Daniel moest bij de geboorte afscheid nemen van zijn tweelingzus Emma.
Lees verder

ONZE OPINIE. Onze energiefactuur van 5.000 euro aanpakken? Daar is meer voor nodig dan een premiebeleid. En dat zal moed vergen
De gemiddelde energiefactuur zakt voor het eerst in drie maanden onder de 5.000 euro. Jubelen en juichen? Niet echt. 5.000 euro. Dat is immens veel geld. Dat is 142% meer dan een jaar geleden. Maar de tijdelijke btw-verlaging doet z'n werk. Alleen is het niet genoeg. Een premiebeleid wapent ons niet voor de toekomst. Daarvoor is meer nodig dan geld halen uit een lege schatkist.
Lees verder

Voetballegende Pelé terug in ziekenhuis voor behandeling tumor
De Braziliaanse voetballegende Pelé is sinds maandag terug in het ziekenhuis van São Paulo waar hij in februari nog werd behandeld voor een infectie aan de urinewegen. Ditmaal werd de 81-jarige oud-voetballer opgenomen vanwege zijn doorlopende behandeling voor darmkanker. In september 2021 werd bij Pelé een darmtumor vastgesteld.
Lees verder

Crypto in 1-2-3: zal je binnenkort met Bitcoins je woonlening afbetalen?
In deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 bespreken Peter Hoogland en Kim Londers Altcoins. Waar staat het begrip Altcoin voor? Wat is nu precies die Ethereum? Wat zijn tokens en wat is het verschil met een cryptomunt? Wat is een stablecoin en waar staat dapps eigenlijk voor? Kan je je lening betalen met cryptomunten en zal je huurwoning in de toekomst écht vergrendeld worden als je huur via cryptomunten niet op tijd op de rekening van je huisbaas staat. Je hoort het allemaal in bovenstaande aflevering.
Lees verder

"Ik ben geen tafelspringer, maar ik zit wel graag mee aan tafel": ex-defensieminister Vandeput onderstreept ambitie om ondervoorzitter N-VA te worden
Is de strijd voor het ondervoorzitterschap van N-VA al gestreden voor er één schot gelost is? Ex-defensieminister Steven Vandeput lijkt in poleposition te zitten om de nieuwe rechterhand van Bart De Wever te worden. "Maar Bart stuurt de verkiezing niet van bovenaf. Dan mislukt het grandioos."
Lees verder

'Grote kanonnen' naar Oekraïne: met deze nieuwe wapens moeten de Russen gestopt worden
In een race tegen de klok voorzien steeds meer Westerse landen Oekraïne van zware wapens nu het Russische offensief in het oosten nadert. Voor het eerst krijgt Kiev langeafstandsartillerie, de 'grote kanonnen'. Een aantal wapens op een rijtje.
Lees verder

DEGRYSE INTERVIEWT Bryan Priske: "Wij staan verdiend in play-off 1. Ik weet dat heel veel mensen - jij ook, Marc - vinden dat Gent of Genk beter waren"
Marc Degryse (56) meets Brian Priske (44) - Antwerp-coach onder vuur. Voor een scherpe babbel met open vizier. "Jij vindt dat we slecht voetballen. Maar zeg mij eens: Wat is mooi voetbal, Marc?"
Lees verder

DEGRYSE INTERVIEWT Brian Priske: "Wij staan verdiend in play-off 1. Ik weet dat heel veel mensen - jij ook, Marc - vinden dat Gent of Genk beter waren"
Marc Degryse (56) meets Brian Priske (44) - Antwerp-coach onder vuur. Voor een scherpe babbel met open vizier. "Jij vindt dat we slecht voetballen. Maar zeg mij eens: Wat is mooi voetbal, Marc?"
Lees verder

DEGRYSE INTERVIEWT. "Wij staan verdiend in play-off 1. Ik weet dat heel veel mensen - jij ook, Marc - vinden dat AA Gent of Racing Genk beter waren"
Marc Degryse (56) meets Brian Priske (44) - Antwerp-coach onder vuur. Voor een scherpe babbel met open vizier. "Jij vindt dat we slecht voetballen. Maar zeg mij eens: Wat is mooi voetbal, Marc?"
Lees verder

Christine Durinx nieuwe co-algemeen directeur van VIB
Christine Durinx wordt algemeen directeur van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), naast huidig codirecteur Jérôme Van Biervliet. Dat melden het VIB en Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Fien Germijns combineert laatavondtelevisie met ochtendradio: "Slaap? Dat haal ik tijdens de zomer wel in"
Tot kwart na tien 's avonds brengt ze live verslag uit in 'De dag van vandaag', om kwart voor vier 's ochtends rinkelt haar wekker voor haar radioshow op Studio Brussel. De komende vijf weken worden het korte nachtjes voor presentatrice Fien Germijns (27). "Op de weg naar huis probeer ik te slapen."
Lees verder

"Vernedering" voor United na flitsen van Salah en Mané, maar Klopp twijfelt niet: "Die minuut voor Ronaldo, dát was het moment van de match"
Liverpool - Manchester United is geen spannende tweestrijd meer. De 'Reds' al even het niveau van de 'Red Devils' ontgroeid. Na de 0-5 op Old Trafford, nu 4-0 op Anfield. Mo Salah was eens te meer de grote man met twee goals en een assist, terwijl ook Mané weer flitste. Liverpool staat voor het eerst sinds 1 oktober op kop van de Premier League, al kan Man City er weer over als zij woensdag van Brighton winnen. Man United blijft op drie punten van het nummer vier Tottenham.
Lees verder

Lenteweer houdt aan: droog en zonnig met hier en daar een wolk
Woensdag is het droog met hoge bewolking, die geleidelijk afneemt. Na de middag kunnen enkele onschuldige stapelwolken ontstaan. De maxima liggen tussen 12 en 18 graden. De wind waait matig. Dat meldt het KMI.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'The Kardashians' (Disney+): "De K-clan is terug van (nooit) weggeweest"
Tien maanden geleden trokken de Kardashians na twintig seizoenen huilend de stekker uit hun befaamde realityserie 'Keeping Up With the Kardashians'. Maar nu laten de kopstukken van de familie zich alweer door nieuwe camera's volgen.
Lees verder

F1-leider Charles Leclerc op straat in Italië beroofd van gepersonaliseerd luxehorloge van ruim 300.000 euro
Charles Leclerc heeft er een nare Paasmaandag opzitten. De voorlopig autoritaire leider in de WK-tussenstand van de F1 zag in Italië zijn luxehorloge ter waarde van ruim 300.000 van de pols gerukt. De dief deed zich voor als iemand die even een selfie met hem wou maken.
Lees verder

De wereld op zijn kop: Kortrijks bedrijf betaalt nieuw personeel dat meteen weer vertrekt tot 7.500 euro premie
Vandelanotte, het grootste onafhankelijke accountantskantoor van ons land, verbaast met een wel heel gewaagde actie. Nieuw personeel dat na één, twee of drie maanden beslist om toch meteen Vandelanotte weer te verlaten, krijgt een premie tot 7.500 euro. Het is een beredeneerde gok, volgens CEO Nikolas Vandelanotte: "We geven zo net een signaal aan toekomstige medewerkers. Als je bij ons komt werken, hebben we er alle vertrouwen in dat je ook lang aan boord wil blijven."
Lees verder