Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 april 2022

Eline De Munck en Tom Boonen ontwerpen sportbril waarmee je gezien wíl worden: “De vraag om dit gat in de markt op...

HLN
Eline De Munck en Tom Boonen ontwerpen sportbril waarmee je gezien wíl worden: "De vraag om dit gat in de markt op te vullen drong zich al een tijdje op"
We kennen Eline De Munck niet alleen van haar werk als zangeres, actrice en presentatrice. Sinds 2015 treedt het multitalent vooral op de voorgrond als ontwerpster van brillen, die ze verdeelt via haar eigen bedrijf Odette Lunettes. De onderneemster verrijkte haar collectie zopas met een opmerkelijk exemplaar: een stijlvolle sportbril. Deze woorden lieten zich tot nu toe niet in één adem noemen, dus klopte HLN shop aan bij De Munck voor een woordje uitleg over deze bijzondere bril, waarvoor ze de handen in elkaar sloeg met ex-wielrenner Tom Boonen.
Lees verder

"Het beeld komt steeds terug. 't Is een nachtmerrie": Bouhanni nog altijd "in shock" na aanrijding met voetganger in Ronde van Turkije
Nacer Bouhanni is nog altijd "in shock" na zijn aanrijding met een voetganger tijdens de tweede etappe in de Ronde van Turkije. "Ik kan niet begrijpen hoe dit kon gebeuren."
Lees verder

Joey Kwan over 'flietjes-grap' in 'Thuis': "Als je dat soort racisme op televisie toelaat, ontmenselijk je ons"
Vorig jaar sprak '#LikeMe'-actrice Joey Kwan (26) zich op sociale media uit over een mislukte grap in 'Thuis', waarin een van de personages het had over 'flietjes van de Chinees'. Dat schoot bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat. In een interview met Stampmedia, naar aanleiding van het evenement 'Unseen Asian Stories', legt de actrice nog eens uit waarom ze die grap allesbehalve onschuldig vond. "Ik hoop zelf deel uit te maken van de verandering."
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Van der Poel geeft gas op de kasseien tijdens verkenning, maar heeft ook pech - Maakt Teuns zijn debuut?
Zondag kent het kasseienvoorjaar z'n apotheose met dé kasseiklassieker bij uitstek: Parijs-Roubaix. Wout van Aert verschijnt ook aan de start, zo bleek vandaag, maar zal volgens z'n ploeg niet de uitgesproken kopman zijn. Op deze pagina mist u alvast geen enkel nieuwtje in aanloop naar de koers.
Lees verder

Waarom verlies van oorlogsschip Moskva klap is voor Moskou
Was het een accidentele ontploffing (zegt Moskou) of werd het schip getorpedeerd door raketten (zegt Kiev)? Feit is dat de Moskva, het belangrijkste oorlogsschip van de Russen in de Russisch-Oekraïense oorlog, is uitgeschakeld. Wat de impact daarvan is op het verdere verloop van het conflict, legt militair expert Roger Housen uit.
Lees verder

Waarom verlies van oorlogsschip Moskva klap(je) is voor Moskou
Was het een accidentele ontploffing (zegt Moskou) of werd het schip getorpedeerd door raketten (zegt Kiev)? Feit is dat de Moskva, het belangrijkste oorlogsschip van de Russen in de Russisch-Oekraïense oorlog is uitgeschakeld. Wat de impact daarvan is op het verdere verloop van het conflict legt militair expert Roger Housen uit.
Lees verder

Is de zoete aardappel gezonder dan een 'gewone' aardappel?
Denk je een gezonde keuze te maken als je op restaurant zoete aardappelfrietjes bestelt in plaats van gewone frietjes? "Er zit een klein verschil in vezels tussen een zoete en gewone aardappel", klinkt het bij diëtist Michaël Sels. Wat betekent dit concreet voor de voedingsstoffen? En is die zoete variant dan echt gezonder?
Lees verder

Kink in de kabel? Megan Fox weigert kus van Machine Gun Kelly
Een ongemakkelijk moment tussen Megan Fox en haar verloofde Machine Gun Kelly. De twee lijken meestal onafscheidelijk, maar dat was op de rode loper van de 'Daily Front Row Awards' toch even anders. Wanneer Machine Gun Kelly een kus wilt geven aan Fox, trekt die zich snel weg. De twee verloofde zich nog maar net in januari 2022 met een romantisch aanzoek.
Lees verder

Opvallen met kleur, prints of een gekke vorm: knaldrang is dé handtastrend van het moment
Als we de catwalks mogen geloven, geldt er maar een ding: hoe gekker, hoe liever. Dopaminedressing is een van dé lentetrends en ook opvallende prints en knotsgekke vormen zijn dit voorjaar een echte hit. Voel je de knaldrang opborrelen? We selecteerden voor jou de leukste knaltassen.
Lees verder

Chinese president houdt vast aan streng coronabeleid terwijl onvrede in Shanghai blijft toenemen
De Chinese president Xi Jinping houdt vast aan zijn strenge 'zero covid'-beleid, terwijl de onvrede in Shanghai met de dag groeit. Een groot deel van de 26 miljoen inwoners zit in de derde week van een zware lockdown zonder te weten wanneer de maatregel eindigt.
Lees verder

Wie herkent de dief? Beelden tonen hoe Siamese kat gestolen wordt, maar dader blijft spoorloos
Wie heeft aan de Langendries in Zottegem de Siamese kat van Katelijne Vandenborre gestolen? De dief staat op videobeelden, maar is na bijna twee maand niet ontmaskerd.
Lees verder

Studenten betogen tegen keuze in Franse presidentsverkiezing
Honderden studenten hebben de ingangen van de universiteit van de Sorbonne in Parijs geblokkeerd als protest tegen de resultaten van de eerste ronde van presidentsverkiezingen. Ze willen niet moeten kiezen tussen de huidige president Emmanuel Macron, die ze "neoliberaal en autoritair" vinden, of Marine Le Pen, "een fascist", klinkt het in een bericht dat circuleert onder studenten.
Lees verder

Jonge transmigrant die 250.000 euro won met kraslotje spreekt voor het eerst: "Nu wil ik hier een vrouw vinden. Niet met mijn geld, maar met mijn hart"
De jonge transmigrant die vorige maand 250.000 euro won met een kraslotje, diende zich donderdagmiddag bij zijn advocaat aan. Samen zullen ze een manier zoeken waarop hij zijn geld kan bemachtigen. En wij konden de twintiger ook even spreken. Over zijn lange reis richting vrijheid. Een verhaal over veel pech en 'un peu de chance, monsieur.'
Lees verder

Helmut Lotti stelt Europese optredens uit naar 2023: "De pandemie is nog niet voorbij"
Helmut Lotti (52) heeft z'n grootse concerten in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk een jaartje uitgesteld, tot het voorjaar van 2023. "De onzekerheid door de coronacrisis bleef te groot", legt hij uit. "Als je naar buiten kijkt, lijkt het wel alsof de pandemie voorbij is, maar da's verre van waar. Vorige week nog is een kennis van me gestorven aan Covid-19."
Lees verder

Van Aert krijgt zondag een vrije rol bij Jumbo-Visma, ploegleider Niermann: "Gissen hoe goed hij zal zijn"
Wout van Aert start in Parijs-Roubaix. Dan toch, na die coronabesmetting die onze 27-jarige landgenoot uit de Ronde van Vlaanderen hield. De uitgesproken kopman zal Van Aert niet zijn, volgens ploegleider Grischa Niermann krijgt hij eerder een vrije rol. "Hij is klaar om te starten. Maar dat betekent niet dat hij hier in de vorm van zijn leven aan de start zal staan."
Lees verder

IMF: "Oorlog in Oekraïne en inflatie brengen wereldwijd herstel in gevaar"
De oorlog in Oekraïne heeft de inflatie erger gemaakt, waardoor het wereldwijde herstel dit en volgend jaar in gevaar komt. Daarvoor waarschuwt Kristalina Georgieva, de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
Lees verder

Oudste verwijzing naar de beroemde Mayakalender teruggevonden in Guatemala
Onderzoekers hebben tijdens opgravingen in de oude piramide Las Pinturas in San Bartolo, een kleine Mayastad in Guatemala, een kalenderfragment ontdekt dat mogelijk dateert uit het Mayatijdperk. Het gaat om een eeuwenoud hiëroglief met de symbolen voor 'Dag 7 Hert', één van de 260 dagen op de Tzolkin, een befaamde Mayakalender.
Lees verder

Queen geeft nu ook verstek voor traditionele paasdienst op zondag
Queen Elizabeth zal zondag niet aanwezig zijn bij de traditionele paasdienst in St. George's Chapel op Windsor Castle. Buckingham Palace heeft bekendgemaakt dat ze wordt vertegenwoordigd door haar zoon prins Charles. Eerder deze week was de Britse vorstin ook al afwezig tijdens de kerkdienst ter gelegenheid van Witte Donderdag. Ook daar vertegenwoordigde prins Charles zijn moeder.
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Van der Poel geeft gas op de kasseien tijdens verkenning, maar heeft ook pech - Lampaert: "Van Aert is altijd favoriet"
Zondag kent het kasseienvoorjaar z'n apotheose met dé kasseiklassieker bij uitstek: Parijs-Roubaix. Wout van Aert verschijnt ook aan de start, zo bleek vandaag, maar zal volgens z'n ploeg niet de uitgesproken kopman zijn. Op deze pagina mist u alvast geen enkel nieuwtje in aanloop naar de koers.
Lees verder

De Wegel rouwt om kleuterjuf Isabel (48): "Lieve mama, prachtige collega en een vriendin voor ons team"
De paasvakantie eindigt in mineur voor het team van basisschool De Wegel in Eeklo. Kleuterjuf Isabel De Neve is overleden. Ze leverde een moedige strijd tegen kanker en werd amper 48 jaar. "Veel mensen schrikken, want mama probeerde er altijd goed uit te zien. Nu zit ze voor altijd in ons hartje", zegt dochter Emmelie.
Lees verder