Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 april 2022

Een warmtepomp installeren in een ouder huis? Dit zijn de valkuilen

HLN
Een warmtepomp installeren in een ouder huis? Dit zijn de valkuilen
Woon je in een oudere woning, maar wil je ook graag een warmtepomp installeren? Dan moet je met verschillende zaken rekening houden. Hoe weet je of je een warmtepomp kan aansluiten op je huidige radiatoren? En hoeveel moet je extra isoleren? Bouwsite Livios helpt je op weg.
Lees verder

Aantal werkzoekenden in Vlaanderen daalt in maart
In maart 2022 telde Vlaanderen 182.442 werkzoekenden. Dat is een daling met ruim 1.760 ten opzichte van vorige maand en een daling van 13 procent in vergelijking met maart vorig jaar, zo blijkt uit een mededeling van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Parket tekent beroep aan tegen vrijlating topmannen PostNL: CEO en operations manager nog zeker twee weken in de cel
Het arbeidsauditoraat heeft hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer in de zaak PostNL. Die besliste vrijdag dat de drie toplui van PostNL de cel mochten verlaten. Dat gaat dus niet door, twee van hen blijven nog zeker twee weken in de cel. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

Parket tekent beroep aan tegen vrijlating topmannen PostNL
Het arbeidsauditoraat heeft hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer in de zaak PostNL. Die besliste vrijdag dat de drie toplui van PostNL de cel mochten verlaten. Dat gaat dus niet door, twee van hen blijven nog zeker twee weken in de cel. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

Gouverneur centrale bank van Sri Lanka neemt ontslag omwille van de economische en politieke crisis
Ajith Cabraal, de gouverneur van de centrale bank van Sri Lanka, heeft maandag zijn ontslag aangeboden te midden van de politieke crisis in het land. De handel op de beurs werd kort na de opening bovendien een tijdlang opgeschort nadat de sterindex een diepe duik nam.
Lees verder

Nieuwe boetes uitgedeeld voor feestje in Downing Street
De Londense politie heeft nieuwe boetes uitgeschreven na een van de coronafeestjes in de ambtswoning van de Britse premier Boris Johnson. Dat meldt de BBC. Het gaat concreet om de twee feestjes die gehouden werden de avond voor prins Philip begraven zou worden. Johnson woonde geen van die twee feestjes bij.
Lees verder

Oekraïens koppeltje viert huwelijk en de liefde tussen het puin en verwoeste gebouwen in Charkiv
De Oekraïners Anton Sokolov en Natasya Gracheva hebben elkaar het jawoord gegeven te midden van de verwoeste stad Charkiv. Op hun trouwfoto's, die inmiddels de wereld rondgaan, poseren ze tussen het puin en verruïneerde gebouwen. Maar hun liefde, voor elkaar en hun land, staat centraal.
Lees verder

Vlaamse Belastingdienst waarschuwt voor "mirakeloplossing" waardoor je nooit meer belastingen zou moeten betalen
De Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) waarschuwt in een persbericht voor wat het een "mirakeloplossing" noemt die al enkele maanden op internet en sociale media de ronde doet. Dankzij een zogenaamde "geboortetrust" beweren mensen dat ze recht hebben op een erfdeel van 1,5 miljoen euro en als gevolg daarvan nooit meer belastingen zouden moeten betalen. Deze bewering is echter volledig vals en foutief, onderstreept Vlabel.
Lees verder

Lewis Hamilton gaat skydiven: F1-piloot maakt hoofd leeg na teleurstellende seizoensstart
Na een moeizame start van het F1-seizoen had Lewis Hamilton afgelopen weekend nood aan wat afleiding. De zevenvoudige wereldkampioen ging in Dubai skydiven en deed dat zelfs zonder instructeur. Opvallend: de sprong kwam er enkele dagen nadat hij op Instagram aankondigde "het mentaal en emotioneel moeilijk te hebben."
Lees verder

Vogelbescherming Vlaanderen telt dit weekend voor de twintigste keer huismussen
Het gaat niet goed met de huismus. Een studie van het Engelse vogelbescherming (RSPB) toonde in november 2021 aan dat het aantal huismussen in Europa sinds 1980 met 50 procent is gedaald. Om te peilen hoe het met de mussenkolonies in Vlaanderen is gesteld, houdt Vogelbescherming Vlaanderen komend weekend zijn huismussentelweekend.
Lees verder

SOAPCHECK. Charmante nieuwkomer in 'Thuis' en Jan Van den Bosch brengt z'n dochter mee naar de set
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder

Hoe bak je brood of gebak zonder bloem? "Heel wat alternatieven kun je makkelijk zelf thuis maken"
Bloem is een basisingrediënt in heel wat recepten voor brood en gebak. De afgelopen weken was er in winkels een tekort aan bloem: hoe kun je die dan eventueel vervangen voor een even lekker resultaat? "Kijk eerst zeker naar de functie van bloem in je basisrecept", tipt Laura Verhulst, bekend van de Gentse vegan bakkerij Madam Bakster. Ze geeft verschillende alternatieven voor in brood, cake, koekjes en taart. Daarnaast deelt ze exclusieve bakrecepten om te testen.
Lees verder

Woning volledig van de kaart geveegd door gasexplosie in Nederland: moeder en dochter gered, vader nog onder puin
Na een gasexplosie in een huis in de Nederlandse stad Oldenzaal zijn vanochtend twee mensen levend vanonder het puin gehaald. Met een derde slachtoffer, die nog onder de volledig ingestorte woning ligt, hebben de hulpdiensten contact. Dat melden onze collega's van AD.nl.
Lees verder

Poetin feliciteert Orbán met verkiezingszege
De Russische president Vladimir Poetin heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning. Hij vertrouwt erop een steviger "partnerschap" met Hongarije te kunnen aangaan "ondanks de moeilijke internationale situatie", meldt het Kremlin.
Lees verder

OPROEP. Elke dag werken, letten op de uitgaven, en toch nauwelijks de energiefactuur kunnen betalen?
De financiële gemoedsrust van de Belg staat op een dieptepunt, blijkt uit studies. Grote zorgen zijn er vooral rond de energiefactuur. Vaste contracten lopen af, nieuwe voorschotten blijken soms verdubbeld. Herkent u zich in volgende situatie: elke dag uit werken gaan, letten op de uitgaven, voordien redelijk comfortabel rondkomen... en nu opeens niet meer? Plots wakker liggen over het einde van de maand? Wij zoeken mensen, die geen gebruik (kunnen) maken van het sociaal tarief, die morgen in onze krant willen getuigen. Mailen kan naar nadine.van.der.linden@dpgmedia.be. Vergeet alstublieft uw contactgegevens niet, en een beknopte schets van uw situatie.
Lees verder

OPROEP. Kan u - ondanks een voltijdse job - nauwelijks de energiefactuur betalen?
De financiële gemoedsrust van de Belg staat op een dieptepunt, blijkt uit studies. Grote zorgen zijn er vooral rond de energiefactuur. Vaste contracten lopen af, nieuwe voorschotten blijken soms verdubbeld. Herkent u zich in volgende situatie: elke dag uit werken gaan, letten op de uitgaven, voordien redelijk comfortabel rondkomen... en nu opeens niet meer? Plots wakker liggen over het einde van de maand? Wij zoeken Vlamingen, die geen gebruik (kunnen) maken van het sociaal tarief, die morgen in onze krant willen getuigen. Mailen kan naar nadine.van.der.linden@dpgmedia.be. Vergeet alstublieft uw contactgegevens niet.
Lees verder

Prins Andrew deelt berichten via Instagram van Sarah Ferguson (maar die worden meteen weer gewist)
De Britse prins Andrew (62) wilde afgelopen weekend stilstaan bij zijn tijd als militair tijdens de Falklandoorlog. De zoon van Queen Elizabeth (95) deed dat via foto's en een persoonlijke boodschap die hij via het Instagramprofiel van zijn ex-vrouw Sarah Ferguson (62) deelde. De beelden waren echter even snel verdwenen als ze verschenen waren.
Lees verder

Straffe beelden tonen hoe Bart Versluys beroofd wordt van horloge ter waarde van 350.000 euro
Schokkende beelden tonen de overval op Bart Versluys. De bekende bouwpromotor werd afgelopen vrijdag beroofd van zijn uurwerk ter waarde van 350.000 euro na het verlaten van zijn bedrijf Versluys Groep in Oostende.
Lees verder

Waarom 'hot pink' de Grammy Awards domineerde. "Roze heeft een psychologisch effect op ons"
De loper mocht dan wel rood zijn gisterenavond, de outfits kleurden duidelijk roze. Maar liefst veertien beroemdheden droegen (fel)roze naar de 64e editie van de Grammy Awards. We mogen dus gerust spreken van een trend, en die valt volgens moderedacteur David Devriendt logisch te verklaren. "Roze is een kleur die frustraties tempert en hoop geeft."
Lees verder

'Hot pink' domineerde de Grammy Awards. "Roze heeft een psychologisch effect op ons"
De loper mocht dan wel rood zijn gisterenavond, de outfits kleurden duidelijk roze. Maar liefst veertien verschillende celebrities droegen 'hot pink' naar de 64e editie van de Grammy Awards. We mogen dus gerust spreken van een trend, en die valt volgens moderedacteur David Devriendt logisch te verklaren. "Roze staat voor optimisme, onschuld en vrolijkheid, allemaal dingen die je tijdens deze onzekere tijden van oorlog en crisis tekort komt."
Lees verder