Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 april 2022

Duizend kamers, maar Elizabeth sliep er in de kerkers: de geheimen van Windsor Castle

HLN
Duizend kamers, maar Elizabeth sliep er in de kerkers: de geheimen van Windsor Castle
Het is dé favoriete stek van Queen Elizabeth (95) op haar ouwe dag, maar daarom niet minder spectaculair dan het Londense Buckingham Palace. Met 1000 kamers en 484.000 vierkante meter in oppervlakte is Windsor Castle het grootste kasteel in bezit van de Britse royals. Maar vooral wat zich in die kamers afspeelde spreekt tot de verbeelding: van een piepjonge Elizabeth die zich schuil moest houden in de kerkers, tot verborgen kroonjuwelen. We zetten de grootste geheimen van het oudste kasteel ter wereld op een rij.
Lees verder

Sveta's hartbrekende keuze: "Mijn ouders in veiligheid brengen of lichaam van mijn zoon ophalen nadat hij werd gedood door de Russen"
Toen ze vorig jaar Kerstmis vierden in het huis van Sveta's ouders in Hostomel, had de familie Ivanov zich niet kunnen voorstellen welke tragedies 2022 in petto zou hebben. Een paar maanden later al zou haar zoon Sasha (18) worden doodgeschoten door de Russen. Het is dan dat de Oekraïense moeder voor een hartverscheurende keuze staat: het lichaam van haar zoon ophalen of haar ouders in veiligheid brengen.
Lees verder

Onderzoek naar "gewelddadige" dood van twee vrouwen en kind in Noord-Franse Amiens
In een appartement in het Noord-Franse Amiens zijn vandaag de levenloze lichamen van twee vrouwen en een jong kind gevonden. Er is een gerechtelijk onderzoek geopend. Dat heeft het Franse persbureau AFP vernomen bij het parket van Amiens.
Lees verder

WHO buigt zich over mysterieuze hepatitis die al tientallen Britse kinderen trof: al zes kinderen kregen levertransplantatie
De Wereldgezondheidsorganisatie WHO voert verder onderzoek naar gevallen van hepatitis bij enkele tientallen kinderen in vooral het Verenigd Koninkrijk. In sommige gevallen moesten de patiënten overgebracht worden naar een dienst gespecialiseerd in leverziekten, en zes kinderen moesten een levertransplantatie ondergaan.
Lees verder

Helft personeel op tijdelijke werkloosheid: wat is er aan de hand bij Inno?
Viert Inno zijn 125-jarig bestaan straks in mineur? De warenhuisketen zet de helft van zijn personeel - zo'n 700 werknemers - tot juni op tijdelijke werkloosheid. Oorzaak legt de directie bij de consument die minder aankopen doet door de stijgende prijzen. Maar de problemen bij Inno gaan dieper. Wordt dit de crisis te veel?
Lees verder

Zijn A$AP Rocky en hoogzwangere Rihanna niet langer een koppel? Geruchten over overspel doen de ronde
Rihanna (34) en A$AP Rocky (33) zijn de afgelopen weken nog regelmatig samen gespot, maar als we sociale media mogen geloven, bestaat de kans dat het koppel uit elkaar is. Volgens modeblogger Louis Pisano heeft de rapper zijn hoogzwangere vriendin bedrogen met de bij ons minder bekende schoenenontwerpster Amina Muaddi.
Lees verder

Duik het weekend in met Sandra Bekkari en Pascale Naessens (en lees morgen hun interview in NINA)
Liever koken of op resto? Het antwoord is duidelijk: "Koken." "En met véél liefde." Sandra Bekkari en Pascale Naesens hebben veel gemeenschappelijk. Ze behoren alle twee tot Vlaanderens bekendste foodies die gezonder eten promoten. Wat hebben ze verder nog gemeen? Je leest het dit weekend in NINA. Hoe hun perfecte weekend eruit ziet, ontdek je alvast in onze weekenddilemma's.
Lees verder

Bestuurder volgt koppel kilometerslang met zijn wagen en rijdt hen aan: 21-jarige verdacht van poging doodslag
Een 21-jarige man uit Diksmuide wordt verdacht van poging doodslag na verkeersagressie donderdagnacht. Hij achtervolgde met de auto van zijn vader kilometerslang een koppel met zijn wagen en reed hen daarbij aan. Opmerkelijk: de twintiger filmde alles met zijn dashcam, waaruit bleek dat hij een dag eerder ook al met 180 per uur over de pechstrook van de autosnelweg raasde.
Lees verder

Bestuurder volgt doodsbang koppel kilometerslang en filmt ondertussen alles met dashcam: 21-jarige verdacht van poging doodslag
Een 21-jarige man uit Diksmuide wordt verdacht van poging doodslag na verkeersagressie donderdagnacht. Hij achtervolgde met de auto van zijn vader kilometerslang een koppel en reed hen daarbij aan. Opmerkelijk: de twintiger filmde alles met zijn dashcam, waaruit bleek dat hij een dag eerder ook al met 180 per uur over de pechstrook van de snelweg had geraasd.
Lees verder

21-jarige chauffeur verdacht van poging doodslag na geval van verkeersagressie in Diksmuide
Een 21-jarige man uit Diksmuide wordt verdacht van poging doodslag na een geval van verkeersagressie donderdagnacht. Hij achtervolgde kilometerslang een koppel met zijn wagen en reed hen daarbij aan.
Lees verder

Uw gids voor Parijs-Roubaix: hoe ziet het parcours eruit? Naar welke toppers moeten we uitkijken?
Een weekje later dan voorzien staat zondag Parijs-Roubaix op het programma, het derde Monument van het seizoen. In de 'Hel van het Noorden' moeten de renners maar liefst 30 kasseistroken overwinnen, goed voor net geen 55 kilometer dokkeren. Ontdek hier alles wat u moet weten over 'La Reine des Classiques'!
Lees verder

RECENSIE. 'Anatomy of a Scandal': "Wie heeft de xtc-bollen in dit script verstopt?"
Wat hebben 'House of Cards', 'Big Little Lies' en 'Succession' met elkaar gemeen? Naast het feit dat ze gecombineerd een karrenvracht aan tv-prijzen hebben gewonnen, hebben enkele drijvende krachten achter deze reeksen nu de handen zelf in elkaar geslagen voor een gloednieuwe psychologische thriller met grensoverschrijdend gedrag als centraal thema. In 'Anatomy of a Scandal' komt een Britse politicus namelijk in nauwe schoentjes terecht wanneer hij beschuldigd wordt van verkrachting. Of u zich schrap moet zetten voor dé Netflix-klapper van het jaar? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

REALITYCHECK. Een Britse realitybaby en opnieuw drama in 'Bachelor'-land
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Oekraïne: "Bemanning van kruiser Moskva kon niet gered worden"
De bemanning van de kruiser Moskva, die donderdag zonk in de Zwarte Zee, kon niet gered worden. Dat meldt een functionaris van de Oekraïense defensie vrijdag. Ook de kapitein van het vlaggenschip van de Russische Zwarte Zeevloot, Anton Koeprin, is omgekomen, stellen Oekraïense bronnen.
Lees verder

Paus Franciscus suggereert verschillende behandeling Oekraïense vluchtelingen
Paus Franciscus heeft gesuggereerd dat racisme een rol speelt bij het feit dat veel landen meer openstaan voor vluchtelingen uit het door oorlog getroffen Oekraïne dan voor vluchtelingen uit andere delen van de wereld.
Lees verder

Terrorist Salah Abdeslam in tranen op proces over aanslagen Parijs: "Ik vraag u mij te vergeven"
Salah Abdeslam, de belangrijkste beschuldigde op het assisenproces over de aanslagen van november 2015 in Parijs, heeft zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers van de aanslagen en ook een paar tranen gelaten, vrijdag op het einde van zijn laatste ondervraging. "Ik wil mijn medeleven betuigen en mijn excuses aanbieden aan alle slachtoffers", aldus de 32-jarige. "Ik weet dat er nog steeds haat is, maar ik vraag u vandaag om me met mate te haten. Ik vraag u mij te vergeven."
Lees verder

Football Talk. Nainggolan sluit terugkeer naar Italië niet uit - Lukaku zit in selectie voor FA Cup-duel - Nagelsmann wordt bedreigd met de dood na CL-uitschakeling tegen Villarreal
Julian Nagelsmann, de coach van Bayern München, heeft gezegd dat hij maar liefst 450 doodsbedreigingen heeft ontvangen op sociale media. "Na elke wedstrijd eigenlijk, ongeacht of we winnen of verliezen", zei de coach van de Duitse grootmacht vrijdag. Dergelijke berichten waren ook gericht aan zijn moeder. "Toch wreed. Natuurlijk kun je dat allemaal rapporteren, maar dan zou ik nooit klaar zijn." Al zijn het er na een nederlaag nog een pak meer.
Lees verder

Chinese stad Xian beperkt bewegingsvrijheid 10 miljoen inwoners wegens corona
De Chinese stad Xian beperkt de bewegingsvrijheid van de 10 miljoen inwoners en de economische activiteiten van zaterdag tot en met dinsdag. Dat heeft de lokale overheid vrijdag bepaald na de recente ontdekking van tientallen nieuwe coronabesmettingen.
Lees verder

De illegale verkoop van wilde dieren blijft floreren op Facebook
Dwergaapjes, tijgerwelpen en zeldzame papegaaien. Ondanks de belofte van Facebook om de strijd aan te gaan tegen de handel van wilde dier op hun platform, blijft Facebook een hotspot voor dit soort illegale praktijken.
Lees verder

Een zwembad van 25 meter, een sauna en zelfs een eigen tuin: grootste jacht ter wereld in beslag genomen
Duitsland heeft het grootste jacht ter wereld, dat eigendom is van de Russische oligarch Alisjer Oesmanov, in beslag genomen.
Lees verder