Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 april 2022

“Doet toch een beetje pijn”: Evenepoel geeft 5 seconden toe op winnaar Roglic in openingstijdrit in Baskenland

HLN
"Doet toch een beetje pijn": Evenepoel geeft 5 seconden toe op winnaar Roglic in openingstijdrit in Baskenland
Een indrukwekkende Primoz Roglic heeft de proloog in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Sloveen van Jumbo-Visma was in een korte maar stevige tijdrit vijf seconden sneller dan Remco Evenepoel. Roglic wordt ook de eerste leider. "Wéér tweede in een WorldTour-tijdrit", sakkerde Evenepoel. "Het doet een beetje pijn. En toch: ik moet blij zijn."
Lees verder

Schrijnende beelden tonen Oekraïense steden voor en na de Russische invasie
Rusland viel op 24 februari buurland Oekraïne binnen. In verschillende steden in Oekraïne is de schade immens. Kiev, Charkiv, Marioepol, Cherson, Tsjernihiv, de lijst is lang. Deze voor- en nabeelden tonen een deel van de verwoesting in die steden.
Lees verder

Spaanse politie neemt op vraag VS jacht van Russische oligarch in beslag
In de Balearen is maandag het luxejacht van een Russische oligarch, die dicht bij president Vladimir Poetin staat en die het voorwerp van Amerikaanse sancties is, op vraag van Washington doorzocht en in beslag genomen. Dat heeft de Guardia Civil bekendgemaakt.
Lees verder

Op kasseienverkenning met Tourwinnaar Tadej Pogacar: "Ooit start ik zeker in Parijs-Roubaix"
Daags na zijn verbluffende Ronde van Vlaanderen (vierde) reed Tadej Pogacar alweer over de kasseien. Niet de Vlaamse deze keer, maar de Noord-Franse. De Tourwinnaar verkende de elf kasseistroken van de vijfde rit uit de Tour de France en keek zijn ogen uit. "Dit wordt een cruciale rit in de Tour."
Lees verder

De gruwel die schuilgaat achter deze foto: "Oekraïense burgemeester en haar gezin geëxecuteerd"
Tien dagen geleden werd Olga Sukhenko, de burgemeester van het Oekraïense Motyzhyn, ontvoerd. Nu is haar levenloze lichaam samen met dat van haar echtgenoot en zoon teruggevonden - meedogenloos gedumpt en half begraven in een put.
Lees verder

Luchthaven Zaventem misnoegd door boete van 200.000 euro: "We hebben enkel uitgevoerd wat overheidsdienst ons oplegde"
De luchthaven van Zaventem heeft een boete van 200.000 euro gekregen voor de temperatuurcontroles die passagiers moesten ondergaan in de strijd tegen het coronavirus. Dat gebeurde tot januari 2021 met behulp van warmtecamera's. Brussels Airport reageert "bijzonder teleurgesteld". "We hebben uitgevoerd wat werd opgelegd door de federale overheidsdienst Mobiliteit en worden nu beboet door een andere overheidsdienst (de Gegevensbeschermingsautoriteit; nvdr)", stelt de luchthaven.
Lees verder

RECENSIE. 'Julia': "Tv-maaltijd volgens beproefd recept"
Ze had zogezegd de lengte, de looks noch de leeftijd mee, maar toch slaagde Julia Child erin om zich na haar vijftigste te ontpoppen tot culinair tv-icoon. De HBO Max-reeks 'Julia' vertelt het ongewone carrièreverloop van een boomlange huisvrouw die niet vies was van een aangebrande woordspeling meer of minder, maar vooral bekendheid verwierf door vanaf de jaren 60 miljoenen Amerikanen de geneugten van de Franse cuisine bij te brengen. Of u dit achtgangenmenu op Streamz per direct moet aanvatten? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

FAVV roept op om Kinder Surprise-eitjes niet meer te eten na meerdere salmonella-uitbraken in Europa
Het Belgisch voedselagentschap FAVV roept op om 5 chocoladeproducten van het merk Ferrero niet meer te consumeren. De producten worden gelinkt aan een Salmonella-uitbraak in verschillende Europese landen. Dat werd bevestigd aan onze redactie. In Groot-Brittannië raakten al meer dan 60 mensen besmet na het eten van Surprise-eieren geproduceerd in de Ferrerofabriek in Aarlen.
Lees verder

Studie: "Miljoenen Afghanen zouden hun land verlaten indien ze de kans kregen"
De meerderheid van de Afghanen zou hun land verlaten als ze daartoe de kans kregen. Dat blijkt uit een enquête die vorig jaar werd afgenomen toen de Verenigde Staten zich uit Afghanistan terugtrokken en de taliban opnieuw aan de macht kwamen.
Lees verder

Het succes van 'Peaky Blinders' verklaard: "Zoals cowboys in de Verenigde Staten, maar dan in Birmingham"
Na zes seizoenen en 36 afleveringen is er afgelopen weekend een definitief einde aan de hitserie 'Peaky Blinders' gekomen. Nadat Netflix de BBC-reeks oppikte, werd het een wereldwijd succes, al bleef het intussen ook z'n cultstatus behouden. De serie drong door tot ver buiten Birmingham en heeft zelfs een eigen cultuur gecreëerd. Van de innige familiebanden tot de sappige accenten: wij verklaren het succes achter de tv-hit. "Ik wou dat ik een euro kreeg voor elk 'Peaky Blinders'-kapsel dat ik hier zie passeren."
Lees verder

Ook zakenman Miguel Dheedene beroofd van peperduur horloge: beelden tonen hoe daders hem achtervolgen
Twee weken voor de overval op bouwpromotor Bart Versluys, zijn drie dieven ervan doorgegaan met het Patek Philippe-horloge van topondernemer Miguel Dheedene. Opnieuw bruusk aangevallen mét pepperspray, aan zijn woning in het Antwerpse Zuid. "Het is diezelfde bende", weet Dheedene zeker. Op bewakingsbeelden is te zien hoe drie mannen achter Dheedene aanlopen voor ze hem beroven van zijn horloge ter waarde van 180.000 euro.
Lees verder

Sloeg bende die Bart Versluys beroofde ook toe bij zakenman Miguel Dheedene? Bewakingsbeelden tonen hoe daders hem achtervolgen voor ze zijn horloge van 180.000 euro stelen
Twee weken voor de overval op bouwpromotor Bart Versluys, zijn drie dieven ervan doorgegaan met het Patek Philippe-horloge van topondernemer Miguel Dheedene. Opnieuw bruusk aangevallen mét pepperspray, aan zijn woning in het Antwerpse Zuid. "Het is diezelfde bende", weet Dheedene zeker. Op bewakingsbeelden is te zien hoe drie mannen achter Dheedene aanlopen voor ze hem beroven van zijn horloge ter waarde van 180.000 euro.
Lees verder

Onthaalmoeder moet opvang onmiddellijk stopzetten na proces-verbaal: "Tal van kinderen in wagen zonder correcte zitjes"
De activiteiten van een onthaalmoeder uit het Meetjesland werden onmiddellijk stopgezet en gemeld bij Kind & Gezin na een 'vervoersprobleem'. Het probleem? Ze stond verkeerd geparkeerd en had meerdere kinderen in haar wagen zonder de juiste aangepaste zitjes. Dat bevestigt de lokale politie. De onthaalmoeder reageert: "Dit is het resultaat van een haatcampagne."
Lees verder

Verpletterende overwinning versterkt positie van Hongaarse premier Viktor Orban
In Hongarije heeft de rechts-nationalistische premier Viktor Orban zondag zijn vierde parlementsverkiezingen op rij gewonnen en dat heeft ongetwijfeld gevolgen voor de koers die het land zal volgen ten aanzien van onder andere de Europese Unie.
Lees verder

LIVE. "Bloedbad in Boetsja is slechts topje van de ijsberg"
Rusland heeft de VN-Veiligheidsraad opgeroepen in spoedzitting bijeen te komen om zich uit te spreken over de gebeurtenissen in Boetsja, waar na de terugtrekking van de Russen honderden lichamen van burgers werden ontdekt. Er komt echter geen extra zitting. De Oekraïense president Zelensky beschuldigt Rusland van "genocide". Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch en verschillende wereldleiders spreken van oorlogsmisdaden of genocide, terwijl Moskou ontkent burgers te hebben vermoord. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Vrouw in Boetsja vertelt anoniem in tranen over horror die ze moest doorstaan: "Ze hebben me verkracht"
Hartverscheurende beelden vanuit Boetsja. Een vrouw vertelt in tranen en anoniem over de wekenlange horror die ze moest doorstaan. "Ze hebben me uitgekleed tot ik helemaal naakt was. Ze waren zeker met dertig". Honderden lichamen van burgers werden de afgelopen dagen al ontdekt in Boetsja.
Lees verder

De enige Belgische journalist in Boetsja: "Je kunt beter niet gaan kijken. Overal liggen mijnen"
Een stel bankkaarten, een hoopje kleren en een paar plekken donkerrood gekleurde aarde: veel meer verwijst er in de ulica Jabloenska (Appelstraat) niet meer naar de gruwelijke taferelen die zich hier een paar dagen geleden afspeelden, met als resultaat vier mannenlichamen die met de handen op de rug gebonden levensloos naast een stapel paletten liggen. De beelden gingen de voorbije dagen de wereld rond.
Lees verder

Dj Tiësto (53) en vrouw Annika (25) verwachten tweede kindje
Dj Tiësto (53) en zijn 28 jaar jongere vrouw Annika verwachten een tweede kindje. Dat heeft het stel maandagavond bekendgemaakt via Instagram. Ze delen een filmpje vanop de rode loper bij de Grammy's waarin Tijs Verwest, zoals de dj echt heet, de buik van zijn vrouw kust.
Lees verder

Eindelijk een oplossing op linksachter in de maak? Club Brugge deed eerste miljoenenbod op Bjorn Meijer
Heeft Schreuder er straks een extra wapen bij op linksachter? Volgens Nederlandse bronnen heeft Club Brugge een bod van 3,5 miljoen euro uitgebracht op Bjorn Meijer, (19) dit seizoen één van de revelaties bij FC Groningen. De Nederlandse eersteklasser hapt voorlopig echter niet.
Lees verder

Wat kan de Great Old betekenen in de Champions' play-offs? "U weet hoe dat gaat: survivors geven nooit op"
Royal Antwerp FC zit in de Champions' play-offs. Kan het daarin iets betekenen? Onze watcher Frank Dekeyser maakt de inschatting: "De Great Old is al jarenlang een aanwinst voor eerste klasse. Een club in verandering, een ploeg in beweging. Hate them or love them, de survivors van de Bosuil."
Lees verder