Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 april 2022

Dodental loopt op tot 10 bij mijnramp in Polen

HLN
Dodental loopt op tot 10 bij mijnramp in Polen
Reddingswerkers hebben dinsdag de lichamen geborgen van de vier nog vermiste Poolse mijnwerkers die vast zaten na de ramp in een kolenmijn bij Borynia-Zofiowka. Die stortte zaterdag op 900 meter diepte deels in door een aardschok. Het dodental steeg daarmee tot tien. Het bericht dat er een overlevende zou zijn aangetroffen, bleek onjuist. Eerder waren al zes slachtoffers dood naar boven gehaald.
Lees verder

LIVE. 1-0! De Bruyne kopt Man City meteen op voorsprong in CL-kraker tegen Real Madrid
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Etihad Stadium • Met De Bruyne (bij Man City) en Courtois (bij Real) twee Belgen aan de aftrap
Lees verder

"Je wil toch graag winnen tegen je vrienden": analist Marc Degryse over het duel tussen De Bruyne en Courtois
In de aanloop naar Manchester City-Real Madrid hadden analisten Marc Degryse en Jan Mulder het over het duel in het duel tussen Rode Duivels Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois. "Het is altijd lekker om achteraf te kunnen vragen: 'Wat heb jij toen gedaan'? Dat speelt in de kleedkamer." Intussen staat City op een 2-1 met onder meer een doelpunt van De Bruyne. Volg de wedstrijd HIER live!
Lees verder

Verdachte miljoenenroof opgepakt in Frankrijk na reportage in FAROEK
In Lille, in Frankrijk, is een man van 36 gearresteerd die verdacht wordt van de spectaculaire roofoverval in Amsterdam vorig jaar. De arrestatie komt er na opsporingsreportages in Faroek en het Nederlandse tv-programma Opsporing Verzocht.
Lees verder

Maak kennis met de acht dames die het hart van Junior Planckaert willen veroveren in 'Junior op zoek naar de liefde'
In 'Junior op zoek naar de liefde' volgen we de zoektocht van Junior Planckaert naar de liefde en naar zichzelf. In de eerste aflevering was te zien hoe psycholoog Sarah Van Pelt, Stephanie en zijn beste vriend Bram zo'n twintigal dames uitnodigden voor een eerste kennismaking. In de tweede episode op dinsdag werd duidelijk met welke dames Junior een match voelde, en omgekeerd. Ontdek hieronder de acht dames die samen met Junior aan het avontuur beginnen.
Lees verder

"De druk is groot": Jan Mulder over het ontbreken van de belangrijkste trofee in clubverband op De Bruynes palmares
Onder andere 3x Engels kampioen, 1x de FA Cup, 1x de Duitse beker. Aan prijzen geen gebrek op het palmares van Kevin De Bruyne - al na anderhalve minuut scorend tegen Real Madrid. Maar de belangrijkste in clubverband: de Champions League, die ontbreekt (nog). "De druk is groot voor Kevin", zegt Jan Mulder. "Omdat hij moet beantwoorden aan zijn enorme grandeur als speler. Kroos, Modric, Benzema, die winnen de ene na de andere Champions League. Kevin De Bruyne is zéker zo goed, maar daar moet een Champions League-trofee bij."
Lees verder

Spanningen lopen hoog op in 'Huis gemaakt': "Iemand moet nu eenmaal de stomme klusjes doen"
Er staat alweer een nieuwe deadline voor de deur in 'Huis gemaakt' en dat brengt de nodige spanningen met zich mee. In Beringen stapelen de frustraties tussen Younes en Eline zich duidelijk op. En ook in Antwerpen zit de sfeer er niet bepaald in.
Lees verder

Beurswaarde Tesla zakt met 100 miljard daags na overnamebod van Musk op Twitter
Tesla heeft dinsdag meer dan 100 miljard dollar van zijn beurswaard ingeleverd. Het aandeel daalde ruim 12 procent. Beleggers vrezen dat topman Elon Musk aandelen gaat verkopen om zijn overname van Twitter te bekostigen.
Lees verder

Aandeel van Tesla zakt met 11 procent daags na overnamebod van Musk op Twitter
Elon Musks bedrijf Tesla verloor vandaag 11 procent op de beurs. Dit verliest komt een dag na het overnamebod op twitter van de miljardair. Volgens beurswaarnemers zijn investeerders bezorgd over de focus van Musk.
Lees verder

LIVE. Tweede helft afgetrapt: is Kevin De Bruyne ook beslissend na rust in CL-kraker tegen Real Madrid?
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Etihad Stadium • Met De Bruyne (bij Man City) en Courtois (bij Real) twee Belgen aan de aftrap
Lees verder

LIVE. 4-2! Verwoestende uithaal van Bernardo Silva, Courtois vierde keer geklopt
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Etihad Stadium • Met De Bruyne (bij Man City) en Courtois (bij Real) twee Belgen aan de aftrap
Lees verder

Bedrijf boven Facebook opent eerste fysieke winkel 'Meta Store'
Meta, het moederbedrijf van Facebook, Whatssapp en Instagram, opent op 9 mei zijn eerste fysieke winkel. De 'Meta Store' en staat in het teken van de metaverse, een virtuele wereld waar gebruikers met anderen in contact kunnen komen. In de winkel zal je VR-brillen en andere gadgets van Meta kunnen uittesten en kopen.
Lees verder

Gert Verhulst dit najaar te zien in 'De allerslimste mens ter wereld': "Ik weet niets meer"
Gert Verhulst (54) zal dit najaar te zien zijn in de 'Allerslimste mens ter wereld'. Dat maakte de Studio 100-baas zelf bekend tijdens 'De Cooke & Verhulst Show'. Gert Verhulst verloor in het twaalfde seizoen van de populaire quiz van verliezend finalist Bart De Pauw en eindwinnaar Adil El Arbi.
Lees verder

BASKET KORT. Vrouwen Kangoeroes Mechelen slepen derde finalewedstrijd uit de brand na thriller bij Castors Braine
Het kampioenschap in Top Division Women is nog niet gespeeld. In wedstrijd twee van de finales bracht uitdager Mechelen de stand weer in evenwicht (1-1). Na een evenwichtige eerste helft waren Billie Massey en Laure Resimont de uitblinkers bij uitstek. Vrijdag valt de beslissing.
Lees verder

Wat een match! De Bruyne en Benzema schitteren in spektakelrijke halve finale Champions League
Wat. Een. Match. Liefst zeven doelpunten in de heenmatch van de halve finale van de Champions League tussen Man City en Real Madrid. Kevin De Bruyne was beslissend met een goal en een assist. Karim Benzema legde de 4-3-eindstand met een panenka vast.
Lees verder

Moederbedrijf Google trekt 70 miljard uit om aandeelhouders te belonen
Alphabet, het moederbedrijf van Google, merkt dat bedrijven in Europa na de Russische invasie in Oekraïne. terughoudender zijn geworden als het gaat om uitgaven aan advertenties. Niettemin lukte het de onderneming om in het eerste kwartaal weer flink te groeien. Alphabet voelt zich zelfs sterk genoeg om voor 70 miljard dollar (66 miljard euro) aan eigen aandelen te gaan inkopen en zo aandeelhouders te belonen.
Lees verder

Moederbedrijf Google trekt 70 miljard dollar uit om aandeelhouders te belonen
Alphabet, het moederbedrijf van Google, merkt dat bedrijven in Europa na de Russische invasie in Oekraïne terughoudender zijn geworden als het gaat om uitgaven aan advertenties. Niettemin lukte het de onderneming om in het eerste kwartaal weer flink te groeien. Alphabet voelt zich zelfs sterk genoeg om voor 70 miljard dollar (bijna 67 miljard euro) aan eigen aandelen te gaan inkopen en zo aandeelhouders te belonen.
Lees verder

Mexico spreekt niet langer over een pandemie, maar over een endemie
De Mexicaanse regering zegt dat COVID-19 in Mexico van een pandemie in een endemisch stadium is overgegaan, wat betekent dat de autoriteiten de ziekte als een seizoensgebonden terugkerende ziekte zullen behandelen.
Lees verder

Courtois baalt, maar is optimistisch: "Voor de neutrale toeschouwer leuk, als doelman niet. Toch is alles nog mogelijk"
Een zinderende wedstrijd tussen Manchester City en Real Madrid eindigde op 4-3 in het voordeel van de Engelsen. "Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke partij, maar niet als doelman", vertelde Thibaut Courtois vlak na affluiten. "Onze intensiteit moet hoger en we moeten vooral durven", blikte onze landgenoot al even vooruit naar de return volgende week.
Lees verder

Onze man in Manchester ziet De Bruyne en Benzema een kwaliteit delen: "'They lead by example'. Poëten met de voeten"
Heeft u er een verklaring voor? Ondanks Kevin De Bruyne, ondanks Phil Foden kroop Real Madrid bij Manchester City weer door het oog van de naald. Een vlucht georkestreerd door zijn ontsnappingskoning, Karim Benzema. Wat een spektakel!
Lees verder