Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 2 april 2022

Dit “fantastische” hotel wordt uitvalsbasis voor Duivels in Qatar: “We zijn verbaasd over de kwaliteit op alle ...

HLN
Dit "fantastische" hotel wordt uitvalsbasis voor Duivels in Qatar: "We zijn verbaasd over de kwaliteit op alle mogelijke vlakken"
Er is een antwoord op de vraag in welk hotel onze Rode Duivels zullen verblijven tijdens het WK voetbal in Qatar, dat op 21 november wordt afgetrapt. De laatste dagen waren er nog drie opties overgebleven, maar de kogel is door de kerk: het wordt de Banyan Tree in de hoofdstad Doha. "We zijn verbaasd over de kwaliteit op alle mogelijke vlakken", aldus CEO Peter Bossaert, die voor de WK-loting op prospectie trok.
Lees verder

Honderden collega's en fans nemen afscheid van Miguel Van Damme: "Niemand zal ooit nog je nummer 16 mogen dragen"
In en rond de Sint-Blasiuskerk in Jabbeke zijn fans en de voltallige voetbalwereld samengekomen voor de uitvaart van Cercle-doelman Miguel Van Damme (28), die deze week overleed aan leukemie. Buiten de kerk werd een groot scherm geplaatst, waar enkele honderden mensen de plechtigheid momenteel volgen. Daar is het muisstil wanneer de woorden van familieleden weerklinken. "Je laatste sms'je zal ik altijd bewaren: 'Slaapwel, mama. Ik hou van jou'."
Lees verder

Meer dan duizend collega's en fans nemen afscheid van Miguel Van Damme: "Niemand zal ooit nog je nummer 16 mogen dragen"
In en rond de Sint-Blasiuskerk in Jabbeke zijn fans en de voltallige voetbalwereld samengekomen voor de uitvaart van Cercle-doelman Miguel Van Damme (28), die deze week overleed aan leukemie. Buiten de kerk werd een groot scherm geplaatst, waar alles samen naar schatting zo'n 1.500 mensen de plechtigheid volgden. Daar was het muisstil wanneer de woorden van familieleden weerklonken. "Je laatste sms'je zal ik altijd bewaren: 'Slaapwel, mama. Ik hou van jou'."
Lees verder

Van lente naar winter op enkel dagen tijd, deze hilarische meme over het weer moet je gezien hebben
Dat er op sociale media al eens wordt gespot met actuele gebeurtenissen en personen is geen geheim. Ook deze week werd er op het internet weer heel wat afgelachen en becommentarieerd. Van de woede-uitbarsting van Will Smith tot de plotse terugkeer naar de winter: dit waren de meest geestige memes van de week.
Lees verder

De broers Wauters leggen hun ziel bloot op nieuwe plaat Clouseau: "Ik heb mezelf vaak moeten censureren"
Op 'Tweesprong' klonken barsten in een relatie, op 'Jonge Wolven' volgt de breuk. Voor de nieuwe Clouseau-plaat schreef Koen Wauters een songtekst voor Zita én eentje voor z'n ouders, maar in de andere nummers zindert z'n scheiding na. Een gesprek over tranen in de studio en het overlijden van Stefaan Fernande. "Nee, er is niemand nieuw in m'n leven", klinkt het in Dag Allemaal. "Ik heb geleerd dat je ook zonder iemand gelukkig kan zijn."
Lees verder

Paus heeft lift nodig om op vliegtuig te stappen
Paus Franciscus heeft een lift moeten gebruiken om aan boord te raken van een vliegtuig dat hem naar Malta zou brengen. Volgens een woordvoerder van het Vaticaan was dit noodzakelijk "om alle stress weg te nemen". De 85-jarige man lijdt aan een aandoening die pijn in de benen veroorzaakt.
Lees verder

Biersommelier proeft 10 abdijbieren en deelt zelfs een 3/10 uit: "Veel te vlak en te zoet van smaak"
Ons Belgisch abdijbier kreeg klappen de voorbije decennia en sommige merken gingen zelfs regelrecht de dieperik in. Biersommelier Sofie Vanrafelghem merkt daarentegen een frisse wind op binnen het bierlandschap op basis van 10 verschillende soorten abdijbieren die ze proeft en bespreekt. "Deze selectie zorgt op één bier na voor een geslaagde comeback van deze soort."
Lees verder

Miljonairskoppel uit 'Blind Gekocht' reageert op kritiek: "Mocht het iemand anders zijn, zou ik die ook verwaand vinden"
De eerste aflevering van 'Blind Gekocht' zorgde voor een stroom aan kritiek op sociale media. Het miljonairskoppel Caroline (42) en Filip (40) krijgt de wind van voren. 'Bekakte mensen', 'arrogant' of 'dikke nekken' zijn enkele van de harde commentaren op Twitter. Het koppel reageert nu op de harde opmerkingen. "Ik schrok ook heel erg toen ik mezelf op televisie zag."
Lees verder

Hotels en cafés afschuimen zonder te betalen: Gentse meesteroplichter heeft ook in Antwerpen heel wat op zijn kerfstok
Verzekeringsmakelaars en leasemaatschappijen van peperdure speed pedelecs oplichten, dat is de dagelijkse bezigheid van meesteroplichter Philosophe N. Nadat het te heet onder zijn voeten werd in Antwerpen en Brugge, kwam eind maart aan het licht dat hij zijn speelveld richting Gent verhuisde. In de Koekenstad is hij vooral bekend van hotels en cafés af te schuimen zonder te betalen en andere kruimeldiefstallen. "Hij zou zijn talenten beter voor een eerlijke manier gebruiken."
Lees verder

Hotels en cafés afschuimen zonder te betalen: Gentse meesteroplichter heeft ook in Antwerpen heel wat op zijn kerfstok staan
Verzekeringsmakelaars en leasemaatschappijen van peperdure speed pedelecs oplichten, dat is de dagelijkse bezigheid van meesteroplichter Philosophe N. Nadat het te heet onder zijn voeten werd in Antwerpen en Brugge, kwam eind maart aan het licht dat hij zijn speelveld richting Gent verhuisde. In de Koekenstad is hij vooral bekend van hotels en cafés af te schuimen zonder te betalen en andere kruimeldiefstallen. "Hij zou zijn talenten beter voor een eerlijke manier gebruiken."
Lees verder

Malinees leger doodt meer dan 200 "terroristen"
Het Malinese leger heeft meer dan 200 militanten gedood tijdens een grote antiterreuroperatie op 23 maart. 51 anderen werden gearresteerd.
Lees verder

Lakers verliezen vijfde wedstrijd op rij en zien kansen op play-offs verder slinken
Ondanks de terugkeer van LeBron James en Anthony Davis konden de Lakers vannacht opnieuw niet winnen. Tegen rechtstreekse concurrent voor de play-offs-barrages, de Pelicans, werd het 114-111. Zo drijven de Lakers nog verder weg van de play-offs, in de vijf resterende wedstrijden zullen ze twee keer meer moeten winnen dan de Spurs om nog kans te maken op het naseizoen.
Lees verder

Lakers verliezen vijfde wedstrijd op rij en zien kansen op play-offs verder slinken, Curry out voor rest van seizoen
Ondanks de terugkeer van LeBron James en Anthony Davis konden de Lakers vannacht opnieuw niet winnen. Tegen rechtstreekse concurrent voor de play-offs-barrages, de Pelicans, werd het 114-111. Zo drijven de Lakers nog verder weg van de play-offs, in de vijf resterende wedstrijden zullen ze twee keer meer moeten winnen dan de Spurs om nog kans te maken op het naseizoen. Ook moeten de Warriors niet meer rekenen op Steph Curry voor de start van de play-offs.
Lees verder

Bier van Channel Zero-frontman vind je tot in Japanse treinstations: "Als corona niet te veel roet in het eten strooit, wordt het een geweldig verhaal"
Rockheld Franky De Smet-Van Damme probeert nog eens de wereld te veroveren. Dit keer niet met als frontman van Channel Zero, maar met bier. Vier jaar na de lancering van eerste gerstenat Turbeau Noir zijn er nieuwe smaken klaar.
Lees verder

Russisch ruimtevaartagentschap wil alleen samenwerken zonder sancties
Het Russische ruimtevaartagentschap Roscosmos kan niet samenwerken met de Amerikaanse NASA en met Canadese, Japanse en Europese collega's zo lang de westerse economische sancties tegen Rusland van kracht zijn. Dit zegt de chef van Roscosmos, Dmitri Rogozin. Dat betekent dat er ook geen samenwerking meer kan zijn ten aanzien van het Internationale Ruimtestation ISS.
Lees verder

INTERVIEW. Lotte Kopecky gaat na Strade Bianche ook vol voor zege in haar 'droomkoers': "Mensen geloven in me, dat geeft me energie"
Waar we het zoal over hebben met Lotte Kopecky (26) aan de vooravond van haar droomkoers, de Ronde van Vlaanderen? Astrid Stockman, de Mona Lisa, frieten en snickers, natuurlijk. En... een verhoogde dosis zelfvertrouwen. "Ik durf nu al eens rapper zeggen: ík ben vandaag kopvrouw."
Lees verder

"Ik werd 'een moeilijk kind' genoemd." Magali (32) heeft succesvolle carrière ondanks autisme en ADHD
"De eigenschappen waar ik vroeger om gepest werd, leveren me nu het meeste lof op." Copywriter Magali De Reu (32) kreeg als jong meisje de diagnoses ASS en ADHD. In de jaren die volgden, verdiepte ze zich in het verschil tussen neurotypisch en -atypisch gedrag, en werd haar diagnose een houvast in haar werk- en privéleven. Op Wereld Autismedag vertelt Magali welke obstakels ze overwonnen heeft en op welke vooroordelen ze nog botst.
Lees verder

COLUMN. Vera en haar zoontje vluchtten uit Oekraïne: "De juffen gebruiken foto's om te communiceren"
Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odesa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Voor Vera breken moeilijke keuzes aan, nu ze via een vriend een job in Brussel kreeg aangeboden. "Blijf ik in België? Blijf ik in Brussel? Of wil ik over enige tijd terugkeren? Het is een dialoog die ik met mezelf moet voeren."
Lees verder

"Twee meisjes (10 en 12) sterven bij woningbrand in Henegouwen"
Tragedie in Le Bizet, een dorp in Henegouwen: twee meisjes van 10 en 12 jaar zijn volgens Sudinfo omgekomen bij een brand in hun woning.
Lees verder

Drama in Ploegsteert: twee meisjes (10 en 12) sterven bij woningbrand
Tragedie in Le Bizet, een dorpje in Henegouwen dat deel uitmaakt van Ploegsteert: twee meisjes van 10 en 12 jaar zijn volgens Sudinfo omgekomen bij een brand in hun woning.
Lees verder