Doorgaan naar hoofdcontent

Deelnemerslijst | Veel mooie namen, maar geen wereldkampioen en geen Van Aert

Deelnemerslijst | Veel mooie namen, maar geen wereldkampioen en geen Van Aert

De Ronde van Vlaanderen is jaar na jaar een van de wedstrijden met de mooiste deelnemerslijst, toch als het op klassieke renners aankomt. Vlaanderens Mooiste met start in Antwerpen en aankomst in Oudenaarde belooft ook dit jaar een strijd te worden tussen de allerbeste eendagsrenners ter wereld.

Lees verder

Vrouw (41) overleden bij brand in Doornik

Bij een brand in een appartementsgebouw in Doornik in de provincie Henegouwen is zondagochtend een 41-jarige vrouw om het leven gekomen. Dat meldt de lokale brandweer.

Lees verder

Nasa filmt hoe zon langzaam maar zeker uit winterslaap ontwaakt

De zon wordt na jaren van relatieve stilte opnieuw actiever en kruipt zo stilaan uit haar elfjaarlijkse dip. Deze week kon een ruimtesonde van de Nasa de uitbarsting van een enorme zonnevlam op beeld vastleggen. Tegen 2025 zou de zon opnieuw haar cyclische maximum bereiken. Kijk mee in bovenstaande video. 

Lees verder

Macron geeft spectaculaire show voor eerste en enige rally voor presidentsverkiezingen

Een maximeeting voor een minicampagne. Zaterdag verzamelde de Franse president Emmanuel Macron zijn troepen in de La Défense Arena voor zijn enige meeting van de presidentscampagne.

Lees verder

Oproep | Zijn uw huisdieren bevriend?

Tuurlijk weten we niet wat onze huisdieren precies van elkaar denken, maar dat ze elkaar vertrouwen en warmte geven, is soms onmiskenbaar. We zijn benieuwd naar de momenten waarop uw dieren u doen denken: dit moet toch vriendschap zijn. Hebt u een foto die daarvan getuigt, dan is die tot en met dinsdag 5 april zeer welkom bij dorien.knockaert@standaard.be, graag met enkele zinnen toelichting. We kunnen niet alle mails beantwoorden, maar ze zullen ons wel allemaal inspireren voor De Standaard Magazine van 16 april, dat gewijd is aan dierenliefde en waarin een selectie uit de inzendingen verschijnt.

Lees verder

Antwerp-fans verwelkomen Overmars met opblaasbare penis

In Leuven hebben enkele honderden Antwerp-fans de eerste wedstrijd van hun club bijgewoond sinds de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. De fans zongen 'Schatje mag ik je foto?' van de Gebroeders Ko en gooiden een opblaasbare reuzenpenis op het veld.  

Lees verder

Getuigen over Russische oorlogsmisdaden: 'We zijn hier om jullie te reinigen van het vuil, zei hij. Toen schoot hij die man in het hoofd'

Human Rights Watch heeft een dossier samengesteld waaruit blijkt dat Russische troepen meermaals oorlogsmisdaden hebben gepleegd in Oekraïne. Getuigen vertellen aan de mensenrechtenorganisatie gruwelijke verhalen van standrechtelijke executies en verkrachtingen. Opgelet: dit artikel bevat schokkende beelden.

Lees verder

Horror in gebied dat Russen hebben verlaten: doodgeschoten burgers liggen op straat in Boetsja

Het Oekraïense leger treft gruwelijke scènes aan in de regio rond Kiev na de aftocht van de Russen. De straten lijken wel kerkhoven met open graven en schroothopen. Burgers liggen doodgeschoten op het asfalt, sommigen met de handen op de rug gebonden.

Lees verder

Minstens zes doden en negen gewonden bij schietpartij in Sacramento

Bij de schietpartij in het Amerikaanse Sacramento zijn zes doden gevallen. Dat meldt de politie. Minstens negen mensen raakten gewond.

Lees verder

Pakistaanse regering valt, premier beschuldigt oppositie van complot met VS

De Pakistaanse eerste minister Imran Khan heeft een motie van wantrouwen ontlopen en vraagt de ontbinding van het parlement. Hij beschuldigt de oppositie van samenzwering met Amerika. Er komen vervroegde verkiezingen.

Lees verder

Sterke tweede helft bezorgt Union de drie punten tegen Standard

Union gaat volgend seizoen Europa in. Dankzij een 1-3 overwinning op Sclessin, na goals van Teuma, Sissako, Nieuwkoop en Nielsen, sluiten de Brusselaars de reguliere competitie al zeker als leider af. Met een ticket voor de tweede voorrondes van de Conference League tot gevolg. De voorsprong op Club Brugge bedraagt ook opnieuw vijf punten.

Lees verder

'Mr. Cool' Van der Poel wint zijn tweede Ronde Van Vlaanderen

Ze staken er met kop en schouders bovenuit en trokken ook samen naar de streep: Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Maar in een hectische spurt zat de Sloveen plots in de tang. Van der Poel bewaarde zijn cool en pakte zijn tweede zege in de Ronde.

Lees verder

Lotte Kopecky lost favorietenrol in

Ze heeft haar wielerdroom waargemaakt: Lotte Kopecky is de tweede Belgische vrouw die de Ronde van Vlaanderen wint. In de sprint klopte ze vlot Chantal Blaak en Annemiek Van Vleuten.

Lees verder

Cercle Brugge eert Miguel Van Damme met knap gelijkspel tegen tienkoppig AA Gent dat straks uit de top vier kan vallen

AA Gent zit in de problemen. De Buffalo's lieten twee keer een voorsprong uit de handen glippen tegen een sterk Cercle Brugge. Vooral Thibo Somers was een kwelduivel voor de bezoekers die zijn twee goals opdroeg aan de betreurde Miguel Van Damme. Met het gelijkspel kan AA Gent straks uit de top vier vallen, met nog één wedstrijd te spelen.

Lees verder

Internationale woede om wreedheden in Oekraïne

Europese en Amerikaanse leiders veroordelen klaar en helder het doden van ongewapende burgers in Oekraïne. Ze roepen op tot nog strengere sancties tegen Rusland en beloven mee bewijzen te verzamelen van oorlogsmisdaden.

Lees verder

Cabinepersoneel Ryanair dreigt met staking

De christelijke vakbond ACV Puls heeft een stakingsaanzegging ingediend bij Ryanair, omdat de luchtvaartmaatschappij de 'rechten van zijn werknemers blijft schenden'. 'Zelfs voor water moeten ze betalen.'

Lees verder

Anderlecht veegt de vloer aan met Charleroi en springt weer over Gent naar de top vier

Zonder enige moeite. Zo schakelde een swingend Anderlecht een zeer pover Charleroi uit: 4-0. Paars-wit doet een gouden zaak met oog op de Champions' play-offs, want het wipt over AA Gent naar de vierde plaats en telt met nog slechts één wedstrijd te gaan twee punten meer dan de Buffalo's. Het ziet er goed uit voor de jongens van Vincent Kompany, die op de slotspeeldag nog naar Kortrijk moeten.

Lees verder

'In een ladderzatte bui schoten ze op alles wat bewoog'

In de dorpen en steden ten noorden van Kiev die een maand door het Russische leger zijn bezet, zijn tot nu toe al 410 lichamen geteld. Human Rights Watch wil dat een onderzoek naar oorlogsmisdaden wordt opgestart.

Lees verder

Ministers Sri Lanka bieden ontslag aan bij president en premier

Alle ministers van de Sri Lankaanse regering behalve premier Mahinda Rajapaksa hebben hun ontslag aangeboden aan president Gotabaya Rajapaksa, de broer van de premier. Dat heeft de minister van Onderwijs zondag bekendgemaakt. Het is nog niet duidelijk of de president het ontslag heeft geaccepteerd.

Lees verder

Viktor Orban op weg naar klinkende overwinning

De Hongaarse rechts-populistische premier Viktor Orban heeft opnieuw de verkiezingen gewonnen. In zijn verkiezingsspeech gaf hij zijn tegenstanders er van langs: van de oppositie en internationaal links tot de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Tegenstrever Marki-Zay ging te keer tegen de 'propaganda' en 'brainwashing' van het regeringskamp.

Lees verder

Populistische president Vucic stevent af op tweede termijn

De huidige Servische president Aleksandar Vucic lijkt de duidelijke winnaar te worden van de Servische presidentsverkiezingen. Dat blijkt uit eerste analyses van de resultaten op basis van driekwart van de stemmen.

Lees verder

KRC Genk legt Eupen met forfaitscore over de knie en blijft aanspraak maken op Europe play-offs

Via een afgetekende thuiszege tegen Eupen (5-0) hield KRC Genk zijn lot in eigen hand. Racing moet zondag op Seraing minstens even goed doen als STVV thuis tegen Standard om zeker te zijn van een ticket voor play-off 2.

Lees verder

Waarom zou je het nieuws willen beluisteren in een podcast?

Vrijdag en zaterdag hielden we ons podcastfestival in Oostende. We praatten er met Clare Toeniskoetter (van The New York Times) en met Tom Fordyce (Brits podcastmaker) over de kracht van nieuwspodcast. Zijn podcasts een tijdelijk fenomeen, een rage, of zijn het blijvertjes?

Lees verder

Baltische staten importeren geen Russisch gas meer

Letland, Estland en Litouwen zeggen sinds dit weekend geen Russisch aardgas meer te gebruiken. De beslissing werd al jaren voorbereid.

Lees verder

Meer interesse voor inspecties en klachten kinderopvang

Na het drama in 't Sloeberhuisje, waar een baby stierf, is er veel vraag naar de inspectieverslagen en klachtendossiers van crèches.

Lees verder

Louis van Gaal heeft agressieve vorm van prostaatkanker

Bondscoach Louis van Gaal heeft een agressieve vorm van prostaatkanker. De 70-jarige Amsterdammer maakte dit bekend tijdens een bezoek aan de talkshow van Humberto.

Lees verder

Paasvakantie start met wolken en regen

De paasvakantie start zwaarbewolkt met geleidelijk regen en motregen vanaf de kust. De maxima schommelen tussen 2 en 10 graden bij een stevige wind, meldt het KMI.

Lees verder

Jon Batiste, Silk Sonic en Olivia Rodrigo grote winnaars op Grammy Awards

De hoofdprijzen op de 64ste Grammy Awards gaan naar de zanger Jon Batiste en het R&B-project Silk Sonic. Zij verdeelden de Grammy's voor plaat, album en nummer van het jaar onder elkaar.

Lees verder

Op de vlucht uit Boetsja: 'Wat gaat er met ons gebeuren?'

Hotel Elektron in Lviv is een voormalig hotel voor spoorwegarbeiders. Vandaag is het een toevluchtsoord voor Oekraïense vluchtelingen. Fotograaf Gert Jochems ging er voor De Standaard op bezoek en sprak met enkelen van hen. Dit is het verhaal van twee moeders uit Boetsja, nabij Kiev. 

Lees verder

Drama in Seraing: vijfjarige jongen schiet zusje per ongeluk met pistool neer

In het Luikse Seraing heeft zich vrijdag een drama voorgedaan. Een vijfjarig kind heeft per ongeluk zijn zusje van twee en een half neergeschoten. Het meisje is in levensgevaar.

Lees verder

Zelenski spreekt tijdens Grammy Awards: 'Vul de stilte met uw muziek'

De Oekraïense president Volodimir Zelenski sprak zondag, in zijn gebruikelijke kakigroene T-shirt, de genodigden van de Grammy Awards toe. 'Onze muzikanten dragen kogelvrije vesten in plaats van smokingjasjes,' klonk het. Na de speech van Zelenski volgde het optreden van John Legend samen met enkele Oekraïense artiesten. Bekijk het hierboven.  

Lees verder