Doorgaan naar hoofdcontent

Dedonder: “Heropbouw van Defensie start bij personeel”

HLN
Dedonder: "Heropbouw van Defensie start bij personeel"
De heropbouw van Defensie, die door de huidige federale regering is beslist, moet beginnen met het personeel. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) gezegd.
Lees verder

Agent die in Parijs twee mensen doodschoot aangeklaagd voor opzettelijke doodslag
De Franse politieagent die zondag nabij de Parijse Pont Neuf twee mensen doodschoot, is aangeklaagd voor onder meer opzettelijke doodslag.
Lees verder

LIVE. De bal rolt op Anfield! Kan revelatie Villarreal ook tegen Liverpool stunten?
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Anfield • Stuntploeg Villarreal schakelde in de kwartfinales Bayern uit
Lees verder

Egan Bernal, die in januari zwaar ten val kwam op training, zou competitie binnen de maand kunnen hernemen
Drie maanden na zijn zware val op training is de Colombiaanse wielrenner Egan Bernal in grote mate hersteld van zijn blessures.
Lees verder

Muziekstreamingdienst Spotify trekt meer gebruikers
Muziekstreamingdienst Spotify Technology heeft in het eerste kwartaal meer gebruikers getrokken, ondanks de ophef eerder dit jaar over de podcasts van komiek Joe Rogan. Het van oorsprong Zweedse bedrijf telt nu 422 miljoen maandelijks actieve gebruikers, een toename van 19 procent vergeleken met een jaar eerder.
Lees verder

Onze belastingbrief is weer op komst: dit zijn de grootste nieuwigheden
De fiscus heeft woensdag het aangifteseizoen 2022 voor de personenbelasting afgetrapt. De komende weken ontvangt iedere belastingplichtige zijn belastingbrief, digitaal of in de bus. Wat zijn de grootste nieuwigheden?
Lees verder

LIVE. Liverpool domineert, maar komt moeilijk tot kansen tegen stug Villarreal
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Anfield • Stuntploeg Villarreal schakelde in de kwartfinales Bayern uit
Lees verder

De buit is binnen: RSCA Women kronen zich voor de vijfde keer op rij tot kampioen
Het Bayern of PSG van het Belgische vrouwenvoetbal. RSCA Women verzekerde zich van de vijfde landstitel op rij na een nipte overwinning op OH Leuven. Volgende maand kunnen Tessa Wullaert en haar ploeggenotes ook de beker pakken.
Lees verder

Racisme, homofobie en denigrerende uitspraken over vrouwen: zo joeg Johan Derksen al eerder kijkers op stang
Nederland en België reageren met afschuw op de bekentenis van de Nederlandse voetbalanalist Johan Derksen (73) dat hij op zijn 22ste een bewusteloze vrouw verkrachtte door een kaars in haar vagina te duwen. Het is echter niet de eerste keer dat het tv-gezicht kijkers de kast op jaagt met zijn provocerende uitspraken. Een overzicht.
Lees verder

Fabrizio deelt zijn finale roos uit in 'De bachelor': "Benieuwd wat de toekomst voor ons in petto heeft"
Op woensdag was het moment van de waarheid eindelijk aangebroken in 'De Bachelor'. Na een wekenlange zoektocht naar de liefde bleven er uiteindelijk nog twee dames over: Madieke (28) en Margaux (22). Maar aan wie schonk Fabrizio Tzinaridis (30) vanavond zijn finale roos?
Lees verder

LIVE. We voetballen weer op Anfield! Kan Liverpool de code van Villarreal na de pauze wél kraken?
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Anfield • Stuntploeg Villarreal schakelde in de kwartfinales Bayern uit
Lees verder

Zeker acht doden bij gevechten om controle over Mexicaanse cementfabriek
Bij gevechten die naar alle waarschijnlijkheid alles te maken hadden met het verwerven van de controle over een cementfabriek in Mexico zijn zeker acht mensen om het leven gekomen. Elf anderen raakten gewond bij de gevechten in de centraal gelegen staat Hidalgo.
Lees verder

HIGHLIGHTS. 'Lucky goal' van Henderson, ook Mané treft raak
Liverpool kijkt in de heenmatch van de halve finales van de Champions League Villarreal in de ogen. Hieronder kunt u de hoogtepunten uit het duel bekijken.
Lees verder

Derksen nuanceert uitspraken: "Kaars stond tussen haar benen, niet gepenetreerd"
Het Nederlandse tv-gezicht Johan Derksen heeft in 'Vandaag Inside' gereageerd op alle commotie over zijn bekentenis van gisteravond. Derksen vertelde toen dat hij vroeger, toen hij nog voetbalde, een dronken, bewusteloze vrouw met een kaars heeft gepenetreerd.
Lees verder

LIVE. Liverpool scoort twee keer in evenveel minuten, wat kan Villarreal nog?
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Anfield • Stuntploeg Villarreal schakelde in de kwartfinales Bayern uit
Lees verder

Football Talk. Inter loopt blauwtje in titelstrijd bij Bologna, vroege assist Praet levert Torino punt op
Inter heeft in een inhaalwedstrijd van de 20ste speeldag in de Serie A een blauwtje gelopen op bezoek bij Bologna. Het verloor met 2-1 en moet daardoor de koppositie opnieuw aan rivaal AC Milan laten. De Nerazzurri schoten nochtans het scherpst uit de startblokken met een vroege goal van voormalig Club Brugge-speler Ivan Perisic (3.). Marko Arnautovic (28.) hing de bordjes opnieuw in evenwicht en in de slotfase zou Bologna, met Arthur Theate 90 minuten tussen de lijnen, zelfs nog de volle buit grijpen dankzij de winnende treffer van Nicola Sansone (82.).
Lees verder

Facebook-moederbedrijf Meta rapporteert meer dagelijkse gebruikers dan verwacht, omzetgroei traagste in tien jaar
Meta, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, bereikte dagelijks 2,87 miljard gebruikers op alle apps in het eerste kwartaal van 2022. Dat is zes procent meer dan een jaar eerder. De omzet groeide naar 27,91 miljard dollar of omgerekend 26,43 miljard euro in het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2022. Dat is minder dan analisten verwachtten, maar een groei van zeven procent ten opzichte van 2021.
Lees verder

Sterke toename seismische trillingen gemeten bij start overstromingen op 14 juli vorig jaar
Op 14 juli vorig jaar, bij de start van de overstromingsramp in het oosten van België, is een sterke stijging van seismische trillingen waargenomen in een meetstation van de Koninklijke Sterrenwacht in Membach (Luik). Dat staat in een onderzoek naar het gebruik van seismometers en gravimeters bij gebeurtenissen met extreme neerslag dat vandaag gepubliceerd is.
Lees verder

Liverpool wint op eigen veld van machteloos Villarreal en zet flinke stap richting finale
Liverpool heeft een stevige optie genomen op een derde finaleplek in vijf jaar tijd. De Engelsen wonnen hun heenmatch van de halve finale in eigen huis tegen Villarreal met 2-0.
Lees verder

Ongeveer 190 gevallen van 'onbekende' hepatitis ontdekt wereldwijd: nu ook in Azië en Canada opgedoken
Er zijn tot nu toe ongeveer 190 gevallen van de acute hepatitis van onbekende oorsprong bij kinderen geregistreerd wereldwijd, waarvan 111 in het Verenigd Koninkrijk en net geen 40 in landen van de Europese Unie en Noorwegen. Dat heeft het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) bekendgemaakt.
Lees verder