Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 april 2022

De prijs van een kinderwens: steeds meer vrouwen laten hun eitjes invriezen. Prof legt uit hoe en wat het kost

HLN
De prijs van een kinderwens: steeds meer vrouwen laten hun eitjes invriezen. Prof legt uit hoe en wat het kost
Je kansen om kinderen te krijgen 'bewaren' door je eitjes in te vriezen: 'social freezing' heet dat. Steeds meer vrouwen gebruiken de techniek om hun biologische klok te omzeilen. Hoe werkt het, wat is het kostenplaatje en welke risico's zijn eraan verbonden? Prof. Diane De Neubourg beantwoordt alle praktische vragen. "Er zijn vrouwen van 38 jaar oud die nog een flinke portie gezonde eitjes hebben. Evengoed zijn er vrouwen van 33 die er al heel wat minder goed voor staan."
Lees verder

Russisch vliegtuig tolt naar beneden na aanval in de buurt van Charkiv
Op beelden is te zien hoe een Russisch vliegtuig neerstort in de buurt van Charkiv. Het zou volgens officiële bronnen geraakt zijn door een Oekraïense raket. Of de piloten de crash overleefd hebben, is niet duidelijk.
Lees verder

Een jaar na de dood van Pieter Aspe heeft weduwe Tamara het heel moeilijk: "Ik voel geen enkele vreugde meer"
Op 1 mei is het exact een jaar geleden dat misdaadauteur Pieter Aspe op 68-jarige leeftijd overleed. Voor zijn weduwe Tamara (55) lijkt het echter alsof het gisteren was dat ze afscheid moest nemen van haar grote liefde. "Het voelt alsof ik nog helemaal niets heb verwerkt", zegt ze in een eerlijk interview. Zonder franjes vertelt de vrouw over de moeilijke periode die ze doormaakt. "Toen ze mij vroegen hoe het was om met een man samen te leven die te veel dronk, ben ik ingestort."
Lees verder

Tesla verliest 119 miljard euro aan beurswaarde in één dag, maar dat is geen record: voor deze bedrijven was opdoffer nog groter
119 miljard euro: de beurswaarde die Tesla in één dag verloor, klinkt enorm. Toch volstaat dat immense bedrag maar net om de top acht te halen van grootste opdoffers die bedrijven in één dag moesten incasseren. Een overzicht.
Lees verder

Vrienden van vermoorde Milan (15) steken familie hart onder de riem tijdens reconstructie: "Drugsbaron? Milan was een echte teddybeer"
Wie speelde welke rol bij de dodelijke steekpartij op Milan Meert (15) in Oostkamp? Op die vraag wil het gerecht een antwoord krijgen tijdens de reconstructie van de fatale 24 september 2021. De wijk Nieuwenhove is woensdag hermetisch afgesloten om kijklustigen op afstand te houden. Hoofdverdachte Jordy D. zal er tonen hoe hij die bewuste avond het slachtoffer neerstak. Buiten de perimeter kwamen vrienden van Milan de familie een hart onder de riem steken. "Milan is niet de persoon waarvoor hij wordt afgeschilderd. Integendeel ...", zeggen ze.
Lees verder

Tweede land kiest Bitcoin als officieel betaalmiddel
De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft het gebruik van cryptomunten gelegaliseerd en de bitcoin meteen aangenomen als officiële munteenheid, naast de Centraal-Afrikaanse frank. Dat maakte het kabinet van president Faustin-Archange Touadéra woensdag bekend.
Lees verder

Straffe beelden: Alec Baldwin helemaal verbouwereerd als hij hoort dat hij iemand gedood heeft
Op 21 oktober 2021 schiet de Amerikaanse acteur Alec Baldwin iemand neer tijdens een jammerlijk ongeval op de set van 'Rust'. De politie van Santa Fe gaf intussen alle beelden van de zaak vrij, waaronder ook het moment waarop Baldwin te horen krijgt dat cameravrouw Halyna Hutchins het niet gehaald heeft. De acteur reageert zwaar aangeslagen.
Lees verder

Boeing ziet verliezen oplopen door defensiedeals en oorlog
Lucht- en ruimtevaartconcern Boeing heeft in het eerste kwartaal van 2022 meer verlies geleden. Het Amerikaanse bedrijf zette onder meer geld opzij vanwege de oorlog in Oekraïne, die ook gevolgen heeft voor de verkoop van onderdelen en onderhoudsdiensten voor passagiersvliegtuigen. Daarnaast heeft Boeing last van defensiecontracten waarvoor een vaste prijs is afgesproken. Door gestegen materiaalkosten komt de winstmarge daar onder druk te staan.
Lees verder

Europese Commissie wil legale migratie vergemakkelijken
Soepelere procedures voor verblijfsvergunningen, een talentenpool en partnerschappen met landen als Marokko en Egypte. De Europese Commissie heeft woensdag maatregelen op tafel gelegd om de legale migratie naar Europa makkelijker te maken. "Om het eenvoudig te stellen: we redden het niet zonder arbeidsmigratie", zo stelde vicevoorzitter Margaritis Schinas het.
Lees verder

Oude barbiepoppen kunnen heel wat geld opleveren: dit zijn de zes duurste ter wereld
Barbiepoppen blijken meer dan een leuk stuk speelgoed te zijn. Aan oude exemplaren kan immers een behoorlijk prijskaartje vasthangen: zo is de allereerste pop uit 1959 vandaag meer dan 25.000 euro waard. Andere poppen worden zelfs voor nog riantere bedragen geveild. Deze zes spannen de kroon.
Lees verder

Is rijbewijs afpakken van wie gsm't achter het stuur een goed idee? "Elk jaar 140 tot 150 minder doden"
Een sms'je sturen achter het stuur? In het arrondissement Halle-Vilvoorde riskeert u dan om uw rijbewijs kwijt te spelen. Is die maatregel even effectief als ingrijpend? En, zo ja, zou die dan in het hele land moeten gelden? "Bestuurders denken dat ze niet gepakt kunnen worden."
Lees verder

Football Talk. Ella De Vries gaat als assistent-VAR naar het EK - Nationale beloften sluiten kwalificatiecampagne af in Sint-Truiden
Niet alleen de Red Flames zullen ons land deze zomer vertegenwoordigen op het EK vrouwenvoetbal in Engeland (6-31 juli), ook assistent-scheidsrechter Ella De Vries is als assistent-VAR geselecteerd. De 45-jarige De Vries, die in het verleden als assistent-scheidsrechter al actief was op verschillende grote toernooien, wordt meteen ook de eerste Belgische assistent-VAR op een eindtoernooi.
Lees verder

LIVE. Dwingt RWDM na nederlaag in heenmatch alsnog promotie af op veld van Seraing? - Vincent Euvrard: "Alles is nog mogelijk"
• Terugmatch promotieduel • Aftrap: 20u45 • Stade du Pairay • Seraing won de heenmatch met 0-1
Lees verder

Telenet verhoogt tarieven met 4,7 procent wegens inflatie: check hier de nieuwe prijs van jouw abonnement
Telenet zal op 19 juni zijn abonnementstarieven voor internet, televisie en telefonie optrekken met 4,70 procent. Dat meldt het telecombedrijf in een persbericht.
Lees verder

Telenet verhoogt prijzen van vaste abonnementen met 4,7 procent als gevolg van inflatie
Telenet verhoogt vanaf 19 juni de tarieven van zijn vaste, maandelijkse abonnementen met 4,7 procent. De prijsstijging is het gevolg van de inflatie, meldt de telecomoperator.
Lees verder

"Brexit verklaart grootste deel Britse inflatie", zegt Britse topeconoom
Het grootste deel van de inflatieproblemen in het Verenigd Koninkrijk zijn toe te schrijven aan de beslissing van de Britten om uit de Europese Unie te stappen. Dat zegt althans de voormalig beleidsmedewerker van de Bank of England, Adam Posen. De econoom staat momenteel aan het hoofd van de prominente onderzoeksgroep Peterson Institute for International Economics in Washington.
Lees verder

509.000 voetbalfans op VTM2 voor spektakelstuk Manchester City-Real Madrid
Het ferme voetbalspektakel dat Manchester City en Real Madrid dinsdagavond op VTM 2 opvoerden tijdens hun heenwedstrijd van de halve finale in de Champions League werd live gevolgd door maar liefst 508.699 fans.
Lees verder

Paul D'Hoore: "Als Poetin gaskraan naar Duitsland durfde dichtdraaien zou je nog heel ander spektakel gezien hebben"
Zowel Polen als Bulgarije krijgen sinds deze ochtend geen Russisch gas meer. De gasprijs is intussen met 13 procent naar omhoog geschoten. "Maar als Poetin de gaskraan naar Duitsland durfde dichtdraaien, zou je nog een heel ander spektakel gezien hebben", stelt financieel expert Paul D'Hoore.
Lees verder

Telenet plant prijsstijging met 4,70%: bij deze abonnementen ben je goedkoper af
Telenet verhoogt vanaf 19 juni de tarieven van verschillende abonnementen. Als reden geeft het telecombedrijf de inflatie aan. De vaste maandelijkse abonnementskosten van internet, kabel- en digitale televisie, de huur van decoders, mobiele en vaste telefonie worden 4,70 procent duurder. Eerder kondigde ook Proximus al een prijsstijging aan. Vergelijken kan daarom meer dan ooit voordeel opleveren. Mijntelco.be bekijkt waar je goedkoper af bent.
Lees verder

Waarom je je auto 's nachts juist beter op een donkere plek kunt parkeren
Dieven houden niet van licht, is de veronderstelling en dus zou je denken dat parkeren op een verlichte plek inbrekers weghoudt. Maar volgens Brits onderzoek is precies het omgekeerde waar.
Lees verder