Doorgaan naar hoofdcontent

De Pelotonprono: 8 van onze 10 profs zetten hun geld op Mathieu van der Poel voor de Ronde van Vlaanderen

HLN
De Pelotonprono: 8 van onze 10 profs zetten hun geld op Mathieu van der Poel voor de Ronde van Vlaanderen
Zeven koersen, tien profs, één winnaar van De Pelotonprono. Dit voorjaar gaat onze redactie op zoek naar de beste pronostikeur op twee wielen. Wie zetten de profs zelf in hun top drie voor de Omloop, Strade Bianche, Milaan-Sanremo, E3 Saxo Bank Classic, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik?
Lees verder

"Waar is mijn papa? Komt hij nog wel?": beelden van huilende peuter in Oekraïens ziekenhuis gaan door merg en been
"Waar is mijn papa? Komt hij nog wel?" De beelden die CBS News schoot van een huilende peuter uit een ziekenhuis in Zaporizja gaan door merg en been. Zowel Dima (3) als zijn vader raakte zwaargewond bij een raketaanval in Marioepol. De twee werden geëvacueerd uit de hel en krijgen nu - ruim tweehonderd kilometer verderop - de nodige medische zorgen.
Lees verder

Mama en drie kinderen afgevoerd na CO-intoxicatie in Lanaken: wou vrouw brandstofkosten besparen met goedkope terrasverwarmer?
De hulpdiensten zijn vrijdagavond rond 21 uur opgeroepen voor een melding van ernstige CO-intoxicatie in een woning aan de Kiezelweg in Veldwezelt bij Lanaken. De bewoonster was er het ergste aan toe en kreeg meteen de eerste zorgen toegediend. Ook haar drie kinderen werden preventief naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. NMBS pakt uit met actie op tickets: "Ideaal voor leuke daguitstapjes"
De paasvakantie is gestart. Veel mensen genieten van een deugddoende vakantie. Heb je zin in een gezellig uitje aan zee? Of maak je liever een daguitstap naar een leuke stad? NMBS pakt uit met een leuke promotie: een Duo Ticket voor twee personen voor de prijs van één Standard Ticket. Beheerder Gunther Devisch van Promojagers België maakt er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

Deze week in 1976: Steve Jobs en Steve Wozniak richten Apple op, samen met 'vergeten' derde kompaan, van wie de aandelen vandaag 290 miljard waard zouden zijn
Nee, spijt heeft hij naar eigen zeggen niet. Ronald Wayne ging als derde oprichter van Apple - naast de veel bekendere twee 'Steves' - al meteen zijn eigen weg, amper twaalf dagen nadat hij op 1 april 1976 het originele contract had ondertekend. Wayne liet zich uitkopen en ziet zo vandaag een slordige 260 miljard euro aan zijn neus voorbijgaan.
Lees verder

"Op 5 jaar tijd zijn de batterijproblemen verdrievoudigd": de meest voorkomende pechtoestanden en hoe je ze kunt voorkomen
De paasvakantie is voor velen dé perfecte gelegenheid voor wat welverdiend verlof. Ga je op reis met de wagen? Dan schuilt pech onderweg steeds om de hoek. Wij klopten aan bij mobiliteitsorganisaties Touring en VAB om de meest voorkomende pechtoestanden in kaart te brengen. Hoe kan je ze voorkomen? Wat zijn de oplossingen? En hoeveel kost pechverhelping? Als ludiek toemaatje verklapt depannagebedrijf ADB Assist enkele opvallende anekdotes over mensen met 'pech'.
Lees verder

President Sri Lanka roept noodtoestand uit na gewelddadig protest aan zijn privéwoning
De Sri Lankaanse president Gotabaya Rajapaksa heeft de nationale noodtoestand uitgeroepen. Aanleiding is het grootschalige protest tegen de diepe economische crisis in zijn land.
Lees verder

Dit "fantastische" hotel wordt uitvalsbasis voor Duivels in Qatar: "We zijn verbaasd over de kwaliteit op alle mogelijke vlak"
Er is een antwoord op de vraag in welk hotel onze Rode Duivels zullen verblijven tijdens het WK voetbal in Qatar, dat op 21 november wordt afgetrapt. De laatste dagen waren er nog drie opties overgebleven, maar de kogel is door de kerk: het wordt de Banyan Tree in de hoofdstad Doha. "We zijn verbaasd over de kwaliteit op alle mogelijke vlak", aldus CEO Peter Bossaert, die voor de WK-loting op prospectie trok.
Lees verder

Voetbalwereld neemt afscheid van Miguel Van Damme: Honderden mensen volgen plechtigheid op groot scherm
In en rond de Sint-Blasiuskerk in Jabbeke zijn fans en de voltallige voetbalwereld samengekomen voor de uitvaart van Cercle-doelman Miguel Van Damme (28), die deze week overleed aan leukemie. Buiten de kerk werd een groot scherm geplaatst, waar intussen enkele honderden mensen staan om de plechtigheid te volgen.
Lees verder

Honderden collega's en fans nemen afscheid van Miguel Van Damme: "Ik beloof goed voor Camille te zorgen. Rust nu maar zacht, schatje"
In en rond de Sint-Blasiuskerk in Jabbeke zijn fans en de voltallige voetbalwereld samengekomen voor de uitvaart van Cercle-doelman Miguel Van Damme (28), die deze week overleed aan leukemie. Buiten de kerk werd een groot scherm geplaatst, waar enkele honderden mensen de plechtigheid momenteel volgen.
Lees verder

Voetbalwereld neemt afscheid van Miguel Van Damme: eerste mensen stromen toe, centrum van Jabbeke verkeersvrij
De volledige voetbalwereld verzamelt vandaag in de Sint-Blasiuskerk in Jabbeke voor de uitvaart van Miguel Van Damme (28). Jong en oud brengen er een laatste eerbetoon aan de Cercle-doelman, die deze week overleed aan leukemie. Buiten de kerk plaatste de familie in samenspraak met Cercle Brugge een groot scherm.
Lees verder

Nederlands kabinet adviseert om korter te douchen en thermostaat lager te zetten
Het Nederlandse kabinet roept onder meer via advertenties in kranten op om korter te douchen en de thermostaat thuis op maximaal 19 graden te zetten om energie te besparen. Zelf geeft de overheid het goede voorbeeld door de verwarming in haar kantoorpanden 2 graden lager te zetten.
Lees verder

BASKET KORT. Broederstrijd in Elite Gold: Niels en Jonas Foerts zondag lijnrecht tegenover elkaar
In de Elite Gold van de BNXT League nemen Feyenoord en Kangoeroes Mechelen het zondag tegen elkaar op. Geen gewone wedstrijd ten huize Foerts. De broers Niels (Feyenoord) en Jonas (Kangoeroes) staan oog-in-oog met elkaar. Volg in dit artikel al het basketbalnieuws in binnen- en buitenland.
Lees verder

VRAGEN AAN MICHEL. Wat wil jij weten over de Ronde? Stel jouw vraag aan HLN-analist Michel Wuyts!
Michel Wuyts, dé koersstem van Vlaanderen, laat voor ons ook zijn licht schijnen op de Ronde van Vlaanderen. Zondag beantwoordt Wuyts al jouw vragen vanaf 13u30 in HLN LIVE. Wil jij weten waar de koers volgens Wuyts zal ontploffen? Of naar wie het nu het meest moeten kijken, nu een coronabesmetting roet in het eten gooide voor topfavoriet Wout van Aert? Stuur via onderstaand formulier al jouw vragen in. Afspraak straks voor het antwoord!
Lees verder

Van waterdichte regenjas tot multifunctionele rugzak: modekenner tipt hoe je je wapent tegen aprilse grillen
De aprilse grillen maken hun naam opnieuw waar. Maar geen nood, want de outdoormode piekt. Van hippe waterdichte regenjassen en outdoor-buckethats tot stoere wandelschoenen, modekenner Hilde Geudens tipt waar je de beste outdooritems koopt.
Lees verder

Onze Ghost Rider weet dat Jumbo-Visma er álles aan doet om te voorkomen dat renners ziek worden: "Heb je die foto gezien?"
Wout van Aert heeft corona en mist de Ronde van Vlaanderen. Een spijtige zaak, zegt onze Ghost Rider, die stelt dat Jumbo-Visma niets te verwijten valt. "Bij andere ploegen wordt het corona-protocol versoepeld, bij Jumbo-Visma niet."
Lees verder

VIDEO. Equivalent van 26 hamburgers of 58 blikjes cola: dit is wat Pogacar en Van der Poel naar binnen werken tijdens de Ronde
272,5 kilometer en achttien hellingen: een Ronde van Vlaanderen rijdt een renner niet op z'n nuchtere maag. Zo'n prestatie leveren lukt alleen door voldoende en goed te eten, voor en tijdens de race. Hoe je dat doet, vroeg onze sportjournalist Jonas Decleer aan Martijn Redegeld, performance nutritionist van team Jumbo Visma.
Lees verder

3 BV's over eten tijdens de ramadan: "De honger is bijkomstig, maar opnieuw kunnen drinken voelt als een verlossing"
Een maand lang overdag niet eten en drinken, klinkt voor veel mensen als een onmogelijke opdracht, maar voor moslims is het deze maand de gewone gang van zaken. "We mealpreppen meestal een maand lang om elke dag lekker én veel eten op tafel te kunnen zitten", vertelt chef-kok Fatima Marzouki. Wat zijn typische ramadan-gerechten? En hoe pakken ze die maand juist aan? De chef-kok, politica Meyrem Almaci en acteur Nourredine Farihi nemen ons mee in hun ervaring en delen hun favoriete recept.
Lees verder

Vrouw van Bruce Willis probeert zich sterk te houden: "Het is niet makkelijk om j​​e echtgenoot te zien aftakelen"
De vrouw van Bruce Willis, Emma Heming Willis (43), steunt haar man volledig in z'n keuze om te stoppen met acteren. Toch vertelt een insider dat Emma het heel moeilijk heeft en dat ze haar best doet om zich sterk te houden voor hun dochters Evelyn (7) en Mabel (10). "Omdat Bruce ouder is dan Emma, wisten ze dat zijn gezondheid eerder achteruit zou gaan dan de hare. Toch was de diagnose schokkend voor haar."
Lees verder

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Ook premier De Croo rijdt vandaag zijn (kleine) Ronde: "Eén van de mooiste dagen van het jaar"
Komende zondag weten we wie Kasper Asgreen opvolgt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert staat door een coronabesmetting niet aan de start. Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar zijn enkele van de andere toppers. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar Vlaanderens Mooiste op de voet te volgen.
Lees verder