Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 april 2022

De opvallendste theorieën van 'De mol': een speciale outfit en een nummerplaat met een geheime boodschap

HLN
De opvallendste theorieën van 'De mol': een speciale outfit en een nummerplaat met een geheime boodschap
'De mol' is weer op tv en dat betekent dat heel Vlaanderen weer massaal meespeurt naar de saboteur van het tiende seizoen. Op sociale media deden al heel wat fans hun theorieën en tips uit de doeken. Is de mol nu al ontmaskerd dankzij enkele bizarre theorieën?
Lees verder

Wesley wordt verrast door Julie Van den Steen in 'Welkom in de familie': "Wat een adrenaline-opstoot is dit"
In de tweede aflevering van 'Welkom in de familie' ontvoert Julie Van den Steen kandidaat Wesley uit zijn eigen leven en dropt hem in het leven van Rock. En dat doet ze met de nodige ambiance: de presentatrice heeft een grote toeter mee om Wesley te 'verrassen'. "Wat een adrenaline-opstoot is dit."
Lees verder

Davina Michelle uit 'Liefde Voor Muziek': "Ik wil 'Hoe Het Danst' nooit meer zingen"
De Nederlandse Davina Michelle (26) maakt indruk in 'Liefde Voor Muziek'. Nu haar hit 'Hoe Het Danst' in opspraak is gekomen vanwege het schandaal rond 'The Voice of Holland', geeft het programma haar de kans om opnieuw in België door te breken. Een openhartig Hollands gesprek over haar familie, haar ambities, de vertrouwensband met Camille en de beschuldigingen tegen Marco Borsato. "Dat ze me niet meer op de radio draaien geeft niet, op dit moment gaat het alleen om de slachtoffers."
Lees verder

Davina Michelle uit 'Liefde Voor Muziek': "Als Marco Borsato schuldig is, kan 'Hoe Het Danst' m'n rug op"
De Nederlandse Davina Michelle (26) maakte maandagavond meteen een stevige indruk in 'Liefde Voor Muziek'. Nu haar hit 'Hoe Het Danst' in opspraak is gekomen vanwege het schandaal rond 'The Voice of Holland', geeft het programma haar de kans om opnieuw in België door te breken. Een heerlijk openhartig Hollands gesprek over haar familie, haar ambities, de vertrouwensband met Camille en de beschuldigingen tegen Marco Borsato. "Dat ze me niet meer op de radio draaien geeft niet, op dit moment gaat het alleen om de slachtoffers."
Lees verder

Vijf doden bij ongeval met trein en voertuig in Hongarije
In Hongarije zijn bij een aanrijding tussen een trein en een bestelwagen aan een overweg dinsdag vijf doden gevallen. Het ongeval deed zich kort voor 7 uur plaatselijke tijd voor nabij Mindszent, zo'n 140 kilometer ten zuidoosten van Boedapest. Als gevolg van de klap ontspoorde de trein, zo meldt de politie.
Lees verder

Zijn duurdere boodschappen 'het nieuwe normaal'? Budgetexperte geeft advies om op je winkelkar te besparen
Onze winkelkar is door de inflatie een pak duurder geworden en dat zal hoogst waarschijnlijk nog wel even zo blijven. "Maar je kan zelf ook wel wat doen om de kosten wat te drukken", zegt budgetexperte Sara Van Wesenbeeck. "Besparen doe je nu vooral door gebruik te maken van promoties en kortingen, maar laat je daarbij niet misleiden." Meer in je winkelkar voor minder geld? Dat doe je zo.
Lees verder

"Met een goede voorbereiding thuis leg je een stevige basis om te besparen in de winkel": budgetexperte geeft advies om op je winkelkar te besparen
Onze winkelkar is door de inflatie een pak duurder geworden en dat zal hoogst waarschijnlijk nog wel even zo blijven. "Maar je kan zelf ook wel wat doen om de kosten wat te drukken", zegt budgetexperte Sara Van Wesenbeeck. "Besparen doe je nu vooral door gebruik te maken van promoties en kortingen, maar laat je daarbij niet misleiden." Meer in je winkelkar voor minder geld? Dat doe je zo.
Lees verder

Simon Nuytten van Bazart openhartig over haarverlies: "Al 7 jaar een enorme impact op mijn leven"
Simon Nuytten gaat voortaan met een 'broske' door het leven. De gitarist van Bazart deelde op Instagram een aantal foto's van zijn nieuwe coupe en schreef er een openhartig bericht bij, waarin hij vertelt dat hij al jaren worstelt met het feit dat hij kalende is. "Je haar verliezen is kut, zeker op jonge leeftijd", klinkt het.
Lees verder

Twee doden bij helikoptercrash in Australische Snowy Mountains
Bij een helikoptercrash in de Australische deelstaat New South Wales zijn twee mensen om het leven gekomen. Dat heeft de politie gemeld. De twee inzittenden van het toestel, de piloot en een passagier, overleden op de plaats van het ongeval in de Snowy Mountains, zo'n 400 kilometer ten zuidwesten van Sydney.
Lees verder

En ze verbouwden nog lang en gelukkig? Zo sneuvelt je relatie niet op de werf. Expert: "Draag lingerie onder je overall"
In het tweede seizoen van VTM-programma 'Huis Gemaakt' gaan negen koppels de uitdaging aan om vervallen panden om te toveren tot parels van huizen. Weken- of maandenlang met z'n tweeën tussen stof en beitel vertoeven: wat doet dat met een relatie? En vooral: hoe overleef je dat als koppel? Relatietherapeute Mieke Mievis belicht de grootste valkuilen en geeft tips om ze te omzeilen. "Je weet als koppel nooit of je klaar bent voor verbouwingen of niet."
Lees verder

Thijs Zonneveld ziet hoe Mathieu van der Poel nog altijd fietst als dat jongetje van 8: "Je zag toen al hoe goed hij was"
Columnist Thijs Zonneveld zag Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar zondag door de Vlaamse heuvels rijden alsof het een speeltuin is. 'MVDP' koerst nog altijd als dat jongetje van acht, zoals in de Rabo Dikkebandenrace 2003. Leuke beelden.
Lees verder

Hoe groot is de Champions League-legacy van onze Bronzen Generatie: "Ik heb nog 40 jaar de tijd om de trofee te winnen"
Van het recordaantal Belgen in de kwartfinales van de Champions League ligt de helft er volgende week alweer uit. In een competitie waar de Bronzen Belgen hun vingerafdrukken amper hebben nagelaten, poogt een handvol Duivels hun 'legacy' te vervolmaken. "Mijn instelling is altijd: als ik de Champions League niet kan winnen als speler, dan doe ik dat later wel als trainer."
Lees verder

Van Japanse Twittermijt tot quarantainegarnaal: ruim 2.000 zeesoorten ontdekt in 2021
Wetenschappers hebben vorig jaar wereldwijd minstens 2.241 nieuwe zeedieren en -planten ontdekt. Daarbij bevinden zich onder meer een Japanse Twittermijt, een quarantainegarnaal, maar ook een nieuwe walvissoort. Dat meldt het Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende, dat het Wereldregister voor Mariene Soorten (WoRMS) bijhoudt.
Lees verder

LIVE (21u). Jan Vertonghen staat met Benfica voor zware opdracht tegen Liverpool
In het Estadio da Luz staat het Benfica van Jan Vertonghen voor een zware opdracht tegen Liverpool, waar er niet meer dan een bijrol zal weggelegd zijn voor Divock Origi. In de vorige ronde sleepte Benfica zich voorbij Ajax, maar de tegenstander van vanavond is van een ander kaliber. Wie wint de heenmatch van de kwartfinale van de Champions League? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Worden gemeentefusies verplicht? En wie wordt er eigenlijk beter van? "Vlaanderen is nogal aan de gulle kant"
Zes jaar al probeert de Vlaamse overheid gemeenten te overtuigen dat ze moeten fuseren. Vijftien gemeenten deden het al, veertien zullen het doen - inclusief Beveren en Kruibeke die gisteren hun verloving aankondigden. Maar hoe zit het met de rest? Worden fusies verplicht? En wie wordt er eigenlijk beter van? Wij trekken 6 lessen uit 6 jaar fusiedecreet. "Door te fuseren heb ik Euromillions gewonnen."
Lees verder

Football Talk. Seraing gunt belangrijke spelers rust tegen Genk in aanloop naar barragematchen tegen RWDM - Red Flame Vanmechelen fysiek niet klaar, Tysiak en Van Kerckhoven geblesseerd
Met het oog op de dubbele confrontatie met RWDM op zaterdag 23 en 30 april, gunt Jean-Louis Garcia, de Franse trainer van Seraing, enkele belangrijke spelers rust. Onder andere Youssef Maziz, Gerald Kilota en Marius, die gevaar lopen voor een vijfde gele kaart, zullen er zondag tegen Genk niet bij zijn. Na de reguliere competitie vallen de gele kaarten weg en begint iedereen opnieuw met een propere lei. Morgan Poaty, die zaterdag tegen KV Oostende rood pakte, zal zondag zijn schorsing moeten uitzitten. Ook Ibrahima Cissé en Georges Mikautadze zullen zondag waarschijnlijk rust krijgen om zich zo optimaal voor te bereiden voor de dubbele confrontatie met RWDM. Garcia gelooft alvast dat Seraing een grote kans maakt om zich te verzekeren van het behoud: "Onze recente prestaties tegen Standard, Leuven en Oostende hebben aangetoond dat we op de goede weg zijn om een serieuze kans te maken ons behoud te verzekeren."
Lees verder

LIVE (21u). Schittert Kevin De Bruyne met Man City tegen Atlético in Champions League?
Met Man City tegen Atlético Madrid staan twee teams met wel heel erg uiteenlopende speelstijlen tegenover elkaar. Terwijl de ploeg van Kevin De Bruyne steevast voor de aanval kiest en een garantie is op doelpunten, laat Diego Simeone Atlético al een decennium vanuit de reactie voetballen. Bij de bezoekers overigens geen Yannick Carrasco, die nog geschorst is. Wie wint de heenmatch van de kwartfinale van de Champions League? Volg het hier LIVE!
Lees verder

"Ik beleefde mijn eerste keer op de parking daar. Zelfs mijn vrouw weet dit niet": terug naar de gloriejaren van discotheek Lagoa
Ze is ondertussen 87 jaar, Marie-Jeanne Cadet van discotheek Lagoa, en ze schuwt alle media zoveel mogelijk. Maar eind jaren 1980 kocht ze in Menen een oude bedrijvensite om er een nieuw pretpark vol discotheekbeleving neer te poten. "Op zondagnamiddag draaide ik housemuziek in een discotheek in Roeselare toen Marie-Jeanne mij ontdekte. Zondagnamiddag, jawel. Dat was zo in die tijd. We begonnen op zondag om 15 uur en feestten tot middernacht."
Lees verder

Heldere hemel, loodrechte duik en compleet verpulverd toestel: crash Chinees passagiersvliegtuig na twee weken nog altijd één groot mysterie
Twee weken nadat een Chinees passagiersvliegtuig neerstortte in het zuiden van het land en alle 132 inzittenden omkwamen, is de oorzaak van de ramp nog altijd één groot raadsel. Amerikaanse onderzoekers zijn nu in China aangekomen om te helpen met het onderzoek. Dat is geen eenvoudige taak, want de omstandigheden van de crash zijn uitermate vreemd en het toestel is nagenoeg volledig verpulverd.
Lees verder

Kinder- en jeugdtrauma's verhogen risico op MS, blijkt uit grootschalig onderzoek
Kinder- en jeugdtrauma's zouden het risico op multiple sclerose (MS), een invaliderende auto-immuunziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft, kunnen verhogen. Dat blijkt uit een nieuwe studie uit Noorwegen. "Misbruik, verwaarlozing en disfunctioneren van het huishouden zijn extreme vormen van stress, een van de grootste symptomen van MS", leggen de onderzoekers uit.
Lees verder