Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 april 2022

De Guards van de Queen spelen ‘Happy Birthday’ ter ere van haar 96ste verjaardag

HLN
De Guards van de Queen spelen 'Happy Birthday' ter ere van haar 96ste verjaardag
De Queen viert vandaag haar 96ste verjaardag. De Coldstream Guards spelen daarom speciaal 'Happy Birthday' voor Windsor Castle in Londen. Elizabeth poseerde ook al met paarden op haar officieel verjaardagsportret.
Lees verder

Football Talk. Kompany opgenomen in Premier League Hall of Fame - Standard lonkt naar Storm - Witsel out voor Bayern
Borussia Dortmund moet zaterdag in detopper op het veld van Bayern München, dat kampioen kan spelen, zonder Axel Witsel aan de bak. Zijn coach Marco Rose bevestigde donderdag dat hij out is. De controlerende middenvelder, die vorig weekend nog scoorde tegen Wolfsburg, sukkelt met een infectie en volgt een antibioticakuur.
Lees verder

Ronaldo bedankt supporters voor "moment van respect" tijdens Liverpool-Man United: "Mijn familie en ik zullen dit nooit vergeten"
Cristiano Ronaldo (37) heeft op Instagram gereageerd op de staande ovatie na zeven minuten in de competitiematch tussen Liverpool en Manchester United (4-0), als steun aan de Man United-ster en zijn familie na het verlies van zijn pasgeboren zoontje.
Lees verder

Tranen bij boerin Elien in 'Boer zkt vrouw': "Mama zegt dat ik zo nooit iemand ga vinden"
Nog drie mannen dingen naar het hart van boerin Elien in 'Boer zkt vrouw'. Maar wie het zal worden, weet ze nog steeds niet. "Ik vind het zelf ook moeilijk", geeft ze toe. Haar ouders beginnen zich zorgen te maken: "Men staat altijd versteld: 'Hoe kan het dat ze nog vrijgezel is?' Maar Elien heeft bij iederéén een goed gevoel en een goede klik. Dat maakt het moeilijk voor haar." En dat zorgt voor tranen bij de boerin. "Ons mama zegt altijd: 'Als er uit 60 man niemand overblijft, dan ben je veel te kieskeurig. Dan ga je nooit iemand vinden.' Dat legt zo'n druk op mijn schouders, dat vind ik moeilijk", klinkt het in tranen.
Lees verder

Bijna 80 procent van Britse kiezers vindt Johnson een leugenaar
Bijna tachtig procent van de Britse kiezers vindt dat premier Boris Johnson gelogen heeft over de verboden lockdownfeestjes in zijn ambtswoning. Dat blijkt donderdag uit een enquête van Yougov in opdracht van Times Radio. Slechts acht procent van de ondervraagden zegt Johnson te geloven.
Lees verder

LIVE. Johnny Depp wordt geconfronteerd met sms'jes over het 'verbranden' van Amber Heard
Waar hij er de afgelopen twee dagen nogal makkelijk vanaf kwam, zal Johnny Depp (58) het donderdag in de rechtbank vermoedelijk een pak moeilijker krijgen. De Hollywoodacteur zal namelijk ondervraagd worden door de tegenpartij en zal waarschijnlijk een paar ongemakkelijke vragen voorgeschoteld krijgen. Je volgt het proces hier.
Lees verder

LIVE. Johnny Depp wordt ondervraagd door de tegenpartij in de smaadzaak tegen Amber Heard
Waar hij er de afgelopen twee dagen nogal makkelijk vanaf kwam, zal Johnny Depp (58) het donderdag in de rechtbank vermoedelijk een pak moeilijker krijgen. De Hollywoodacteur zal namelijk ondervraagd worden door de tegenpartij en zal waarschijnlijk een paar ongemakkelijke vragen voorgeschoteld krijgen. Je volgt het proces hier.
Lees verder

Herstructurering bij VRT: ongeveer 116 ontslagen, productie "Thuis" wordt uitbesteed
De Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) komt met een transformatieplan, zo meldt vakbond ACV. De openbare omroep wil het tegen 2025 met een tiende van het personeel - ongeveer 200 mensen - minder doen. De VRT wil onder meer 116 mensen ontslaan, 50 natuurlijke vertrekkers niet vervangen en de productie van de soap "Thuis", met 70 medewerkers, uitbesteden.
Lees verder

Herstructurering bij VRT: zo'n 116 ontslagen, productie 'Thuis' wordt uitbesteed
De Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) komt met een transformatieplan, zo meldt vakbond ACV. De openbare omroep wil het tegen 2025 met een tiende van het personeel – ongeveer 200 mensen – minder doen. De VRT wil daarom onder meer 116 mensen ontslaan, 50 'natuurlijke vertrekkers' niet vervangen en de productie van de soap 'Thuis', met 70 medewerkers, uitbesteden.
Lees verder

Deelneemsters 'De Bachelor': "Geen spijt van seks met Fabrizio"
Fabrizio Tzinaridis die met alle drie de finalisten van 'De Bachelor' het bed deelt, maakt heel wat los in Vlaanderen. Doodleuk vertelde hij aan Goedele Liekens dat hij zowel met Madieke, Margaux als Sanne intiem was geweest tijdens de dreamdate, zonder dat de deelneemsters het van elkaar wisten. Showbits brengt - the day after - Madieke en Margaux samen om naar het bewuste fragment te kijken. En wat blijkt: ze hebben geen spijt van hun wilde nacht met Fabrizio, verklappen ze aan Senne.
Lees verder

Nagelstylisten in ons land hebben het ongelooflijk druk. "Maar de Belg wil geen lange, valse kunstnagels"
Onze nagels lakken doen we al eeuwen, maar tegenwoordig mag het steeds kunstzinniger. Met bloemen, twintig verschillende kleuren of psychedelische golven: niks is te gek. En daarvoor gaan we steeds vaker langs bij een professional. Nagelsalons zitten compleet volgeboekt. Nagelstyliste Lauranne Sebrechts legt uit wat de meest gevraagde trends zijn. "Mensen willen nu in overdrive gaan."
Lees verder

Kunstwerk op je handen: 'nailart' is opnieuw populair, een nagelstyliste somt de trends op
Onze nagels lakken doen we al eeuwen, maar tegenwoordig mag het steeds kunstzinniger. Met bloemen, twintig verschillende kleuren of psychedelische golven: niks is te gek. En daarvoor gaan we steeds vaker langs bij een professional. Nagelsalons zitten compleet volgeboekt. Nagelstyliste Lauranne Sebrechts legt uit wat de meest gevraagde trends zijn. "Mensen willen nu in overdrive gaan."
Lees verder

Tweevoudig winnares Anna van der Breggen blikt terug en kijkt vooruit naar Luik-Bastenaken-Luik: "Die week in 2017 was absurd"
Komende zondag staat Luik-Bastenaken-Luik, zowel voor mannen als vrouwen, op het programma. Anna van der Breggen, winnares van de eerste twee edities in 2017 en 2018, blikt terug en kijkt vooruit naar La Doyenne. "In 2017 won ik de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dat was een absurde week", klonk het. Tegenwoordig is de Nederlandse ploegleidster bij SD Worx. Ze hoopt dat haar renster Demi Vollering zondag zal zegevieren. Bij de mannen gokt ze op Tadej Pogacar.
Lees verder

5 vragen aan politicoloog Carl Devos over de time-out van Sophie Wilmès: "Een duidelijk signaal dat er meer tijd naar leven mag gaan in de work-lifebalans"
Het bericht kwam als een verrassing: vicepremier Sophie Wilmès (MR) zet tijdelijk een stap terug om bij haar zieke echtgenoot te zijn. Zijn de normen en zeden in de politiek aan het veranderen? We vroegen het aan onze expert, politicoloog Carl Devos (Universiteit Gent). "Het getuigde vroeger soms van leiderschap om als staatsman persoonlijke tegenvallers niet aan het hart te laten komen. Gelukkig verschuiven die oude normen nu."
Lees verder

Vier planeten op een rij te bewonderen (voor wie vroeg opstaat)
Vroege vogels kunnen dezer dagen genieten van een bijzonder spektakel aan de hemel. In het oosten zijn, nog voor zonsopgang, vier planeten van ons zonnestelsel netjes op een rechte lijn te zien: Jupiter, Venus, Mars en Saturnus. Bonus: zaterdag komt daar ook nog eens de maan bij.
Lees verder

België stelt forensische experten ter beschikking aan Oekraïne: "Laat ons de monsters van Boetsja opsporen"
Forensische experten van DVI, het slachtofferidentificatieteam van de federale politie, zullen op vrijwillige basis naar Oekraïne kunnen gaan om er te helpen met het onderzoek naar mogelijke oorlogsmisdaden. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) donderdag gezegd in de Kamer. "De veiligheid ter plaatse moet wel gegarandeerd zijn", zei hij.
Lees verder

Curator wil nu al 1 miljoen euro van Sihame El Kaouakibi; rechtbank beslist over een maand
De Antwerpse ondernemingsrechtbank beslist op 19 mei of Sihame El Kaouakibi en haar vriendin Erika Xuan Nguyen 1 miljoen euro moeten terugbetalen aan de curator van Point Urbain, de horecavennootschap van het koppel. De curator vindt dat El Kaouakibi door haar slecht bestuur verantwoordelijk is voor het faillissement van Point Urbain.
Lees verder

Astronomen ontdekken met de 'Micronova' een gloednieuw type van sterrenexplosie: "Het laat maar weer eens zien hoe dynamisch het heelal is."
Astronomen hebben een nieuw type sterexplosie ontdekt: micronova's. De sterexplosie vindt plaats op het oppervlak van witte dwergsterren die actief materiaal opslurpen van een nabije dubbelpartner. De ophoping van materiaal op de witte dwerg resulteert in een plaatselijke thermonucleaire uitbarsting. Het nieuw ontdekt type kan ons helpen thermonucleaire uitbarstingen op dode sterren beter te begrijpen.
Lees verder

Ontslagen bankier eist 3,6 miljoen euro van BNP Paribas
Omar Amali, voormalig hoofd van de derivatendivisie bij de bank BNP Paribas voor de regio's België, Luxemburg en Zwitserland, heeft na zijn ontslag een miljoenenclaim ingediend tegen de bank. Hij eist zo'n 3,6 miljoen euro, omdat het ontslag volgens hem niet gerechtvaardigd was.
Lees verder

Dit beeldscherm van minder dan 500 euro is ideaal om op te gamen
Wie een beetje goed wil gamen, haalt al snel een speciale monitor in huis. Met snellere responstijden en een hoge ververssnelheid tonen ze het beeld zo accuraat mogelijk, zodat je geen frame hoeft te missen. Technologiesite Tweakers selecteert het beste model van dit moment.
Lees verder