Doorgaan naar hoofdcontent

De 16 Vragen van De Wachter aan Jani Kazaltzis: “Ik geloof niet in loslaten. Ik vind dat de grootste zever”

HLN
De 16 Vragen van De Wachter aan Jani Kazaltzis: "Ik geloof niet in loslaten. Ik vind dat de grootste zever"
In zijn programma's maar ook in zijn persoonlijk leven: Jani Kazaltzis is matuurder geworden. Dat is, in beide gevallen, een proces van vallen en opstaan geweest. "Er waren jaren van alléén maar werken, je denkt dat het zo moet. Dat doe ik niet meer, de prioriteiten zijn herschikt."
Lees verder

Meghan verklaart liefde aan Harry op podium: "Ik zou niet nog meer van hem kunnen houden dan dat ik nu al doe"
Prins Harry (37) en Meghan Markle (40) hebben op de eerste dag van de Invictus Games al een serieuze indruk nagelaten. Het koppel zag er verliefder dan ooit uit en Meghan verklaarde zelfs tijdens de openingsceremonie haar liefde aan Harry. "Hij is niet alleen de vader van deze Invictus Games, maar ook de papa van onze twee kinderen Archie en Lilibet." De twee deelden ook een innige kus op het podium.
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Fans bereiden zich voor op volksfeest, Stijn Vlaeminck vanop piste in Roubaix: "Van der Poel noemt zichzelf topfavoriet"
't Is zover! Vandaag kent het kasseienvoorjaar z'n apotheose met dé kasseiklassieker bij uitstek: Parijs-Roubaix. Wout van Aert staat aan de start, maar de uitgesproken favoriet is hij na zijn coronabesmetting niet. Mathieu van der Poel is dat wél. Kan de winnaar van de Ronde van Vlaanderen zijn naam ook op de erelijst van de Helleklassieker brengen? Op deze pagina kunt u Parijs-Roubaix een hele dag op de voet volgen.
Lees verder

Altijd aan het hollen, maar op zijn boot vindt acteur Jan Van Looveren (53) rust: "Ik slaap er om de zon te zien opkomen"
Het hoofd van acteur Jan Van Looveren staat nooit stil. Hij holt door het leven en piekert de nacht weg. Op slechts een aantal plekken is hij zijn hersenspinsels de baas. Op zijn zeilboot 'De Galopper' bijvoorbeeld. Of thuis, bij zijn vrouw en drie dochters. "We zeggen elke dag dat we elkaar graag zien"
Lees verder

Duitsland biedt vanaf september vaccin aan dat aangepast is aan omikronvariant
De gezondheidsautoriteiten in Duitsland gaan wellicht vanaf september vaccins aanbieden die zijn aangepast aan de omikronvariant van het coronavirus. Dat zegt de Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach vandaag in de krant 'Bild'.
Lees verder

Chauffeur zwaargewond na klap tegen boom langs N60 in Maarkedal
Op de gewestweg N60 in Maarkedal is een auto zondagochtend betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval.
Lees verder

Waarom is er soms een kring om de zon? En voorspelt die echt 'water in de ton'?
Staat er een kring rond de zon, dan pas je maar beter op voor water in de ton. Maar waarom is dit optisch verschijnsel in de lucht gelinkt aan regenachtig weer, zelfs zo sterk dat er een weerspreuk voor bestaat? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters: "Het fenomeen is te vergelijken met een regenboog."
Lees verder

Boer Kim vraagt raad aan mama en zus: "Emi is een heel toffe, maar bij Carole weet ik het niet"
Kim gaat met zijn dames gaan barbecueën bij zijn familie in 'Boer zkt vrouw'. Tijdens het koken vraagt hij even raad aan zijn mama en zijn zus. Zij kunnen niet verstoppen dat ze Emi heel leuk vinden. "Zij is echt het zonnetje in huis." Over Carole hebben Kim en z'n mama dan weer twijfels. "Ze is moeilijk in te schatten. Ik heb met haar het minste contact gehad, maar dat is omdat ik haar het minste opzoek."
Lees verder

Recordhouder Tom Boonen en revelatie Florian Vermeersch verliefd op dezelfde koers: "Die kasseien, die uitgeputte lijven: Roubaix is magie"
Tom Boonen (41) kijkt naar Florian Vermeersch (23). "Hoe groot ben jij?", wil hij weten. "1,93 meter? Ik ook. En hoeveel weeg je?" Vermeersch: "83 kilo in het voorjaar, 81 als ik een grote ronde moet rijden." Boonen: "We zijn tweelingbroers, jong." En dan hadden ze het nog niet eens over hun liefde voor Parijs-Roubaix.
Lees verder

Van 'grijze muis' tot 'onbevreesde vrouw': 20 jaar terug leerde ons land voor het eerst prinses Claire kennen
In 2002 introduceerde prins Laurent (58) een nieuw gezicht binnen de koninklijke familie: Claire Coombs (48). De Waals-Brabantse dook steeds vaker aan zijn zijde op, en in december van dat jaar werd de romance bezegeld met een verloving. Tijd voor een terugblik op het bijzondere parcours dat Claire de afgelopen twintig jaar heeft afgelegd. Want ook al werd ze vroeger gezien als grijze muis: "Claire is nergens bang voor, nooit."
Lees verder

Nederlands schilderij uit Gouden Eeuw ontdekt in Australië
Op een landgoed in de Australische deelstaat New South Wales is recentelijk een eeuwenoud Nederlands schilderij gevonden, meldt de Britse krant The Guardian.
Lees verder

Moeten we nu al zonnecrème smeren? "Of je verbrandt heeft niets te maken met hoe warm het is"
De lente laat zich voelen tijdens dit verlengd weekend. Maar hoe schadelijk is de lentezon? Hoe groot is de kans dat je nu al verbrandt en moet je de tube zonnebrand al bovenhalen? Twee dermatologen geven antwoord en leggen ook uit wat de crème de la zonnecrème is voor zachte lentezonnestralen. "Vertrouw op dagen als vandaag niet alleen op dagcrèmes met een zonnefactor."
Lees verder

Katrien De Becker neemt afscheid van haar 'Thuis'-collega's en personage Tania
Actrice Katrien De Becker heeft afscheid genomen van haar personage Tania en dus ook van haar 'Thuis'-collega's achter de schermen. Haar personage stierf afgelopen vrijdag aan een overdosis methamfetamine, die ze per ongeluk binnenkreeg bij een drankje.
Lees verder

Union krijgt forfaitzege na gestaakte match tegen Beerschot: "Er is met de ketting van een kettingzaag gegooid"
Union mag zich drie punten rijker rekenen. De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal deed gisteren uitspraak na de gestaakte match van zondag. Zoals verwacht legt het Beerschot een forfaitnederlaag op. Hiermee wordt de vordering van het Bondsparket gevolgd. Union start zo met drie punten voorsprong op Club aan de play-offs. De zitting bracht ook heel wat opvallende details aan het licht, zo zou er met de ketting van een kettingzaag zijn gegooid richting politie en Unionfans, maar ook met muntstukken, bakstenen, flessen en aanstekers.
Lees verder

In dit labyrint van tunnels en gangen heeft het laatste verzet in Marioepol zich verschanst
Na meer dan zeven weken strijd is bijna heel Marioepol in Russische handen. De laatste Oekraïense strijders hebben zich verschanst in een grote metaalfabriek van Azovstal en kregen nog tot deze middag 13 uur (tijd in Moskou, 12 uur in België) om zich over te geven. Anders zullen ze allemaal gedood worden, volgens het Russische ministerie van Defensie. Het complex is een waar labyrint van tunnels en gangen en dat maakt dat de Russen tot het uiterste zullen moeten gaan om de fabriek te veroveren.
Lees verder

LIVE. Race tegen de klok voor Ashimeru, Gómez en Verschaeren, afwachten met Odjidja en Okumu
AA Gent en Anderlecht spelen maandag om 15u de finale van de Croky Cup. RSCA aast op een tiende beker. De Buffalo's gaan voor nummer vier. Kleurt de Heizel blauw of paars? Volg alle ontwikkelingen in aanloop naar de bekerfinale en uiteraard de match zelf op HLN.be!
Lees verder

Fatou, de oudste gorilla ter wereld, blaast 65 kaarsjes uit
Fatou, de oudste westelijke laaglandgorilla ter wereld, blies afgelopen woensdag 65 kaarsjes uit. Om het te vieren werd ze in de dierentuin van Berlijn verwend met een fruittaart.
Lees verder

Hebben je (houten) tuinmeubels buiten overwinterd? Met deze tips laat je ze herleven
Nu de lente is aangebroken, is de kans groot dat je iedere zonnestraal in de tuin probeert te vangen. Het nadeel na de lange winter? Je tuinmeubelen hebben waarschijnlijk flink te verduren gekregen. Vtwonen.be haalt een reeks handige tips uit de kast om ze in een mum van tijd weer als nieuw te laten ogen.
Lees verder

KOERS KORT. Slotrit Ronde van Turkije afgebroken wegens slecht weer, eindzege voor Bevin
De Ronde van Turkije is voortijdig afgebroken. De organisatie besloot daartoe vanwege slechte weersomstandigheden in Istanbul. Het peloton had tijdens de laatste etappe zo'n 30 kilometer afgelegd. Daarin gingen, in de regen, meerdere renners onderuit door de gladde wegen.
Lees verder

Politie moet tussenbeide komen als gedetineerde cel afbreekt
In de gevangenis aan de Nieuwewandeling in Gent moest de politie tussenbeide komen toen een gedetineerde er deze ochtend zijn cel afbrak. Het opstootje was snel onder controle.
Lees verder