Doorgaan naar hoofdcontent

Cyriel Dessers daags na Europees exploot: “Ik heb berichtjes gekregen vanuit Genk, ze zijn me duidelijk nog niet ve...

HLN
Cyriel Dessers daags na Europees exploot: "Ik heb berichtjes gekregen vanuit Genk, ze zijn me duidelijk nog niet vergeten"
Het moet leuk ontwaken zijn geweest voor Cyriel Dessers (27). Daags na zijn twee goals in de 3-2-zege van Feyenoord tegen Marseille ging de spits even zitten voor een videocall met onze redactie. Dessers blikte terug én vooruit. Want waar zijn toekomst ligt, is op dit moment onduidelijk.
Lees verder

Het Lotto Park, waar Hans Vanaken thuis is: "De mensen zitten er kort op. Dat zal hem liggen"
Hij debuteerde er, met twee goals. Vierde er een titel, na evenveel doelpunten. En dan was er ook nog die gouden linker en recent zijn kopbal met de Duivels. Het Lotto Park, waar Hans Vanaken (29) thuis is. Vader Vital: "Dat scoren tegen Anderlecht is zijn eigen leven beginnen te leiden"
Lees verder

Van het beschrijven van vagina's tot vernederende fotoshoots: hiervoor werd kunstenaar Jan Fabre veroordeeld
De Antwerpse rechtbank oordeelde dat kunstenaar en theatermaker Jan Fabre (63) effectief in de fout ging en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel. Van het beschrijven van vagina's tot de vernederende fotoshoots: "De poses voor deze foto's werden steeds intiemer, waarna de beklaagde haar plots kuste en tongzoende", klinkt het vonnis.
Lees verder

Musk verkoopt 8 miljard euro aan Tesla-aandelen na Twitter-bod
Zakenman Elon Musk heeft deze week voor ruim 8,5 miljard dollar aan aandelen van autoconcern Tesla verkocht. Omgerekend gaat het om meer dan 8 miljard euro. Analisten denken dat de topman dat heeft gedaan om genoeg geld in handen te hebben voor de ongeveer 20 miljard euro die Musk aan eigen geld moet bijdragen aan het kopen van Twitter.
Lees verder

BV 24/7. Siska Schoeters heeft genoten van haar 40ste verjaardag en niets krijgt Dorothee & Maarten kapot
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Dick Ploeger (67) was dé keeper waar Johan Derksen op doelde in zijn verkrachtingsverhaal: "Ik was verbijsterd toen ik het hoorde'
De keeper die samen met Johan Derksen begin jaren 70 voetbalde bij sc Veendam kan zich niets herinneren van zijn bizarre verhaal met de kaars. Dick Ploeger (67) was dé keeper waar Derksen in zijn uitzending Vandaag Inside op doelde; de man die erbij was en zijn verhaal zou kunnen bevestigen. Maar Ploeger bevestigt niets en herinnert zich dit incident ook niet, laat hij aan de Nederlandse krant AD weten. "Ik was verbijsterd toen ik het hoorde. Zo ken ik hem niet."
Lees verder

Verdachte schietpartij in New York uit kritiek op onderzoek
Frank James, de 62-jarige verdachte van de aanslag in de New Yorkse metro waarbij ten minste 23 mensen gewond raakten, heeft kritiek geuit op zijn onderzoek. Volgens hem hebben onderzoekers hem onterecht ondervraagd en zijn DNA-stalen afgenomen. Intussen zit de man nog in hechtenis.
Lees verder

Bemiddelingspoging bij Ryanair na staking cabinepersoneel
Directie en vakbonden bij Ryanair zitten in de loop van volgende week rond de tafel in een poging om via bemiddeling een uitweg te vinden uit het sociaal conflict. Dat melden de christelijke vakbonden ACV Puls en CNE. De stewardessen en stewards die in België wonen, legden vorige week drie dagen het werk neer. Dat leidde tot honderden geschrapte vluchten op de luchthavens van Zaventem en Charleroi.
Lees verder

Rode Duivelssupporters verblijven tijdens WK niet in Qatar maar in Dubai: "Voor elke match leggen we een luchtbrug in"
Peperdure vliegtickets en amper een hotelkamer vast te krijgen: voor veel fans van de Rode Duivels begon het WK voetbal in Qatar (21/11-18/12) steeds meer op een fata morgana in de woestijn te lijken. Maar de grootste supportersclub komt nu met een even creatieve als opmerkelijke oplossing: zij verblijven in Dubai tijdens het tornooi en leggen voor elke wedstrijd een luchtbrug in.
Lees verder

"Elon Musk en James Franco zullen niet getuigen in rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard"
Het megaproces tussen Amber Heard (36) en Johnny Depp (58) is momenteel nog volop aan de gang. In de afgelopen weken hebben al verschillende getuigen de revue gepasseerd. Normaal gezien werden ook nog Elon Musk (50) en James Franco (44) in de rechtbank verwacht, maar volgens een bron komen de twee heren uiteindelijk dan toch niet aan het woord in het megaproces.
Lees verder

Koppel wil gewezen arts bedanken: "Onschuldig advies op restaurant heeft leven van ons zoontje gered"
Nick en Natalia Peeters uit Schoten zijn op zoek naar de reddende engel van hun 2,5-jarig zoontje Liam. Op restaurant adviseerde een man met medische achtergrond vorige week zaterdag het bloed van hun kind te laten onderzoeken, omdat hij vond dat het jongetje nogal bleek was. Onderzoek toonde aan dat hij effectief een acuut tekort had aan rode bloedcellen. De ouders willen de tot op heden onbekende senior graag bedanken. "We beseffen maar al te goed dat het heel anders had kunnen uitdraaien zonder zijn raad", zegt papa Nick.
Lees verder

ONZE OPINIE. "De kunst van Jan Fabre weren is evengoed 'grensoverschrijdend gedrag'"
Hannelore Goeman — fractieleidster van Vooruit — maakt zich schuldig aan 'grensoverschrijdend gedrag'. Ze vraagt uit naam van haar partij dat alle beelden van Jan Fabre verwijderd worden uit het Vlaams Parlement nu de kunstenaar veroordeeld is. Daarmee vergeet ze een onderscheid te maken tussen de kunst die iemand maakt, en de persoon. Er zijn wel meer kunstenaars die een bedenkelijke levenswandel hadden en toch 'crimineel goed' werk maakten: van schilder Paul Gauguin over Michael Jackson tot de schrijver van 'Alice in Wonderland'. Kunst weren omwille van de maker is 'grensoverschrijdend gedrag' dat ons cultuurleven doet leegbloeden.
Lees verder

LIVE. Houdt Racing Genk de punten thuis tegen KV Mechelen?
• Speeldag 2 Europe play-offs • Aftrap: 20u45 • Cegeka Arena • Zowel Genk als Malinwa won z'n openingsmatch
Lees verder

Game 'Dorfromantik' maakt ruimtelijke ordening plezierig
Excuus aan alle ambtenaren ruimtelijke ordening die dit lezen, maar jullie job is écht niet zo boeiend als jullie denken. Al brengt de nieuwe videogame 'Dorfromantik' er wel wat schwung in voor de niet-ingewijden.
Lees verder

'IS-Beatle' Alexanda Kotey veroordeeld tot levenslang
Alexanda Kotey, een van de leden van terreurgroep Islamitische Staat, is door een federale rechtbank in de VS veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Kotey (38) maakte deel uit van de zogenaamde 'Beatles' van IS, de bijnaam van een groep Britse jihadisten die berucht werd door het vermoorden van westerse gijzelaars in Syrië. Vaak gebeurde dat door onthoofdingen.
Lees verder

'IS-Beatle' Alexanda Kotey veroordeeld tot levenslang voor zijn rol in vermoorden van westerse gijzelaars
Alexanda Kotey, een van de leden van terreurgroep Islamitische Staat, is door een federale rechtbank in de VS veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Kotey (38) maakte deel uit van de zogenaamde 'Beatles' van IS, de bijnaam van een groep Britse jihadisten die berucht werd door het vermoorden van westerse gijzelaars in Syrië. Vaak gebeurde dat door onthoofdingen.
Lees verder

Jan Jaap van der Wal over controverse bij 'Vandaag Inside': "Niet de eerste keer dat ze in opspraak zijn gekomen"
Het Nederlandse programma 'Vandaag Inside' houdt op te bestaan. Talpa bevestigt het definitieve vertrek van Johan Derksen, die eerder deze week vertelde hoe hij vroeger een bewusteloze vrouw heeft aangerand. Daarmee komt er een einde van het populaire praatprogramma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen.
Lees verder

Onze tenniswatcher over Boris Becker: "Een wereldster die dacht dat hij met veel, zo niet alles, wegkwam"
Van de kleedkamers in de All England Club, waar hij drie keer Wimbledon-kampioen werd, naar de douchecellen van een Londense cel. Boris Becker (54) stond bekend voor zijn spectaculaire duiken op het befaamde gras, maar is nu toch danig diep gevallen. "Ik ben benieuwd hoeveel fans er over vijftien maanden nog aan de poort staan als hij uit de gevangenis komt", aldus onze tenniswatcher Filip Dewulf.
Lees verder

Turkmenistan wil nationaal debat organiseren over naam van splinternieuwe stad
De nieuwe president van Turkmenistan, Serdar Berdimuhamedow, wil een nationaal debat over de naam van een nieuwe stad in aanbouw. Veel waarnemers hadden verwacht dat ze zou worden vernoemd naar zijn voorganger en vader Gurbanguly Berdimuhamedow.
Lees verder

Langverwachte 'The Hunger Games'-prequel krijgt eindelijk een releasedatum
Het nieuws dat er een film komt over de 'The Hunger Games'-prequel raakte in augustus 2021 bekend. Ondertussen heeft de prent eindelijk een releasedatum gekregen. De verfilming van 'The Ballad of Songbirds and Snakes' wordt in november 2023 in de zalen verwacht.
Lees verder