Doorgaan naar hoofdcontent

Conner Rousseau vindt dat kinderen verplicht naar de opvang moeten: pedagoog legt uit waarom dit (g)een goed idee is

HLN
Conner Rousseau vindt dat kinderen verplicht naar de opvang moeten: pedagoog legt uit waarom dit (g)een goed idee is
"Elk kind moet verplicht naar de kinderopvang. En dat vanaf een half jaar." Het opvallend voorstel komt uit de mond van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (29). Het zou goed zijn voor hun ontwikkeling, redeneert hij. Op sociale media krijgt hij bijzonder weinig bijval, wel veel kritiek. En ook pedagogische experts stellen er vraagtekens bij.
Lees verder

Verplichte inburgering in Brussel opnieuw uitgesteld: "Het hangt mijn voeten uit"
Vlaams minister van Inburgering Bart Somers is niet te spreken over het vernieuwde uitstel van de verplichte inburgering in Brussel. Het is al de vijfde keer dat dit gebeurt. "Ik ga me op een niet-politieke manier uitdrukken, maar het hangt mijn voeten uit", antwoordde Somers in het Vlaams Parlement op een vraag van N-VA-parlementslid Annabel Tavernier.
Lees verder

Videocalls beperken creativiteit van werknemers, blijkt uit Amerikaans onderzoek
Sinds de coronapandemie is thuiswerken de norm geworden. Vergaderingen op kantoor worden vervangen door videoconferenties waarbij iedereen vanuit zijn home office deelneemt. Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt echter dat die videoconferenties een slechte invloed hebben op onze creativiteit.
Lees verder

Wat een ontknoping! Dylan Teuns triomfeert in tweede rit Ronde van Romandië
In de Ronde van Romandië heeft Dylan Teuns andermaal zijn uitstekende vorm geëtaleerd. Onze landgenoot schreef zopas de tweede etappe op zijn naam. Op een steile aankomst kwam Teuns in de laatste meters nog over Rohan Dennis. Dadelijk meer!
Lees verder

"Ik bulk van het vertrouwen na de Waalse Pijl": Teuns triomfeert nu ook in Ronde van Romandië
In de Ronde van Romandië heeft Dylan Teuns andermaal zijn uitstekende vorm geëtaleerd. Onze landgenoot schreef zopas de eerste rit in lijn op zijn naam. Op een steile aankomst kwam Teuns in de laatste meters nog over Rohan Dennis.
Lees verder

"Het was zwaar, maar het is geweldig om weer te winnen": Teuns triomfeert nu ook in Ronde van Romandië
In de Ronde van Romandië heeft Dylan Teuns andermaal zijn uitstekende vorm geëtaleerd. Onze landgenoot schreef zopas de eerste rit in lijn op zijn naam. Op een steile aankomst kwam Teuns in de laatste meters nog over Rohan Dennis.
Lees verder

Front row bij Steve Aoki op Tomorrowland Winter? Arno en Gerben wagen hun kans in 'Security Checkers'
Gerben en Arno checken de security op Tomorrowland Winter. Hun doel is om tot bij Steve Aoki te geraken. Lukt dat of is de security hen te slim af? Check 'Security Checkers' op VTM GO
Lees verder

Kremlin dreigt om gastoevoer naar nog meer landen af te sluiten: "Dit is geen chantage"
Rusland zal de gastoevoer naar nog meer landen afsluiten indien zij niet in roebels betalen. Dat heeft Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov gezegd.
Lees verder

Football Talk. Verdachte opgepakt in zaak mishandeling PSG-speelster Hamraoui
Een verdachte van de mishandeling van voetbalster Kheira Hamraoui van Paris Saint-Germain is vandaag aangehouden, meldt het bureau van de aanklager in Versailles. Een bron dicht bij het onderzoek heeft aan persbureau AFP gezegd dat de verdachte "bekend was bij de politie" en "een vriend" was van Aminata Diallo, een teamgenote van Hamraoui. Hij zou "een rol hebben gespeeld in de aanval".
Lees verder

Poetin dreigt opnieuw: "We hebben wapens die niemand anders heeft en zullen ze gebruiken als dat nodig is"
De Russische president Vladimir Poetin heeft opnieuw gezegd dat landen die proberen tussenbeide te komen in het conflict met Oekraïne, geconfronteerd zullen worden met een snelle militaire reactie van Moskou.
Lees verder

Onderwijsminister Désir ontkent dat in Brusselse scholen wordt lesgegeven in het Arabisch
Minister van Onderwijs van de Franse gemeenschapsregering, Caroline Désir (PS), ontkent dat er in de Brusselse scholen wordt lesgegeven in het Arabisch. Ze weerlegt daarmee uitspraken die Vooruit-voorzitter Conner Rousseau deed in een interview met Humo. "Dat klopt niet", zei Désir in de plenaire vergadering van het parlement van de Franse Gemeenschapsregering, na een vraag van Latifa Gahouchi (PS).
Lees verder

Spanjaard vergist zich en juicht bij tweede plaats in Griekenland, om na de streep ook nog door z'n zadel te zakken
Pijnlijk moment voor Eduard Prades (34). De Spanjaard van Caja Rural dacht vandaag de openingsrit van de Griekse Tour of Hellas te winnen en gooide dus de armen in de lucht, maar hij wist niet dat vluchter Aaron Gate nog voorop reed. Een tweede plek dus voor Prades, die op de koop toe vlak na de finish door z'n zadel zakte.
Lees verder

Het mysterie van de dode oligarchen: hoe er al zes invloedrijke Russen om het leven zijn gekomen
In Rusland zijn dit jaar al zes vooraanstaande zakenlui door zelfmoord om het leven gekomen — als die officiële doodsoorzaak tenminste klopt. Vijf van hen waren verbonden met de energiesector en drie werkten voor het nu beruchte Gazprom.
Lees verder

"Chinese investeringen over hun hoogtepunt heen in Europa"
De grote hausse van Chinese investeringen in Europa lijkt over zijn hoogtepunt heen te zijn. Dat blijkt uit een studie van het Duitse instituut Merics en de onderzoeksgroep Rhodium, die vandaag werd gepubliceerd.
Lees verder

Steeds meer druk op VS om sancties te nemen tegen Poetins geheime vriendin: "Waarom blijft iemand die zo close is met hem buiten schot?"
Alina Kabajeva (38) is vooral bekend door haar zogenaamde romantische relatie met de Russische president Vladimir Poetin. Ze leerden elkaar meer dan tien jaar geleden kennen toen zij nog profgymnaste was. Maar nu rijst de vraag: waarom blijft zij buiten schot wat betreft sancties tegenover Rusland?
Lees verder

Toplui van Amerikaans hefboomfonds Archegos opgepakt voor fraude
De stichter van het Amerikaanse hefboomfonds Archegos Capital Management, Bill Hwang, en financieel directeur Patrick Halligan, zijn opgepakt op verdenking van fraude en marktmanipulatie.
Lees verder

Italiaanse kinderen krijgen niet meer automatisch naam van vader
Italiaanse kinderen zullen binnenkort niet meer automatisch de naam van de vader krijgen, zo heeft het Grondwettelijk Hof beslist.
Lees verder

Tweets Elon Musk blijven onder toezicht Amerikaanse beurswaakhond SEC
Elon Musk zal Twitterberichten die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden voorlopig nog vooraf door juristen moeten laten controleren. Een poging van de oprichter van de producent van elektrische auto's om onder eerdere afspraken met de Amerikaanse beurswaakhond SEC uit te komen mislukte woensdag.
Lees verder

Boegbeeld Klaus Schulze van Duitse krautrock op 74-jarige leeftijd overleden
Klaus Schulze, een boegbeeld van de krautrock, elektronische muziek uit Duitsland, is op 74-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn familie op Facebook bekendgemaakt. De precieze doodsoorzaak is niet meegedeeld.
Lees verder

Van gebroken gezicht tot bijna-doodervaring. Opvallend veel gevallen van zinloos geweld door jongeren: "Het doet je nadenken over de maatschappij en wat hier allemaal rondloopt"
De 15-jarige Kyano Toremans loopt een hersenbloeding op nadat zeven jonge pesters hem na schooltijd aanvallen bij het station in Aalst. Van het station in Roeselare duiken dan weer beelden op van een vechtpartij waarbij een jongeman van 14 de pineut is. En in Stabroek wordt een transjongen van amper 13 aangevallen door leeftijdgenoten. Het lijkt alsof er steeds meer zinloos geweld door jongeren wordt gepleegd, al gaat het volgens Jeugdhulpwoordvoerder Niels Heselmans niet in stijgende lijn. "Inzake zinloos geweld zie je vaak een golfbeweging: het steekt een tijdlang fel de kop op, en gaat dan weer wat meer liggen."
Lees verder