Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 april 2022

Breekbaar, peperduur en je krijgt er amper iets in opgeborgen, en toch is deze glazen handtas populair

HLN
Breekbaar, peperduur en je krijgt er amper iets in opgeborgen, en toch is deze glazen handtas populair
Realityster Kylie Jenner paradeerde er afgelopen week mee tijdens de promotour voor de nieuwe serie 'The Kardashians'. Amerikaans zangeres Doja Cat liep er op de Grammy Awards dan weer fier mee te pronken. De glazen handtas van het Franse luxemerk Coperni duikt overal op. Al zitten er een aantal verborgen kantjes aan het originele design.
Lees verder

Haas betaalt sponsorgeld niet terug aan Mazepin
Haas weigert 12 miljoen euro sponsorgeld terug te betalen aan het Russische kunstmestbedrijf Uralkali van miljardair Dmitri Mazepin. De renstal eist juist nog eens 8 miljoen euro als compensatie voor gederfde inkomsten. Enkele dagen geleden hebben de Italiaanse autoriteiten ook een villa van meer dan 100 miljoen euro, gelinkt aan de Russische autocoureur Nikita Mazepin, in beslag genomen.
Lees verder

Vrachtwagenchauffeur overleden bij zwaar ongeval op E40 in Everberg
Op de E40 in Everberg, een deelgemeente van Kortenberg, is een zwaar ongeval gebeurd. Een vrachtwagenchauffeur is overleden bij een kop-staartaanrijding tussen drie vrachtwagens en twee andere voertuigen. Vijf andere chauffeurs raakten gewond.
Lees verder

"Vrouwen slikken makkelijker goals dan mannen omdat ze emotioneler zijn": een uitspraak die deze bondscoach beter níet had gedaan
Soms denk je maar beter twee keer na, vooraleer je iets zegt. Een wijsheid die Kenny Shiels, bondscoach van de nationale vrouwenploeg van Noord-Ierland, nu nogmaals op het hart gedrukt heeft gekregen. Nadat zijn team forfaitcijfers kreeg aangesmeerd van Engeland, ging hij uit de bocht. "Vrouwen gaan verkeerd om met tegengoals", luidde het onder meer in zijn analyse. Intussen heeft hij wel al zijn verontschuldigingen aangeboden.
Lees verder

Is Rusland wreder geworden in de loop van de oorlog in Oekraïne?
Video's tonen hoe een Russische tank op een appartement in Marioepol schiet terwijl er ook clusterbommen op een treinstation in Kramatorsk worden gegooid. Er wordt zelf gevreesd dat er ook chemische wapens met fosfor zijn gebruikt in Oekraïense steden. Klopt het dat de Russen nu hardere wapens gebruiken dan aan het begin van de oorlog?
Lees verder

"Ik hoop dat haar rottend lijk vergaat": Johnny Depp stuurde alarmerend sms'je naar jeugdvriend
Veel emoties in de rechtbank woensdag, tijdens het proces tussen Johnny Depp (58) en Amber Heard (35). Depps vriend Isaac Baruch kwam getuigen en zorgde daarmee zowel voor tranen als voor een glimlach bij de voormalige echtelieden. "Ik ben moe en wil dat dit stopt."
Lees verder

Gemiddeld bijna 12 jaar wachten voor sociale woning in Brussels Gewest
"De gemiddelde wachttijd voor het bekomen van een sociale woning in Brussel bedraagt inmiddels bijna 12 jaar. De wachttijden verschillen naargelang de grootte van de woning, gaande van 10 jaar voor een woning met één slaapkamer tot maar liefst 14-15 jaar voor een grote woning met vier tot vijf slaapkamers", aldus Brussels N-VA-parlementslid Mathias Vanden Borre, die hekelt dat maar één Brusselse gemeente het streefdoel van 15 procent sociale woningen haalt.
Lees verder

INTERVIEW. Philippe Clement heeft het naar zijn zin in Monaco: "Eigenlijk mis ik niets aan België, behalve mijn vrouw en de kinderen"
Ondanks een wat aarzelende start heeft Philippe Clement (48) het naar zijn zin in Monaco. Paul Gheysens hoeft hem dus voorlopig niet te bellen. Wij gingen op bezoek bij Clement, voor een gesprek over het leven in het mondaine Monaco, de drukke dagen, de Franse competitie en - uiteraard - 'zijn' Club. "Ik hoor veel mensen nog regelmatig. Zélfs Ruud Vormer."
Lees verder

Netflix ontslaat 'Dracula'-acteur Frank Langella (84) wegens ongepast gedrag: "Hij raakte het been van een tegenspeelster aan"
Frank Langella is aan de deur gezet door streamingdienst Netflix nadat eerder deze week bekend raakte dat er een onderzoek loopt naar de Amerikaanse acteur. De 84-jarige Hollywood-ster wordt beschuldigd van ongepast seksueel gedrag op de set van de nieuwe serie 'The Fall of the House of Usher'.
Lees verder

Colombiaanse autoriteiten redden meer dan duizend bedreigde dieren
De Colombiaanse autoriteiten hebben twee criminele netwerken opgerold. Meer dan duizend bedreigde dieren zijn in beslag genomen. Er werden onder meer papegaaien, slangen en salamanders gered. De politie heeft 21 mensen gearresteerd.
Lees verder

Financieel vermogen van Belgische gezinnen dikt aan tot 1.204 miljard euro
Het netto financieel vermogen van de Belgische gezinnen is eind 2021 gegroeid tot 1.203,9 miljard euro, een stijging met 62,4 miljard euro tegenover het jaar ervoor. Dat deelt de Nationale Bank mee.
Lees verder

'Close', de nieuwe film van Lukas Dhont, maakt kans op Gouden Palm tijdens filmfestival van Cannes
'Close', de nieuwe speelfilm van 'Girl'-regisseur Lukas Dhont (30), maakt kans op de prestigieuze Gouden Palm op het 75ste filmfestival van Cannes. Dat maakte algemeen verantwoordelijke Thierry Frémaux donderdag bekend. Ook de Vlaamse coproductie 'Tori et Lokita' van Jean-Pierre (70) en Luc Dardenne (68) is genomineerd voor de belangrijke filmprijs.
Lees verder

Zevenvoudig olympisch kampioen Allyson Felix kondigt afscheid aan
Allyson Felix is de meest gelauwerde atlete in de geschiedenis van de sprint. De zevenvoudige olympische kampioene neemt na dit seizoen afscheid van de atletiek. Dat maakte de 36-jarige Amerikaanse sprintster gisteren zelf bekend. Felix kwam een laatste keer in actie op de Olympische Spelen in Tokio.
Lees verder

IN KAART. Vijftig dagen oorlog in Oekraïne: hoe het strijdtoneel zich verplaatst naar het oosten
Op 24 februari, vroeg in de ochtend, vielen Russische troepen Oekraïne binnen. 50 dagen later liggen grote delen van het land in puin. Toch kon het Oekraïense verzet de Russen op veel plekken tegenhouden en terugdringen, al staat het oosten van het land nog steeds onder zware druk. Een overzicht van 50 dagen oorlog.
Lees verder

Grootste cannabisplantage ooit in Europa ontmanteld: 415.000 cannabisplanten verspreid over 67 hectare grond
In het noorden van Spanje heeft de politie een cannabisplantage ontmanteld. Zo'n 415.000 cannabisplanten verspreid over 67 hectare grond in open lucht. Volgens de lokale autoriteiten gaat het om de grootste plantage ooit in Europa. De planten waren bestemd voor landen als Zwitserland en Italië.
Lees verder

In 6 stappen de perfect gedekte tafel voor je paasbrunch. "Zet geen paashaas of eieren op tafel"
De paasklokken zijn in aantocht. Niks zo gezellig om dan een uitbundige brunch te organiseren voor vrienden of familie. Foodblogger en interieurliefhebber Morgane Van Marcke legt stap voor stap uit hoe je de tafel op een originele manier kunt dekken, zonder er een rommeltje van te maken. "Kies voor narcissen, die staan nu in bloei en zijn dus goedkoper dan andere bloemen."
Lees verder

Interieurliefhebber Morgane geeft tips voor een stijlvolle tafel voor de paasbrunch. "Decoreer met citroenen"
De paasklokken zijn in aantocht. Niks zo gezellig om dan een uitbundige brunch te organiseren voor vrienden of familie. Foodblogger en interieurliefhebber Morgane Van Marcke legt stap voor stap uit hoe je de tafel op een originele manier kunt dekken, zonder er een rommeltje van te maken. "Kies voor narcissen, die staan nu in bloei en zijn dus goedkoper dan andere bloemen."
Lees verder

Leden chatgroep 'Verenigde Patriotten' uit Duitsland opgepakt voor plannen aanslagen en ontvoeringen
De Duitse politie heeft woensdag een grootschalige actie tegen leden van een chatgroep ondernomen. Dat hebben het parket van Koblenz en de politie van Rijnland-Palts donderdag meegedeeld. De leden van de groep 'Verenigde Patriotten' zouden aanslagen en ontvoeringen van bekende personen gepland hebben. Onder meer minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach zou een doelwit zijn geweest.
Lees verder

Calorieën vermelden op de menukaart om obesitas tegen te gaan: goed idee of niet?
Wie in grote Britse restaurants en ketens een menukaart openslaat, ziet er vanaf nu de hoeveelheid calorieën per gerecht op staan. Een maatregel van de regering om obesitas tegen te gaan. In ons land is maar liefst 1 op 2 Belgen te zwaar en 16% zelfs obees: is die toevoeging aan de menukaart ook een goed idee voor bij ons of is er een betere graadmeter voor gezond eten? En wat met mensen met een eetstoornis in dit geval? Diëtisten Michaël Sels (UZA) en Sanne Mouha lichten toe.
Lees verder

Zware klap voor Russische vloot in Zwarte Zee: dit is het indrukwekkende palmares van het uitgeschakelde oorlogsschip Moskva
De Russische vloot in de Zwarte Zee heeft een zware klap gekregen. Oorlogsschip Moskva moest afgelopen nacht geëvacueerd worden nadat er brand was ontstaan aan boord. Over de ware toedracht is nog geen duidelijkheid, maar vast staat dat de machtigste oorlogsbodem in de regio minstens tijdelijk buiten gebruik is. Dat wil zeggen: als hij al niet op de bodem van de zee ligt. De Moskva heeft nochtans een indrukwekkende staat van dienst.
Lees verder