Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 april 2022

Blinddoek is het favoriete seksspeeltje van de Vlaming en andere opmerkelijke resultaten uit onze seksenquête

HLN
Blinddoek is het favoriete seksspeeltje van de Vlaming en andere opmerkelijke resultaten uit onze seksenquête
Niet de dildo of vibrator, maar wel de blinddoek blijkt het favoriete attribuut van Vlaamse koppels. Vrouwen zijn bovendien meer tevreden over hun seksleven dan mannen, zelfs zónder orgasme. Dat blijkt uit de seksenquête die Goed Gevoel met iVox uitvoerde bij 1.000 Vlamingen. Seksuologen Chloé De Bie en Wim Slabbinck geven toelichting bij de opmerkelijkste bevindingen, de rest van de resultaten lees je vanaf vandaag in het meinummer van Goed Gevoel.
Lees verder

9 mensen vergiftigd door zuur in thermen van Spa
De thermen van Spa werden woensdagmiddag volledig ontruimd nadat per ongeluk zuur was gemorst in de chloortank. Er zijn negen slachtoffers, van wie het leven niet in gevaar is. Ze krijgen momenteel zuurstof toegediend en zijn in het ziekenhuis opgenomen. Nog eens 36 mensen, die weinig symtomen hebben, worden ter plaatse opgevolgd. Shuttles brengen geëvacueerde mensen naar een hotel in de buurt
Lees verder

De 7 favoriete eetadresjes van Sofie Dumont: "In dit visrestaurant serveren ze de lekkerste producten uit de zee"
"Een mooi linnen tafellaken in een restaurant kan ik altijd appreciëren", vertelt chef Sofie Dumont. "Al eet ik even graag mijn frietjes op het terras van een café op." In welk restaurant schuift ze dan het liefst aan zo'n met linnen bedekte tafel aan? En wat is haar klassieke bestelling in de frituur? Ze deelt haar 7 favoriete eetadresjes in Sint-Idesbald, Brussel, Pepingen, Waterloo, Koksijde en Kopenhagen.
Lees verder

Netflix keihard onderuit op Wall Street: aandeel verliest bijna 37 procent, ruim 46 miljard euro verdampt
Het aandeel van Netflix staat na een uurtje handel op Wall Street bijna 37 procent lager. Daarmee verdampte meer dan 46 miljard euro aan beurswaarde van het bedrijf, de grootste koersval in meer dan tien jaar. Andere streamingbedrijven zoals Disney, Warner Bros en Roku gingen in het zog van Netflix eveneens lager, met koersverliezen rond de 7 procent.
Lees verder

Remco Evenepoel reed in dienst van Julian Alaphilippe, die vierde werd: "Ik heb met plezier geknecht. Helaas zat winnen er niet in"
Bij Quick.Step-Alpha Vinyl lag de hoop bij Julian Alaphilippe, maar de Fransman strandde op een vierde plaats. Remco Evenepoel reed in dienst: "Ik denk dat we de perfecte koers reden, alleen zat winnen er niet in."
Lees verder

Het is opnieuw koppen lopen in hotspots als Barcelona, Venetië en Brugge: maakt massatoerisme comeback?
Tijdens de pandemie waren de straten van Praag, Barcelona, Dubrovnik en Brugge soms akelig leeg. Maar tijdens het voorbije paasweekend was het weer als vanouds over de koppen lopen in de toeristische hotspots. Keren we terug naar compleet overrompelde pleinen, of heeft de pandemie voor een fundamentele wijziging in het reisgedrag gezorgd?
Lees verder

Meteorenzwerm Lyriden is weer daar: komende nachten regent het vallende sterren, met vrijdagnacht als hoogtepunt
Elk jaar rond deze tijd regent het vallende sterren, afkomstig van de meteorenzwerm Lyriden. Dit jaar wordt het hoogtepunt vrijdagnacht verwacht én we hebben geluk met de weersvoorspellingen: het belooft een vrij heldere nacht te worden.
Lees verder

Onrealistische verwachtingen, haatcampagne en geërgerde experten: zit 'Blind gekocht' aan de limieten van z'n concept?
Geen editie van 'Blind Gekocht' die zo tumultueus startte als die van dit jaar. Zowel het miljonairskoppel Caroline (42) en Filip (40) als jonge ouders Aisha (31) en Robin (39) kregen de wind van voren van de kijker. Botsen de makers stilaan tegen de grenzen van hun mogelijkheden? Tv-criticus Jules Hanot laat z'n licht schijnen op het programma. "Je zal toch moeten vermijden dat ze niet gewoon snel verkopen en hun winst opstrijken."
Lees verder

Minister Benjamin Dalle komt meespelen op Buitenspeeldag in Melle
Vandaag werd in 216 Vlaamse en Brusselse gemeentes opnieuw de Buitenspeeldag georganiseerd. Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle kwam meespelen in Melle.
Lees verder

Helft van de Vlaamse singles vindt flirten moeilijker geworden: "De spelregels zijn niet veranderd. We denken er alleen meer over na"
Flirten anno 2022? Verdomd lastig, vindt meer dan de helft van de Vlaamse singles. Dat blijkt uit de grote seksenquête van Goed Gevoel en Nina. Iemand juist aanvoelen vanachter een schermpje? Niet simpel. En zomaar een arm om de schouder, is dat in tijden van de MeToo-beweging nog wel oké? "Er wordt snel getoeterd dat niets nog mag, maar eigenlijk is het net goed dat we nu nadenken over ons geflirt", zegt seksuoloog Wim Slabbinck.
Lees verder

Rusland test nieuwe intercontinentale raket: 'Satan 2' zou 10 tot 15 nucleaire kernkoppen kunnen dragen
Rusland zou met succes een nieuwe intercontinentale ballistische raket getest hebben. Dat meldt het Russische staatspersbureau Interfax vandaag. De Sarmat - die ook 'Satan 2' wordt genoemd - zou tien tot vijftien nucleaire kernkoppen kunnen dragen. Volgens president Vladimir Poetin zou het strategische wapen nergens in de wereld zijn gelijke kennen.
Lees verder

Rusland test nieuwe intercontinentale raket: 'Satan 2' zou 10 of meer nucleaire kernkoppen kunnen dragen
Rusland zou met succes een nieuwe intercontinentale ballistische raket getest hebben. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie vandaag. De Sarmat — die ook 'Satan 2' wordt genoemd — zou volgens de Amerikanen tien of meer nucleaire kernkoppen kunnen dragen. Volgens president Vladimir Poetin zou het strategische wapen nergens in de wereld zijn gelijke kennen.
Lees verder

Leen Dendievel beantwoordt 9 stoute vragen: "Iemand gaf me ooit het compliment dat ik goed 'verbouwd' was"
Leen Dendievel (38) speelde drie jaar de transvrouw Kaat in 'Thuis'. Ze stáát er, op de bühne of op de set. Maar ernaast ligt ze soms toch een beetje in de knoop met zichzelf, bekent ze wanneer we haar negen stoute vragen stellen. "Ik lig 's nachts wakker van wat ik goed en verkeerd deed." Wat is het meest oneerbiedige voorstel dat ze kreeg en van welke beslissing heeft ze spijt? De actrice geeft eerlijk antwoord.
Lees verder

Wimbledon bant Russische en Wit-Russische spelers, nummer twee Medvedev kan zo niet deelnemen
Op de komende editie van Wimbledon zullen geen Russische of Wit-Russische tennissers welkom zijn, wegens de invasie in Oekraïne. Dat heeft de organisatie woensdag bevestigd. Onder anderen topper Daniil Medvedev, 's werelds nummer twee, zal daardoor het prestigieuze grastoernooi van 27 juni tot 10 juli missen.
Lees verder

Belg (50) opgepakt voor miljoenenfraude op parking van luchthaven Alicante
In Alicante is een Belg opgepakt voor fraude ter waarde van meer dan een miljoen euro. De man maakte gebruik van een systeem met vervalste nummerplaten, waardoor hij auto's maandenlang op de parking van de luchthaven kon laten staan zonder daarvoor te betalen. Veel Belgen met een tweede verblijf in Spanje lieten hun wagen bij P.D.C. (50) achter wanneer ze terugkwamen naar België. Ze betaalden hem daarvoor, maar hij zette hun auto dan gewoon zonder te betalen op de parking van de luchthaven. Het geld verdween in zijn zakken.
Lees verder

Tadej Pogacar (12de) ingesloten aan de voet van de Muur van Hoei: "Ik kon nog terugkeren, maar daarna spoot het lactaat uit m'n oren"
Net toen Dylan Teuns en Alejandro Valverde zich losscheurden, ging de Tourwinnaar zitten. Tadej Pogacar werd 'maar' twaalfde in de Waalse Pijl. "Ik voelde mijn benen vollopen op 200 meter van de aankomst."
Lees verder

Evenepoel ziet Van Aert zondag pas voor het eerst terug sinds WK: "Of die koffie al gedronken is? Neen, dat nog niet"
"Dat ze samen maar eens een koffie moeten gaan drinken", was de algemene teneur in de nasleep van het WK van eind september in Leuven. In de ontgoocheling om de gemiste wereldtrui voerden Evenepoel en Van Aert via de media een oorlogje uit over de toegepaste tactiek. In Luik-Bastenaken-Luik zien de twee zondag elkaar pas voor het eerst terug, zo zei Evenepoel vandaag na een Waalse Pijl waarin hij fungeerde als super domestique voor Alaphilippe, die vierde werd.
Lees verder

Luchtballon met 12 inzittenden stort neer op dak in Australië: "Beetje gênant"
In het Australische Melbourne is een luchtballon tijdens zijn eerste vaart neergestort op het dak van een appartementsgebouw. Er waren twaalf inzittenden, maar gelukkig geraakte niemand gewond.
Lees verder

Vader van uitbaatster crèche 't Sloeberhuisje blijft in cel
De vader van de uitbaatster van de crèche 't Sloeberhuisje in de Gentse deelgemeente Mariakerke, waar een meisje van zes maanden levensgevaarlijk gewond geraakte dat later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent woensdag beslist.
Lees verder

Béa met de handen in het haar in 'Blind gekocht': "Ze zullen 100.000 euro moeten opleggen"
Celine en Florian zoeken in 'Blind gekocht' een huis in de rand rond Leuven en hebben daar 380.000 euro voor veil. Alleen blijkt dat niet realistisch, zo mag makelaar Béa ontdekken. "Drama! Ik heb dat helemaal onderschat. Het probleem is echt Leuven, hun regio waar ze willen wonen. Dat is de duurste centrumstad maar dit is echt onwaarschijnlijk", vertelt ze. "Als we moeten vasthouden aan die regio, dan heb ik 100.000 euro meer nodig." Willen Celine en Florian hun zoekregio opnieuw uitbreiden of kunnen ze hun budget nog vergroten? Béa zit met de handen in haar en stuurt Jani richting Florian.
Lees verder