Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 2 april 2022

BINNENKIJKEN. Johnny Depp in nauwe schoentjes nu Amber heard 91 miljoen eist: acteur moet Frans dorp verkopen

HLN
BINNENKIJKEN. Johnny Depp in nauwe schoentjes nu Amber heard 91 miljoen eist: acteur moet Frans dorp verkopen
Ooit was Johnny Depp (58) meer dan 600 miljoen euro waard. Vandaag schiet daar 'maar' één vierde meer van over. De spilzieke acteur smijt met geld en ziet zijn fortuin smelten als sneeuw voor de zon. Niet toevallig zet hij zijn Franse dorp (opnieuw) te koop. Vraagprijs: 45 miljoen euro.
Lees verder

LIVE (18u30). KV Mechelen ontvangt KV Kortrijk
• AFAS stadion • Aftrap: 18u30 • Ref: Christof Dierick • KV Mechelen zevende met 49 punten, Kortrijk twaalfde met 37 eenheden
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Regering Oekraïne ontkent dat het Russisch oliedepot aanviel - bussen met ontheemden komen toe in Zaporizja
In totaal zijn vrijdag 6.266 mensen via humanitaire corridors uit Oekraïense steden geëvacueerd, meldt een Oekraïense regeringsfunctionaris. Daaronder bevonden zich 3.071 mensen die de belegerde havenstad Marioepol hadden verlaten. Rusland beschuldigt Oekraïne er ondertussen van een oliedepot in het Russische Belgorod te hebben aangevallen, maar Oekraïne ontkent dat. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Geen nieuw proces voor Ghislaine Maxwell
De Britse Ghislaine Maxwell, die eind 2021 in New York werd veroordeeld wegens sekshandel, krijgt geen nieuw proces. Dat heeft een Amerikaanse rechter vrijdag besloten. Haar advocaten hadden dat nochtans gevraagd.
Lees verder

Will Smith neemt ontslag bij Oscar Academy na klap aan Chris Rock
Will Smith heeft ontslag genomen bij de Academy of Motion Picture Arts & Sciences. De acteur, die tijdens de Oscarceremonie comedian Chris Rock een klap verkocht op het podium, noemt zijn actie "schokkend, pijnlijk en onvergeeflijk". Hij is naar eigen zeggen bereid de gevolgen van zijn daad te ondergaan bij de Academy Board of Governors.
Lees verder

Nu ziekenhuizen weer in code rood zitten staat Task Force Vaccinatie klaar: "Zo nodig krijgen ouderen hun vierde prik nog voor de zomer"
Het coronadashboard wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de Task Force Vaccinatie, nu de barometer alweer op rood staat voor ziekenhuisopnames. "We gaan niet wachten tot ook de intensieve volstroomt. Zo nodig geven we de de oudere bevolking en het zorgpersoneel nog voor de zomer een vierde prik".
Lees verder

Malinees leger doodt 203 strijders tijdens operatie in Sahel
Het Malinese leger heeft 203 strijders van gewapende terroristische groeperingen gedood tijdens een operatie in de Sahel in Centraal-Mali. Dat meldt het leger vandaag.
Lees verder

Huismerken door exploderende prijzen populairder dan ooit. Merkloos winkelen: dat loont
Worden de bekende merken ons te duur? We leggen sinds de prijzenexplosie duidelijk meer huismerkenproducten in onze winkelkar. Bij Delhaize zijn vandaag zowat 6 op de 10 verkochte producten niet van een A-merk. "We zien klanten een creatieve evenwichtsoefening maken om het huishoudbudget onder controle te houden." En dat loont: een 'merkloze' winkelkar is makkelijk de helft goedkoper.
Lees verder

COLUMN. Will Smith lijdt aan een hardnekkig idee: dat liefde om 'crazy things' vraagt, desnoods een kaakslag
Elke zaterdag blijkt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. De vuistslag van Will Smith op de Oscars blijft nazinderen. "Liefde doet een mens gekke dingen doen", verklaarde hij de verdediging van zijn vrouw Jada. Maar vrouwen voelen zich zelden comfortabel bij zulke démarches. Liefde vraagt niet om geweld. Misschien ligt het gewoon aan de Oscars zelf, die van een glamoureuze avond afgegleden zijn naar een avondje vierkant sterren uitlachen. Werd de spanning hem gewoon te veel?
Lees verder

"8 mei-coalitie" roept op om van 8 mei officiële feestdag te maken
Maak van 8 mei - de dag waarop in 1945 nazi-Duitsland capituleerde en de Tweede Wereldoorlog eindigde - een officiële feestdag. Die oproep lanceerde de "8 mei-coalitie", met onder meer vakbonden en middenveldorganisaties vrijdag.
Lees verder

Sarah Palin wil in het Amerikaanse Congres
De Amerikaanse conservatieve politica Sarah Palin stelt zich verkiesbaar voor de zetel van de staat Alaska in het Amerikaanse Congres. Het is voor het eerst sinds 2008 dat Palin weer meedoet aan een verkiezing. Dat jaar verloor ze met haar partijgenoot John McCain de race voor het Witte Huis van Democraat Barack Obama. Palin was McCains kandidaat voor het vicepresidentschap.
Lees verder

Beste vrienden nemen afscheid van Miguel Van Damme: "'t Is niet erg jong', zo stelde hij òns gerust"
"Hij zei: 'Jij bent zenuwachtig hé', bij ons laatste adieu. ''t Is voor de match van vanmiddag zeker'. En hij knipoogde. Typisch Miguel. We hebben de match gewonnen. Uiteraard. Voor hem." Drie van zijn beste maten portretteren Cercle-doelman Miguel Van Damme (28), die maandag overleed na zes jaar leukemie.
Lees verder

Voor corona nooit een koersfiets gevoeld, nu rijden ze de Ronde voor Wielertoeristen: "Ik ga finishen, al zeg ik niet hoe"
Wielergekke vrouwen zijn het, zij die pas sinds anderhalf jaar met een zeemvel in hun broek rijden en voor corona alleen een stadsvelo in huis hadden om naar de bakker te sjezen. Vandaag fietsen ze voor het eerst de Ronde voor Wielertoeristen. En dat is wat anders dan de snelwegbruggen over de E40.
Lees verder

356,9 miljoen euro om uitstoot in Antwerpse haven aan te pakken: BASF en Air Liquide kraken subsidiejackpot
BASF en Air Liquide krijgen 356,9 miljoen euro aan subsidies van de Europese Commissie voor hun gezamenlijk project om CO2 in de Antwerpse haven op te vangen en die vervolgens ondergronds in de Noordzee te stockeren. Op die manier wordt vermeden dat het broeikasgas elders in het milieu terechtkomt en tot een verdere opwarming van de planeet leidt.
Lees verder

INTERVIEW. N-VA-voorzitter Bart De Wever over winnen en verliezen in de politiek: "N-VA de grootste en Open Vld en CD&V klappen? Dan is het politieke spel gespeeld"
Bart De Wever (51) is in absolute strijdmodus. Tot op de tanden gewapend komt hij uit de loopgraven. "De Vivaldisten in Vlaanderen krijgen wat ze verdienen: een pandoering." En daar is hij op uit om het land in een andere plooi te leggen.
Lees verder

Onze correspondent bezocht het verwoeste Irpin na de bevrijding: "Elk uur brengen ze tientallen lichamen de stad uit"
Irpin, de voorstad van Kiev die de Oekraïense troepen deze week zouden hebben bevrijd, herademt. Voorzichtig, want her en der gaan de gevechten nog door. Waar het stof is gaan liggen, wordt de schade opgemeten. "De hele tijd worden lichamen Irpin uit gebracht. Het moeten er tientallen per uur zijn." Van onze correspondent in Irpin Jan Hunin.
Lees verder

Op bezoek bij de juf van Van der Poel in het zesde leerjaar: "Mathieu was altijd plezant en beleefd. Behalve als hij verloor"
Waren onze wielerhelden voorbestemd om kampioenen te worden? Vóór elk Monument fietsen we terug in de tijd, samen met hun leerkracht van het zesde leerjaar. Mathieu van der Poel (27) was een modelleerling. Hij was beleefd, plichtsbewust en deed alles zoals het hoorde. Behalve fietsen dan — "Kijk juf, zonder handen!"
Lees verder

Carl Devos: Alleen radicale partijen zitten echt goed
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl
Lees verder

Paasvakantie start wisselvallig met kans op een winterse bui
De paasvakantie kent een beetje een valse start, want het wordt vandaag licht wisselvallig met kans op een winterse bui. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Tot 36.396 euro: hoeveel kost het om Rode Duivels aan te moedigen in Qatar?
De Rode Duivels aanmoedigen op het WK voetbal: voor veel voetbalfans is het een natte droom, voor even zo velen een doel dat ze absoluut van hun bucketlist willen schrappen. Maar hoeveel kost dat grapje?
Lees verder