Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 april 2022

Bijna 1 op de 2 vindt anale seks taboe: deze fantasieën koestert de Vlaming wél volgens grote seksenquête

HLN
Bijna 1 op de 2 vindt anale seks taboe: deze fantasieën koestert de Vlaming wél volgens grote seksenquête
Move over, Tarzan en Meneer Konijn: een simpele blinddoek blijkt het favoriete speeltje van Vlaamse koppels, bewijst de seksenquête van NINA en Goed Gevoel. Eveneens populaire (s)experimentjes: op afstand bedienbare speeltjes of vrijen in het openbaar. Het grote taboe blijft dan weer anale seks. Seksuologen Chloé De Bie en Wim Slabbinck lichten toe hoe onze fantasieën en (s)experimenten onze relatie kunnen beïnvloeden. "Gooi niet élke fantasie die je hebt thuis op tafel."
Lees verder

Opa (80) van K3-zangeres Marthe is de oudste leerkracht van het land: "Het zijn de kinderen die me jong houden"
Officieel is hij al even lang op pensioen dan dat hij voor de klas heeft gestaan maar meester Tony denkt nog lang niet aan ophouden. Basisschool De Vierklaver in Temse zette hem vrijdag in de bloemetjes voor zijn tachtigste verjaardag. De opa van K3-zangeres Marthe is hiermee de oudste leerkracht van het land.
Lees verder

Rayhana (4) verrast premier De Croo met knuffel bij bezoek aan iftar-viering in Lokeren: "Ze is een grote fan van de eerste minister"
De Marokkaanse gemeenschap van Lokeren kreeg donderdagavond premier Alexander De Croo (Open Vld) en zijn vrouw Annik Penders op bezoek voor de iftar-maaltijd in moskee Imam Malik. De kleine Rayhana Achahbar stal de show door de eerste minister te verrassen met een innige knuffel.
Lees verder

Van der Straeten krijgt 'njet' van Nationale Bank over voorstel crisisbijdrage
De Nationale Bank is niet van plan om een voorstel voor een crisisbijdrage van de energiesector uit te werken. Dat had federaal minister van Energie Tine Van der Straeten (Groen) nochtans gevraagd. Maar "dat is niet onze taak", reageert de Nationale Bank.
Lees verder

Eurostar en Thalys ondergebracht in Brusselse holding
Er is een nieuwe stap gezet in de fusie tussen de hogesnelheidstreinoperatoren Eurostar en Thalys. Er werd een overkoepelende holding gecreëerd, Eurostar Group, zo heeft de Franse spoorwegmaatschappij SNCF vandaag bekendgemaakt. De holding is gevestigd in Brussel en is voor 18,5 procent in handen van de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS, zo bevestigt deze laatste.
Lees verder

Groei eurozone zwakker door oorlog, inflatie verder omhoog
De economische groei van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,2 procent gegroeid in vergelijking met de voorgaande periode. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming. In het vierde kwartaal van 2021 kwam de groei nog uit op 0,3 procent.
Lees verder

Fans West Ham slaan Duitse radiocommentatoren tijdens live uitzending op hoofd en rukken koptelefoon af
"We worden hier aangevallen. Ze gooien mijn koptelefoon op collega Tim." West Ham heeft net gelijkgemaakt tegen Frankfurt, maar enkele heethoofden uiten hun vreugde door twee Duitse radiocommentatoren van ARD tijdens hun live uitzending aan te vallen. Pas na de pauze konden ze in veiligheid gebracht worden. "Mijn dromen over het Engelse voetbal zijn verbrijzeld", aldus een van de Duitse reporters.
Lees verder

Federale regering en Franse gemeenschap sluiten na 25 jaar akkoord over de artsenquota
De federale regering en de Franse Gemeenschap zijn het eens geraakt over een regeling voor de artsenquota, een dossier dat al ruim een kwarteeuw communautaire kopzorgen veroorzaakt. De Franse Gemeenschap organiseert vanaf het academiejaar 2023-2024 net als Vlaanderen een vergelijkend ingangsexamen met een maximum aantal beschikbare plaatsen. De Vlaamse regering kijkt nog even de kat uit de boom.
Lees verder

Céline Dion moet Belgische concerten uitstellen om gezondheidsredenen
Pech voor wie hoopte Céline Dion dit jaar nog aan het werk te zien. De Canadese zangeres heeft haar Europese tournee verplaatst naar 2023, en daar horen ook haar concerten in België bij.
Lees verder

OPROEP: Heb jij nog een goede band met je ex-schoonmama, ex-buurman of jeugdlief?
Liep jouw relatie op de klippen maar zit je ex voor altijd in je hart? Bleef het warme contact met je ex-schoonmoeder na je relatiebreuk overeind? Ben je verhuisd en is de speciale band met je ex-buren gebleven of groeide een ex-collega uit tot een bijzondere vriendin? Dan wil de redactie van Goed Gevoel jouw verhaal graag horen.
Lees verder

OPROEP: uit het oog maar niet uit het hart. Heb jij nog een goede band met je ex-schoonmama, ex-buurman of jeugdlief?
Liep jouw relatie op de klippen maar zit je ex voor altijd in je hart? Bleef het warme contact met je ex-schoonmoeder na je relatiebreuk overeind? Ben je verhuisd en is de speciale band met je ex-buren gebleven of groeide een ex-collega uit tot een bijzondere vriendin? Dan wil de redactie van Goed Gevoel jouw verhaal graag horen.
Lees verder

Oktoberfest in München gaat weer door na twee jaar corona
Na een gedwongen onderbreking van twee jaar door corona gaat het grootste volksfeest ter wereld, het Oktoberfest in de Beierse hoofdstad München, dit jaar weer door. Er zullen geen coronabeperkingen gelden. Althans, dat is de bedoeling.
Lees verder

Talpa-topman Paul Römer: "Ik ga Johan Derksen niet overhalen om te blijven"
Talpa-topman Paul Römer gaat Johan Derksen niet overhalen om betrokken te blijven bij 'Vandaag Inside'. "Ik ben niet zo voor het cancelen van mensen. Dit is zijn conclusie", zei hij vanochtend op NPO Radio 1. "Op een gegeven moment houdt het op."
Lees verder

Kompany over vermeende interesse van Burnley: "Zeker na Union heb ik niet de pretentie om de coach uit te hangen die in de belangstelling staat"
Opvallend en 'exclusief' nieuws in 'The Telegraph'. Volgens de Engelse krant is Burnley in zijn zoektocht naar een nieuwe coach na het ontslag van Sean Dyche uitgekomen bij Vincent Kompany. Er zou nog geen sprake zijn van een concrete aanbieding en op zijn wekelijkse persbabbel wilde ook Kompany er niet veel over kwijt. "Zondag winnen is het enige dat me boeit."
Lees verder

Maarten Cox van 'Idool' krabbelt recht na burn-out: "Mijn therapeute had me nog zo gewaarschuwd..."
"Ik dacht dat het mij niet kon overkomen, maar plots zei mijn lichaam 'stop!'"Maarten Cox (37), bekend van 'Idool 2004' en presentator op TV Plus, radio en regionale tv, voelde eind vorig jaar plots het licht uitgaan. Inmiddels wordt hij stilaan weer de oude. "Ik probeer het nu kalmer aan te doen, maar aanvaarden dat er nog werk aan de winkel is, ligt moeilijk."
Lees verder

Vandenbroucke heeft akkoord over artsenquota, maar Vlaanderen blijft sceptisch
Na een kwarteeuw haalt Frank Vandenbroucke de angel uit een aanslepend communautair conflict: de artsenquota. De Franstalige gemeenschap belooft een strenge toelatingsproef en minder studenten toe te laten. Wordt die belofte verbroken? Dan neemt de federale regering het heft weer in handen. Vlaanderen blijft sceptisch.
Lees verder

"Op amper 8 minuten is je zalmfilet volledig gaar": zo haal je meer dan alleen maar snacks uit je airfryer
Is vrijdagavond bij jou hét moment om de airfryer boven te halen en kant-en-klare airfryer snacks bij het aperitief te serveren? Toch kan je het toestel zeker ook op andere weekdagen gebruiken. "Je kunt er zelfs bloemkoolroosjes, afbakbroodjes of moelleux in maken", tipt onze culinair journaliste Evelien Rutten. Ze deelt de ultieme airfryertips, zet de verrassende trucjes van het toestel op een rijtje én geeft 6 snelle recepten die je dit weekend meteen kunt uittesten.
Lees verder

"Arts in Boetsja zocht hulp voor 150 heel jonge ongewenst zwangere slachtoffers van verkrachting door Russische soldaten"
Vele Oekraïense vrouwen en meisjes zijn ongewenst zwanger geraakt na vreselijke verkrachtingen door Russische soldaten. De slachtoffers wensten vaak een abortus, maar dat is niet eenvoudig. Zo is er een gebrek aan abortusmedicatie, en de vele slachtoffers die naar Polen vluchtten, kwamen in een land terecht waar ze amper toegang hadden tot abortus.
Lees verder

Seks tijdens je menstruatie, zonder ongelukjes? Dankzij de menstruatiedisc kan het
Maandverband, tampons, menstruatieslips, menstruatiecups … Er bestaan al tal van producten op de markt die onze 'periode van de maand' draaglijker moeten maken. Ook nu wint weer een andere variant aan populariteit: de menstruatiedisc. En die heeft één groot voordeel. Gynaecoloog Wilfried Gyselaers: "Ik raad wel altijd aan om een er twee te kopen."
Lees verder

Bouchez wil jongeren tussen 18 en 25 jaar 25.000 euro geven voor betere toekomst: "We moeten investeren in de talenten van de jeugd"
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez komt met een voorstel om alle jongeren tussen 18 en 25 jaar een som van 25.000 euro te geven. Bouchez lanceert het voorstel naar aanleiding van de Dag van de Arbeid. De "investering" moet ervoor zorgen dat jongeren een betere job en een beter inkomen krijgen, en moet voorkomen dat ze bijvoorbeeld een beroep moeten doen op uitkeringen.
Lees verder