Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 april 2022

Bart Somers betreurt voorlopig afspringen fusie: “Gemeentebestuur Boortmeerbeek moet heldere wijn schenken”

HLN
Bart Somers betreurt voorlopig afspringen fusie: "Gemeentebestuur Boortmeerbeek moet heldere wijn schenken"
"Het is aan het gemeentebestuur van Boortmeerbeek om intern de zaken duidelijk op een rij te krijgen en heldere wijn te schenken." Zo reageert Vlaams minister en titelvoerend burgemeester van Mechelen Bart Somers op het terugkomen op de eerder aangegane engagementen. Voorlopig gaat de fusie niet door.
Lees verder

Meisje (14) aangereden door lijnbus in Gent: zwaargewond overgebracht naar ziekenhuis
In Gent is een veertienjarig meisje zwaargewond geraakt na een ongeval met een lijnbus op het Woodrow Wilsonplein. Omstreeks iets na 16.30 uur werd ze aangereden.
Lees verder

LIVE FORMULE 1. Max Verstappen verovert pole na incidentrijke kwalificaties, Hamilton niet voorbij Q2
Max Verstappen mag morgen op de pole position starten aan de sprintrace na een, mede door de regen, incidentrijke kwalificatie op het circuit van Emilia-Romagna. Met nog 40 seconden op de teller riep de jury de rode vlag uit nadat Lando Norris de muur raakte. Daardoor konden Charles Leclerc & co hun tijd niet meer verbeteren. Lewis Hamilton sneuvelde al in Q2. Volg al het nieuws, sprintrace en uiteraard de wedstrijd zelf in onderstaande liveblog!
Lees verder

Gerecht in Ecuador zal aan België uitlevering ex-president Correa vragen
Het Nationaal Hof van Justitie van Ecuador zal België formeel vragen de voormalige Ecuadoraanse president Rafael Correa uit te leveren, zo heeft de voorzitter van het hof, Ivan Saquicela, in een interview met de televisiezender Teleamazonas gezegd.
Lees verder

INTERVIEW. Kaley Cuoco is niet meer dat meisje uit 'The Big Bang Theory': "Ik zal nooit meer geen inspraak hebben"
Kaley Cuoco (36) kent u waarschijnlijk vooral als de 'girl next door' in 'The Big Bang Theory'. Maar tegenwoordig scheert ze hoge toppen met de serie 'The Flight Attendant', een reeks waarin ze de hoofdrol speelt als de alcoholverslaafde - maar wel amusante - stewardess Cassie, én zelf als producer optrad. Het tweede seizoen, dat nu op Streamz te zien is, belooft dezelfde spanning, humor en drama te geven, al was de actrice zelf niet zeker van haar stuk: "Ik wilde eigenlijk geen tweede seizoen maken."
Lees verder

BNP Paribas Fortis wil dit jaar basisbankieren aanbieden in 500-tal krantenwinkels
Nickel, de dienst waarmee BNP Paribas Fortis een aantal basisbankdiensten wil aanbieden in krantenwinkels, staat klaar voor de start. "Tegen eind dit jaar willen we 500 tot 600 zelfstandige krantenwinkels als partners hebben, en 1.400 tegen 2025", zo heeft Emmanuel Legras, de CEO van Nickel in België, vrijdag aan persagentschap Belga gezegd.
Lees verder

Mogelijk herkwalificatie, maar wat betekent dat? "Zo viseert men ook iemand die emmer water gooide"
Rechtbankvoorzitter Ilse Lommelen had op het einde van de zittingsdag in het Reuzegomproces nog een verrassing in petto. Ze liet weten dat ze herkwalificaties van de aanklachten in het debat wil brengen. Ze overweegt om de aanklacht te herformuleren tot de klassieke slagen en verwondingen, zonder het oogmerk te doden. Daarmee zouden meer Reuzegommers geviseerd worden, legt Faroek Özgünes uit in VTM NIEUWS. "Iedereen die ook maar een papje heeft gemaakt of water heeft gegooid, valt daar dan onder."
Lees verder

Rechtbankvoorzitter overweegt herkwalificatie in proces over dood Sanda Dia
Rechtbankvoorzitter Ilse Lommelen had op het einde van de zittingsdag in het Reuzegomproces nog een verrassing in petto. Ze liet weten dat ze herkwalificaties van de aanklachten in het debat wil brengen. Ze overweegt om de aanklacht te herformuleren tot de klassieke slagen en verwondingen, zonder het oogmerk te doden.
Lees verder

Poetin ontvangt secretaris-generaal van VN dinsdag in Moskou
Na ongeveer twee maanden van oorlog in Oekraïne zal de Russische president Vladimir Poetin de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, dinsdag in Moskou ontvangen. Guterres zal ook de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, ontmoeten, zo deelde Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov vrijdag mee.
Lees verder

Wetenschappers van VIB-KU Leuven kunnen voorspellen wanneer iemand zeldzame vroege Alzheimer zal krijgen
Wetenschappers van de KU Leuven-campus van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) zijn erin geslaagd om precies te voorspellen wanneer iemand een vroege en zeldzame vorm van Alzheimer zal krijgen. Het gaat om de vorm van Alzheimer die genetisch overdraagbaar is en zich op jonge leeftijd manifesteert.
Lees verder

Ferrero-fabriek in Aarlen ligt nog altijd stil na salmonellabesmettingen
De productie bij chocoladefabrikant Ferrero in Aarlen ligt nog altijd stil, na een salmonellabesmetting die in heel Europa mensen ziek maakte.
Lees verder

Brazilië zwaait covid uit en verwelkomt carnaval
Na twee jaar zonder carnaval door de coronacrisis, maakt de Braziliaanse stad Rio zich op voor de start van het carnaval. Vrijdagavond staat een nacht vol defilés op het programma. De sambascholen hebben alvast aangekondigd er een weelderig, ongebreideld en onvergetelijk spektakel van te maken.
Lees verder

De titelkandidaten vergeleken: waarom Club dé favoriet is, Union kansloos lijkt en het met Anderlecht alle kanten op kan
De onbekende factor, de topfavoriet, de onvoorspelbare en de underdog. Zondag is het zover. Dan beginnen Union, Club, Anderlecht en Antwerp aan de laatste rechte lijn in de titelstrijd. Tijd om de vier overgebleven titelkandidaten tegen over elkaar te zetten. Wie beschikt over de beste papieren? Wie zit in de beste flow? Wie moet zich zorgen maken? De antwoorden op al die vragen krijgt u hieronder.
Lees verder

ANALYSE. Alleen maar beleefde jongemannen in de rechtbank. Maar er was een andere, donkere kant
Het was een opvallend zicht, op de eerste rij van de rechtszaal: achttien bijna uniforme hemdsboordjes, één na één naast mekaar. Wollen trui erover. "Het soort outfit waarmee deze jonge mannen vroeger naar het examen gingen", aldus onze reporter Nadine Van Der Linden in haar analyse van de eerste procesdag. Dit keer was het geen prof, maar de voorzitter van de rechtbank die vragen stelde.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck wuift de speculaties weg: "Ik ben bezig met de toekomst van AA Gent"
• Ghelamco Arena (16u)
Lees verder

Overheidsmailbox wordt gebruiksvriendelijker: wie bericht krijgt via eBox zal kunnen antwoorden
De elektronische postbus voor communicatie met de overheid, eBox, wordt binnenkort tweerichtingsverkeer. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist. Via de eBox zullen ook verwittigingen van aangetekende zendingen kunnen worden verstuurd.
Lees verder

Grootste vaccinfabrikant ter wereld stopt productie coronavaccin wegens stilvallen vraag
Het Serum Institute of India, de grootste vaccinproducent ter wereld, heeft vrijdag aangekondigd te stoppen met de productie van zijn coronavaccins onder licentie van AstraZeneca, wegens het terugvallen van de wereldwijde vraag.
Lees verder

Nederlandse zanger, componist en schrijver Jan Rot (64) overleden
Jan Rot is vrijdagochtend op 64-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt in een bericht op zijn Facebookpagina. De Nederlandse zanger, componist en schrijver had uitgezaaide darmkanker. Rot is in Vlaanderen vooral bekend door zijn versie van 'Op een Mooie Pinksterdag', met Rick de Leeuw.
Lees verder

Spanning in 'Thuis': valt er opnieuw een dode?
Vorige week moesten fans van 'Thuis' afscheid nemen van Tania (Katrien De Becker). Nu is er mogelijk opnieuw een dode gevallen.
Lees verder

Billie Eilish maakt zich met collega's sterk voor het milieu
Billie Eilish is een van de 6.000 artiesten die het belang van klimaatverandering aan willen kaarten bij de Amerikaanse regering. De muzikanten grijpen juist deze vrijdag 22 april aan om dat te doen, want op deze zogenoemde Earth Day wordt wereldwijd stilgestaan bij milieubescherming.
Lees verder