Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 april 2022

ASSISEN. Ook laatste getuigenverhoren leiden tot commotie op assisenproces Luana (24): “Als het nu niet stopt, stap...

HLN
ASSISEN. Ook laatste getuigenverhoren leiden tot commotie op assisenproces Luana (24): "Als het nu niet stopt, stap ik op!"
De laatste getuigenverhoren op het assisenproces van Luana Romagnoli (24) eindigden voor beide beschuldigden niet positief. Zo was er het vermoeden dat Anastasia N. in de gevangenis radicaliseerde. Bij Emrah T. bleef zijn strafblad zwaar doorwegen. Zijn advocaat Frank Scheerlinck stapte in al het tumult net niet op.
Lees verder

Tim Merlier mist Giro door akelige elleboogblessure: "Twee keer per dag thuisverpleging nodig"
België moet het in de Giro zonder haar snelste sprinter stellen. Tim Merlier (Alpecin-Fenix) moet afzeggen wegens onvolledig hersteld van de wonde aan zijn elleboog na een val in Parijs-Roubaix. "Op een moment moest ik drie verschillende soorten antibiotica nemen."
Lees verder

Cast van 'Downton Abbey' ziet er onherkenbaar uit op de rode loper in Londen
Lady Mary Crawley, Lady Edith Crawley, Carson en Daisy zagen er onherkenbaar uit op de première van de film 'Downton Abbey: A New Era' in Londen. Voor de gelegenheid ruilden ze hun historische kostuums in voor hedendaagse galakleren. 'Downton Abbey'-fans in ons land moeten niet meer lang wachten. De film, gebaseerd op de gelijknamige Britse televisieserie, komt bij ons uit op 4 mei.
Lees verder

Grote ravage op E34 na ongeval tussen vrachtwagen en auto
Op de E34 in Beveren zijn woensdagavond een vrachtwagen en een auto in de middenberm terechtgekomen. Het ongeval gebeurde doordat de truck een klapband kreeg. Er sneuvelde ook een verlichtingspaal die de weg in de richting van Knokke een tijd lang volledig versperde.
Lees verder

Christoff moet zijn financiële put dichten: "Sorry, maar ik ben echt verre van binnen"
"Ze zullen mij niet meer liggen hebben." Christoff (45) lijkt vastbesloten om niet meer in een situatie als tijdens corona terecht te komen, met amper optredens. Dus oogt zijn concertagenda drukker dan ooit en waagt hij zich ook nog eens op de vastgoedmarkt. Maar hoe druk het professioneel ook is, op liefdesvlak beweegt er niet veel. "Ik zie Ritchie nog vijf keer in de week."
Lees verder

Politieagenten getuigen in megaproces tussen Johnny Depp en Amber Heard: "Geen signalen van huiselijk geweld"
Het megaproces tussen Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) is ondertussen al aan z'n tiende dag bezig. Op woensdag komen er verschillende politieagenten aan het woord in de rechtbank. Zij getuigen over een ruzie tussen het voormalige acteurskoppel. Het incident in kwestie heeft plaatsgevonden in mei 2016.
Lees verder

Parlementslid Jos D'Haese krijgt applaus maar daar is Liesbeth Homans niet mee opgezet: "Zijn die ingehuurd ofzo?"
Parlementslid Jos D'Haese (PVDA) blijkt fans in het publiek te hebben zitten. Nadat hij tijdens de plenaire vergadering reageert op de uitspraken van Conner Rousseau (Vooruit), klinkt er plots applaus. Maar daar is Vlaams Parlement-voorzitter Liesbeth Homans niet mee opgezet.
Lees verder

Een zege die eigenlijk zo niet aanvoelt: waarom bij Man City en De Bruyne de angst voor wat komen kan toch weer opdoemt
De schrik dat de geschiedenis zich straks herhaalt. In de aanloop naar de terugmatch tussen Real Madrid en Man City zal het 'wash and go'-principe weer worden opgerakeld. Verschil tussen twee clubs dat woensdag, na de match, ook in de catacomben van het Etihad-Stadion merkbaar was. Een blik achter de schermen en in het recente verleden van Manchester City. Met één vraag die op de lippen brandt: hoe koud kan Kevin De Bruyne zijn?
Lees verder

Renzy (45), wiens moeder vermoord werd door zijn vader, pent levensverhaal neer: "Blijf niet zitten in een giftige situatie. Geef geen derde of vierde kans"
Als kind zag Renzy Tielens (45) uit Avelgem hoe zijn vader zijn moeder jarenlang zwaar mishandelde en uiteindelijk ook vermoordde. Nog steeds krijgt hij rillingen als hij verhalen hoort van partnergeweld. Renzy goot zijn levensverhaal nu in een boek, om anderen te helpen.
Lees verder

Scherpe toename van mazelengevallen, melden de VN
Het aantal gevallen van mazelen is wereldwijd omhoog geschoten, zo hebben de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef als kinderrechtenorganisatie van de VN in een rapport gemeld.
Lees verder

Expert seksueel geweld over de schokkende bekentenis van Johan Derksen: "50 jaar geleden was dit even fout als vandaag"
Ook expert seksueel geweld Liesbeth Kennes was in shock nadat de Nederlandse tv-figuur Johan Derksen (73) op televisie een verkrachting bekende. "Dit is tijdloos walgelijk", zegt ze.
Lees verder

ASSISEN. Frank Pauwels (50) schuldig aan opzettelijke slagen met de dood van z'n moeder Solange (79) tot gevolg: "Hij had niet de intentie om haar te doden"
In het Brugse assisenhof is Frank Pauwels (50) schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van z'n moeder Solange Hennaert (79) tot gevolg. De Bredenaar bracht het slachtoffer in september 2016 om het leven met één vuistslag en begroef haar lichaam in de duinen van Oostende. Volgens de jury had hij echter niet de bedoeling om haar te doden.
Lees verder

Oud-president Trump gaat in beroep tegen vonnis over dwangsom
De Amerikaanse oud-president Donald Trump is in beroep gegaan tegen het vonnis dat hem een dwangsom van 10.000 dollar per dag oplegt als hij zich niet plooit naar de eisen van de rechtbank, zo heeft nieuwszender CNN gemeld.
Lees verder

Directeur van Franse Lidl-supermarkt in hongerstaking na ontslag
De directeur van de Lidl-supermarkt in Joigny, ten zuiden van Parijs, is in hongerstaking gegaan om zijn ontslag aan te vechten. Hij krijgt de steun van zijn personeel.
Lees verder

Robert Pattinson keert terug in vervolg op 'The Batman'
Robert Pattinson keert terug in het vervolg op 'The Batman'. Warner Bros maakte dinsdag op de vierdaagse filmbeurs CinemaCon in Los Angeles bekend dat de 35-jarige Brit opnieuw in de beroemde zwarte cape zal schitteren.
Lees verder

LIVE. Geen verrassing: Origi op de bank - Spelersbus Liverpool warm onthaald door thuisfans
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Anfield • Stuntploeg Villarreal schakelde in de kwartfinales Bayern uit
Lees verder

EU waarschuwt Elon Musk om plannen voor lossere moderatie op Twitter: "Het zijn niet jouw regels die hier van toepassing zijn"
Europees Commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton waarschuwde Elon Musk dat Twitter zich ook in zijn beheer moet houden aan de EU-wetgeving, op straffe van boetes en een mogelijke verbanning. Musk wil de moderatie van Twitter minder streng maken, wat in kan druisen tegen de nieuwe Digital Services Act van de EU, die gaat over onder andere nepnieuws.
Lees verder

Koning Willem-Alexander over gedaalde populariteit: "Als kritiek niet kan, eindig je als Poetin"
Nooit eerder had Nederland zo weinig vertrouwen in koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50). Dat blijkt uit een enquête die ieder jaar voor Koningsdag gehouden wordt. Een groot deel van de Nederlanders vindt dat koning Willem-Alexander zich het afgelopen jaar niet solidair heeft getoond met het volk. Ook de vele blunders tijdens de coronacrisis tasten het vertrouwen in de Oranjes aan.
Lees verder

Na alweer een krachttoer: is Dylan Teuns straks enkel nog haalbaar voor de rijkste ploegen uit het peloton?
En zeggen dat hij pas zondagavond te horen kreeg dat hij 'moest' starten in Romandië door personeelstekort bij Bahrain-Victorious. Dylan Teuns bedankte voor de invitatie en kon als enige Rohan Dennis remonteren op een hellende aankomst: "Ik bulk van het vertrouwen." Zien ze bij Lotto-Soudal zijn winning streak stilaan met lede ogen aan?
Lees verder

Bewoner overlijdt bij brand in herenhuis
In een herenhuis in Etterbeek is woensdagavond brand uitgebroken. De brandweer trof na afloop van de bluswerken een lichaam aan in het pand. Vermoedelijk gaat het om de bejaarde bewoner.
Lees verder