Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 april 2022

ASSISEN. Jonas Verdyck schuldig bevonden aan oudermoord op Adel Mabrouk: “Hij handelde planmatig en zijn reactie wa...

HLN
ASSISEN. Jonas Verdyck schuldig bevonden aan oudermoord op Adel Mabrouk: "Hij handelde planmatig en zijn reactie was buitenproportioneel"
Na een beraad van ongeveer iets minder dan vier uur is de jury eruit. Zij hebben Jonas Verdyck schuldig bevonden aan de oudermoord op zijn vader Adel Mabrouk. Van een onweerstaanbare dwang, een gebrek aan keuzes en een directe uitlokking door Adel is volgens de jury geen sprake. Niettemin toonde de procureur-generaal zich mild en vorderde ze 'slechts' 15 jaar tegen hem. "Ook wij hebben oog voor de moeilijke thuissituatie waarin hij opgroeide."
Lees verder

Felice Mazzu verwacht moeilijke match op de Bosuil: "Antwerp is niet de zwakste ploeg in de Champions' Play-off"
Leider Union kijkt zondagmiddag Antwerp in de ogen. Houdt de Great Old de drie punten op de Bosuil thuis? Of trekken de Brusselaars andermaal aan het langste eind? Volg de aanloop naar het duel hier LIVE!
Lees verder

BINNENKIJKER. Hoe mooi of lelijk woont Hannes Coudenys van 'Ugly Belgian Houses' zelf?
Al meer dan tien jaar lang verzamelt de website Ugly Belgian Houses de lelijkste woningen van het land. Wij wilden wel eens weten hoe mooi — of net niet — bezieler Hannes Coudenys zelf woont en trokken daarom naar zijn appartement in Kortrijk. "De meesten zullen het maar saai vinden, denk ik."
Lees verder

Igor de Camargo staat voor "emotioneel" afscheid als profvoetballer en terugkeer naar Brazilië: "Ambitie om ooit in België te coachen"
"Dit wordt mijn 'Last Dance'." Igor de Camargo (bijna 39) zet na de promotiefinale een punt achter zijn profcarrière en keert komende zomer terug naar Brazilië. "Er gaan traantjes vloeien."
Lees verder

Familie Sanda Dia over stilleggen van proces: "We zijn het Sanda verschuldigd"
De advocaten van de broer en de ouders van Sanda Dia (20) tekenen beroep aan tegen een beslissing van de rechter in Hasselt, die aangaf dat ze maar kan oordelen over een deel van de fatale studentendoop. Het proces in Hasselt wordt voor onbepaalde duur stilgelegd. "We zijn het Sanda verschuldigd", klinkt het bij de familie.
Lees verder

Rzoska geen kandidaat om Almaci op te volgen als voorzitter van Groen, Calvo twijfelt
Vlaams fractieleider Björn Rzoska is geen kandidaat om Meryem Almaci op te volgen als voorzitter van Groen. Naast de naam van Rzoska circuleren nog verschillende andere namen, al bevestigde voorlopig nog niemand een kandidatuur. Een aantal mensen geeft wel aan het te overwegen, onder wie Kamerlid Kristof Calvo. Wie Almaci uiteindelijk opvolgt, wordt duidelijk op 11 juni.
Lees verder

KOERS KORT. Annemiek van Vleuten breekt pols op training - Lennert Teugels pakt eerste profzege in Ronde van Griekenland
De Belg Lennert Teugels (Tarteletto-Isorex) heeft vrijdag de derde etappe gewonnen van de wielerronde van Griekenland, een vijfdaagse rittenkoers van het niveau 2.1. Hij haalde het na een erg chaotische slotkilometer, waarin de helft van zijn kopgroep crashte. Op zijn 29e boekte Teugels zo zijn eerste zege op UCI-niveau.
Lees verder

Prins William en Kate Middleton vieren 11de huwelijksverjaardag
Al meer een decennium samen, maar nog altijd even verliefd. De Britse prins William (39) en zijn echtgenote Kate Middleton (40) vieren vandaag hun 11de huwelijksverjaardag. De Londense Westminster Abbey heeft het koppel via een bericht op sociale media alvast gefeliciteerd. In die kerk gaven de hertog en hertogin van Cambridge elkaar destijds het jawoord.
Lees verder

Nederlands programma 'Vandaag Inside' stopt per direct na uitspraken van Johan Derksen
Het Nederlandse programma 'Vandaag Inside' houdt op te bestaan. Talpa bevestigt het definitieve vertrek van Johan Derksen, die eerder deze week vertelde hoe hij vroeger een bewusteloze vrouw heeft aangerand. Daarmee komt er een einde van het populaire praatprogramma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen.
Lees verder

EK judo: Jorre Verstraeten grijpt brons
Brons. Voor de derde keer al op een EK judo. Maar voor één keer zalJorre Verstraeten daar niet om treuren. In z'n halve finale moest de Leuvenaar al tot het uiterste gaan. Hij had nog nét genoeg in de tank om de Azeri Balabay Aghayev te verslaan.
Lees verder

Voorlopig geen extra tussenkomst voor wie met de auto naar het werk rijdt: vakbonden en werkgevers raken het niet eens
Een geplande tussenkomst in de benzinekosten voor wie met de eigen wagen naar het werk rijdt, komt er vooralsnog niet. De vakbonden en de werkgevers raken het immers niet eens.
Lees verder

Amber Heard wordt uitgejouwd en huurt bodyguards in na bedreigingen
Amber Heard (36) heeft volgens de 'New York Post' een beveiligingsbedrijf ingehuurd om zichzelf te beschermen tijdens het betreden of verlaten van het gerechtsgebouw in Virginia, waar de smaadzaak tegen Johnny Depp (58) momenteel wordt uitgevochten. Volgens de Amerikaanse krant neemt de actrice deze stap nadat er, zowel online als 'in het echt', ernstige bedreigingen werden geuit aan haar adres. Op beelden is ook te zien hoe Heard wordt uitgejouwd door Depp-fans.
Lees verder

Kostuumdrama: deze series wil je niet missen
Heb je een zwak voor historische fictie? Speciaal voor jou duiken we met onze Kijkgids terug in de tijd en zetten de strafste historische dramaseries op het menu. Mijmer weg bij een stoet smetteloze kostuums en realistische decors met een scherp oog voor detail, met onder meer: het reilen en zeilen van de aristocratische familie Crawley in 'Downton Abbey' (Netflix), de geschiedenis van het Britse koningshuis in 'Victoria' (Disney+) en een hilarische huisvrouw in 'The Marvelous Mrs. Maisel' (Prime Video).
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck kijkt thuis naar Charleroi-Gent: "Het heeft weinig zin om met een bodyguard in de tribune te zitten"
• Speeldag 2 Europe play-offs • Aftrap: zaterdag, 18u30 • Stade du Pays de Charleroi • Beide ploegen verloren op de openingsspeeldag
Lees verder

Dartslegende Raymond van Barneveld verklaart moeizame comeback: "Ik heb heel veel moeite met die vroege wedstrijden"
Dartslegende Raymond van Barneveld (55) kent een moeizame comeback. Na een fantastische rentree loopt het de laatste tijd niet meer van een leien dakje. "Maar dat kan zomaar veranderen", blijft de Nederlander strijdvaardig.
Lees verder

Brandweer redt van hond gevlucht schaap uit rivier: "Onze collega zag daarna alle hoeken van de weide"
Een schaap werd vrijdag in een weide in Werchter aangevallen door een hond. Het schaap vluchtte het water in en moest vervolgens bevrijd worden door de brandweer. Daarna volgde nog een klein slapstickmomentje voor de brandweerlieden.
Lees verder

Cruciale datum in mei als 'keerpunt' in de oorlog: kondigt Poetin dan algehele mobilisatie aan?
Als er één datum een cruciale rol speelt in de oorlogsplannen van Vladimir Poetin, dan is het wel 9 mei. Op die dag viert Rusland de overwinning op nazi-Duitsland met een pompeuze militaire parade in Moskou. Poetin had dan ook graag de overwinning op Oekraïne willen vieren. Maar aangezien dat scenario steeds onwaarschijnlijker is, voorspellen experts dat hij het geweer van schouder gaat veranderen en zal overgaan tot een algehele mobilisatie.
Lees verder

Eerste beelden van doodrijder Paulo F. sinds carnavalsdrama in Strépy: raadkamer verlengt zijn aanhouding
De raadkamer van Doornik heeft voor de tweede keer de aanhouding van Paolo F. bevestigd. De dertiger werd op 22 maart aangehouden, twee dagen na de dodelijke aanrijding met een groep carnavalisten in Strépy-Braquegnies. De man kon vanochtend gefilmd worden voor de start van de zitting in Doornik. Het zijn de eerste beelden van de verdachte sinds het drama zich voltrok.
Lees verder

Hongaarse president nodigt Orban uit nieuwe regering te vormen
De Hongaarse president Janos Ader heeft premier Viktor Orban vrijdag uitgenodigd om een nieuwe regering te volgen, na de verkiezingen van begin april. Dat berichten de Hongaarse staatsmedia.
Lees verder

CELEB 24/7. Lily Allen is tegenwoordig een vroege vogel en Nick Jonas heeft het druk
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder