Doorgaan naar hoofdcontent

ASSISEN. “Door haar zoon van het leven beroofd en als huisvuil verpakt in een PMD-zak gedumpt in de duinen”: aank...

HLN
ASSISEN. "Door haar zoon van het leven beroofd en als huisvuil verpakt in een PMD-zak gedumpt in de duinen": aanklager schetst gruwelijke dood van Solange (79)
"De dementerende Solange Hennaert (79) moest verzorgd worden, maar werd van de buitenwereld afgesloten door haar zoon. Omdat een rusthuis zou moeten betaald worden met haar pensioen en hij zo inkomensverlies zou lijden." Volgens procureur-generaal Céline D'havé besliste Frank Pauwels (50) na de vuistslag aan z'n moeder bewust om de hulpdiensten niet te bellen. Zodat ze zeker dood zou zijn. "Nadien heeft hij haar gedumpt als huisvuil op een afgelegen plaats, die perfect aansloot bij haar vereenzaamde leven."
Lees verder

Servische "burgerpolitie" pakt migrant hardhandig aan: "We moeten reageren"
In Servië ontstaat er heel wat ophef over beelden die op het internet circuleren. Daarop is te zien hoe een migrant tegen de grond wordt gewerkt en wordt opgepakt door doodgewone burgers. Die burgers riepen zichzelf twee jaar geleden uit tot de "People's Patrols", een groep die voor politie speelt en het heft in eigen handen neemt.
Lees verder

Vier Europese klanten betalen Gazprom wel in roebels
Vier Europese inkopers van Russisch gas hebben al afgerekend in roebels. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een anonieme ingewijde bij staatsgasbedrijf Gazprom. Tien Europese bedrijven zouden een rekening hebben geopend bij Gazprombank om gas uit Rusland in roebels af te kunnen rekenen.
Lees verder

Deskundige moet oorzaken van gebarsten huizen in Rukkelingen-Heers achterhalen
De inwoners van Rukkelingen-Heers hebben deels hun slag thuis gehaald nadat ze opnieuw naar de rechtbank trokken voor de scheuren en barsten in hun huis. Ze zijn van mening dat hun woningen de afgelopen jaren schade hebben opgelopen door de nabijgelegen waterwinning. De Tongerse burgerlijke rechtbank heeft nu een deskundige aangesteld die alle oorzaken van de scheuren moet onderzoeken.
Lees verder

Laagbouwvilla in Overijse straalt als nooit tevoren na spectaculaire renovatie
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een prachtig in ere herstelde bungalow in Overijse.
Lees verder

Wel een kinderwens, nog geen partner? "Met 'social freezing' willen vrouwen tijd kopen"
Je kansen om kinderen te krijgen bewaren door je eitjes in te vriezen: in de volksmond wordt het 'social freezing' genoemd. Steeds meer vrouwen gebruiken de techniek om hun biologische klok te omzeilen. Hoe werkt het, wat is het kostenplaatje en zijn er ook risico's aan verbonden? Prof. Diane De Neubourg beantwoordt alle praktische vragen. "Er zijn vrouwen van 38 à 39 jaar oud die nog een flinke portie gezonde eitjes hebben. Evengoed zijn er vrouwen van 33 of 34 die er eigenlijk al heel wat minder goed voor staan."
Lees verder

De prijs van een kinderwens: steeds meer vrouwen laten hun eitjes in vriezen. Prof legt uit hoe en wat het kost
Je kansen om kinderen te krijgen 'bewaren' door je eitjes in te vriezen: 'social freezing' heet dat. Steeds meer vrouwen gebruiken de techniek om hun biologische klok te omzeilen. Hoe werkt het, wat is het kostenplaatje en welke risico's zijn eraan verbonden? Prof. Diane De Neubourg beantwoordt alle praktische vragen. "Er zijn vrouwen van 38 jaar oud die nog een flinke portie gezonde eitjes hebben. Evengoed zijn er vrouwen van 33 die er al heel wat minder goed voor staan."
Lees verder

Wel een kinderwens, geen partner? Dit is wat 'tijd kopen' of je eitjes laten invriezen je kost
Je kansen om kinderen te krijgen bewaren door je eitjes in te vriezen: in de volksmond wordt het 'social freezing' genoemd. Steeds meer vrouwen gebruiken de techniek om hun biologische klok te omzeilen. Hoe werkt het, wat is het kostenplaatje en zijn er ook risico's aan verbonden? Prof. Diane De Neubourg beantwoordt alle praktische vragen. "Er zijn vrouwen van 38 à 39 jaar oud die nog een flinke portie gezonde eitjes hebben. Evengoed zijn er vrouwen van 33 of 34 die er eigenlijk al heel wat minder goed voor staan."
Lees verder

LIVE (21u). Kan Villarreal stunten op Anfield of zet Liverpool eerste stap naar derde Champions League-finale in vijf jaar?
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Anfield • Stuntploeg Villarreal schakelde in de kwartfinales Bayern uit
Lees verder

Man (52) stapt zelf naar politie... en riskeert nu 4 jaar cel voor verkrachting van schoondochter
"Ze is mijn slaapkamer niet binnen geweest", beweert G.W. uit Balen. De man (52) wordt verdacht van de verkrachting van het liefje van zijn zoon. Het parket gelooft zijn uitleg niet. Want het slipje van de vrouw werd in zijn bed aangetroffen, èn haar DNA zat op zijn lakens. De man riskeert 4 jaar nu cel voor verkrachting van zijn dronken schoondochter.
Lees verder

Zo zouden de personages van 'Encanto' er in het echt uitzien
Mocht de Disneyfilm 'Encanto' ooit een live action-versie krijgen, dan heeft de Braziliaanse tekenares Hidreley Leli Dião al voor enkele personages gezorgd. De artieste maakt aan de hand van verschillende digitale programma's levensechte mensen van de personages uit tekenfilms.
Lees verder

Draaiboek op komst waarmee steden kunnen overschakelen op emissievrije pakjesbezorging
Minister van Post Petra De Sutter (Groen) wil meer emissievrije zones voor pakjesleveringen in de Belgische steden. Ze bestelt een studie om daar een draaiboek voor te ontwikkelen.
Lees verder

Goudprijs op laagste niveau in twee maanden
De goudprijs staat vandaag op het laagste peil in twee maanden. De stijgende Amerikaanse rente en de duurdere dollar wegen op de prijs van het edelmetaal. Op de financiële markten in Londen zakte de goudprijs woensdagochtend tot onder de 1.900 dollar.
Lees verder

Van de glucosemeter over aeropakken tot het mentale aspect: wat doen renners om net dat tikkeltje beter te presteren dan de concurrentie?
Het stof is gaan liggen, het wielervoorjaar zit erop. Razendspannend was het bij momenten, soms waren de verschillen nauwelijks met het blote oog zichtbaar. Maar wat deden en doen renners nu allemaal om net dat tikkeltje beter te presteren dan de concurrentie? Wij onderzochten het de voorbije weken in onze reeks over marginal gains. Een (voorlopig) overzicht.
Lees verder

116 extra zorgverleners voor geïnterneerden in gevangenissen
De gevangenissen krijgen er 116 extra zorgverleners bij voor de verzorging van geïnterneerden. Met het extra personeel willen minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) op korte termijn toch adequate zorg aanbieden aan de geïnterneerden die in de gevangenissen verblijven.
Lees verder

Het is weer tijd voor je belastingaangifte: dit is wat er veranderd is
Tax-on-web staat weer online. Vanaf vandaag kan je dus starten met het invullen van je belastingsaangifte. De helft van alle Belgen gebruikt ondertussen de online-tool. Bovendien zijn er dit jaar enkele nieuwe zaken te bespeuren op jouw aangifte.
Lees verder

Beelden tonen hoe Russisch vliegtuig neerstort na aanval
Op beelden is te zien hoe een Russisch vliegtuig neerstort in de buurt van Charkiv. Het zou volgens officiële bronnen geraakt zijn door een Oekraïense raket. Of de piloten de crash overleefd hebben, is niet duidelijk.
Lees verder

Britse regering verantwoordelijk voor coronadoden in rusthuizen
De Britse regering heeft bij hun behandeling van de rusthuisbewoners tijdens de pandemie de wet overtreden. Tot dat besluit is de Londense High Court woensdag gekomen.
Lees verder

Geen of traag internet in Franse steden zoals Parijs en Lyon wegens doorgesneden kabels
In Frankrijk hebben onbekenden opzettelijk glasvezelkabels beschadigd waardoor in meerdere grote steden het internet uitviel of traag was. Deskundigen spreken over een klaarblijkelijk gecoördineerde actie van ongekende omvang.
Lees verder

Op bezoek in het 'kleine' Vila-real: "Wij hebben hier altijd gevonden dat we nooit zoveel voorstellen"
Villarreal is de vreemde eend in de bijt tussen de clubs in de halve finales van de UEFA Champions League; Afkomstig uit een stadje met 51.000 inwoners, verrast de laatste winnaar van de Europa League ook dit seizoen jan en alleman. Vanavond zakt 'El Submarino Amarillo' af naar Anfield voor de heenwedstrijd van de halve finales tegen Liverpool.
Lees verder