Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 april 2022

Annemiek van Vleuten: ‘Het minimumsalaris is veel belangrijker dan het prijzengeld’

Annemiek van Vleuten: 'Het minimumsalaris is veel belangrijker dan het prijzengeld'

Drie keer wereldkampioen, twee keer Ronde van Vlaanderen, één keer olympisch kampioen: Annemiek van Vleuten (39) heeft letterlijk een palmares van hier tot in Tokio. Maar koers is niet 'de bingokaart vol proberen te krijgen.' Tweede worden na Lotte Kopecky kan ook deugd doen: 'Als ik mooie strijd heb kunnen leveren, is het voor mij altijd goed.'

Lees verder

Zelenski neemt Johnson mee op wandel door lege straten van Kiev

De Britse premier Boris Johnson en de Oekraïense president Volodimir Zelenski hebben zaterdag samen door Kiev gewandeld, zo blijkt uit beelden die de Oekraïense autoriteiten hebben vrijgegeven. De twee kregen tijdens hun wandeling cadeaus en een passant was zichtbaar aangedaan door de aanwezigheid van de Britse premier. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Erika Vlieghe neemt afscheid van GEMS: 'Ik hoop weer meer tijd met mijn patiënten door te brengen'

Nu de expertengroep GEMS stopt, kijkt infectiologe Erika Vlieghe terug op anderhalf jaar voorzitterschap. 'Je mag als beleidsmaker niet beweren dat je de wetenschappers volgt, terwijl dat niet zo was.'

Lees verder

Legendarische vuurtoren uit Oregon te koop

Wie altijd al gedroomd heeft een vuurtoren te bezitten, kan een kans wagen in de Amerikaanse staat Orgeon. Daar staat de Tillamook Rock Lighthouse, in de volksmond gekend als 'Terrible Tilly', te koop. Maar opgelet, een tripje naar 'Terrible Tilly' is niet voor doetjes.

Lees verder

Nederlander Nageeye wint marathon Rotterdam, Abdi net naast podium

Bashir Abdi kon niet opnieuw winnen in de marathon van Rotterdam. Hij kwam als vierde binnen, maar zag wel hoe zijn boezemvriend Abdi Nageeye het Nederlandse record aan diggelen liep.

Lees verder

Militair konvooi trekt naar de Donbas: vrees voor gewelddadige strijd

Inwoners die in de oostelijke regio Donbas zijn achtergebleven, krijgen van de Oekraïense autoriteiten de opdracht om zo snel mogelijk te vluchten. Oekraïne waarschuwt al langer dat de Russische troepen zich terugtrekken uit gebieden ten noorden van Kiev om hun offensief te richten op het oosten van het land. Op satellietbeelden is te zien hoe een militair konvooi van 13 kilometer zich in zuidoostelijke richting naar steden als Loehansk en Donetsk beweegt.

Lees verder

In beeld | (Gebrek aan) verkiezingskoorts in Franse straatbeeld

De campagnes voor de presidentsverkiezingen kwamen nooit echt op gang. Dat is zichtbaar in het straatbeeld: de meeste verkiezingsborden ogen kaal en de posters van de 12 kandidaten hangen zelden allemaal bij elkaar. Al zijn er wel opvallende spotprenten en stiftmarkeringen terug te vinden.

Lees verder

Ernstig busongeval op E19 in Brecht: weg volledig versperd, mogelijk dodelijke slachtoffers

Op de E19 van Antwerpen richting Breda is zondagmiddag een ernstig busongeval gebeurd ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor (Brecht). Dat zegt de federale politie. Er is vermoedelijk sprake van een of meerdere dodelijke slachtoffers, maar de situatie is volgens de politie nog erg onduidelijk. De weg is er volledig versperd.

Lees verder

Spaanse politie ontdekt hal met ruim duizend opgezette dieren

De Spaanse politie heeft in een enorme loods in de buurt van Valencia een privécollectie van 1.090 opgezette dieren ontdekt, waaronder olifanten, neushoorns en ijsberen. Van de collectie behoorden 405 exemplaren tot beschermde diersoorten.

Lees verder

Binnenkort snelheidscontroles op snelwegen altijd actief, zonder tolerantiemarge

Tegen de zomer zouden snelheidscontroles op snelwegen altijd actief moeten zijn, zonder tolerantiemarges. Dat kondigt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) aan na een succesvol proefproject op zeven snelwegen.

Lees verder

Italiaanse Cavalli verschalkt Nederlandse toppers in Amstel Gold Race

Marta Cavalli (Groupama-FDJ) heeft de Amstel Gold Race gewonnen. De Italiaanse sprong op de top van de Cauberg weg uit een elitegroepje en werd niet meer teruggehaald. Een gefrustreerde Demi Vollering won het sprintje om de tweede plek.

Lees verder

Kwiatkowski wint Amstel Gold Race na farce met finishfoto

Even werd Benoît Cosnefroy (AG2R-Citroën) uitgeroepen tot winnaar van de Amstel Gold Race. Maar een minuut later moest de wedstrijdradio dat herroepen. De finishfoto was duidelijk: Michal Kwiatkowksi (Ineos Grenadiers) was een banddikte sneller. Tiesj Benoot (Jumbo-Visma) mocht mee op het podium.

Lees verder

David Goffin steekt zesde ATP-titel op zak

David Goffin (ATP 74) heeft zijn zesde ATP-titel uit zijn loopbaan beet. De 31-jarige Luikenaar schreef zondag het ATP-toernooi in het Marokkaanse Marrakech op zijn naam.

Lees verder

Analyse | Waarom Le Pen meer te duchten is voor Macron dan in 2017

Lange tijd gold ze als onverkiesbaar, maar nu heeft Macron aan Marine Le Pen een sterke rivale. Vijf jaar lang werkte ze aan haar comeback. 'Ik ben er meer dan ooit klaar voor.'

Lees verder

Live | Volg hier de overwinningsspeeches van Macron en Le Pen

De Fransen hebben gestemd. Volgens betrouwbare exitpolls komen president Emmanuel Macron (28,6 procent) en de extreemrechtse Marine Le Pen (24,4 procent) als winnaars uit de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Volg hun toespraken hier live mee: u kunt de speech van Macron hierboven bekijken, en de toespraak van Le Pen hieronder.

Lees verder

Anderlecht haalt top vier ten koste van AA Gent, Genk heeft nog uitzicht op Europa

34 speeldagen lang duurde de zoektocht, maar vandaag zijn de resultaten gekend: niet AA Gent, wel RSC Anderlecht mag zich opmaken voor de Champions' play-offs. En KRC Genk heeft na een matig seizoen toch nog uitzicht op Europees voetbal. Bekijk hier de samenstellingen van de Champions' play-offs en de Europe play-offs.

Lees verder

Anderlecht wint de slag om het Guldensporenstadion

Anderlecht heeft zich als tweede Brusselse club voor de Champions Play-offs geplaatst. Het trok zijn werkmansplunje aan om KV Kortrijk te verslaan (2-3) en veroordeelt AA Gent voor het tweede jaar op rij tot Play-off 2.

Lees verder

Finland kantelt richting Navo door oorlog in Oekraïne

Door de Russische agressie in Oekraïne, neemt het aantal voorstanders van toetreding tot de Navo snel toe in Finland. Dat zet druk op Zweden om te volgen.

Lees verder

De mol stapt nu al uit 'De Mol': 'Ik sliep niet meer uit schrik dat ik iets zou verklappen in mijn slaap'

Voor het eerst in tien seizoenen van De Mol stapt die mol er zelf uit. De deelnemer was mentaal en fysiek op. 'Doorgaan zou niet verantwoord zijn geweest', reageert presentator Gilles De Coster. (Opgelet: spoilers!)

Lees verder

Waarom iedereen houdt van Dolly Parton

Het grote publiek kent Dolly Parton vooral van haar countrymuziek. Maar onderschat haar niet, zelfs op haar 76e blijft ze zichzelf heruitvinden. Hoe slaagt de blonde country zangeres erin om relevant te blijven?

Lees verder

Anderlecht wint de slag om het Guldensporenstadion

Anderlecht heeft zich als tweede Brusselse club voor de Champions Play-offs geplaatst. Het trok zijn werkmansplunje aan om KV Kortrijk te verslaan (2-3) en veroordeelt AA Gent voor het tweede jaar op rij tot Play-off 2.

Lees verder

Union niet zeker van drie punten na wangedrag Beerschot-fans

Union rekent op drie punten nadat de wedstrijd tegen Beerschot werd stilgelegd wegens wangedrag van de bezoekende supporters. Maar zeker is dat allesbehalve.

Lees verder

Waarom iedereen houdt van Dolly Parton

Het grote publiek kent Dolly Parton vooral van haar countrymuziek. Maar onderschat haar niet, zelfs op haar 76e blijft ze zichzelf heruitvinden. Hoe slaagt de blonde countryzangeres erin om relevant te blijven.

Lees verder

Jennifer Lopez en Ben Affleck opnieuw verloofd

Een ring om haar vinger trok de geruchtenmolen al op gang. Nu heeft acteurskoppel Jennifer Lopez (52) en Ben Affleck (49) het nieuws bevestigd: ze zijn verloofd. Toen ze twintig jaar geleden voor het eerst samen waren, vroeg Affleck haar ook al eens ten huwelijk.

Lees verder

Temperatuur gaat duidelijk omhoog

Maandag blijft het droog en gaat de zon vaak schuil achter hoge (en soms middelhoge) wolkenvelden. Het wordt wel gevoelig zachter dan de voorbije dagen, met maxima van 12 of 13 graden in de Hoge Ardennen tot 17 of lokaal 18 graden in Laag- en Midden-België. Dat zegt het KMI.

Lees verder

Elon Musk ziet af van plek in raad van bestuur van Twitter

Elon Musk, de Amerikaanse miljardair en topman van Tesla en SpaceX, treedt niet toe tot de raad van bestuur van sociaalnetwerksite Twitter. Dat heeft de algemeen directeur van Twitter, Parag Agrawal, maandag gemeld. Toch blijft Musk vernieuwingsvoorstellen spuien.

Lees verder

Voetganger overleden na aanrijding op Brusselse ring, ochtendspits ernstig verstoord

Op de Brusselse ring ter hoogte van Wemmel is vanmorgen een voetganger aangereden, en daarbij omgekomen. De omstandigheden zijn nog onduidelijk, maar het ongeval stuurt de ochtendspits stevig in de war. In Herentals-West vielen twee gewonden bij een botsing, wat voor grote verkeershinder op de E313 richting Antwerpen zorgt.

Lees verder