Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 april 2022

ANALYSE. Het standpunt van de rechtbank in de zaak Dia reflecteert een maatschappelijke trend: we vinden het niet mee...

HLN
ANALYSE. Het standpunt van de rechtbank in de zaak Dia reflecteert een maatschappelijke trend: we vinden het niet meer normaal om mensen over hun grenzen te duwen
"Uw zoon was eerlijk. Dat is hem fataal geworden." Kan een inschatting van je kind hartverscheurender zijn? Ousmane Dia kreeg de zinnen te horen van de twee medeschachten die de doop wel overleefden, in tegenstelling tot zijn zoon Sanda. Onze reporter Nadine Van Der Linden beschrijft wat ze zag op de tweede dag van het proces en analyseert ook de houding van de rechtbank: "'Slagen en verwondingen' is geen kwestie meer van 'ik kreeg klop en hier zijn foto's van mijn blauwe plekken'. Je voelt dat het begrip ruimer wordt, zowel maatschappelijk als juridisch."
Lees verder

Harry (59) en Olga (39) uit 'The Sky is the Limit' verwachten eerste kind: "Zo ongelukkig toen het maar niet wilde lukken"
Heuglijk babynieuws voor Harry Schurmans (59) en Olga Zelenko (bijna 40): het bekende koppel uit 'The Sky is the Limit' verwacht deze zomer hun eerste kind, een meisje. "Te oud? Hugh Hefner van Playboy was nog ouder!"
Lees verder

Het voorjaarsrapport van onze klassieke coureurs: vijf buizen, maar ook drie keer 9 op 10 (of meer!)
Het is voorbij. De mooiste tijd van het wielerjaar zit erop. Maar wie was top en wie was flop? Het rapport van de belangrijkste en opvallendste spelers in het klassieke voorjaar.
Lees verder

Harry (59) en Olga (39) uit 'The Sky is the Limit' zijn zwanger: "Zo ongelukkig toen het maar niet wilde lukken"
Heuglijk babynieuws voor Harry Schurmans (59) en Olga Zelenko (bijna 40): het bekende koppel uit 'The Sky is the Limit' verwacht deze zomer hun eerste kindje, een meisje. "Te oud? Hugh Hefner van Playboy was nog ouder!", lacht Harry. Wij spraken met de kersverse ouders-in-spe over het lange proces om zwanger te worden, Olga's Oekraïense ouders en de impact van een kind op hun relatie. "Harry blijft op de eerste plaats staan."
Lees verder

Kürt Rogiers verdwijnt (tijdelijk) uit 'Familie': "Om programma met Pascale Naessens te presenteren"
Verrassend nieuws vanop de set van 'Familie'. Kürt Rogiers (51), als Lars De Wulf één van de absolute spitsen van de tv-reeks, zit bij aanvang van het nieuwe seizoen in september niet meer in de VTM-soap. Rogiers verdwijnt een tijd omdat hij een programma gaat maken met Pascale Naessens.
Lees verder

Miljonairskoppel uit 'Blind gekocht' gaat strijd aan met online reviewers: brief dreigt met juridische stappen
Filip en Caroline, sinds enkele weken bekend als 'het miljonairskoppel uit Blind gekocht', gaan de strijd aan met schrijvers van online reviews. Verschillende mensen kregen zo al een brief in de bus waarin gedreigd wordt met juridische stappen. "We willen zakelijke schade aan het bedrijf voorkomen", legt hun advocaat uit.
Lees verder

Kim Jong-un: "Noord-Korea gaat kernprogramma versnellen"
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft aangekondigd dat het land zijn kernprogramma gaat versnellen. Kim deed de mededeling tijdens de militaire parade op maandag ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van het Koreaanse Volksleger, waarvan het plaatsvinden dinsdag werd bevestigd door Noord-Koreaanse staatsmedia.
Lees verder

STREAMINGTIP: 'Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty' (Streamz): "Er hangt Magic in de lucht"
Vandaag verschijnt op Apple TV+ een vierdelige docu over het leven en de carrière van basketballegende Earvin 'Magic' Johnson, die in 1979 als twintigjarige knul uit Michigan geselecteerd werd om bij de Lakers in Los Angeles het mooie weer te gaan maken.
Lees verder

Amerikaanse rechter verhindert besluit van Biden om immigratiebeleid tijdens pandemie op te heffen
Een federale rechter in de Verenigde Staten heeft tijdelijk het besluit van president Joe Biden geblokkeerd om de immigratiebeperkingen die tijdens de coronacrisis waren opgelegd, op te heffen. Zo werden migranten die waren tegengehouden aan de grens tijdens de pandemie onmiddellijk gedeporteerd.
Lees verder

Vrouw wil naar de pers stappen in 'Vrederechters': "De foto van de persoon die me een hoer noemt, komt in de krant"
In 'Vrederechters' weigert een vrouw haar poetshulp te betalen. Ook dreigt ze ermee om naar de krant te stappen en haar verhaal te doen over het zorgbedrijf. "De foto van de persoon die me een hoer noemt, komt in de krant. Ik heb te veel meegemaakt. Ik ben bijna 74 jaar, en toch zitten ze me te kloten langs alle kanten."
Lees verder

Vrouw wil naar de pers stappen in 'Vrederechters': "Persoon die me een hoer noemt, komt in de krant"
In 'Vrederechters' weigert een vrouw haar poetshulp te betalen. Ook dreigt ze ermee om naar de krant te stappen en haar verhaal te doen over het zorgbedrijf. "De foto van de persoon die me een hoer noemt, komt in de krant. Ik heb te veel meegemaakt. Ik ben bijna 74 jaar, en toch zitten ze me te kloten langs alle kanten."
Lees verder

België dient klacht in bij Europese Commissie tegen Franse windmolenplannen
Minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de Franse plannen om een windmolenpark aan te leggen voor de kust van Duinkerke, vlakbij de Belgische grens. De bemiddelingsgesprekken bij de Europese Commissie liepen spaak wegens "onvoldoende wil langs Franse zijde om rekening te houden met de rechten van de Belgische kustbewoners, de haven van Oostende en andere belanghebbenden", klinkt het.
Lees verder

"Met twee kopmannen naar het WK": bondscoach Vanthourenhout blikt al vooruit naar Australië
Bondscoach Sven Vanthourenhout was zondag een aandachtig toeschouwer in Luik en glunderde na afloop. "1,2,3 en 6 voor België. Voor mij het mooiste moment van dit voorjaar."
Lees verder

"Alles bij elkaar ben ik minstens 20 miljoen euro kwijt": ex-aanbidder Ilse De Meulemeester telt af naar vonnis
Deze week moet Ilse De Meulemeester (50) voor de rechter verschijnen voor witwassen en schriftvervalsing. Jacobus Perdaems (65), haar 'slachtoffer', hoopt dat gerechtigheid geschiedt, klinkt het in Dag Allemaal. "Eigenlijk zou ze 15 jaar gevangenisstraf moeten krijgen."
Lees verder

Europa wil meer legale migratie uit Egypte, Marokko en Tunesië om personeelstekorten op te lossen
De Europese Commissie wil vanaf eind dit jaar de deur wijder openzetten voor arbeidsmigranten uit Egypte, Marokko en Tunesië. Meer legale arbeidsmigratie is nodig om de tekorten op de Europese arbeidsmarkt te verminderen en illegale migratie tegen te gaan. Dat schrijft de Nederlandse krant De Volkskrant.
Lees verder

Jack Dorsey: "Elon is enige oplossing voor Twitter waar ik vertrouwen in heb"
Jack Dorsey, een van de medeoprichters van Twitter en voormalig directeur van het bedrijf, heeft zich uitgesproken over de geplande overname van het sociale medium door miljardair Elon Musk. "Twitter als bedrijf is altijd mijn enige probleem en mijn grootste spijt geweest", zegt Dorsey, die eind vorig jaar vertrok als directeur. "Elon is de enige oplossing waarin ik vertrouwen heb."
Lees verder

Meer studenten aan het werk in paasvakantie dan voor corona
Studentenarbeid deed het de afgelopen paasvakantie beter dan voor corona. Dat blijkt uit een analyse van Randstad Research, op basis van het aantal werkende studenten bij hr-dienstverlener Randstad Group, marktleider op vlak van studentenarbeid in België. Er waren niet alleen meer studenten aan het werk, ze presteerden ook gemiddeld meer uren dan in de paasvakantie van het recordjaar 2019.
Lees verder

Nieuwe 'Doctor Strange'-film verboden in Saoedi-Arabië wegens lesbisch personage
De nieuwe Marvel-film 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' zal niet te zien zijn in Saoedi-Arabië. Dat schrijft 'The Hollywood Reporter'.
Lees verder

Vlaanderen eist half miljard euro terug van federale overheid na misrekening
De Vlaamse regering eist dat een misrekening bij de zesde staatshervorming wordt rechtgezet. Het kabinet van Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) schat dat het om zowat 500 miljoen euro gaat, "al moet de precieze berekening nog gebeuren", schrijft De Standaard dinsdag. De regering trekt zich voor de rest terug uit de gesprekken over de meerjarenbegroting.
Lees verder

Ewan McGregor en Mary Elizabeth Winstead stiekem in het huwelijksbootje gestapt
Ewan McGregor (51) en Mary Elizabeth Winstead (37) zijn dit weekend in het geheim getrouwd. Dat bevestigt een bron aan People.
Lees verder