Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 april 2022

Amber Heard beloofde geld van scheiding te doneren aan goede doel: “Maar Elon Musk betaalde de helft”

HLN
Amber Heard beloofde geld van scheiding te doneren aan goede doel: "Maar Elon Musk betaalde de helft"
Elon Musk betaalde maar liefst de helft van Ambers donatie aan het goede doel ACLU, dat zich inzet tegen geweld tegen vrouwen. Dat terwijl Heard had beloofd om de helft van het schikkingsgeld na haar scheiding met Johnny weg te geven. In totaal doneerde ze er nog geen derde van.
Lees verder

Football Talk. Joren Dom van Beerschot naar OHL - Thorstvedt verlengt bij Racing Genk
Jürgen Klopp (54) zit nog zeker tot medio 2026 als manager op de bank bij Liverpool. De Duitser, die nog vastlag tot 2024, heeft zijn contract met twee jaar verlengd. Dat maakte hij zelf bekend in een video op de sociale media van de Engelse club. "Ik heb iets aan te kondigen. Sommigen zullen het leuk vinden, anderen niet. Ik blijf nog twee jaar langer. En ik niet alleen, ook mijn coaches - dat is eigenlijk het belangrijkste. Waarom? Omdat Ulla hier wil blijven. Wat doe je - als goeie echtgenoot - wanneer je vrouw wil blijven? Je blijft! Dat is natuurlijk niet de enige reden. Ik hou van deze club, het is de beste plaats om te zijn. Ik voel me hier heel, heel gelukkig."
Lees verder

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Wade vloert Van Gerwen na ongemeen spannende opener! Price speelt nu tegen Cullen
De Premier League darts houdt vanavond halt in Dublin voor de twaalfde ronde. Als Michael van Gerwen - die begint tegen James Wade - de speeldag wint, is hij zo goed als zeker van een plek in de play-offs. U kan alle wedstrijden LIVE bekijken op VTM2 of hieronder volgen in onze liveblog.
Lees verder

Vier van de 745 Oekraïense vluchtelingen die al Nederlands leren: "Flamandsky is wel moeilijk"
Twee maanden na de uitbraak van de oorlog in hun land leren al 745 Oekraïense vluchtelingen Nederlands in het volwassenenonderwijs, blijkt uit cijfers van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). Ook deze vier vrouwen in het PCVO Moderne Talen in Hasselt willen zo snel mogelijk "Flamandsky leren". We spraken hen over hun motivatie en struikelblokken. "Mijn zoon vindt het niet moeilijk, maar ik wel. I-den-ti-teits-kaart. Hoe leer ik ooit al jullie woorden?"
Lees verder

Pedro Elias strikt Amy, de dochter van Wesley Sonck, in 'De container cup'
Deze avond mochten Pedro en Wesley elk hun eigen team samenstellen in de 'all stars'-versie van 'De container cup'. Pedro zijn keuze is zeer voor de hand liggend: hij kiest voor de dochter van Wesley, Amy Sonck. Zij toont meteen dat ze talent heeft voor golfen.
Lees verder

Barry Callebaut bouwt nieuwe fabriek voor 'gezonde chocolade' in Canada
Chocoladereus Barry Callebaut is van plan om een nieuwe fabriek te bouwen in de Canadese provincie Ontario. Het gaat om een investering van 104 miljoen dollar (99 miljoen euro) over tien jaar, die meer dan 200 nieuwe jobs zal opleveren.
Lees verder

LIVE. Lukaku start op de bank tegen ex-ploeg Man United
• Old Trafford • Aftrap: 20u30 • Chelsea is derde met 65 punten, United zesde met 54 eenheden • Krijgt Lukaku speelminuten tegen zijn ex-ploeg?
Lees verder

Amber blikt terug op omstreden keuzemoment in 'Boer zkt vrouw': "Ik vond de harde reacties wel k*t"
Zondagavond werd Amber Diddens (22) gekozen als een van de meisjes waarmee William z'n 'Boer zkt vrouw'-avontuur wil verderzetten. Er kwam veel kritiek op zijn keuze, voornamelijk omdat de mysterieuze Titjana ook een plekje in de finale bemachtigde. Amber probeert zich niet te veel aan te trekken van de harde reacties en geniet vooral van haar allereerste dating-avontuur. "Drama en spanning, da's echt niets voor mij."
Lees verder

Vakbonden eisen hogere vergoeding voor verplaatsingskosten van werknemers, acties volgen op 13 mei
De onderhandelingen in de Groep van 10 over hogere vergoedingen in de verplaatsingskosten voor werknemers hebben niet tot een akkoord geleid. De vakbonden eisen in een gemeenschappelijke verklaring dat er snel een extra tussenkomst wordt toegekend. Om die en andere eisen kracht bij te zetten, vinden er op 13 mei verschillende acties plaats, onder meer in Limburg, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant.
Lees verder

LIVE. United kreunt onder de druk, Werner en vooral Havertz missen de kansen
• Old Trafford • Aftrap: 20u30 • Chelsea is derde met 65 punten, United zesde met 54 eenheden • Krijgt Lukaku speelminuten tegen zijn ex-ploeg?
Lees verder

LIVE. Cristiano Ronaldo, wie anders, brengt United vanuit het niets op gelijke hoogte tegen Chelsea!
• Old Trafford • Aftrap: 20u30 • Chelsea is derde met 65 punten, United zesde met 54 eenheden • Krijgt Lukaku speelminuten tegen zijn ex-ploeg?
Lees verder

Kiev opgeschrikt door explosies op moment van bezoek VN-chef Guterres: "Wooncomplex geraakt, mogelijk mensen onder puin"
VN-baas António Guterres heeft in Kiev met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gesproken over de evacuatie van inwoners uit de havenstad Marioepol. De twee gaven een gezamenlijke persconferentie, waarop Guterres stelde dat de Verenigde Naties er alles aan doen om de mensen bij de staalfabriek in Marioepol te evacueren. De VN-chef noemde de situatie in de zuidelijke havenstad een "crisis binnen een crisis". Nog tijdens het bezoek van Guterres kwam Kiev onder vuur te liggen. Het is de eerste keer sinds half april dat Kiev beschoten wordt. Volgens de Oekraïense regering werden er ook burgerdoelen getroffen.
Lees verder

Kiev opgeschrikt door twee zware explosies op moment van bezoek VN-chef Guterres aan president Zelensky
VN-baas António Guterres heeft donderdag in Kiev met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gesproken over de evacuatie van inwoners uit de havenstad Marioepol. De twee gaven een gezamenlijke persconferentie, waarop Guterres stelde dat de Verenigde Naties er alles aan doen om de mensen bij de staalfabriek in Marioepol te evacueren. De VN-chef noemde de situatie in de zuidelijke havenstad een "crisis binnen een crisis". Nog tijdens het bezoek van Guterres kwam Kiev onder vuur te liggen. Het is de eerste keer sinds half april dat Kiev beschoten wordt.
Lees verder

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Smith wint kelderkraker tegen Anderson, Wright treft leider Clayton
De Premier League darts houdt vanavond halt in Dublin voor de twaalfde ronde. Als Michael van Gerwen - die begint tegen James Wade - de speeldag wint, is hij zo goed als zeker van een plek in de play-offs. U kan alle wedstrijden LIVE bekijken op VTM2 of hieronder volgen in onze liveblog.
Lees verder

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Titelverdediger Clayton kegelt wereldkampioen Wright eruit, Wade en Price in eerste halve finale
De Premier League darts houdt vanavond halt in Dublin voor de twaalfde ronde. Michael van Gerwen sneuvelde als eerste - hij verloor de opener van James Wade - terwijl ook Price, Smith en Clayton zich vanavond verzekerden van een plaatsje bij de laatste vier. Wie trekt aan het langste eind? U kan alle wedstrijden LIVE bekijken op VTM2 of hieronder volgen in onze liveblog.
Lees verder

Bouchez: "MR zal meewerken aan nieuw charter dat omgang met extreemrechts afbakent"
De MR zal meewerken aan de herziening van het charter voor de democratie uit 2002, die de omgang van de democratische Franstalige partijen met extreemrechts afbakent. Dat heeft voorzitter Georges-Louis Bouchez vanavond gezegd op de RTBF.
Lees verder

IN BEELD. Première van Streamz-reeks 'Nonkels' herenigt de cast van 'Callboys'
Vandaag ging de nieuwe Streamz-reeks 'Nonkels' in première in Kinepolis Antwerpen. Bekend Vlaanderen zakte af naar de - voor de gelegenheid groene - loper om de eerste aflevering van het programma te bekijken.
Lees verder

Liverpool houdt tot 2026 vast aan Klopp: hoe een 'perfect match' voor langdurig tijdperk in lijn ligt van legendarische ex-trainers van de Reds
Coach Jurgen Klopp en Liverpool zijn een 'perfect match', die zich verlengd ziet tot 2026. De Duitse energieke trainer krijgt zo een tijdperk van meer dan tien jaar om zich in het zog te hijsen van legendarische Reds-trainers als Bob Paisley en Bill Shankly.
Lees verder

LIVE. Dwingt RWDM in uitverkocht Pairay na verlies nog promotie af op veld van Seraing? - Seraing-coach doet oproep
• Terugmatch promotieduel • Aftrap: 20u45 • Stade du Pairay • Seraing won de heenmatch met 0-1
Lees verder

Cyriel Dessers dankzij doelpunt tegen Marseille gedeeld Europees topschutter aller tijden van Feyenoord
Wie Conference League zegt, zegt Cyriel Dessers (27). Onze landgenoot scoorde vanavond in de halve finale tegen Marseille al z'n negende doelpunt van de campagne en werd zo medetopschutter in Europa aller tijden van Feyenoord.
Lees verder