Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 april 2022

Als het aan het bondsparket ligt, wint Union met forfaitcijfers van Beerschot en krijgen bezoekers onder meer 10.000 ...

HLN
Als het aan het bondsparket ligt, wint Union met forfaitcijfers van Beerschot en krijgen bezoekers onder meer 10.000 euro boete
Als het aan het bondsparket ligt, krijgt Union een 5-0-forfaitzege toegekend na wat zich afgelopen zondag heeft afgespeeld in het Dudenpark tijdens de wedstrijd tegen Beerschot. Ook zouden de bezoekers een boete van 10.000 euro moeten betalen en zouden ze de eerste vier thuiswedstrijden van volgend seizoen achter gesloten deuren moeten afwerken. Dat staat in de vordering die het bondsparket zal doen.
Lees verder

Pakistan wil vrede met India, zegt nieuwe premier Sharif
De Pakistaanse premier Shehbaz Sharif zegt dat zijn land "vreedzame en coöperatieve banden" wil met India. De uitspraken voeden de hoop dat de gespannen diplomatieke relaties tussen beide naburige kernmachten een kans krijgen te ontdooien.
Lees verder

LIVE. Meerdere mensen neergeschoten in metrostation New York City: zeker 13 personen naar ziekenhuis gebracht
Bij een schietpartij in een metrostation in Brooklyn in New York City zijn meerdere mensen neergeschoten. Dat melden lokale media. Volgens de NYPD werden zeker 13 mensen naar het ziekenhuis gebracht. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Meerdere mensen neergeschoten in metrostation New York City
Er zouden meerdere mensen neergeschoten zijn in een metrostation in New York City. Dat melden lokale media. Er zouden ook explosieven gevonden zijn.
Lees verder

LIVE. Schietpartij in metro New York: klopjacht op dader met gasmasker, 13 personen naar ziekenhuis gebracht
Bij een schietpartij in een metrostation in Brooklyn in New York City zijn meerdere mensen neergeschoten. Dat melden lokale media. Volgens de NYPD werden zeker 13 mensen naar het ziekenhuis gebracht. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Van witte pasta tot speltpasta: welke is het gezondst? "Zeker in macaroni met kaas en hesp of spaghetti bolognese maakt de soort een verschil"
Wie een spaghetti bolognese wil klaarmaken, heeft vandaag de keuze uit witte pasta, volkorenpasta, een speltvariant of zelfs eentje op basis van linzen. Welke variant is daaruit dan de meest gezonde keuze? En wat is nu eigenlijk de aanbevolen hoeveelheid pasta per persoon? Diëtiste Sanne Mouha neemt de verschillende soorten onder de loep. "Als je niet glutenvrij moet eten, is die glutenvrije pasta al zeker geen aanrader."
Lees verder

In nieuwste Monopoly koop je geen straten, maar discotheken
Zillion kopen? Of Cherry Moon? Voortaan kan het, of toch in Monopoly Discotheken. De bijzondere uitgave van het grootste bordspel ter wereld werd dinsdag voorgesteld in dancing Carré in Willebroek. Hoewel bedenker DJ 4T4 er alles aan deed om het spel met opvallende 16+-rating leuk en tof te houden, haalde de actualiteit hem in. Een spelkaart spreekt van een brand in een discotheek, wat meteen aan La Rocca doet denken.
Lees verder

Opnieuw een hondenbeul aan de slag in Ramsdonk? Al voor derde keer wordt huisdier van Sarah vergiftigd: "Wij doen nochtans niets verkeerd als we onze hond uitlaten"
Een onbekende hondenbeul heeft het gemunt op de huisdieren van Sarah Matkoski uit Ramsdonk, bij Kapelle-op-den-Bos. Al voor de derde keer op twee jaar tijd werd een van haar honden vergiftigd. "Wie doet zoiets? Ergernissen en frustraties kunnen toch op een andere manier opgelost worden", zegt ze radeloos.
Lees verder

Russisch leger laat slagveld vol mijnen, brokstukken en lijken na, maar heropbouw is begonnen
Het Oekraïense leger is in de gemeenten rond Kiev begonnen met de opruim na de Russische invasie. Maar de gemeentes zijn er slecht aan toe. De hele regio is veranderd in een slagveld vol met mijnen en brokstukken. Op verschillende plekken liggen er ook nog lijken en moeten er bommen ontmanteld worden.
Lees verder

La Rocca wil allerlaatste feest alsnog laten doorgaan: "Steun van collega dancinguitbaters is ongelofelijk groot"
Een dag nadat een brand voor ravage zorgde in de discotheek La Rocca bekijkt de huidige uitbater of ze hun allerlaatste feest alsnog kunnen laten doorgaan. "Verschillende collega's uit de buurt hebben me hun locatie al aangeboden", zegt Hans Bouwen.
Lees verder

Witte maatpakken en synthesizers: BLOND Band kaapt prijzen weg op Nekka-wedstrijd
Liefde voor Nederlandstalige muziek stond afgelopen zaterdag centraal tijdens de finale van de Nekka-wedstrijd, een wedstrijd die tweejaarlijks georganiseerd wordt door Nekka VZW. Op het podium van de Monty in Antwerpen streden zes finalisten om de hoofdprijs: een optreden in de Lotto Arena tijdens de Nekka-nacht in april 2023. Volgend jaar is die eer weggelegd voor de Antwerpse girlband BLOND, die zaterdag met hun elektropop de grote winnaar werd. Evawicht en IJsbrand vervolledigden het podium.
Lees verder

Al 119 bevestigde salmonellabesmettingen gelinkt aan Ferrero-fabriek Aarlen
In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn tot en met 8 april al 119 salmonellabesmettingen gelinkt aan de uitbraak bij de Ferrero-fabriek in Aarlen. Dat melden de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) en het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) dinsdag. Vorige week was nog sprake van 105 bevestigde salmonellabesmettingen.
Lees verder

Influencers vervangen shampoo door een rauw ei: werkt dat? "Twee dagen later stonk mijn haar nog steeds"
Voedende oliën, hydraterende haarmaskers, vochtinbrengende shampoos: het aanbod aan producten om je haar mee te verzorgen is eindeloos. Maar less is more. In het tv-programma 'Waar doen ze het van?' vervangt de Nederlandse Nadia Fieggen shampoo door rauwe eieren. Werkt dat echt? Kapsters Diane Serré en Chloë Wierinckx nemen het fenomeen onder de loep. "Eieren bevatten veel vitamine A en vitamine B12."
Lees verder

IN BEELD. Hoe boller de buik, hoe schaarser de kledij: dit zijn de opvallendste outfits van de hoogzwangere Rihanna
Hoofd naar boven, buik vooruit. Wie dezer dagen kiekjes van de hoogzwangere Rihanna (34) ziet, aanschouwt een vrouw die glimt van trots. Zonder gêne deelt ze haar steeds rondere vormen met de buitenwereld. Wij zetten enkele van haar meest bijzondere outfits op een rijtje.
Lees verder

Ref legt Bundesliga-match stil zodat speler die ramadan volgt na zonsondergang kan drinken, dankbaarheid is groot
Een primeur in de Bundesliga. Voor het eerst werd een wedstrijd in de Duitse eerste klasse gepauzeerd om een voetballer die deelneemt aan de ramadan de kans te bieden om na zonsondergang te drinken. De dankbaarheid van Moussa Niakhaté richting de ref was groot.
Lees verder

Premier De Croo is aan Oekraïense grens om humanitaire werkers hart onder de riem te steken
Premier Alexander De Croo staat vandaag aan de grens van Oekraïne om de humanitaire werkers te bedanken. Daarbovenop heeft hij een steunpakket aan middelen en geld mee om de Oekraïense vluchtelingen aan de grens met Polen op te vangen, en humanitaire hulp tot in Oekraïne zelf te krijgen.
Lees verder

"Hij wil Ronaldo niet zien": CR7 nodigde fan die hij gekneusde hand sloeg uit op Old Trafford, maar die weigert
Cristiano Ronaldo (37) heeft zich zaterdag van z'n slechtste kant laten zien. De Portugees stapte gefrustreerd van het veld na de nederlaag tegen Everton en sloeg op weg naar de kleedkamer een gsm van een Everton-fan tegen de grond. Sarah Kelly, de moeder van de jonge supporter, reageerde geschokt: "Ik was aan het wenen." Om het goed te maken, boden CR7 en Manchester United de jongen een trip naar Old Trafford aan, maar: "Dat doen we niet. Jake wil Ronaldo niet zien", vertelde Kelly.
Lees verder

Europol sluit met 'RaidForums' een van de grootste hackersplatformen
Europol heeft een van de grootste hackersplatformen ter wereld uit de lucht gehaald. Dat meldt de Europese politiedienst. De "infrastructuur" werd in beslag genomen en de vermoedelijke beheerder en twee mededaders zijn aangehouden.
Lees verder

Je verlaat The Beatles en dan worden ze beroemd: dit zijn de grootste pechvogels uit de muziekindustrie
Zestig jaar geleden overleed Stuart Sutcliffe, de eerste bassist van The Beatles. Je hoort hem op geen enkele plaat, maar zijn invloed op de Fab Four is onmiskenbaar. Bijna elke groep heeft zo wel zijn Stuart: een lid van het eerste uur dat vertrok (of moest vertrekken) voor het grote succes - en de miljoenen die daarbij horen. Een overzicht van de grootste pechvogels uit de muziekindustrie, ook in ons eigenste Vlaanderen. "Triggerfinger blijft m'n lekkerste ex."
Lees verder

Kim Kardashian was "niet van plan" om Pete Davidson te daten: "Maar het gebeurt wanneer je het niet verwacht"
Kim Kardashian (41) heeft toegegeven dat ze niet had gedacht dat ze iets serieus ging beginnen met Pete Davidson (28). "Ik denk dat dingen soms gebeuren wanneer je het het minst verwacht. Het was het laatste wat ik echt van plan was", zei Kardashian over haar romance met de 'Saturday Night Live'-ster in een aflevering van de 'Making Space'-podcast.
Lees verder