Doorgaan naar hoofdcontent

Alpecin-Fenix stelt zich vragen bij rol Van Aert in Parijs-Roubaix: “Wij spelen geen verstoppertje”

HLN
Alpecin-Fenix stelt zich vragen bij rol Van Aert in Parijs-Roubaix: "Wij spelen geen verstoppertje"
Hij had de benen niet om beter te doen, zei Mathieu van der Poel (27). En dus was negende het hoogst haalbare. Renner en ploeg hadden daar vrede mee. En toch maakte sportief manager Christoph Roodhooft zich plots boos. Dat Jumbo-Visma verstoppertje had proberen spelen met Van Aert ging er bij hem niet in. "Dat is toch te gek voor woorden?"
Lees verder

Snoeien: met deze tips kan het niet misgaan
De lente is in het land. En dat betekent dat het ook weer tijd is om je tuinplanten bij te snoeien. Maar hoe pak je dit aan? En welke planten en struiken kan je best nog even ongemoeid laten? Bouwsite Livios wapent je met nuttige tips.
Lees verder

Suzan en Freek brengen akoestische versie van 'Scared Of Yourself' in 'Liefde voor muziek'
Op maandag staat Koen Buyse van Zornik centraal in 'Liefde voor muziek'. Suzan en Freek kozen alvast voor het nummer 'Scared Of Yourself'. Alleen zijn de gitaren en drums die bij de song horen nergens meer te bespeuren. Het Nederlandse duo maakte er namelijk een akoestische versie van. "Er zit normaal spanning in, maar jullie maakten er iets hoopvol van", klonk het achteraf bij Koen.
Lees verder

Racingsupporters steunen terminale vriend met mars: "Dragen hem overal mee"
Fysiek kon hij niet en toch was Steve Van Buggenhout (47) er zondag bij in Beringen om zijn geliefde Racing om de titel van derde nationale B te zien strijden. Zijn vrienden droegen hem niet alleen mee in hun hart, maar ook op een vlag 'Bougie Always With Us'. Volgende week organiseren ze een mars door Mechelen om hun terminale vriend te steunen. "Zonder hen was ik er waarschijnlijk al niet meer", zegt hij dankbaar vanuit zijn ziektebed.
Lees verder

LIVE BEKERFINALE. Wie wint volgens u de finale van de Croky Cup? Dit is de ideale elf van Marc Degryse
AA Gent en Anderlecht spelen om 15u de finale van de Croky Cup. RSCA aast op een tiende beker. De Buffalo's gaan voor nummer vier. Kleurt de Heizel blauw of paars? Volg alle ontwikkelingen in aanloop naar de bekerfinale en uiteraard de match zelf op HLN.be!
Lees verder

Lies (43) ging na een burn-out aan de slag als zelfliefdecoach: "Ik betaal 456 euro hypotheek voor mijn appartement. Huren zou me meer kosten"
"Omdat coaching best duur is, denken mensen soms dat ik geld met hopen verdien, maar het tegendeel is waar. Ze zien dat een programma 3.000 euro kost, maar ze zien niet hoeveel ik daarvan aan de overheid moet afdragen." Aan het woord is Lies, ooit jurist en nu zelfliefde coach die "vrouwen zichzelf weer graag leert zien." Voor ons maakt ze haar rekening op.
Lees verder

Boston juicht na buzzer beater in play-offs, Jokic, Embiid en Giannis finalisten voor MVP-trofee
Boston heeft de eerste confrontatie met Brooklyn nipt met 115-114 gewonnen in de eerste ronde van de play-offs in de NBA. Jayson Tatum was de held van de avond met zijn buzzer beater. Ook titelverdediger Milwaukee, Phoenix en Miami trokken aan het langste eind.
Lees verder

Jongeren praten steeds meer open over hun geldzaken. "Ja, ik ken het loon van mijn vrienden"
Weet jij hoeveel je vrienden op hun zichtrekening hebben staan? Of zij soms in het rood gaan? En hoeveel geld ze betaald hebben voor hun droomhuis? Waarschijnlijk niet. Jongeren wel: zij praten steeds meer open en eerlijk over hun financiën. Hinse, Jana en Akyna (alle drie 23) nemen geen blad voor de mond bij vrienden en familie. "Soms leidt dat tot jaloezie, ja. Maar dat weegt niet op tegen de voordelen." Econoom Kenneth De Beckker is ook voorstander en legt uit waarom.
Lees verder

De oneliner van Manu en heel wat waterpret: dit zijn de grappigste memes van 'De mol'
Het tiende seizoen van 'De mol' zorgt op Twitter voor een stroom aan grappige quotes en memes. Wij zetten elke week de leukste op een rij.
Lees verder

LIVE. In het spoor van de Buffalofans: komt die beker vanavond naar Gent?
Vandaag is het D-Day voor de Buffalo's. KAA Gent speelt de bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion tegen RSC Anderlecht. Een live-verslag van hoe het blauw-witte supporterslegioen deze dag beleeft, kan u hier vinden. Allez Gantoise!
Lees verder

'Controlefreak' Bart Cannaerts presenteert nieuwe quiz: "Als er problemen zijn met 4G-rugzak, wil ik weten wat dat betekent"
Vuurdoop voor Bart Cannaerts (41) vanavond. Met het nieuwe 'De dag van vandaag' presenteert de comedian een quiz waarbij de kijkers live vanuit hun huiskamer geld kunnen winnen. "Ik hoop dat de stress bij mij niet verlammend werkt", blikt de spelshowroutinier vooruit. Al is loslaten niet makkelijk. "Door letterlijk van álles op de hoogte te zijn, hoop ik de quiz te ademen."
Lees verder

Verwijst Elvis Presley-hit 'Love Me Tender' naar volgende stap van Elon Musk om Twitter over te nemen?
Met Elon Musk weet je het nooit zeker, maar een tweet verwijst mogelijks naar een volgende stap in zijn plan om sociaal netwerk Twitter over te nemen. Na Musks bod activeerde de raad van bestuur van het bedrijf namelijk een gifpil om een vijandelijke overname moeilijker te maken.
Lees verder

BV 24/7. Afscheid van Samson & Gert en bekend Vlaanderen geniet van het paasweekend
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Dank je wel aan 'de redders van Rusland' om dit te doen": Oekraïense Makar (7) toont zijn huis in Marioepol
De zevenjarige Makar woont in Marioepol, de Oekraïense havenstad die bijna volledig in handen is van Rusland. Zijn moeder plaatste een video van haar zoon op Instagram. Daarin laat de kleine Makar zijn huis zien. Ze moesten de video vijf keer opnieuw opnemen. "Buiten waren schoten te horen en dat maakte hem bang. Hij was een beetje in de war, maar toch deed hij het", schrijft de mama. "Mijn Makar is een echte held." Ook Alisa (4) is nog steeds in Marioepol. Ze verblijft al weken in een schuilkelder. "Ik wil naar huis", zegt het meisje in een video.
Lees verder

LIVE BEKERFINALE. Opvallende statistiek: AA Gent kon nog nooit bekerduel winnen tegen Anderlecht
AA Gent en Anderlecht spelen om 15u de finale van de Croky Cup. RSCA aast op een tiende beker. De Buffalo's gaan voor nummer vier. Kleurt de Heizel blauw of paars? Volg alle ontwikkelingen in aanloop naar de bekerfinale en uiteraard de match zelf op HLN.be!
Lees verder

20 tips voor een eeuwig leven van je auto
Wil je zo lang mogelijk doorrijden met je auto, zonder dat het je veel geld gaat kosten? Door het volgen van een paar eenvoudige regels die zijn opgesteld door de Britse consumentenwebsite WhatCar? heb je jaren extra plezier van je auto.
Lees verder

Derde 'Fantastic Beasts'-film zorgt voor teleurstellend openingsweekend in de Verenigde Staten
Fans hebben er lang op moeten wachten, maar 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore', de derde film uit de saga, blijkt voorlopig geen groot succes te zijn. Tijdens zijn openingsweekend in de Verenigde Staten bracht de prent 'maar' 43 miljoen dollar (39 miljoen euro) op. De derde 'Fantastic Beasts'-film scoort daarmee het slechtst van alle 'Harry Potter'-films.
Lees verder

Trekt jouw hond hard aan de leiband? Hondencoach legt uit hoe je dit probleem kan oplossen
Hondencoach Laura Lefebvre (30) heeft met haar nieuwe boek "Beter communiceren met jouw hond" maar één missie: de band tussen hond en eigenaar op een positieve en natuurlijke manier versterken door meer rust en vertrouwen te creëren. Laura bespreekt in deze nieuwe reeks op HLN.be veelvoorkomende problemen waar hondeneigenaren vaak mee kampen. Vandaag: trekken aan de leiband. Met concreet advies legt ze uit hoe je dit kan aanpakken.
Lees verder

HOROSCOOP. Spanning in de liefde voor Ram en slapeloze nachten voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week
De NINA-horoscoop kreeg een grondige update. Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Hoe stellen je gezondheid en je geld het en staan er plottwists in je carrière of de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Planeet Pluto legt issues tussen jou en je lief bloot die je moet oplossen, Weegschaal."
Lees verder

Hoe kunnen we dementie voorkomen? Expert: "Vul geen sudoku in, maar ga kaarten met anderen"
Hij doet al jaren wetenschappelijk onderzoek naar alzheimer en wordt daarvoor wereldwijd geroemd. Toch is hij niet helemaal tevreden. "Met meer middelen zouden we een medicijn kunnen ontwikkelen." Professor Bart De Strooper over een eenzame strijd.
Lees verder