Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 april 2022

“Alleen voor vervoer waren we al 200 euro kwijt”: hoeveel moet je besteden aan een huwelijk of vrijgezellenfeest?

HLN
"Alleen voor vervoer waren we al 200 euro kwijt": hoeveel moet je besteden aan een huwelijk of vrijgezellenfeest?
Koppels die trouwen, hebben soms jaren gespaard voor de mooiste dag van hun leven. Maar in hun enthousiasme kan hun feest ook voor de gasten een dure aangelegenheid worden, van vrijgezellenfeest tot huwelijkscadeau. Hoeveel besteed je hier 'normaal' aan? En wat als het jou te duur dreigt te worden? Gasten en huwelijksexperten getuigen: "De vuistregel voor een cadeau is dat je ongeveer hetzelfde bedrag besteedt als wat jij kost als gast."
Lees verder

Archeologen ontdekken schat aan graven en standbeelden onder afgebrande Notre-Dame: "Dit is buitengewoon"
Archeologen hebben onder de Notre-Dame in Parijs een unieke schat aan eeuwenoude beelden en graven ontdekt. Franse experts noemen het een "buitengewone en emotionele ontdekking".
Lees verder

Weinig interesse in Novavax-vaccin: meer dan 420.000 prikken blijven in de koelkast
Er zijn in ons land nog maar duizend coronavaccins van het Amerikaanse bedrijf Novavax toegediend. Meer dan 420.000 prikken blijven voorlopig in de koelkast. Dat bericht VRT NWS.
Lees verder

Vakbond Ryanair kondigt driedaagse staking voor volgende week aan
Het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair dat werkt op de luchthavens van Zaventem en Charleroi, zal op vrijdag 22 april, zaterdag 23 april en zondag 24 april het werk neerleggen. Dat kondigen de christelijke vakbonden CNE en ACV Puls aan.
Lees verder

Van Duvel tot Kriek: hoelang kun je bier bewaren?
Een fris koud biertje smaakt altijd, maar om daarvan te kunnen genieten is het wel belangrijk om dat bier op de juiste manier te bewaren. Hoelang kun je bier bewaren? En is dat voor elk bier hetzelfde? Biersommelier Sofie Vanrafelghem licht toe. "Dat Duvel beter wordt met de jaren is gewoon nonsens."
Lees verder

Franse buschauffeur blijft aangehouden na dodelijk ongeval op E19
De 35-jarige Franse buschauffeur, die afgelopen zondag een dodelijk ongeval veroorzaakte op de E19 in Sint-Job-in-'t-Goor, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen vrijdag beslist.
Lees verder

Eekhoorn Scrat uit 'Ice Age' krijgt na 20 jaar eindelijk zijn eikeltje te pakken, omdat studio wordt opgedoekt
Het is gebeurd: na 20 jaar en 6 films heeft de prehistorische eekhoorn Scrat, die we kennen uit de 'Ice Age'-films, eindelijk zijn eikeltje te pakken. Het is al jaar en dag een gimmick dat het diertje zijn favoriete snack maar niet te pakken krijgt.
Lees verder

Last van rugpijn, hoofdpijn of slaaptekort? TikTokkers prijzen deze pose aan als remedie, expert geeft tips
Heel veel welzijn in ruil voor bitter weinig moeite. TikTokkers zijn in de ban van de 'gebroken kaars'-houding: op de grond liggen met je benen gestrekt tegen de muur zou wonderen doen voor je lichaam én je nachtrust. Maar werkt het ook echt? Osteopaat Lynn De Merlier fileert de trend en geeft tips. "Het succes zit 'm in de herhaling."
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Daar is Wout! Van Aert wakkert kasseigevoel aan in Compiègne - Lampaert: "Met hoeveel druk we rijden? Vijf bar"
Zondag kent het kasseienvoorjaar z'n apotheose met dé kasseiklassieker bij uitstek: Parijs-Roubaix. Wout van Aert verschijnt ook aan de start, zo bleek intussen, maar zal volgens z'n ploeg niet de uitgesproken kopman zijn. Op deze pagina mist u alvast geen enkel nieuwtje in aanloop naar de koers.
Lees verder

Terug naar de jaren 70 met deze vijf streamingtoppers
Voor een stevige brok nostalgie moet je deze week niet verder kijken dan onze Kijkgids, want aan de hand van vijf topseries reizen we terug naar de jaren 70, het decennium van minirokjes, wijde broekspijpen, plateauzolen en ABBA. Stap mee in de tijdmachine naar het verleden voor het eerste erotische vrouwenblad in 'Minx' (Streamz), een bruisende Amerikaanse prostitutie- en pornoscene in 'The Deuce' (Streamz), nazi-jagers in 'Hunters' (Prime Video) en veranderende Amerikaanse muzieklandschappen in 'The Get Down' (Netflix) en 'Vinyl' (Streamz).
Lees verder

Union mag op drie punten rekenen tegen Beerschot na bondszitting met hallucinante details: "Er is met een ketting van een kettingzaag gegooid"
Union mag zich wellicht drie punten rijker rekenen na de zitting van de Disciplinaire Raad van de bond over Union - Beerschot, zondag gestaakt na rellen van bezoekende fans. Beerschot legt zich neer bij de vordering van een forfaitzege voor Union en Club kwam niet tussen als eventuele betrokken partij. De zitting vandaag bracht saillante details aan het licht: "Welke fan brengt er nu een kettingzaag mee?"
Lees verder

"Ik ga u op de grond smijten, ik ben het beu": beelden tonen schermutseling tussen controleurs van De Lijn en reizigers zonder geldig ticket
De Gentse politie is een onderzoek gestart naar mogelijks gewelddadig gedrag van twee controleurs van De Lijn. Donderdagnamiddag konden drie zussen geen geldig vervoersbewijs voorleggen, waarna er een schermutseling ontstond. Beide partijen beschuldigen elkaar nu van fysiek geweld. Op een filmpje is te zien hoe één van de controleurs een reiziger bedreigt en te lijf gaat.
Lees verder

KOERS KORT. Krijgt Van Aert er met Van Baarle nieuwe superknecht bij? - Caruso slaat dubbelslag op Sicilië
Dylan van Baarle is op weg naar Jumbo-Visma, zo schrijft AD. Het contract van de 29-jarige Nederlandse wielrenner bij INEOS loopt eind dit jaar af. Naast Jumbo-Visma jagen meer topploegen op zijn handtekening.
Lees verder

Archeologische parels van 'bakermat van beschaving' slijten stilletjes weg door klimaatverandering
De rijke geschiedenis van Irak, dat ook wel bekend staat als de bakermat van de beschaving, dreigt deels verloren te gaan door de klimaatverandering. Het erfgoed is immers niet opgewassen tegen langere droogteperiodes, hogere zoutconcentraties en zandstormen waardoor onder meer de statige oude gebouwen, die opgebouwd zijn uit leemstenen, stilaan wegslijten.
Lees verder

Noord-Korea vierde 110e verjaardag van oprichter Kim il-Sung
Noord-Korea heeft vrijdag de Dag van de Zon gevierd, een van de belangrijkste data in de geschiedenis van het land. Het is vrijdag 110 jaar geleden dat Kim il-Sung werd geboren, de grootvader van de huidige leider Kim Jong-un en de oprichter van het communistische regime van Noord-Korea.
Lees verder

Kim Kardashians zoon krijgt plots reclame voor haar oude sekstape te zien: "Wat is dit? Dit kan toch niet!"
'The Kardashians' zijn terug met een nieuw seizoen van hun reeks op Hulu. Een fragment dat viraal gaat toont hoe Saint, Kims zoon, plots een advertentie van haar beruchte sekstape uit 2007 te zien krijgt tijdens een spelletje. Kim gelooft haar ogen niet en is allesbehalve blij met de ontdekking van Saint: "Het laatste wat ik wil is dat mijn verleden 20 jaar later opnieuw wordt opgerakeld", vertelt ze aangedaan voor de camera.
Lees verder

Geen cum laude meer voor Amsterdamse studenten: "Goede punten tonen niet dat je een goede arts bent"
Amsterdamse geneeskundestudenten kunnen niet langer cum laude afstuderen. "Het legt te veel nadruk op presteren in plaats van leren. Cijfers maken niet de beste artsen." Universiteiten bij ons doen het wel nog. Al worden de namen van bollebozen niet altijd meer afgeroepen tijdens een proclamatie, zoals dat vroeger wél gebeurde.
Lees verder

'Familie'-acteur Maxime De Winne weerlegt kritiek op plot rond rolstoelgebruiker: "Wij vinden niks uit dat niet waar is"
"Dit is pijnlijk", "boerenbedrog" en "geeft valse hoop". Kijkers reageren heftig op de nieuwe verhaallijn rond Quinten in 'Familie'. De rolstoelgebruiker gaat in de soap deelnemen aan een medisch experiment in de hoop om opnieuw te kunnen lopen. En dat ondanks zijn dwarslaesie. Is zo'n herstel wel mogelijk? Acteur Maxime De Winne (44) dient de twijfelaars van antwoord. "Er zal in 'Familie' niks gebeuren wat in het echt ook niet kan."
Lees verder

Amerikaanse FDA keurt eerste ademtest goed voor opsporing Covid-19: binnen 3 minuten resultaat
De Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA heeft via een spoedprocedure voor het eerst groen licht gegeven voor het gebruik van een ademtest waarmee het coronavirus kan worden opgespoord. Via de test kan in minder dan 3 minuten worden aangetoond of iemand Covid-19 heeft.
Lees verder

Comité P onderzoekt verwijzing minderjarigen naar gesloten centra
Drie minderjarigen hebben zondag de nacht doorgebracht in een politiecel, die weliswaar was aangepast voor minderjarigen. Dat zegt het Comité P vrijdag. De dienst die de politiediensten in ons land controleert gaat nu verder na hoe het komt dat de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in eerste instantie dacht te maken te hebben met meerderjarigen, waardoor ze nadien in gesloten centra terechtkwamen.
Lees verder