Doorgaan naar hoofdcontent

AA Gent verdiende Cupwinnaar tegen teleurstellend Anderlecht na penaltyserie (4-3) en fysieke slijtageslag

HLN
AA Gent verdiende Cupwinnaar tegen teleurstellend Anderlecht na penaltyserie (4-3) en fysieke slijtageslag
AA Gent heeft zijn vierde Croky Cup gewonnen. Na 120 intense minuten bleef het 0-0, de Buffalo's bleven het koelbloedigst vanaf de stip. Davy Roef kroonde zich tot matchwinnaar met twee saves, Cullen en Murillo waren de schlemielen bij Anderlecht.
Lees verder

Arts (40) raakt deels verlamd door foutief uitgevoerde epidurale verdoving: anesthesist en ziekenhuis zetten privédetectives in om schuld af te wenden
Na zeven jaar procederen heeft een Antwerpse rechter een 40-jarige vrouw in het gelijk gesteld. Zij raakte bij haar bevalling deels verlamd aan haar rechterbeen door een foutief uitgevoerde epidurale verdoving. De anesthesiste en haar werkgever, ziekenhuisgroep ZNA, deden er alles aan om de schuld af te wenden. Zij lieten de vrouw zelfs schaduwen door privé-detectives. Het slachtoffer, die zelf arts is, krijgt een voorlopige schadevergoeding van bijna 1 miljoen euro.
Lees verder

'King' Arthur Van Doren klopt 'The Wall' Vincent Vanasch in finale van Euro Hockey League
Arthur Van Doren schreef voor het tweede opeenvolgende jaar met de Nederlandse topclub Bloemendaal de Euro Hockey League op zijn naam. Bloemendaal haalde het in Amstelveen in finale met 4-0 van het Rot-Weiss Köln van doelman Vincent Vanasch. De keeper van de Red Lions grijpt door dit verlies naast een record.
Lees verder

Politie tikt Schotse premier op de vingers omdat ze geen mondmasker droeg bij de kapper
De Schotse premier Nicola Sturgeon heeft van de politie een waarschuwing gekregen omdat ze zaterdag een kapsalon bezocht zonder mondmasker.
Lees verder

Ashimeru valt in maar moet al na 15 minuten in tranen weer naar de kant, zit zijn seizoen erop?
Een dik kwartier hield hij het vol. Majeed Ashimeru (24) werd klaargestoomd voor de bekerfinale, maar verliet in tranen opnieuw het veld. Zit zijn seizoen erop?
Lees verder

Dit is de klimaatactivist die de bekerfinale liet stilleggen: "Na mijn actie in de Ronde van Vlaanderen broedde ik meteen op een nieuw plan"
De Brugse klimaatactivist die begin deze maand plots tijdens de eindsprint van de Ronde van Vlaanderen op het parcours sprong, heeft er nu ook voor gezorgd dat de bekerfinale tussen AA Gent en RSC Anderlecht enkele minuten stilgelegd moest worden. Wouter Mouton (44) bond zich vast aan een van de doelpalen, maar kon al snel losgemaakt worden. "Zelfs de politie begrijpt niet hoe ik het stadion binnengeraakt ben."
Lees verder

Dit is de klimaatactivist die de bekerfinale liet stilleggen: "Na actie in Ronde van Vlaanderen wilde ik aantonen dat ik niets tegen het wielrennen heb"
De Brugse klimaatactivist die begin deze maand plots tijdens de eindsprint van de Ronde van Vlaanderen op het parcours sprong, heeft er nu ook voor gezorgd dat de bekerfinale tussen AA Gent en RSC Anderlecht enkele minuten stilgelegd moest worden. Wouter Mouton (44) bond zich vast aan één van de doelpalen, maar kon al snel losgemaakt worden. "Zelfs de politie begrijpt niet hoe ik het stadion binnen geraakt ben."
Lees verder

Dit is de klimaatactivist die de bekerfinale liet stilleggen: "Na mijn actie tijdens de Ronde wilde ik tonen dat ik niets tegen het wielrennen heb"
De Brugse klimaatactivist die begin deze maand plots tijdens de eindsprint van de Ronde van Vlaanderen op het parcours sprong, heeft er nu ook voor gezorgd dat de bekerfinale tussen AA Gent en RSC Anderlecht enkele minuten stilgelegd moest worden. Wouter Mouton (44) bond zich vast aan een van de doelpalen, maar kon al snel losgemaakt worden. "Zelfs de politie begrijpt niet hoe ik het stadion binnengeraakt ben."
Lees verder

Wagen klemgereden na spectaculaire achtervolging met snelheden boven de 100 km/u
Het centrum van Lede werd maandagavond rond 18.30 uur opgeschrikt door een enorme politiemacht die met hoge snelheden een zwarte BMW achternazat. Die achtervolging was al geruime tijd aan de gang en zou al gestart zijn in Erembodegem.
Lees verder

IN BEELD. Gentse Feesten: champagnedouche voor Roef, spelersbus op weg naar Ghelamco Arena
Gentse Feesten na de bekerwinst van de Buffalo's. De spelers en fans van AA Gent gaan een vrolijke paasmaandagavond tegemoet. Na een feestje op de Heizel trekt de spelersbus naar de Ghelamco Arena, waar opnieuw met duizenden fans gevierd wordt. Onze man kon penaltyheld Davy Roef nog interviewen voor hij de autocar opstapte. Al liep dat niet helemaal van een leien dakje.
Lees verder

IN BEELD. Gentse Feesten: spelers vieren met supporters in Ghelamco Arena, champagnedouche voor penaltyheld Roef
Gentse Feesten na de bekerwinst van de Buffalo's. De spelers en fans van AA Gent gaan een vrolijke paasmaandagnacht tegemoet. Na een feestje op de Heizel trekt de spelersbus naar de Ghelamco Arena, waar opnieuw met duizenden fans gevierd wordt. Onze man kon penaltyheld Davy Roef nog interviewen voor hij de autocar opstapte. Al liep dat niet helemaal van een leien dakje. Eens gearriveerd in het eigen stadion barstte het feestje pas echt los.
Lees verder

Zelensky hoopt "komende weken" statuut van kandidaat-lidstaat van EU te krijgen
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft maandag in Kiev aan de Europese ambassadeur in zijn land, Matti Maasikas, de eerste documenten overhandigd om een toetreding tot de Europese Unie aan te vragen. Het staatshoofd hoopt "in de komende weken" het statuut van kandidaat-lidstaat te krijgen. "Ons volk maakt, diep vanbinnen, mentaal al langer deel uit van Europa", zei Zelensky.
Lees verder

Cristiano Ronaldo en zwangere partner Georgina verliezen ongeboren zoontje
Cristiano Ronaldo en Georgina Rodriguez hebben hun nog ongeboren zoontje verloren. Het koppel was in blijde verwachting van een tweeling. "Alleen de aankomende geboorte van ons dochtertje geeft ons de kracht om verder te gaan met hoop."
Lees verder

Cristiano Ronaldo en zwangere partner Georgina verliezen ongeboren zoontje: "Aankomende geboorte van ons dochtertje geeft ons de kracht om verder te gaan met hoop"
Cristiano Ronaldo (37) en Georgina Rodriguez (28) hebben hun nog ongeboren zoontje verloren. Het koppel was in blijde verwachting van een tweeling. "Alleen de aankomende geboorte van ons dochtertje geeft ons de kracht om verder te gaan met hoop."
Lees verder

Marc Degryse over bekertriomf van AA Gent en kater bij Anderlecht: "RSCA staat nu voor een nog hogere muur"
Marc Degryse spreekt van een verdiende bekertriomf voor AA Gent. "Hún drive en goesting waren groter", aldus onze huisanalist, die het zonde vindt dat de Buffalo's niet in de Champions' play-offs zitten. Want een Genk-scenario kon zomaar... Van Anderlecht had Degryse meer verwacht. "Nu verlies je weer wat tijd. Ik vrees ook dat dit gevolgen zal hebben in de Champions' play-offs."
Lees verder

Football Talk. Napoli, met invaller Mertens, doet slechte zaak in titelstrijd - Deinze en coach De Decker uit elkaar
Napoli heeft een slechte zaak gedaan in de titelstrijd. Op de 33ste speeldag van de Serie A moest het een laat 1-1 gelijkspel toestaan tegen AS Roma. Lorenzo Insigne (11.) schonk de thuisploeg een vroege voorsprong met een omgezette penalty. Die stand bleef lange tijd op het bord, tot Stephan El Shaarawy (90.+1) bij het ingaan van de blessuretijd de bordjes alsnog opnieuw in evenwicht hing. Dries Mertens was in de 83ste minuut tussen de lijnen gekomen bij Napoli.
Lees verder

Vingertopje dat Johnny Depp verloor door kok gevonden in keuken
Het vingertopje dat Johnny Depp (58) in maart 2015 verloor bij een ruzie met ex-vrouw Amber Heard (35), is in de keuken van de woning gevonden door zijn kok. Dat zegt de dokter van Depp in de rechtbank in Virginia, in de zaak die de acteur tegen Heard heeft aangespannen wegens smaad. Depp spande de zaak aan vanwege een artikel dat zij in 2018 schreef over huiselijk geweld.
Lees verder

De 'rollercoaster' van Yves Lampaert, Astrid en 'Wieske' in Parijs-Roubaix: "Van de hel naar de hemel. En terug naar de hel"
Jongens, toch. Wat was dát allemaal! Diep ontgoocheld na de crash bereikte Yves Lampaert de piste in Roubaix. Maar hey, daar stonden ze, zijn schatten, na drie weken afzondering: Astrid en 'Wieske'. Relaas van een emotionele rollercoaster.
Lees verder

Belgische ambassadeur overvallen in Buenos Aires
Vier gewapende criminelen hebben vrijdag de Belgische ambassadeur, Karl Dhaene, in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires overvallen toen hij daar met een vriend fietste. Er werden minstens drie schoten gelost. De ambassadeur kwam volgens lokale media met de schrik vrij.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck triomfeert, maar denkt ook aan toekomst: "Ik wil geen garanties, wél duidelijkheid"
Zeven jaar nadat hij AA Gent naar de landstitel leidde, bezorgt Hein Vanhaezebrouck de Buffalo's opnieuw een prijs. De architect van AA Gent triomfeert na de bekerzege tegen Anderlecht, maar hij denkt ook aan de toekomst.
Lees verder