Doorgaan naar hoofdcontent

82-jarige tennisser uit club gezet na petitie tegen verplichte toogdienst: “Voorzitter noemde mij ‘oude seniele k...

HLN
82-jarige tennisser uit club gezet na petitie tegen verplichte toogdienst: "Voorzitter noemde mij 'oude seniele knar'"
Aan Tennisclub Den Otter in Halle-Zoersel is ophef ontstaan. Joop Veringmeier (82) uit Zandhoven is niet meer welkom, omdat hij naar eigen zeggen met een petitie in opstand kwam tegen de verplichte bardienst van vier uur per seizoen. Bij het bestuur klinkt een wat ander verhaal. "Hij heeft onze lijst van e-mailadressen misbruikt om onwaarheden te verspreiden en is leden beginnen motiveren naar een andere tennisclub te gaan", aldus voorzitter Kris Vermuyten.
Lees verder

Tieners die dertiger in coma sloegen, blijven maand langer in gesloten instelling: toestand van slachtoffer ondertussen stabiel
De vier tieners die afgelopen weekend een 31-jarige man in coma sloegen in het centrum van Brugge blijven een maand langer in de gesloten instelling. De meeste van hen zitten momenteel in Everberg. Dat besliste de jeugdrechter vrijdag. De toestand van het slachtoffer is ondertussen stabiel en zou "gunstig evolueren" volgens het parket.
Lees verder

Federale regering maakt 500.000 euro vrij voor internationaal onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne
De federale regering stelt een half miljoen euro ter beschikking van het Internationaal Strafhof voor het onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne. Dat maakt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vrijdag bekend.
Lees verder

LIVE Fury-Whyte: Gemoedelijke sfeer tussen beide zwaargewichten, bij wegingen kan er zelfs een dansje vanaf
Blijft Tyson Fury de ongeslagen en onbetwiste WBC-kampioen of zorgt Dillian Whyte voor een verrassing? Morgenavond wordt die vraag beantwoord in een uitverkocht Wembley, waar maar liefst 94.000 fans de twee zwaargewichten elkaar ten lijf zien gaan. De sfeer zit alvast goed tussen beide Britten. Tijdens de wegingen, waar Fury iets zwaarder dan Whyte bleek, kon er zelfs een dansje vanaf.
Lees verder

"Sonos brengt in juni soundbar uit voor 249 dollar"
Sonos brengt volgens technologiesite The Verge op 7 juni een soundbar uit die goedkoper dan de Beam en Arc wordt gepositioneerd. Het nieuwe model zou kleiner zijn en 249 dollar kosten. De site heeft foto's gezien en aan de hand daarvan digitale afbeeldingen gemaakt.
Lees verder

"Spaarders van Amsterdam Trade Bank kunnen niet meer aan hun geld"
Er is paniek ontstaan bij de spaarders van de Nederlandse Amsterdam Trade Bank (ATB), die in handen is van Russische oligarchen en volgens het 'Financieele Dagblad' te koop staat. De spaarders zouden sinds vrijdag niet meer aan hun geld kunnen, volgens de Nederlandse zakenkrant nam ATB deze maatregel om een 'bankrun' te vermijden.
Lees verder

West Ham-verdediger Zouma volgende maand voor de rechter na dierenmishandeling
West Ham-verdediger Kurt Zouma moet komende maand voor de rechter verschijnen nadat hij wegens dierenmishandeling werd aangeklaagd door de Britse dierenbeschermingsdienst Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA). De Fransman kwam begin februari in het oog van de storm terecht, nadat een video was uitgelekt waarin hij zijn eigen kat mishandelt.
Lees verder

Oekraïne tovert gezonken Moskva om tot cultureel erfgoed: "Toeristische trekpleister waar je niet diep voor hoeft te duiken"
Oekraïne heeft het gezonken Russische oorlogsschip Moskva bestempeld als cultureel erfgoed. Het ministerie van Defensie prijst het scheepswrak aan als toeristische trekpleister.
Lees verder

LIVE LUIK-BASTENAKEN-LUIK. Remco Evenepoel na verkenning: "Ik voel me goed, hopelijk ben ik zondag op de afspraak"
Zondag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke voorjaar afgesloten. Kan titelverdediger Tadej Pogacar zich herpakken na een teleurstellende Waalse Pijl? En wat met debutanten Wout van Aert en Remco Evenepoel? Op deze pagina kunt u de aanloop naar La Doyenne op de voet volgen.
Lees verder

LIVE FORMULE 1. Is Ferrari ook de snelste in kwalificaties?
Met de GP van Emilia-Romagna houdt de Formule 1 dit weekend halt in de thuishaven van Ferrari. Extra steun voor WK-leider Charles Leclerc, die in Italië op zoek gaat naar zijn derde overwinning van het seizoen. Of zijn de problemen bij Red Bull van de baan en slaat Max Verstappen terug? Volg al het nieuws, kwalificaties, sprintrace en uiteraard de wedstrijd zelf in onderstaande liveblog!
Lees verder

NINA en Eviva lanceren nieuwe collectie: dit zijn de favoriete items van de redactie
Grasgroen, helderblauw, picknickruitjes en comfortabele, zachte stoffen. De nieuwe collectie die Eviva en NINA samen creëerden, voor vrouwen met maatje 44 tot 54, is geknipt voor een zonnige lentedag — of doet daarvan dromen. De redactie van NINA selecteert hun favoriete items. "Ik zou me moeten inhouden om deze outfit niet elke dag aan te trekken."
Lees verder

REALITYCHECK. De transformatie van 'Big Brother'-deelnemer Jerrel en verguisd 'RuPaul's Drag Race'-gezicht Sherry Pie droomt van een comeback
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Flip Kowlier brengt eerste soloplaat in 8 jaar tijd uit: "Ik besef: die antidepressiva zijn voor altijd"
Het was al acht jaar geleden dat Flip Kowlier (45) nog eens een soloplaat maakte. Met 'September' laat de West-Vlaming vandaag een nieuw arsenaal tongbrekers los op de wereld. Tijd voor een diepgaand gesprek, denken we dan. Over het begin van zijn carrière, 'De Ideale Wereld', zijn horlogeverzameling en de strijd tegen angsten en depressie. "Ik zal nooit meer naar sommige van mijn nummers luisteren, omdat ze mij ongemakkelijk maken."
Lees verder

In Rusland kiest God de kant van moordenaars en verkrachters: het monsterverbond tussen Poetin en patriarch Kirill (75)
Je hebt geen jihadisten nodig om een heilige oorlog te voeren. Toch niet in Rusland, waar de leider van de orthodoxe christenen Oekraïne bestempelt als "een kracht van het kwaad". Patriarch Kirill (75) is dan ook een vurig medestander van president Vladimir Poetin, die religie weer een plaats gaf in het goddeloze land.
Lees verder

Circa 280 Ryanair-vluchten geschrapt tijdens driedaagse staking
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair zal tijdens de driedaagse staking van het in België gebaseerde cabinepersoneel zowat 280 vluchten van en naar de luchthavens van Charleroi en Zaventem annuleren. Dat is bijna 60 procent van de geplande vluchten, zo blijkt uit gegevens op de websites van beide luchthavens.
Lees verder

Nederlandse regering wil nog dit jaar stoppen met gebruik Russisch gas
De Nederlandse regering wil dat Nederland eind dit jaar helemaal is afgestapt van Russisch gas. Dat heeft de minister van Klimaat en Energie, Rob Jetten, gezegd na afloop van de wekelijkse ministerraad. Door energie te besparen en meer gas uit andere landen te importeren "lukt het ons de hele Russische hoeveelheid gas te vervangen", aldus de bewindsman. Van het totale Nederlandse gasverbruik komt circa 15 procent uit Rusland.
Lees verder

VN ziet steeds meer bewijs van Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne, "maar geen aanwijzingen voor genocide"
Het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (VN) zegt dat er steeds meer bewijs is van Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne. Er is onder meer sprake van willekeurige bombardementen en standrechtelijke executies. Maar aanwijzingen van genocide werden vooralsnog niet gevonden, volgens woordvoerder Ravina Shamdasani.
Lees verder

ASSISEN. Frank Pauwels (50) bond z'n overleden moeder vast op een winkelkarretje: "Ik kon er boodschappen mee vervoeren, dus waarom geen lichaam?"
"Ik heb haar met haar knieën tegen de borst in een deken gewikkeld en vastgebonden. Het moest een pakketje zijn." In detail vertelde Frank Pauwels (50) vrijdag hoe hij z'n moeder Solange (79) na haar dood op een winkelkarretje vastbond en naar de duinen vervoerde om haar te begraven. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. "Ik heb er gegraven als een hond", vertelde de Bredenaar, die er nadien in slaagde om nog meer dan 2 jaar uit de greep van het gerecht te blijven.
Lees verder

Studie vindt nieuwe aanwijzingen over oorzaken van kanker: "Als vingerafdrukken op een plaats delict"
Voor het eerst is het mogelijk patronen, ook mutatie handtekeningen genoemd, in het DNA van kankers te detecteren. Wat de deur opent naar mogelijke gepersonaliseerde behandelingen, dat stellen onderzoekers van de Universiteit van Cambridge. Het onderzoek werd gesteund door 'Cancer Research UK' en gepubliceerd in het tijdschrift 'Science'.
Lees verder

Politie is overvallers op het spoor na diefstal peperduur horloge, zegt Bart Versluys: "Bende zit net over de grens, in Noord-Frankrijk"
"De overvallers die mijn Richard Mille-horloge hebben gestolen, zitten net over de grens, in Noord-Frankrijk", liet bouwpromotor Bart Versluys zich ontvallen in het tv-programma Cooke & Verhulst. Het Antwerpse parket dat het onderzoek voert, wil enkel kwijt dat er nog geen arrestaties zijn verricht.
Lees verder