Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 april 2022

300.000 dollar verdienen in acht seconden speeltijd? Jrue Holiday kan dat

HLN
300.000 dollar verdienen in acht seconden speeltijd? Jrue Holiday kan dat
Opvallend tafereel zondagnacht in de NBA. Jrue Holiday van de Milwaukee Bucks maakte al na acht seconden een opzettelijke fout om de rest van de wedstrijd vanop de bank toe te kijken. Reden? Zijn contract bevatte een bonus van zo'n 300.000 dollar indien hij minstens 67 wedstrijden speelde. Zondag stond Holidays 67ste op het programma. Zijn bonus zou hij koste wat kost lichten, en liefst met zo min mogelijk moeite.
Lees verder

Welke chemische en biologische wapens heeft Rusland in zijn arsenaal? En wat kunnen ze aanrichten?
Volgens het Azovbataljon, dat de Oekraïense havenstad Marioepol helpt te verdedigen, zouden de Russen "een giftige stof van onbekende oorsprong" hebben ingezet die ademhalingsproblemen, duizeligheid en misselijkheid veroorzaakt. Onafhankelijk onderzoek moet uitwijzen of die beschuldiging klopt, maar Oekraïne vreest al langer dat Moskou chemische en biologische wapens zal inzetten om een doorbraak te forceren in de oorlog. Welke wapens heeft Rusland op dat vlak eigenlijk in zijn arsenaal? En wat kunnen die aanrichten? Een poging tot antwoord.
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Winnares verdient 13 keer meer dan vorig jaar, maar nog niet evenveel als mannelijke collega - Studenten in de weer om kasseistroken te herstellen
Zondag kent het kasseienvoorjaar z'n apotheose met dé kasseiklassieker bij uitstek: Parijs-Roubaix. Eén van de grootste vraagtekens richting de 'Hel van het Noorden' is Wout van Aert - geraakt de Belgische kampioen tijdig fit? Op deze pagina mist u geen enkel nieuwtje in aanloop naar de koers.
Lees verder

'Mister Europa League' Unai Emery, controlefreak die geen vlieg kwaad doet: "Zijn obsessie met voetbal is bijna een ziekte"
'Guardia Urbano'. Verkeersleider. Unai Emery (50) heeft z'n bijnaam niet gestolen. Druk gesticulerend in zijn rechthoekje langs het veld is hij met Villarreal opnieuw bezig aan een knap staaltje stuntwerk op het Europese toneel.
Lees verder

REPORTAGE. Kiev komt weer tot leven: "Weer verkeer in de stad. Nooit gedacht dat het me ooit blij zou maken"
Anderhalve maand na de start van de oorlog loopt Kiev stilaan weer vol. Nu de regio rond de hoofdstad weer in handen is van het Oekraïense leger, herneemt het leven in de hoofdstad zich weer voorzichtig. "Het is tijd om weer buiten te komen", vindt ook de burgmeester van de stad.
Lees verder

Wij gingen op pad in de bakermat van prinses Claire: "Ik ben zo blij dat ik haar en Laurent nog steeds samen zie"
Feest ten huize prins Laurent (58) en prinses Claire (48): zij vieren vandaag hun huwelijksverjaardag. Hoewel het koppel een tijdlang achtervolgd werd door scheidingsgeruchten, staan ze nog steeds zij aan zij. In Chaumont-Gistoux, de Waalse gemeente waar prinses Claire opgroeide, geloven ze rotsvast in de toekomst van het prinsenpaar. "Claire en Laurent bewijzen dat ze hun problemen samen kunnen overwinnen."
Lees verder

Carjacker steelt auto met kind (9), maar loopt snel tegen de lamp: politie filmt interventie en deelt beelden op Facebook
Een carjacker heeft een Amerikaanse moeder de schrik van haar leven bezorgd door haar wagen te stelen met haar 9-jarig zoontje nog in. Dankzij een app op de iPhone van het kind kon de politie de dader en het jonge slachtoffer binnen het uur terugvinden. De politie filmde de volledige interventie en deelde de beelden op Facebook.
Lees verder

Carjacker steelt auto met kind (9), maar loopt snel tegen de lamp dankzij iPhone-app: politie filmt volledige interventie en deelt beelden op Facebook
Een carjacker heeft een Amerikaanse moeder de schrik van haar leven bezorgd door er met haar wagen vandoor te gaan waar haar 9-jarig zoontje nog in zat. Dankzij een app op de iPhone van het kind kon de politie de dader en het jonge slachtoffer binnen het uur terugvinden. De politie filmde de volledige interventie en deelde de beelden op Facebook.
Lees verder

Tweede verblijf kopen in het zuiden? Dat kost je gemiddeld 235.000 euro
In Nederland lokte de beurs Second Home een recordaantal bezoekers. Bij ons is het wachten tot half mei voor er in Gent opnieuw een fysiek event wordt georganiseerd. Maar intussen kopen heel wat landgenoten een optrekje in het zuiden. Volgens de organisator van Second Home heeft de Belg daar gemiddeld 235.000 euro voor veil. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging na wat je daarmee kunt kopen.
Lees verder

"De grootste troef van dit appartement? Het ligt op 100 meter van het strand": deze tweede verblijven kosten gemiddeld 235.000 euro
In Nederland lokte de beurs Second Home een recordaantal bezoekers. Bij ons is het wachten tot half mei voor er in Gent opnieuw een fysiek event wordt georganiseerd. Maar intussen kopen heel wat landgenoten een optrekje in het zuiden. Volgens de organisator van Second Home heeft de Belg daar gemiddeld 235.000 euro voor veil. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging na wat je daarmee kunt kopen.
Lees verder

Wordt dit de nieuwe TikTok-trend? Margriet Hermans lanceert '#doehetmargrietje' in 'Liefde voor muziek'
In 'Liefde voor muziek' bracht Margriet Hermans (68) maandag een eigen versie van 'She's After My Piano' van 2 Fabiola. Met 'Lekker blijven hangen' kreeg ze iedereen aan het dansen en zorgde ze ook voor een bijpassende move. Die dansmove lanceert ze nu ook op haar eigen TikTok-profiel met de hashtag '#doehetmargrietje'. Dochter Celien is al helemaal mee met de move van haar mama.
Lees verder

Behoor jij tot 1 op de 6 mensen die vandaag last heeft van hoofdpijn?
Het kan bonzen, kloppen of zeuren, maar hoe dan ook is hoofdpijn knap vervelend. En jammer genoeg is het ook een wijdverspreid probleem. Op elke gegeven dag heeft ongeveer een op de zes mensen wereldwijd er last van. De helft van hen sukkelt zelfs met migraine. Dat toont een nieuwe grote studie uit Noorwegen.
Lees verder

Vertrouwen in Duitse economie neemt verder af
Het vertrouwen in de Duitse economie is voor de tweede maand op rij gedaald. Beleggers maken zich vooral zorgen over de prijsstijgingen als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne.
Lees verder

Poetin heeft nog steeds alle vertrouwen in succes van "bijzondere operatie" in Oekraïne
De Russische president Vladimir Poetin heeft er nog altijd alle vertrouwen in dat de doelstellingen van de "bijzondere operatie" in Oekraïne behaald zullen worden. "Daarover is geen twijfel mogelijk", zo verklaarde hij tijdens een rondleiding in de kosmodroom Vostotsjny, een ruimtevaartbasis in het oosten van Rusland. Poetin bezocht die basis samen met zijn Wit-Russische collega Aleksandr Loekasjenko naar aanleiding van de 'Dag van de Ruimtevaart'.
Lees verder

KOERS KORT. Derde keer, goede keer: Jasper Philipsen heeft ritzege beet in Turkije en neemt leiderstrui over
Derde keer, goede keer. Na twee tweede plaatsen heeft Jasper Philipsen zijn ritzege in de Ronde van Turkije beet. Onze 24-jarige landgenoot van Alpecin-Fenix klopte in de massasprint Kaden Groves - de winnaar van gisteren - en Miguel Fernandez. Philipsen is ook de nieuwe leider.
Lees verder

'Weird West' is een intrigerende horrorwestern over menselijke relaties
Het aanbod aan blockbustergames is opgedroogd, maar niet getreurd: hier is de eerste indie-gametopper van 2022 al. Zet je Stetson op, hijs je Winchester in je zadeltas, en trek op pad in een van de meest fascinerende videogames van dit jaar.
Lees verder

Al meer dan 50 boetes uitgedeeld voor lockdownfeestjes in Downing Street
De Londense politie heeft al meer dan 50 boetes uitgedeeld naar aanleiding van de feestjes in en rond de ambtswoning van de Britse eerste minister Boris Johnson toen in het Verenigd Koninkrijk lockdownmaatregelen van kracht waren wegens het coronavirus. Dat maakt de 'Metropolitan Police' dinsdag bekend.
Lees verder

"Iraanse gevangenissen weigeren opzettelijk medische zorg", zegt Amnesty international
Iraanse gevangenisautoriteiten ontzeggen of vertragen volgens Amnesty International opzettelijk medische zorg aan zieke gevangenen en weigeren hun overlijdens in gevangenschap te onderzoeken. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie in het nieuwe rapport.
Lees verder

Hoe kan het vredesoverleg tussen Rusland en Oekraïne nog slagen? Experts geven advies: "Wees strategisch empathisch"
Hoe langer de oorlog in Oekraïne duurt, hoe moeilijker het lijkt te worden een weg uit het conflict te vinden. Hoe kunnen vredesbesprekingen tussen Oekraïne en Rusland toch slagen? De Volkskrant vroeg het aan vijf onderhandelingsexperts, die acht adviezen gaven.
Lees verder

IN BEELD. De winnaars van de Sony World Photography Awards 2022
De World Photography Organisation heeft de winnaars bekendgemaakt van de prestigieuze fotografiewedstrijd Sony World Photography Awards 2022. Bekijk hieronder de prachtige beelden van de winnaars in de verschillende categorieën.
Lees verder