Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 april 2022

“25 euro voor een schooluitstap kan soms al te veel zijn”: Frédéric (40) maakte app om mensen met schulden te h...

HLN
"25 euro voor een schooluitstap kan soms al te veel zijn": Frédéric (40) maakte app om mensen met schulden te helpen
Zijn vader stapte uit het leven nadat een faillissement hem met een schuldenberg opzadelde. Dat drama inspireerde Frédéric Vandenhende (40) om de app Roov te ontwikkelen. Die helpt mensen in budgetbegeleiding. "Wie schulden heeft, kan ook psychologische hulp gebruiken. Ik wil niet dat andere families hetzelfde moeten meemaken als wij."
Lees verder

Waarom Van der Poel in de Ronde niet het parcours maar z'n voedingsschema op het stuur had: "Voeding in de koers is maatwerk"
Vergeet de hamburger na de Ronde van Vlaanderen. Mathieu van der Poel kon hem wel hebben, want de zeven uur daarvoor hield hij zich net als bijna alle andere renners in het peloton tot op de kilometer aan het voedingsschema op zijn stuur. Niets crucialers dan op het juiste moment het juiste te eten of te drinken. "Iedereen weet nog wat er vorig jaar met Sam Bennett in Gent-Wevelgem gebeurde." In deze nieuwe aflevering van onze reeks de Marginal Gain geeft Karolien Rector, diëtiste bij Quick-Step Alpha Vinyl, tekst en uitleg.
Lees verder

Onnodige zenders uit je televisieabonnement halen? Zoveel kan je daar maandelijks mee besparen
Wanneer je een telecomabonnement inclusief televisie afsluit, bieden de grootste providers de mogelijkheid om ook zonder decoder te werken. Wie zijn decoder weglaat, beschikt over minder zenders, maar bespaart jaarlijks wel heel wat op zijn factuur. Bovendien blijven de populairste zenders in je pakket zitten. Mijntelco.be licht deze optie toe.
Lees verder

LIVE. Vandaag vijf hellingen op het programma, wie wint de derde rit in de Ronde van het Baskenland?
De renners krijgen vandaag een rit van 181,7 kilometer voor de kiezen. De aankomst in Amurrio is te vergelijken met de finish van gisteren. Trekt Julian Alaphilippe opnieuw aan het langste eind? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Droevige foto van jongen (6) die treurt naast graf van zijn moeder in Kiev gaat de wereld rond
Een foto van een kind dat poseert naast een geïmproviseerd graf in Kiev circuleert op sociale media. Het is de moeder van de jongen die er begraven ligt.
Lees verder

Gevechten tussen leger en M23 hervat in oosten van Congo
De gevechten tussen het leger en de rebellenbeweging M23 zijn woensdag hervat in de Congolese provincie Noord-Kivu. Dat hebben lokale bronnen gemeld. De spanningen waren een week lang gaan liggen.
Lees verder

Moedig protest voor de ogen van Poetin: kunstenaar beeldt slachtpartij Boetsja uit in Moskou
Door de censuur zijn vermoedelijk weinig Russen op de hoogte van de slachtpartij die het Russische leger heeft aangericht in het Oekraïense Boetsja. Een dappere kunstenaar heeft op verschillende plekken in het centrum van Moskou op beklijvende wijze geprobeerd om de Russische oorlogsmisdaden zichtbaar te maken voor zijn landgenoten.
Lees verder

Elon Musk steekt Jeff Bezos voorbij: rijkste man ter wereld weigert salaris, heeft amper vastgoed en wil geen vakantie
Elon Musk (50) stond in 2012 voor het eerst in de miljardairslijst van Forbes. Hij was toen 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) waard. Vandaag voert de CEO van Tesla en van SpaceX de Forbes-ranking van 2022 aan als rijkste man ter wereld, met een geschat vermogen van maar liefst 219 miljard dollar (200 miljard euro). En daar hoeft hij zichzelf niet eens een loon voor uit te keren: dat weigert hij al jaren. Ook vastgoed zwoer de excentriekeling af. Dure hobby's zijn al evenmin aan deze workaholic besteed.
Lees verder

Salmonellabesmetting: klantendienst Ferrero geeft niet thuis
De salmonellacrisis die de chocoladeproducten van Ferrero treft, waaronder de populaire Kinder Surprise-eieren, neemt steeds grotere proporties aan. Het is voor de consument al een heuse zoektocht om na te gaan welke loten precies teruggeroepen worden, met de voorziene terugbetaling gaat het evenmin vlot.
Lees verder

VIDEO: Everzwijnen paraderen door centrum van Genk
Hoe zou het nog zijn met de everzwijnen in Genk? Ze zijn er in elk geval nog steeds want in de nacht van dinsdag op woensdag kon een buurtbewoner vijf everzwijnen op een rij filmen in het centrum van Genk.
Lees verder

Restaurantketens in Engeland moeten calorieën vermelden op menu om zwaarlijvigheid tegen te gaan
Grotere restaurants en ketens in Engeland moeten voortaan op hun menukaart vermelden hoeveel calorieën elk gerecht bevat. De regering lanceerde de maatregel als onderdeel van haar strategie tegen zwaarlijvigheid.
Lees verder

Mededader van 'Bloedwraakmoord' riskeert 15 jaar cel voor gijzeling van cipier in Brugse gevangenis: "Hij had de datum omcirkeld op een kalender in z'n cel"
"Het was een mooie dag en hij hoopte dat hij met een helikopter zou weggeraken." Gefrustreerd door de lange straf die hij had opgelopen voor de zogenaamde 'Bloedwraakmoord', gijzelde Faton S. (31) vorig jaar drie uur lang een 24-jarige cipier in de Brugse gevangenis. Volgens het parket plande de Kosovaar de gijzeling zorgvuldig. Hij riskeert nu vijftien jaar cel. "Een straf die er voor mij niet toe doet, want mijn leven is voorgoed veranderd", reageert Morgane Verdikt, het slachtoffer.
Lees verder

LIVE SCHELDEPRIJS. Jasper Philipsen: "Eerst zien dat we er in de finale nog bij zijn" - Welke snelle mannen overleven waaiers?
Vandaag wordt met de Scheldeprijs de oudste klassieker van Vlaanderen gereden. In tegenstelling tot het zwaardere werk in onder meer Dwars door Vlaanderen en de Ronde, zijn hier de sprinters normaliter aan zet. Wie volgt Jasper Philipsen op als winnaar van wat ook wel eens het 'wereldkampioenschap voor sprinters' wordt genoemd? Iets na 17u kennen we het antwoord, maar via deze liveblog mis je niks van wat er zich afspeelt tussen Terneuzen en Schoten!
Lees verder

LIVE. Peloton gaat van start, wie wint de derde rit in de Ronde van het Baskenland?
De renners krijgen vandaag een rit van 181,7 kilometer voor de kiezen. De aankomst in Amurrio is te vergelijken met de finish van gisteren. Trekt Julian Alaphilippe opnieuw aan het langste eind? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Strikt cordon, massaal veel politie en bokes op de bus: wij gingen mee met prins Charles en Camilla naar Ierland
De Britse royals reizen deze lente de wereld rond om het Platina Jubileum van de Queen (95) te vieren. Maar hoe gaat het er bij zo'n staatsbezoek eigenlijk écht aan toe? Worden de Windsors overal met open armen ontvangen? Wat staat er zoal het menu? En willen de koninklijke leden wel spreken met de pers? Wij kennen alle antwoorden, want onze royaltywatcher Mario Danneels trok twee dagen mee in het kielzog van prins Charles (73) en hertogin Camilla (74). En zij haalden duidelijk alles uit iedere minuut.
Lees verder

Paus veroordeelt de "wreedheden die steeds gruwelijker worden" in Oekraïne
Paus Franciscus heeft woensdag de steeds gruwelijk wordende wreedheden veroordeeld in Oekraïne, ook tegen burgers. Dat zei hij verwijzend naar het "bloedbad van Boetsja", vooraleer hij een Oekraïense vlag kuste uit die stad in de buurt van Kiev.
Lees verder

LIVE SCHELDEPRIJS. Vooruitgeschoven Jasper Philipsen: "Eerst zien dat we er in de finale nog bij zijn" - Welke snelle mannen overleven waaiers?
Vandaag wordt met de Scheldeprijs de oudste klassieker van Vlaanderen gereden. In tegenstelling tot het zwaardere werk in onder meer Dwars door Vlaanderen en de Ronde, zijn hier de sprinters normaliter aan zet. Wie volgt Jasper Philipsen op als winnaar van wat ook wel eens het 'wereldkampioenschap voor sprinters' wordt genoemd? Iets na 17u kennen we het antwoord, maar via deze liveblog mis je niks van wat er zich afspeelt tussen Terneuzen en Schoten!
Lees verder

UEFA voert hervorming Financial Fair Play door: doel is om hoge lonen te doen zakken
De UEFA zal morgen haar nieuwe regels voor het Financial Fair Play-systeem voorstellen. De Europese voetbalbond deed de voorbije jaren tijdens de coronacrisis een poging een systeem te ontwerpen met minder restrictieve, maar meer effectieve regels. De bedoeling is om de torenhoge lonen van spelers te plafonneren.
Lees verder

"Komedie", "Pure slapstick" en "Eén grote grap": wat ze in Amerika vinden van het jaar waarin alles fout ging voor de LA Lakers
Zoek niet naar de Los Angeles Lakers in de NBA-play-offs. Roemloos ten onder in het reguliere seizoen. Geen LeBron James, geen Anthony Davis, geen Russell Westbrook. De grote drie hebben gefaald. Een basketjaar waarin alles fout ging. Het jaarsalaris van 120 miljoen dollar dat alleen al aan de 'Big 3' werd uitgekeerd ten spijt.
Lees verder

Justitieminister Zuhal Demir (N-VA) vindt straf te laag in verkrachtingszaak en haalt uit naar advocate
Een uitspraak van advocate Christine Mussche in een verkrachtingszaak doet Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) steigeren op Twitter. Mussche verdedigde deze week student Ben C. (19), die vorig jaar klappen uitdeelde aan een zwangere vrouw en haar verkrachtte. De advocate noemde de dader een "doodgewone jongen" en dat zinde Demir niet.
Lees verder