Doorgaan naar hoofdcontent

Zware brand op site federale politie langs Boomsesteenweg: zes lichtgewonden

HLN
Zware brand op site federale politie langs Boomsesteenweg: zes lichtgewonden
Aan de Boomsesteenweg in Wilrijk is een zware magazijnbrand uitgebroken op de terreinen van de federale politie, onder meer in de schietstand van het complex. Het magazijn blijkt intussen volledig uitgebrand te zijn, maar andere gebouwen konden gevrijwaard worden. De brand ging gepaard met zware rookintwikkeling, die tot in de wijde omtrek gezien kon worden. Volgens de eerste berichten vielen er zes lichtgewonden.
Lees verder

Amerikaanse inflatie stijgt naar hoogste niveau in 40 jaar
De inflatie in de Verenigde Staten is in februari nog versterkt. De consumentenprijzen lagen 7,9 procent hoger dan een jaar eerder, zo maakte het ministerie van Arbeid bekend. Dat is het hoogste peil sinds 1982.
Lees verder

Haar naam is zo mogelijk nog vreemder dan die van haar broer: Elon Musk en Grimes verwelkomen tweede kindje
Elon Musk (50) en Grimes (33) hebben een tweede kindje verwelkomd. Het meisje werd in december 2021 geboren met behulp van een draagmoeder. Dat verklapt de zangeres in Vanity Fair. Ook dit keer koos het koppel voor een érg bijzondere naam ...
Lees verder

Cowboy William (25) uit 'Boer zkt vrouw', chouchou van vrouwelijk Vlaanderen: "Rodeo heeft me zelfzeker gemaakt"
Hij kwam op een paard de arena binnen, maar eigenlijk zit hij liever op een stier. Cowboy William (25), de begeerlijke boer uit 'Boer zkt vrouw', reist de wereld rond voor western- en rodeowedstrijden. "In Amerika verdienen rodeorijders evenveel als topvoetballers", duidt hij zijn ambities. Maar altijd keert hij terug naar z'n stal, de ranch in Westerlo die hij samen met z'n vader — ook een Wiliam — uitbaat. "Soms vraag ik me af waarom ik het doe, maar ik denk dat ik verslaafd ben."
Lees verder

Van Aert verliest gele trui aan Roglic, vluchter McNulty rondt knappe solo af in Parijs-Nice
Wout van Aert is leider af in Parijs-Nice. Onze landgenoot liet op de laatste beklimming het peloton rijden, waardoor ploegmaat Primoz Roglic de gele trui overneemt. De dagzege was een prooi voor Brandon McNulty. De Amerikaan rondde een solo van veertig kilometer af.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Van Aert verliest gele trui, vluchter McNulty rondt knappe solo af
Wout van Aert is leider af in Parijs-Nice. Onze landgenoot liet op de laatste beklimming het peloton rijden, waardoor ploegmaat Primoz Roglic de gele trui overneemt. De dagzege was een prooi voor Brandon McNulty. De Amerikaan rondde een solo van veertig kilometer af.
Lees verder

Tadej Pogacar is alweer een maat te groot: Evenepoel beperkt de schade en eindigt vierde
Tadej Pogacar heeft alweer zijn klasse getoond. Op de pittige slotklim versnelde hij op 400 meter van de streep. Niemand kon volgen. Remco Evenepoel kwam als vierde over de streep en beperkte de schade.
Lees verder

LIVE TIRRENO. Wat kan Evenepoel op de pittige slotklim?
Belangrijke etappe vandaag in de Tirreno-Adriatico. Wie in rit vier niet bij de les is, kan de eindzege vergeten. "Van mij mag het meteen open breken en mag het een heel zware koers worden", aldus Remco Evenepoel. Wordt zijn wens ingewilligd? Het antwoord krijgt u op deze pagina.
Lees verder

Kind & Gezin heft vergunning van De Vlindertjes van Elshout op: "Ze hield zich niet aan de voorwaarden"
Kind & Gezin heeft deze namiddag beslist om de vergunning voor het kinderdagverblijf De Vlindertjes van Elshout met onmiddellijke ingang op te heffen. De crèche was sinds woensdag open ondanks dat Kind & Gezin begin maart een schorsing van twee maanden had opgelegd.
Lees verder

"Het Westen moet beseffen dat Rusland een vijand is en daarnaar handelen", zegt de eerste Buitenlandminister die Rusland had na de Sovjet-Unie
Nee, de NAVO heeft geen oorlog uitgelokt door Oostbloklanden in te lijven na de val van de Sovjet-Unie. Het Westen was toen beter nog verder gegaan. Die woorden komen niet van één of andere westerse havik, maar van Andrej Kozyrev, die Buitenlandminister in Moskou was toen de NAVO-uitbreiding begon. De Rus heeft daarnaast nog enkele andere markante opvattingen over zijn vaderland: "Wat Poetin heeft opgebouwd, lijkt méér op een totalitaire staat dan een Latijns-Amerikaanse dictatuur."
Lees verder

CELEB 24/7. Dua Lipa heeft de tijd van haar leven en herken jij de Spice Girl op deze foto?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Massagraven in Marioepol: "We begraven zelfs lichamen in de flatgebouwen"
Enkele inwoners begraven de slachtoffers van de voorbije dagen in een massagraf. De Russen hebben Marioepol zo goed als volledig omsingeld. Zo'n 400.000 inwoners leven in de stad onder constante bombardementen. Er is geen stroom of verwarming meer, ook het voedsel raakt op in de stad.
Lees verder

Oekraïens meisje (7) dat 'Let It Go' zong vanuit schuilkelder veilig aangekomen in Polen
De 7-jarige Amelia Anisovych, het Oekraïense meisje dat viraal ging op sociale media nadat ze het liedje 'Let It Go' in een schuilkelder had gezongen, is veilig aangekomen in Polen. Het kind en haar gezin schuilden zes dagen in een bunker in de Oekraïense hoofdstad Kiev, maar Amelia kon het land nu samen met haar 15-jarige broer en haar grootmoeder ontvluchten.
Lees verder

Nieuwe productiehal voor onderdelen F-35-straaljagers bij Sabca Limburg
BeLightning - het consortium van luchtvaarttoeleveranciers Asco, Sabca en Sonaca - begint met de constructie van een industriegebouw voor de onderdelenproductie voor F-35-straaljagers op de Sabca-site in Lummen. BeLightning heeft er donderdag de eerste steen gelegd, in aanwezigheid van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) en minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).
Lees verder

Bedrijf waarin Marc Coucke investeerde lanceert gratis zonnepaneelinstallatie in Vlaanderen: "Klanten genieten 25 jaar lang van vaste stroomprijs"
Het Brusselse EnergyVision lanceert zijn aanbod van gratis zonnepaneelinstallatie nu ook in Vlaanderen. Het bedrijf installeert en onderhoudt kosteloos zonnepanelen bij particulieren, die daarop tot 25 jaar lang van een vaste elektriciteitsprijs kunnen genieten. Tegen de zomer wil het bedrijf waarin Marc Coucke recent nog 20 miljoen euro investeerde 1.000 installaties bouwen.
Lees verder

Russische tanks rukken verder op richting Kiev maar vallen in hinderlaag
Russische tanks zijn verder opgerukt richting Kiev, maar meteen ook in een hinderlaag gevallen. Onderschepte radioberichten doen uitschijnen dat het leger van Vladimir Poetin opnieuw grote verliezen geleden zou hebben. Volgens het Oekraïense ministerie van Defensie is ook Andrei Zakharov - een belangrijke Russische commandant - in de strijd gesneuveld. Een onafhankelijke bevestiging is er echter niet.
Lees verder

Tomorrowland gaat samenwerking aan met cryptomuntenplatform FTX
Tomorrowland en FTX Europe, een handelsplatform voor cryptomunten, slaan in de toekomst de handen in elkaar. Dat nieuws werd op donderdag door beide partijen bevestigd. De samenwerking moet het dancefestival de kans geven om de sprong te wagen naar web3, het concept van een digitale wereld die wordt gekenmerkt door decentralisatie en data-opslag in blockchain.
Lees verder

"Goedkoper dan vlees en klaar op amper 7 minuten": chef Viviane Van Dyck tipt hoe je tofoe écht lekker klaarmaakt
Zie je tofoe eerder als een smakeloze witte homp die je een beetje angst inboezemt dan als een smakelijke vleesvervanger? Dan brengt chef Viviane Van Dyck daar met veel plezier verandering in. "Wat een bullshit", lacht ze. "Van een cheesecake tot een tofoekroket of in een pad thai: je maakt het zo lekker als je zelf wil." De chef tipt hoé je juist met die blok aan de slag gaat en deelt een exclusief recept waarmee je de kneepjes van het vak leert. Tofoemaagden verenig u. En zet vanavond eens iets nieuws op tafel, je zal het je niet beklagen.
Lees verder

"Goedkoper dan vlees en klaar op amper 7 minuten": chef Viviane Van Dyck tipt hoe je tofu écht lekker klaarmaakt
Zie je tofu eerder als een smakeloze witte homp die je een beetje angst inboezemt dan als een smakelijke vleesvervanger? Dan brengt chef Viviane Van Dyck daar met veel plezier verandering in. "Wat een bullshit", lacht ze. "Van een cheesecake tot een tofukroket of in een pad thai: je maakt het zo lekker als je zelf wil." De chef tipt hoé je juist met die blok aan de slag gaat en deelt een exclusief recept waarmee je de kneepjes van het vak leert. Tofumaagden verenig u. En zet vanavond eens iets nieuws op tafel, je zal het je niet beklagen.
Lees verder

Football Talk. Luc Nilis gaat als spitsentrainer in de Genkse jeugdacademie aan de slag
Nilis aan de slag in Genk
Lees verder