Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 11 maart 2022

Zingende doelman Jérémie Makiese zet hoog in voor Songfestival: “Mijn conditie zal een voordeel zijn in Turijn”

HLN
Zingende doelman Jérémie Makiese zet hoog in voor Songfestival: "Mijn conditie zal een voordeel zijn in Turijn"
"Twee weken heb ik erover nagedacht." Nee, Jérémie Makiese (21) hapte niet meteen toe toen hem gevraagd werd om ons land te vertegenwoordigen op het Songfestival. Maar die weloverwogen beslissing baarde gisteren wel een krachtige, zelfgeschreven ballade met soul. De verwachtingen voor zijn 'Miss You' zijn meteen torenhoog. Wij spraken hem over zijn ambities, de gelijkenissen met Justin Timberlake en zijn toekomst als profvoetballer. "'Miss You' gaat over beslissingen nemen. Ik heb zelf net een zeer moeilijke beslissing moeten nemen."
Lees verder

Beroemd door 'Zo man zo vrouw', maar na 60 jaar stopt Jeannine met boetiek: "Ik ben eigenlijk al 20 jaar met pensioen"
Eind dit jaar valt het doek over 'Kleding Jeanine' in Burst (Erpe-Mere): de boetiek gaat tegen de vlakte en in de plaats komt een supermarkt. Jeannine Lammens (82) en haar vriend Filip (56) werden in 2017 'wereldberoemd in Vlaanderen' na hun passage in het programma 'Zo man zo vrouw' waarin ze zich presenteerden in kanariegele 'matching outfits'. Na het programma kwamen zelfs klanten uit Antwerpen afgezakt om de bijzondere collectie te bekijken, maar nu volgt de totale uitverkoop.
Lees verder

Anderlecht met onuitgegeven defensie tegen Antwerp: Sardella wellicht vervanger van geschorste Hoedt
Met defensieve kopzorgen naar de topper. Door de schorsing van Hoedt en (lichte) blessures van Delcroix en Debast is de paars-witte spoeling achterin heel dun. Wellicht vormt Magallán een onuitgegeven duo met... Killian Sardella (19).
Lees verder

BNP Paribas Fortis sluit 160 kantoren, maar klanten kunnen in postkantoor terecht
Klanten van BNP Paribas Fortis en haar bankmerk Hello bank! zullen vanaf 1 januari 2024 voor al hun financiële basistransacties ook terecht kunnen in een postkantoor. Omgekeerd zullen alle klanten van bpost bank hun verrichtingen eveneens kunnen doen in een filiaal van BNP Paribas Fortis. In dat laatste netwerk wordt de komende jaren wel stevig gesnoeid. Zowat 160 kantoren gaan dicht.
Lees verder

Vanaf 2024 is samenvoeging BNP Paribas Fortis en bpost bank compleet: dit verandert er allemaal
Klanten van BNP Paribas Fortis en haar bankmerk Hello bank! zullen vanaf 1 januari 2024 voor al hun financiële basistransacties ook terechtkunnen in een postkantoor. Omgekeerd zullen alle klanten van bpost bank hun verrichtingen eveneens kunnen doen in een filiaal van BNP Paribas Fortis. Die mogelijkheid is het gevolg van de volledige overname van bpost bank door BNP Paribas Fortis eerder dit jaar.
Lees verder

"Fake" zegt Rusland over aangrijpend beeld van zwangere vrouw na bombardement op kinderziekenhuis
Een zwangere vrouw wordt weggedragen op een draagberrie door enkele mannen na het bombardement op het kinder- en kraamziekenhuis in de Oekraïense stad Marioepol. Het is een iconische foto die niemand onberoerd laat. "Fake news", zegt de Russische ambassade daarover in een tweet. Het beeld lijkt de inzet geworden van een informatieoorlog tussen Rusland en het westen.
Lees verder

Pech voor Chelsea-legende John Terry: zijn collectie NFT's is voorbije maand met 90% gedaald in waarde
Hij was er nog zo fier op, John Terry (41). Met een heuse collectie aan NFT's (Non-Fungible Tokens of niet-inwisselbare digitale bestanden) leek hij bij de lancering in februari de innovatiefste der gewezen voetballers te zijn. Maar een goeie maand later is de hype rond zijn 'Ape Kids Football Club' al voorbij en is zijn digitale kunstcollectie met 90% in waarde gedaald. Plots staat er eentje voor aap.
Lees verder

Trucker had geen keuze voor transport van 2 ton cocaïne: "Anders knal ik je af!"
Het openbaar ministerie heeft donderdag celstraffen tot vijf jaar en boetes tot 80.000 euro gevorderd voor drie mannen die betrokken zouden zijn geweest bij de invoer van twee ton cocaïne via de haven van Antwerpen. De mannen waren maar het 'voetvolk' die de bevelen en dreigementen van hogerhand uitvoerden, pleitten hun advocaten.
Lees verder

Trucker bedreigd om twee ton cocaïne te transporteren: "Anders knal ik je af!"
Het openbaar ministerie heeft donderdag celstraffen tot vijf jaar en boetes tot 80.000 euro gevorderd voor drie mannen die betrokken zouden zijn geweest bij de invoer van twee ton cocaïne via de haven van Antwerpen. De mannen waren maar het 'voetvolk' die de bevelen van hogerhand uitvoerden, zo pleitten hun advocaten.
Lees verder

Zonnige start, maar later op de dag regen verwacht
De dag start opnieuw zeer zacht en zonnig. In de namiddag verwacht het KMI toenemende bewolking en later op de dag regen. Ook de volgende dagen is er regen mogelijk.
Lees verder

Trotse Lesley-Ann Poppe vertelt hoe ze 8 kilo is kwijtgeraakt: "Geen rare dingen gedaan"
Lesley-Ann Poppe is samen met haar gezin op vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten. Vanaf haar plekje in de zon deelde ze mooie vakantiekiekjes, en het viel haar volgers op dat het mediagezicht er erg slank uitziet in haar zwempakjes. Poppe reageert nu zelf op haar gewichtsverlies, en vertelt in één keer hoe ze het heeft klaargespeeld om op 3 maanden tijd 8 kilo te verliezen.
Lees verder

Studio 100-musical '40-45' komt definitief ten einde: deze zomer laatste voorstellingen
De musical' 40-45' speelt op zondag 3 juli haar allerlaatste voorstelling in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Met meer dan 750.000 bezoekers was de voorstelling een echte mijlpaal te noemen in de Vlaamse musicalgeschiedenis. Nooit eerder trok een voorstelling in ons land zoveel bezoekers.
Lees verder

Na meer dan een eeuw niet langer vermist: jonge student geeft onbekende soldaten hun naam terug
Michiel Vanmarcke (21) uit Bavikhove mag terecht fier zijn. Dankzij zijn intensief speurwerk kregen deze week de graven van twee onbekende soldaten meer dan 100 jaar nadat ze sneuvelden een naam. De twintiger slaagde er ondertussen in om 8 WO I-vermisten terug te vinden, waaronder een Duitse officier. "Ik ben heel trots dat ik de nabestaanden van deze mannen de afsluiting kan geven die ze verdienen."
Lees verder

Vandaag nieuw seizoen, maar Max Verstappen is niet bepaald fan van Netflix-docu 'Drive to Survive': "Ik hou het liever bij de feiten"
Vanaf vandaag bedient Netflix de Formule 1-fans opnieuw op hun wenken met een nieuw seizoen van de populaire docureeks 'Drive to Survive'. Het nieuwe seizoen belooft vuurwerk met de spannende ontkoping om het wereldkampioenschap vorig jaar tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, al werkt die laatste niet meer mee aan de Netflix-serie.
Lees verder

Wit-Russen sluiten aan bij Oekraïens leger: "Pijnlijk dat mijn land als springplank voor Rusland dient"
Van over heel de wereld reizen mensen naar Oekraïne af om het leger en de inwoners steun te bieden. Nu sluiten zelfs Wit-Russische inwoners aan bij de Oekraïense strijdkrachten. U weet wel, het land van de pro-Russische dictatuur onder Poetins politieke boezemvriend Loekasjenko, waarvan het grondgebied tegenwoordig wordt gebruikt door Russische troepen om onder meer Kiev in te proberen lijven. In deze reportage volgen we de Wit-Russische soldaten tijdens hun opleiding. "Ontzettend pijnlijk dat mijn land als springplank dient voor Russische agressie."
Lees verder

Ook Wit-Russen sluiten aan bij Oekraïens leger: "Eerst verloor ik mijn vaderland, nu wordt mijn nieuwe thuis verwoest"
Van over heel de wereld reizen mensen naar Oekraïne af om het leger en de inwoners steun te bieden. Nu sluiten zelfs Wit-Russische inwoners aan bij de Oekraïense strijdkrachten. U weet wel, het land van de pro-Russische dictatuur onder Poetins politieke boezemvriend Loekasjenko, waarvan het grondgebied tegenwoordig wordt gebruikt door Russische troepen om onder meer Kiev in te proberen lijven. In deze reportage volgen we de Wit-Russische soldaten tijdens hun opleiding. "Ontzettend pijnlijk dat mijn land als springplank dient voor Russische agressie."
Lees verder

Gezocht: (vrouwelijke) naaktmodellen. "Vier uur lang stilzitten, dat is een kunst op zich"
Kunstacademies in heel Vlaanderen zijn op zoek naar naaktmodellen. Vooral (jonge) vrouwen die, voor gemiddeld 15 euro per uur, een tijdlang kunnen stilzitten terwijl een groep studenten met krijt of klei elke oneffenheid in beeld brengt. "Sommigen vinden het vies, anderen erotisch, maar het is geen van beide."
Lees verder

INTERVIEW. Birger Verstraete, de aanjager van Royal Antwerp FC: "Ik een smeerlapje? Jullie mogen dat zeggen. Ik probeer de limieten op te zoeken"
Birger Verstraete (27) is een aanjager op en naast het veld. "Met elf schooljongens win je geen wedstrijden." Met Antwerp probeert hij de crisis te bezweren. "Wat de voorzitter ook zegt, of de CEO, of de coach… Wíj moeten het doen."
Lees verder

Wolken verborgen kilometerslange Russische konvooi, maar nieuwe satellietbeelden tonen dat het nu verspreid staat rond Kiev
Het 60 kilometer lange Russische konvooi, dat lange tijd stilstond in de buurt van de Oekraïense hoofdstad Kiev, is nu grotendeels verspreid. Dat is te zien op nieuwe satellietbeelden van het bedrijf Maxar Technologies.
Lees verder

WHO waarschuwt Oekraïne: vernietig alle gevaarlijke ziektekiemen in laboratoria
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft Oekraïne geadviseerd om gevaarlijke ziektekiemen die zijn opgeslagen in onderzoekslaboratoria in het land te vernietigen. De organisatie deed dit uit vrees dat de pathogenen zouden vrijkomen door eventuele oorlogsschade aan de gebouwen, meldt de WHO aan persbureau Reuters. Ze zouden zich dan kunnen verspreiden onder de bevolking en ziekten veroorzaken.
Lees verder